Safet Sušić - Pape

revan
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 11:32

rishaaa je napisao/la:Svi koji pišu kako se peku janjad ispred stadiona fkt lažu... Nisu nikad bili na utakmici,i to je jedina istina! U Zenici se peku janjad,al' kad je čimburijada :mrgreen: Al opet se ne peku ispred stadiona :D
Evo i slike koja to dokazuje :cool: Čovjek ispek'o,prod'o,zaradio za svoju porodicu,pošteno ;)
slika
Oplakah. :urnebes:
Tako je, rishaa. Da je za utakmicu, bilo bi zastava okolo. :bih: Još ispred Prve gimnazije okreće janje, da djeci zamiriše na nastavi. :mrgreen:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 dec 2014, 11:47

Ide mi samo na živce što neki pokušavaju Zenicu predstavit k'o selo,te kako repka treba igrat u Sarajevu zbog nekog janjeta ili čega već! I to se godinama provlači i po Avazu i ostalim portalima,kako sve repke igraju u glavnim gradovima,a situacija i u Sarajevu nije ništa drugačija,samo je teško prihvatit da reprezentacija igra u Zenici i to je tako!
Jel ovo Sarajevo ili ??? :mrgreen: Koliko je daleko od Suda BIH??? Oderali ovcu,pa šta,barem nisu ukrali!
slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 dec 2014, 12:36

revan je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Naravno da se kulturna baština i običaji trebaju poštovati i da je to nešto čega se apsolutno ne treba stidjeti, ali zna se gdje je čemu mjesto. Kako se na koncertima i priredbama ne poigra lopte, tako se ni na nogometnim terenima ne bi trebao igrati folklor. U suprotnom bi Brazilci prije utakmice trebali igrati sambu, Španci flamenko a Škoti poskakivati u kiltovima. Ti običaji se, po meni, trebaju promovisati na kulturnim i muzičkim, a ne sportskim manifestacijama. Ne treba miješati žabe i babe. ;)
Obično se u svemu slažemo, ali očigledno nisi nikada uživo vidjela Škote pred utakmicu ili na utakmici. Kiltova i gajdi na svakom koraku. :D Pred utakmicu ne treba praviti Ćevljanoviće, ali iluzorno je očekivati da naše utakmice ne proteku uz miris ćevapa i piva. Isto kao da očekuješ od Njemaca da ne konzumiraju bratwurst ili od Amerikanaca da ne jedu hot dog i pomfrit pred utakmicu. Uostalom, rekao bih da su se stvari normalizirale pred utakmice, barem što se tiče Zenice. Ljudi sjede u kafićima ili šetaju gradom. To je sve.
Možda se nisam pravilno izrazila, ali ja sam više mislila striktno na te tačke prije utakmice na terenu, kao što je kod nas bio slučaj u Austriji, naravno da će se publika i navijači ponašati u skladu sa svojim običajima, doći obučeni ovako ili onako, jesti ovo ili ono, to je sasvim uredu, ali da se to radi na terenu, na pola utakmice, kao da je koncertna tačka u pitanju, e to mi nekako ne priliči, osim u iznimnim slučajevima, kada se naprimjer otvara SP pa se zemlja domaćin promoviše ili nešto slično. Ali opet, to je samo moje mišljenje.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 03 dec 2014, 12:39

Šta je teletino, mislio si da ćeš odmah nakon otkaza pronaci novi angaznam pa kao nisi htio nista od saveza, a sad kad su vidio da te nece niko trazis neko obestecenje :bow:

Mozda se smiluje neki Spor ili neki francuski Valencienes :lol:
DD

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 dec 2014, 12:59

Samo je kod nas Bošnjaka sramota pokazat bilo gdje i bilo kada narodne običaje... Hrvati i Srbi koriste svaku priliku da pokažu sve ono što imaju,oni se ne stide ni svojih pjesama ni folklora... iako je to u nečijim očima seljakluk to je njihova tradicija i kultura! Hoćemo Državu,hoćemo reprezentaciju,al' šuti,nek niko ne zna da smo Bošnjaci, muslimani,da imamo svoju nošnju,igre,pjesme... Prekriži zastavu s ljiljanima da te komšija ne gleda ružno,da Europa ne misli da smo teroristi,pljuni na sve ono što se stoljećima radilo na ovim prostorima...

Al' zato kulturne Bošnje kojima je kolo seljakluk,znaju i praktikuju,pa poste cijeli ramazan (klanjat se ne mora),i nakn toga treba da uzmemo nagradu,pa ćemo se za Bajram dobro napit :bih:

Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni ko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

[youtube][/youtube]

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2014, 13:07

Treba forsirati svoje obicaje. Samo kolo na poluvremenu utakmice koji gledaju i skauti najvecih klubova je sramota. To mislim da ni Kazastan neradi tako.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 13:14

Tako je, u isti koš zastavu sa ljiljanima i ovaj teferič. Bravo.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 dec 2014, 13:17

Imam još potrebu ovo da dodam, ružno je da se bilo ko stidi svojih običaja, i ko god voli ovu zemlju, voljeće i sve ono po čemu je ona karakteristična, to je apsolutno prirodno i normalno, ali jednostavno hoću da kažem da nogometni teren, po meni, nije poligon za nešto što ne spada u domenu nogometa. Na terenu zemlju promovišemo kroz utakmicu i fudbal, a ispred terena, stadiona, zemlju promovišemo kroz igru i pjesmu. To pokušavam reći.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 13:26

Svaka zemlja ima svoj teferič i u svakoj zemlji imaš ljude koji se identifikuju ili ne identifikuju s tim teferičem. Za mene su sevdalinka i starogradska pjesma autentičan bošnjački i bosanskohercegovački muzički izražaj, a kolo i izvorna muzika sve sa onim arlaukanjem - nisu.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 14:05

Uopće nije toliko važno šta navijači rade na ovim prijateljskim utakmicama. Naš najveći problem sa tim susretima u mandatu Safeta Sušića je bila činjenica da su igrači prijateljske tretirali kao produženi vikend, koji će provoditi sa širom rodbinom, umjesto da treniraju za susret, potpuno izolirani od svih tih događanja. Naravno, ovo kolo na poluvremenu je smiješno, ali još važnije je da igrači konačno krenu tretirati prijateljske susrete ozbiljno. Nadam se da će budući selektor biti u stanju zavesti taj red.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 14:11

revan je napisao/la:Uopće nije toliko važno šta navijači rade na ovim prijateljskim utakmicama. Naš najveći problem sa tim susretima u mandatu Safeta Sušića je bila činjenica da su igrači prijateljske tretirali kao produženi vikend, koji će provoditi sa širom rodbinom, umjesto da treniraju za susret, potpuno izolirani od svih tih događanja. Naravno, ovo kolo na poluvremenu je smiješno, ali još važnije je da igrači konačno krenu tretirati prijateljske susrete ozbiljno. Nadam se da će budući selektor biti u stanju zavesti taj red.
To je stara priča gdje je Sušić samo bio zadnji u nizu selektora koji su prijateljske utakmice tretirali kao vikend sijela. Da li će to tako biti i ubuduće vidjećemo ali ono što me raduje jeste činjenica da će se uvođenjem Lige nacija ta stvar riješiti na vrlo efikasan način.

Ovdje još treba dodati da su igrači kod Sušića čak i pripreme za SP shvatili jako neozbiljno zbog čega sam Sušić snosi najveću krivicu jer je birao takav kamp da bi se igrači u sitnim satima nalazili po gostionama i gdje bi najobičnija kiša onemogućavala trening, a ni jedno ni drugo se ne bi desilo u novom kampu u Zenici. Dakle, Sušić je otišao i korak dalje od ostalih.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 dec 2014, 18:23

DukeOfWellington je napisao/la:Tako je, u isti koš zastavu sa ljiljanima i ovaj teferič. Bravo.
Pa ti ne moraš priznati kolo kao dio baštine... al' ono to svakako jeste,pa nekom se sviđa a nekom ne! Ovo što su izveli ovi na terenu nije seljakluk,to je jednostavno folklor,igra,i ne vidim ništa loše u tome! A slažem se s tobom da je ovo urlikanje na tribina jedan vid seljakluka,al' to na kraju krajeva i nije bitno,jer to rade pojedinci a ne kolektiv!
A u BiH je svakako dozovljeno negiranje svega,od same države,državnih obilježja,tako da me ne iznenađuje i to što nekome kolo i narodne igre smetaju! Veći je puno problem što naš narod nema kulture i ne zna da se ponaša na javnim mjestima,i kako vidim to još dugo neće biti ispravljeno! Al' eto,za sad je tako kako jeste,nadat se boljem u budućnosti!

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 dec 2014, 18:33

Kulturno-umjetnicka drustva izvode ovakve performanse, samo ime govori da to nije seljakluk.

Ne govorimo o kolu ala cevljanovici, nego o kulturno-umjetnickom performansu sa narodnim nosnjama koji su dio kulturno-historijske bastine nase drzave.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 dec 2014, 18:39

revan je napisao/la:Uopće nije toliko važno šta navijači rade na ovim prijateljskim utakmicama. Naš najveći problem sa tim susretima u mandatu Safeta Sušića je bila činjenica da su igrači prijateljske tretirali kao produženi vikend
...dok je u svim mandatima svih selektora prije Sušića ekipa i za prijateljske utakmice (zvanične nema potrebe spominjati) bila u dubokom karantenu u kasarnama (svaki put druga), u dugim sobama sa krevetima na sprat i zelenim dekama.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 03 dec 2014, 18:47

Ne mogu vjerovati da neki folklor nazivaju seljaklukom. To je strasno to je odricanje od kulture,obicaja,identiteta pa jestel svjesni sta pricate. Pa drugi se ponose time a neki nasi to nazivaju seljaklukom :o .

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 20:16

BaDa12 je napisao/la:
revan je napisao/la:Uopće nije toliko važno šta navijači rade na ovim prijateljskim utakmicama. Naš najveći problem sa tim susretima u mandatu Safeta Sušića je bila činjenica da su igrači prijateljske tretirali kao produženi vikend
...dok je u svim mandatima svih selektora prije Sušića ekipa i za prijateljske utakmice (zvanične nema potrebe spominjati) bila u dubokom karantenu u kasarnama (svaki put druga), u dugim sobama sa krevetima na sprat i zelenim dekama.
Ma znam da je i prije toga bilo i to nam je to boljka od osnutka Saveza. Nego sam Safetov mandat spomenuo jer smo tada kao postali "ozbiljna" reprezentacija. Nije bitno kada je to počelo, važno je da se s tim prestane.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 dec 2014, 20:19

Ko nam sve trazi strucnjaka ?? Hajte malo papetovci informisite nas ;) ...

I da ovo kolo super stvar , treba jacati kulturni identitet al sve sa stilom i u pravim proporcijama.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 04 dec 2014, 00:23

Ovo kolo je nesto najbolje sto se toga dana dogodilo u Insbrucku, a oni kojima to smeta su obicni skorojevici.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 dec 2014, 00:26

U tom kolu su odlicni rezultati ! :salut:

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 04 dec 2014, 00:30

Ponos Torina je napisao/la:Zaboravio si dodati da se kola igraju na poluvremenu i da nam se svijet ujedno smije.... :urnebes:
Eto nek se tebi ne smiju tikvo pokondirena. Koji hrsuz, nabacio ovu prikazu na avator i onda dodje soliti pamet o kolima Bosanskim.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.