FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 00:51

xaviesta je napisao/la:Sve da odu svi sa ove slike opet su to kozmetičke promjene jer realno samo Alexis i Pedro su igrači na koje je koliko toliko računa još uvijek.
Song ako želi ostati nema potrebe da ga prodaju, jer ako ode valja tražiti zamjenu koja će imati istu ulogu kao i kamerunac.

E sad ako planiraju zaraditi na prodaji onda moraju ići Pedro ili Alexis, ovo ostalo je buranija za koju se u najboljem slučaju može uzeti novca k'o za Villu. Cuenca, Afelay i Oier idu besplatno, Dos Santos i Tello otprilike ko Fontas znači 1 do 2 miliona, Masche i Song za 5-6 a za Alvesa bi Barca morala doplatit'

Onda dolazi Deulofeu koji će imati Tellovu sudbinu jer kao što vidimo ni u Evertonu ne može da dobije korektnu minutažu i Rafinha koji će nakon jedne sezone krenuti bratovim stopama.

Stoper će biti neki prosjek jer je Vertonghen jedino zvučnije ime koje je dostupno. Mangalu je zapišao City tako da nemamo šanse, Luiza Mou neće pustiti (nadam se) a Hummels kada bi došao sigurno je da bi bili dosta bolji kod prekida ali kad zamislim njega i Piquea na 35 m od gola i nekog brzog igraca u kontri padne mi mrak na oči.

Tako da su realne opcije Musacchio, Fazio te onaj mali iz Basela.
objasnio covjek 8-)

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 07 mar 2014, 08:56

Prema najmjerodavnijem izvoru cijena i vrijednosti transfermarkt.de :

Tello 9 mil < ----- > Ako dobiju 4 - 5 uhhhhh extra ( pola Mesijeve godisnje plate )
Song 18 mil - Sve iznad 10 bi bilo strasno za njega
Valdes ode na free transfer medjutim ono sto ljudi zaboravljaju njegovu godisnju platu koja iznosi 9 miliona ( velika usteda ).
Oier - Bezpotrebno komentarisati - njegovu platu dati mesiju za bonuse.
Cuenca - Njegovu platu Neymaru za bonuse
Dos Santos - poslati na posudbu kod nekoga ko ce preuzeti njegovu platu na sebe.
Pedro - Po meni moze da ide, svaka cast za njegove trkacke sposobnosti ali izostaje taj neki prelomni momenat ili sekunda magije po kojoj bi on "nesto" promijenio u toku utakmice sve se ipak svede na samo zujanje. Mada ispod 25 miliona za spanskog reprezentativca ne treba ni pomisljati na to.
Alves - Veliko olaksanje za klupsku kasu uhhhhh sretno i hvala za sve
Sanchez - Moj "miljenik" nigdje ga i usreci me kao niko ( Real M. ) 30.000.000 i manchester United je tu ....

Dakle ako bi se izvrsile sve ove prodaje to bi iznosilo : 60.000.000 od transfera plus 30.000.000 za plate- nije lose medjutim ..... sta ostaje ?

Pinto back up
Montoya back up
Bartra back up
Pique khmmmm
Mascherano khmmm
Alba - odlican
Adriano - dobar
Buskets - dobar
Xavi - ok
Iniesta - Odlican
Cesc - Odlican
Roberto - Back up
Messi - Odlican
Neymar - Odlican

Sa posudbe se "vracaju" :

Deulofeu
Rafinha
Krkic
Keirrson

Kada bi konacno prodali ovu zadnju dvojicu pa uzeli i tu makar 4 miliona ELHAM. Deulofea na posudbu u nekoga od spanskih premijer ligasa ( tek mu je 19 godina ) a za Rafinhu je rano za povratak tako da moze jos jedna sezona u Celti.

Jordi Masip GK - Promovisati kao treceg umjesto Oiera
Dongou - Igrac za klupe i rezervnog napdaca ODLICAN

Dakle potrebni :

Golman - Ter Stegen
Desni bocni - mozemo dovesti klasu i biti jaki ili se krpiti sa Adrainom i Montoyom i stagnirati
Stoper - Moja zelja Inigo Martinez ili Aymeric Laporte - buducnost stoperskih pozicija ubjedljivo. Nema potrebe da se ganjaju Luizi, Humelsi i sl. kada ima u svom dvoristu mocnih igraca ( npr Pique kupovina od 5 miliona - Chingrisky 21 mil uoci razliku )
Napadac - Muniain ili Griezmann kojeg god da izaberu nece pogrijesiti po mogucnosti obojicu.

Sa ovih 5 "gladnih" igraca i poslusnih igraca POJELI bi na svim frontovima sve!!!

Oprostite sto se ispisa :) 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 07 mar 2014, 10:34

Barcelona je postigla dogovor s Borussijom Moenchengladbach o transferu Marc-Andrea ter Stegena. Mladi golman će koštati od 9 do 12 miliona eura, uključujući i dvije prijateljske utakmice Barcelone sa Borussijom Moenchengladbach!

slika
Pobjeda je bolja od orgazma!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 07 mar 2014, 12:02

[youtube][/youtube]

Tek kad ovo pogledas vidis koliko su napadaci i vezni red pa cak i bekovi daleko od 2 stopera.Previse su visoko postavljeni.Ukoliko to Tata zeli mora onda vratiti presing,inace su stoperi nemocni.

Igraci koji se povezuju sa barcelonom
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 mar 2014, 13:10

Odličan je ovo golman.

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 07 mar 2014, 13:36

Saurman je napisao/la:Kakav City i Messi, oni nehljebi su za dvije godine nabili 170 mil gubitka i sad su pod istragom Uefe.
Uefa je inače poznata po kažnjavanju najbogatijih i najvećih. FFP je obična farsa, odlaskom Platinia i to će sve pasti u vodu. Strogoću treniraju isključivo na manjim i siromašnijim. Mnoštvo najvećih klubova je do grla u dugovima i bez obzira na to i dalje troše. Zar se neko smije drznuti da kazni/izbaci Real,Barcu,United iz LP-a. To su bajke i ništa više od toga.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 13:47

dogovorene dvije prijateljske sa Borussijom M' gladbach koje ce se odigrati na ljeto
valjda je to sve u sklopu transfera Ter Stegena :?

eto, poziciju golmana su riješili, Zubi bar nešto radi....sad se fokusirati na stopere

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 07 mar 2014, 16:58

@Mrhc

Ne shvacam tu voju logiku. Dao bi dvojicu supertalenata na posubdu jos jednu sezonu, a doveo Muniaina :? i Griezmanna. Nigjde veze. Rafinha i Deloufeu ce biti strasni igraci i kao takvi trebaju u Barceloni.

Messi, Neymar, Pedro, Rafinha i Deloufeu kao glavne karike u novoj sezoni. Nema razloga za kupovanjem bogzna kakvog napadaca. U Pepovoj eri upravo su mladici dobivali sansu i imali smo pun qurac trofeja. Tako treba raditi i sada.

Ter Stegen je osiguran, ostaje jos pitanje obrane, tj. jednog stopera i tog famoznog desnog beka.
RIP CITY!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2014, 17:01

Ibracadabra je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kakav City i Messi, oni nehljebi su za dvije godine nabili 170 mil gubitka i sad su pod istragom Uefe.
Uefa je inače poznata po kažnjavanju najbogatijih i najvećih. FFP je obična farsa, odlaskom Platinia i to će sve pasti u vodu. Strogoću treniraju isključivo na manjim i siromašnijim. Mnoštvo najvećih klubova je do grla u dugovima i bez obzira na to i dalje troše. Zar se neko smije drznuti da kazni/izbaci Real,Barcu,United iz LP-a. To su bajke i ništa više od toga.
City sigurno ne spada u one najveće i ako Uefa želi napraviti primjer drugima učiniće to preko leđa Citya i PSG-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 07 mar 2014, 17:05

Možda ne najveće, ali sigurno među najbogatije.Uefa(Platini) nikad neće kazniti bogataše, to je odavno jasno. Uostalom LP-a niko ne prati zbog njega i njegovih pravila već zbog Barce,Reala,Bayerna,Chelsea,Milana itd.Ista stavr i sa sponzorima, tako da francuski prevarant ne smije da radi nešto zbog čega bi mogao strašno da zažali.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 17:20

Javier Faus, čovjek koji je zadužen za financije u FC Barceloni, je izjavio kako će katalonski klub na ljeto imati na raspolaganju 50 ili 60 milijuna eura za pojačanja.

Ovi Rosellovci po nalogu svog škrtog šefa :?
Ne bi Faus ni Bartomeu istresli svotu za ovo ljeto, taman u Segundu ispali....yebo majku, jedva cekam nove izbore kad ce ovi klošari biti odyebani konacno :x ....dovesti ce 2-3 prosjeka (back upa) od 10-15 miliona i tako raji zamazati oci - a ocito je citavom svijetu da Barca treba poceti praviti remont i dovoditi prava pojacanja u svim linijama tima.
50,60 miliona i Atletico hladno istrese u ljetnom prelaznom roku, a Barca vec trecu godinu zaredom glumi Arsenal :oops:
I onda se cudimo što ekipa tone iz godine u godinu.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 mar 2014, 17:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 07 mar 2014, 17:22

Pa yebote, vama kao da je to samo tako pljunut 100-200 milijuna :roll: . I ovako je dug oko 400 milijuna eura, normalno da se ne moze trosit' bez razuma.

A 60 milijuna je sasvim dovoljno.
RIP CITY!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 17:25

Lillard0 je napisao/la:Pa yebote, vama kao da je to samo tako pljunut 100-200 milijuna :roll: . I ovako je dug oko 400 milijuna eura, normalno da se ne moze trosit' bez razuma.

zar nije dug prepolovljen ;) mislim, tako se Sandrusco hvalio...zapravo, to je jedino o cemu je i pricao i cime se hvalio.
Vracanje i rezanje dugova, a tim polaka pada u prosjek.
Je li 3 godine zaredom odobravao samo 45 miliona za transfere i to pravdao nekakvim "stezanjem kaiša" i slicne floskule :oops:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 07 mar 2014, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 07 mar 2014, 17:27

let3 je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:Pa yebote, vama kao da je to samo tako pljunut 100-200 milijuna :roll: . I ovako je dug oko 400 milijuna eura, normalno da se ne moze trosit' bez razuma.

zar nije dug prepolovljen ;) mislim, tako se Sandrusco hvalio...zapravo, to je jedino o cemu je i pricao i cime se hvalio.
Vracanje i rezanje dugova, a tim polaka pada u prosjek.
Je li 3 godine zaredom odobravao samo 45 miliona za tranfere i to pravdao nekakvim "stezanjem kaiša" i slicne floskule :oops:
Pa dug je prepolovljen, sad vidis koliki je nabio onal mlatimudan Laporta.
RIP CITY!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 mar 2014, 17:27

let3 je napisao/la: 50,60 miliona i Atletico hladno istrese u ljetnom prelaznom roku, a Barca vec trecu godinu zaredom glumi Arsenal :oops:
Atletico je većinu novaca dobio od prodaje Raše i taj novac uložio u kupovinu.Teško oni mogu izdvojiti 50-60 mil a da pri tome ne prodaju neku od zvijezda.

Uostalom ako Barcelona ima 60 mil to ja sasvim dovoljno il' hoćeš da prate trend PSG-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 17:33

Saurman je napisao/la:
let3 je napisao/la: 50,60 miliona i Atletico hladno istrese u ljetnom prelaznom roku, a Barca vec trecu godinu zaredom glumi Arsenal :oops:
Atletico je većinu novaca dobio od prodaje Raše i taj novac uložio u kupovinu.Teško oni mogu izdvojiti 50-60 mil a da pri tome ne prodaju neku od zvijezda.

Uostalom ako Barcelona ima 60 mil to ja sasvim dovoljno il' hoćeš da prate trend PSG-a.
odobrice im 50 do 60 miliona....to je možda tri igraca od po 15-tak miliona, a to je obicna kozmetika :!: i smirivanje javnosti ;) furanje da se nešto radi, kupuje, poduzima
Barca treba krenuti u remont ekipe i zato treba mnogo više love (od ove cifre) i mnogo više muda da se krene u tako nešto...a to ne možemo ocekivati od ove kvazi-uprave koju je zapalo da sad budu na celu jedog giganta kakva je Barca.

A iskreno, i ja sam naivac ako ocekujem od nekakvog Bartomeua da ima muda za neke ozbiljne poteze :?

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 07 mar 2014, 17:48

Thiago: "Zahvalan sam, ali ne dugujem Barceloni ništa. Napustio bih Barcelonu i otišao bilo gdje, samo da ne grijem klupu. Moja je odluka bila napustiti taj klub, niko mi nije pištolj prislonio na glavu i natjerao me. Barcelona nije vjerovala u mene, zato sam otišao. Otišao sam da nađem svoju sreću i da igram fudbal, to sam našao u Bayernu."
Barcelona od tebe stvorila neki qrac i tako se priča.Daleko ti bio od Barcelone i NouKampa.
Pobjeda je bolja od orgazma!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 mar 2014, 18:06

60 miliona je odlicno za ljetni prelazni rok.Mozes dovesti 2 WC igraca a uz to dodaj 30-40 miliona od igraca koji ce napustiti Barcelonu.

Stoper , desni bek i jedan vezni igrac su sve sto je potrebno Barceloni(vezni igrac moze biti i Rafinha u koliko se pokaze na pripremnim utakmicama).

U koliko ostane love , pokusati dovesti nekog sidrasa onako radi reda da se lakse razbijaju bunkeri mada ja mislim da za tim nema nikakve potrebe , radije cu gledati Dongua kako se gura sa stoperima nego Klosea koji ce traziti 7 miliona godisnju platu...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 mar 2014, 18:14

Johny je napisao/la:60 miliona je odlicno za ljetni prelazni rok.Mozes dovesti 2 WC igraca a uz to dodaj 30-40 miliona od igraca koji ce napustiti Barcelonu.

Stoper , desni bek i jedan vezni igrac su sve sto je potrebno Barceloni(vezni igrac moze biti i Rafinha u koliko se pokaze na pripremnim utakmicama).

U koliko ostane love , pokusati dovesti nekog sidrasa onako radi reda da se lakse razbijaju bunkeri mada ja mislim da za tim nema nikakve potrebe , radije cu gledati Dongua kako se gura sa stoperima nego Klosea koji ce traziti 7 miliona godisnju platu...
da nam je nabaviti kakvog veterana sidraša za manju platu, koji ima iskustva, koji zna igrati i koji bi pristao sjediti na klupi - to jest igrati zadnjih 20-25 minuta
nešto kao svojevemeno Larson...to bi bila prava stvar za sadašnju Barcu

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 07 mar 2014, 18:34

let3 je napisao/la:
Johny je napisao/la:60 miliona je odlicno za ljetni prelazni rok.Mozes dovesti 2 WC igraca a uz to dodaj 30-40 miliona od igraca koji ce napustiti Barcelonu.

da nam je nabaviti kakvog veterana sidraša za manju platu, koji ima iskustva, koji zna igrati i koji bi pristao sjediti na klupi - to jest igrati zadnjih 20-25 minuta
nešto kao svojevemeno Larson...to bi bila prava stvar za sadašnju Barcu
Lahko je naci takvog igraca samo je problem sto on zauzima mjesto u timu jednom od potencijala.Po meni je to nepotreban shoping i bacanje para.Ako vec bude viska para(prosto nemoguce) , onda je bolje popuniti stopersku poziciju sa jos jednim igracem.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.