Prema najmjerodavnijem izvoru cijena i vrijednosti transfermarkt.de :
Tello 9 mil < ----- > Ako dobiju 4 - 5 uhhhhh extra ( pola Mesijeve godisnje plate )
Song 18 mil - Sve iznad 10 bi bilo strasno za njega
Valdes ode na free transfer medjutim ono sto ljudi zaboravljaju njegovu godisnju platu koja iznosi 9 miliona ( velika usteda ).
Oier - Bezpotrebno komentarisati - njegovu platu dati mesiju za bonuse.
Cuenca - Njegovu platu Neymaru za bonuse
Dos Santos - poslati na posudbu kod nekoga ko ce preuzeti njegovu platu na sebe.
Pedro - Po meni moze da ide, svaka cast za njegove trkacke sposobnosti ali izostaje taj neki prelomni momenat ili sekunda magije po kojoj bi on "nesto" promijenio u toku utakmice sve se ipak svede na samo zujanje. Mada ispod 25 miliona za spanskog reprezentativca ne treba ni pomisljati na to.
Alves - Veliko olaksanje za klupsku kasu uhhhhh sretno i hvala za sve
Sanchez - Moj "miljenik" nigdje ga i usreci me kao niko ( Real M. ) 30.000.000 i manchester United je tu ....
Dakle ako bi se izvrsile sve ove prodaje to bi iznosilo : 60.000.000 od transfera plus 30.000.000 za plate- nije lose medjutim ..... sta ostaje ?
Pinto back up
Montoya back up
Bartra back up
Pique khmmmm
Mascherano khmmm
Alba - odlican
Adriano - dobar
Buskets - dobar
Xavi - ok
Iniesta - Odlican
Cesc - Odlican
Roberto - Back up
Messi - Odlican
Neymar - Odlican
Sa posudbe se "vracaju" :
Deulofeu
Rafinha
Krkic
Keirrson
Kada bi konacno prodali ovu zadnju dvojicu pa uzeli i tu makar 4 miliona ELHAM. Deulofea na posudbu u nekoga od spanskih premijer ligasa ( tek mu je 19 godina ) a za Rafinhu je rano za povratak tako da moze jos jedna sezona u Celti.
Jordi Masip GK - Promovisati kao treceg umjesto Oiera
Dongou - Igrac za klupe i rezervnog napdaca ODLICAN
Dakle potrebni :
Golman - Ter Stegen
Desni bocni - mozemo dovesti klasu i biti jaki ili se krpiti sa Adrainom i Montoyom i stagnirati
Stoper - Moja zelja Inigo Martinez ili Aymeric Laporte - buducnost stoperskih pozicija ubjedljivo. Nema potrebe da se ganjaju Luizi, Humelsi i sl. kada ima u svom dvoristu mocnih igraca ( npr Pique kupovina od 5 miliona - Chingrisky 21 mil uoci razliku )
Napadac - Muniain ili Griezmann kojeg god da izaberu nece pogrijesiti po mogucnosti obojicu.
Sa ovih 5 "gladnih" igraca i poslusnih igraca POJELI bi na svim frontovima sve!!!
Oprostite sto se ispisa

"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio