Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

armando
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la armando » 26 jul 2024, 00:41

Jabroni je napisao/la:
26 jul 2024, 00:15
armando je napisao/la:
12 jul 2024, 22:17
Valjda septembar naredne godine.
Od Bijeljine do Rače.
Rača - Kuzmin nešto ranije, jer je i most praktično gotovo završen.
Bogami bi zato ovo moglo biti do kraja godine :ljepota:
Planski to Vučić radi, to mu se ne smije osporiti. Manipulator ekstra klase koristi ovaj put kao poveznicu autoputa Beograd - Sarajevo, što uopšte nije loše. Ali kad vidiš ovo oko Rio Tinta i Jadra sve postaje jasnije.
Valjda granični prelaz Šepak/Trbušnica bude bolje regulisan nakon okončanja radova.
Neki dan idem iz Beograda, pa na Rači totalni kolaps, morao sići sa magistrale pa po debelom šljunku ići nekih 2km. I pritom sam sebi tapšati po ramenima što sam se uspio izvući, jer su većinom ostali zakrčeni na Bosanskoj strani Save.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 26 jul 2024, 00:50

armando je napisao/la:
26 jul 2024, 00:41
Jabroni je napisao/la:
armando je napisao/la:
12 jul 2024, 22:17
Valjda septembar naredne godine.
Od Bijeljine do Rače.
Rača - Kuzmin nešto ranije, jer je i most praktično gotovo završen.
Planski to Vučić radi, to mu se ne smije osporiti. Manipulator ekstra klase koristi ovaj put kao poveznicu autoputa Beograd - Sarajevo, što uopšte nije loše. Ali kad vidiš ovo oko Rio Tinta i Jadra sve postaje jasnije.
Valjda granični prelaz Šepak/Trbušnica bude bolje regulisan nakon okončanja radova.
Neki dan idem iz Beograda, pa na Rači totalni kolaps, morao sići sa magistrale pa po debelom šljunku ići nekih 2km. I pritom sam sebi tapšati po ramenima što sam se uspio izvući, jer su većinom ostali zakrčeni na Bosanskoj strani Save.
Nisam toliko u toku oko litijuma. Al' ova brza cesta će mu donijet pun k glasova, ne samo ovih što vozare ovim dijelom svake sedmice, nego što će i rasteretiti sva naselja između.
Zato onaj gore autoput Bg-Zrenjanin-Novi Sad odgađa svake godine, još sad pred izbore izvukli mašine, poslikali početak radova, i vratili projekat nazad na stol :rol:

Znači da zaobilazim taj dio gore kod Rače dok ne završe. Išao sam prije možda dva mjeseca, nije mi tad djelovao toliki haos, samo oko granice malo

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 jul 2024, 00:56

Jabroni je napisao/la:
26 jul 2024, 00:50
armando je napisao/la:
26 jul 2024, 00:41
Jabroni je napisao/la:
Nisam toliko u toku oko litijuma. Al' ova brza cesta će mu donijet pun k glasova, ne samo ovih što vozare ovim dijelom svake sedmice, nego što će i rasteretiti sva naselja između.
Zato onaj gore autoput Bg-Zrenjanin-Novi Sad odgađa svake godine, još sad pred izbore izvukli mašine, poslikali početak radova, i vratili projekat nazad na stol :rol:

Znači da zaobilazim taj dio gore kod Rače dok ne završe. Išao sam prije možda dva mjeseca, nije mi tad djelovao toliki haos, samo oko granice malo
Ja stalno isto idem preko Rače . Kada se napravi ta brza cesta kuda je onda najbolje ići ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 jul 2024, 00:59

Jabroni je napisao/la:
26 jul 2024, 00:50

Inače je vikendom haos, ali nečijom greškom se nije moglo zaobići od silnih teretnih vozila. To se možda rijeđe događa u toku nedjelje, ali de znaj.
Na Pavlovića Most ide brže, ali ima i rasksnica kroz sremska sela.
Vojvodina nema Litijuma, otud i to. :D

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 26 jul 2024, 01:07

VensanKasel je napisao/la:
26 jul 2024, 00:56
Ja stalno isto idem preko Rače . Kada se napravi ta brza cesta kuda je onda najbolje ići ?
Meni je generalno prva opcija Sokolac - Vlasenica. Karakaj većinom ide brže od Šepaka, pa onda gore Loznica, Šabac i dalje.
Mislim kad se pusti brza cesta da će biti daleko najisplativije ići tamo ka Zvorniku. Čak i ako računam završen autoput Bijeljina-Rača da nije tolika ušteda vremena jer to sad nije toliki čep kao ovamo Šabac-Loznica gdje svakih 5 minuta imaš naselje 50kmh ograničenje.
armando je napisao/la:
26 jul 2024, 00:59
Ali se plaća :mrgreen:

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 26 jul 2024, 06:59

Jabroni je napisao/la:
26 jul 2024, 01:07
armando je napisao/la:
26 jul 2024, 00:59
Ali se plaća :mrgreen:
Ugovor o koncesiji ističe 2025 i Vlada Srbije će odlučiti da li će se i dalje naplaćivati.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 26 jul 2024, 12:56

Virtu4l je napisao/la:
26 jul 2024, 00:13
Meni su Ameri spasili život, i vjerovatno još stotinama hiljada Bošnjaka, i ja ne mogu biti moralna ameba pa pljuvati i vrijeđati onoga ko me je spasio, a spašava me i danas.

Ti o tome nemaš pojma. Vodiš se samo velikobošnjačkom ideologijom, što je sasvim razumljivo.

A samo se budala ne bavi onim od čega/koga mu zavisi život i budućnost njega i njegove djece, mislim na politiku.
Blago tebi kad su ti Ameri spasili život i uzdaš se u njih. Samo u svoje kljuse i u Dragog Boga.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 26 jul 2024, 13:43

Smiješno je i reći da je amerika raspadom jugoslavije pomogla bilo kome osim sebi.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jul 2024, 13:43

OGRANIČENJE OD 90 DANA
Vozači kamiona iz BiH zbog problema boravka u EU žele napustiti državu, ima li rješenja?
:rol:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jul 2024, 13:48

VivaLaStella je napisao/la:
26 jul 2024, 13:43
Smiješno je i reći da je amerika raspadom jugoslavije pomogla bilo kome osim sebi.
Raspad Juge se desio zbog nas samih i nikog drugog. Zemlja koja je nastala na krvi se morala tako i raspast. Defacto bankrot zemlje jer nije mogla da vraca kredite je samo to ubrzao jer najrazvijenije zemlje kao sto su Hrvatska i Slovenija unutar nje nisu htjeli da im sisu cucla Beograd, Sarajevo i slicni gradovi i zato su i prve izasle te zemlje. Ostalo je samo islo svojim tokom. :salut:

Da je tako, potvrdjuje i BDP Slovenije 1989 godine koji je tada bio skoro kao bosanski, srpski i crnogorski zajedno. :arrow:

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jul 2024, 14:00

Pensioner26 je napisao/la:
26 jul 2024, 12:56
Blago tebi kad su ti Ameri spasili život i uzdaš se u njih. Samo u svoje kljuse i u Dragog Boga.
Taj tvoj dragi Bog je pustio da me neko granatira četiri godine, pa je onda Amer riješio stvar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 26 jul 2024, 14:02

Amer riješio stvar :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 26 jul 2024, 14:13

Raspad Juge se desio isključivo zbog srbočetničke ideologije. Stranci su nudili rješenja da se riješe financijski problemi, ali su nacionalisti to odbili.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jul 2024, 14:23

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 jul 2024, 14:37

Obama podržao Kamalu :yawn:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jul 2024, 14:43

Rajaz je napisao/la:
26 jul 2024, 14:37
Obama podržao Kamalu :yawn:
Ima ona dovoljno nominacija i bez tog dijela demokrata gdje je Obama i ostali. Ovo je urađeno vjerovatno da vidi narod da su svi zajedno u ovome.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 jul 2024, 14:45

Godine 1992. tadašnji kandidat Clinton, naglasio je da ideja o upotrebi sile povodom eskalacije u Jugi, ima njegovu podršku.

Državni tajnik, W. Christopher izjavio je 1993. da američke vojne snage neće biti raspoređene u BiH, prije nego svi zaraćeni ne prihvate mirno rješenje.

Još od 1991., Evropa je odbacivala mogućnost upotrebe vojne sile.

Jedna od pozitivnih promjena bila ona kada je Jeljcin poručio kako neće štitit one koji se suprostavljaju međunarodnoj zajednici.

Maja 1993., Clintonova administracija poslala je gore pomenutog tajnika na turneju po evropskim gradovima da uvjeri tadašnje službenike o neminovnosti bombardovanja srpskih položaja. Saveznici taj plan nisu smatrali konačnom verzijom i ostavilo se prostora za neke dorade, zbog čega se izgubilo dragocjeno vrijeme.

Nemoćan u pridobijanju podrške, Clinton se pred kraj 1993. vraća politici posmatranja.

Privremeni zaokret desio se onog momenta kada su 1995. SAD uspjele nagovoriti Francusku (nakon odlaska Mitteranda) i Britaniju o opravdanosti zračnih udara, ako srpske jedinice ne predaju oružje unutar par dana.

Nakon prihvaćanja američkog prijedloga da se zrakoplovstvo NATO-a koristi za bombardovanje, neke članice poput Kanade blokirale su dalju upotrebu vazdužnih napada.

Taj nesklad Zapada ohrabrio je Mladića i ostale zlotvore.

Ipak, vidimo ogromne napore Amera da se sve to poveže i diplomatski ujedini, s ciljem pomoći našoj zemlji.

To nikad ne smijemo zaboraviti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 26 jul 2024, 15:06

numanumaye22 je napisao/la:
26 jul 2024, 13:48
VivaLaStella je napisao/la:
26 jul 2024, 13:43
Raspad Juge se desio zbog nas samih i nikog drugog. Zemlja koja je nastala na krvi se morala tako i raspast. Defacto bankrot zemlje jer nije mogla da vraca kredite je samo to ubrzao jer najrazvijenije zemlje kao sto su Hrvatska i Slovenija unutar nje nisu htjeli da im sisu cucla Beograd, Sarajevo i slicni gradovi i zato su i prve izasle te zemlje. Ostalo je samo islo svojim tokom. :salut:

Da je tako, potvrdjuje i BDP Slovenije 1989 godine koji je tada bio skoro kao bosanski, srpski i crnogorski zajedno. :arrow:

slika
Znam to.
Nisam rekao da su ga uzrokovali, ali su pažljivim doziranjem pomoći tokom rata i kasnijom politikom ugasili ovo područje na bar jedno stoljeće. Kome odgovara pat pozicija na balkanu sem njima?
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jul 2024, 15:08

Dodjes od ovakvog mozga kojem je jedina mana sto je volio ckapi do Kamale i Trumpa :tokralju:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 jul 2024, 15:29

alemsa je napisao/la:
26 jul 2024, 15:08

Dodjes od ovakvog mozga kojem je jedina mana sto je volio ckapi do Kamale i Trumpa :tokralju:
Dobar je Bill bio, nema sta. Mozda da je u pogresno vrijeme vladao pa ga ne cijene toliko u Americi koliko bi trebali. Da je sad predsjednik, spomenik bi mu pravili.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JayCatwright i 6 gostiju.