FK Željezničar (opšte diskusije)

MCMXLVI
Kontakt:

Re: FK Željezničar (opšte diskusije)

Post Postao/la MCMXLVI » 04 dec 2015, 20:37

Ko je taj sto je sakrio famoznu knjigu poreznoj, zasto nikad nijedna uprava ne zeli da prica o predhodnoj, i zasto je Greda "otisao" ili tacnije pobjegao na vrijeme iz kluba? Dobro je jedan ribar rekao, gdje ce lopov lopova optuzivati za nesto. Mnogo pitanja su tu, ali jako malo odgovora. :think: Sta vi licno kao navijaci najtrofejnijeg bh kluba ocekujete od finansijskog izvjestaja, i dali ce se isti uopste i odrzavati?

Da sada malo ovo sve sumiramo sta ste pisali, pa se sami pronalazite (:
- "Smiji se dok još mozes i ona titula sto ste je uzeli uz pomoč sudija i sveza dobro je zapamti jer ko zna kad cete je više osvojiti na prolječe čes da plačes."
- "Za glavnog sponzora se zna, zna koja cifra ide. To što se vi prodajete za sicu vaša stvar."
- "Vi ste urnebesno smiješen klub, toliki milioni uzaludno bačeni, MR . Tan će bankrotirat s vama!"
- "Ostaje vam klub bez duga koji će se ponovo zaduziti."
- "Sta se zove planski i sistematski rad ? Ode Tan, ode plan ba.
Digli ste se, a na osnovu cega ? Sto ste bez dugova
?"

Znaci sve biser do bisera, koja samo mrznja, zabluda i patnja od kluba vam :rol: :rol: :rol:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 04 dec 2015, 20:38

kenan_tm87 je napisao/la:Gledaj ovog, te pare nisu ni postojale, nego nisu placane drzavi a morale su biti uplacivane, kako to ne mozete skontati? Igrac je dobijao 1000 KM platu, bubam, a drzavi je trebalo uplatiti jos 600 otprilike svaki mjesec, a to nije radjeno. Sada, kako je sistem uspostavljen, placanje ide preko racuna i uplacuju se doprinosi. Pa zato imas danas situaciju da malo malo neka firma strajkuje, sa desetinama miliona dugova, jer ne mogu ostvariti svoja prava, penzije, zdravstvenu zastitu, itd.
Druze moj onda ce neko u zatvor da zaglavi.Pa vi ste radili ko Mrkva Group :lol: :lol:
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2015, 20:57

Ado76 je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:Gledaj ovog, te pare nisu ni postojale, nego nisu placane drzavi a morale su biti uplacivane, kako to ne mozete skontati? Igrac je dobijao 1000 KM platu, bubam, a drzavi je trebalo uplatiti jos 600 otprilike svaki mjesec, a to nije radjeno. Sada, kako je sistem uspostavljen, placanje ide preko racuna i uplacuju se doprinosi. Pa zato imas danas situaciju da malo malo neka firma strajkuje, sa desetinama miliona dugova, jer ne mogu ostvariti svoja prava, penzije, zdravstvenu zastitu, itd.
Druze moj onda ce neko u zatvor da zaglavi.Pa vi ste radili ko Mrkva Group :lol:
Po kom osnovu su ostali klubovi napravili dugove?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 04 dec 2015, 21:10

Mi se patimo, duzni i Bogu i narodu al opet nam lijepo, mlatnemo vladare svemira, volimo svoga Zelju i boli nas qurac. A ti se zapitaj sta ti radis, koga volis koga mrziz. Ono postavlja nekome neka pitanja ee tugo.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2015, 21:12

Pišete gluposti.
Znaci li to da su u svakom klubu koji je dužan državi ukradene pare ?
Znači u FKS 2.5 miliona,Slobodi i Celiku po 3 miliona u Želji 1.2 plus ovo što će biti vjerovatno oko 1 mil...
Nidje veze.
Svi su mislili da će se to s državom nekako riješiti, možda otpisati,itd...Ono para što su klubovi nekako namicali, trošili su na najneophodnije stvari. Da prežive, da se takmiče,da nesta isplate ljudima. Ono što su mogli izbjeći ili odgoditi to su i radili.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 dec 2015, 21:30

kenan_tm87 je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Mozete vi pricati sta hocete. Dusebriznici, kompleksi i ovo i ono. Ali ako je ovo tacno, onda je vas ajfel posteno zavalio.
Kakve veze Ajfel ima nesreco mamina? Joj sa kakvim likovima smo mi ovdje prinudjeni da pisemo. Sve mi je bilo jasno kad ste napravili onu vasu grupicu na facebooku pa kad sam vidio te djecije face :damn: :sick: :puke:
Pa evo recimo da vas je zavalio Zujo. Sto se mene tice nikakva razlika. Medjutim, ni vi ne znate ko je kriv za to. Nagadjate da je dug nastao prije ajfela, valjda ce bit prilike da saznate.
#divovi

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2015, 21:45

moustapha je napisao/la:
kenan_tm87 je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Mozete vi pricati sta hocete. Dusebriznici, kompleksi i ovo i ono. Ali ako je ovo tacno, onda je vas ajfel posteno zavalio.
Kakve veze Ajfel ima nesreco mamina? Joj sa kakvim likovima smo mi ovdje prinudjeni da pisemo. Sve mi je bilo jasno kad ste napravili onu vasu grupicu na facebooku pa kad sam vidio te djecije face :damn: :sick: :puke:
Pa evo recimo da vas je zavalio Zujo. Sto se mene tice nikakva razlika. Medjutim, ni vi ne znate ko je kriv za to. Nagadjate da je dug nastao prije ajfela, valjda ce bit prilike da saznate.
Nema tu nikakvih misterija. Ni ko je zavalio ni kad.
Tačno se zna po zapisnicima inspekcija kad je nastao dug.Takodje se tačno zna ko je od kad do kad bio predsjednik Želje.
Ali,nije niko zavalio Zelju. Kao što nije niko zavalio FKS za 2.5 mil km . Naprosto su to bile odluke klubova da ne plaćaju doprinose i poreze na plate igračima i uposlenicima. Plate su isplaćivane na ruke. A umjesto državi, te pare su usmjeravane za druge potrebe klubova.
Ovdje je i država doprinijela da se klubovi toliko uvale.Znali su naravno da se to ne plaća, pravilu su kontrole i zapisnike i ranije, ali su ih prešutno puštali da ne plaćaju i idu dalje. Nisu bili ovakvi kriteriji za licenciranje ni za domaću ligu ni za evropu. Mijenjale su se uprave u klubovima ali su svi mislili da će se to s državom nekako riješiti a da se ne plati

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 04 dec 2015, 22:03

Ajfel se izvukao na vrijeme.
Das Ist Walter

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 04 dec 2015, 22:56

Ko je jos drzavi duzan ostao,koji otpis,pa prije cete jos vise zavaliti,al brate uvijek neke revizije,uradile ovo ono,a taj dug se nije prikazao,to mi nije jasno nikako,i onda u cudu ostanes kad vidis stvarno stanje,nezzz samo sto se ne kaze stvarno kako jest,pa nek je i 10 milki,al nemoj me praviti budalom
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2015, 23:27

RedEvil je napisao/la:Ko je jos drzavi duzan ostao,koji otpis,pa prije cete jos vise zavaliti,al brate uvijek neke revizije,uradile ovo ono,a taj dug se nije prikazao,to mi nije jasno nikako,i onda u cudu ostanes kad vidis stvarno stanje,nezzz samo sto se ne kaze stvarno kako jest,pa nek je i 10 milki,al nemoj me praviti budalom
Napisah predhodno...Hrvatska je prije 5 ili 6 godina otpisala dugovanja svim sportskim klubovima. Podvukli crtu. Može država svašta.
Dakle,ovo nije svojstveno samo nama u BiH.
Recimo,Partizan i Zvezda po ovom osnovu duguju državi ukupno oko 20 mil eura.
A revizije...Revizija ti dodje,daš joj dokumentaciju na uvid i oni ti sublimiraju stanje,naprave presjek i kažu kako stojiš.
Ali ti revizija ne može u analizu uzimati stvari za koje su u toku sudski ili upravni sporovi ili žalbeni postupci. Zašto? Zato što se ne mogu unaprijed znati ishodi tih procesa.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 04 dec 2015, 23:33

Pola sto se ovdje pise su samo lazi sto s vase strane, sto s nase. Kod nas su pisali kad je Gredic bio da je sam sebi zvao, sad odjednom opet pregledavaju. Lopovi su to sve, neko veci, neko manji, a ni vi niste daleko od nas.

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 04 dec 2015, 23:35

FKZ1921 je napisao/la:
RedEvil je napisao/la:Ko je jos drzavi duzan ostao,koji otpis,pa prije cete jos vise zavaliti,al brate uvijek neke revizije,uradile ovo ono,a taj dug se nije prikazao,to mi nije jasno nikako,i onda u cudu ostanes kad vidis stvarno stanje,nezzz samo sto se ne kaze stvarno kako jest,pa nek je i 10 milki,al nemoj me praviti budalom
Napisah predhodno...Hrvatska je prije 5 ili 6 godina otpisala dugovanja svim sportskim klubovima. Podvukli crtu. Može država svašta.
A revizije...Revizija ti dodje,daš joj dokumentaciju na uvid i oni ti sublimiraju stanje,naprave presjek i kažu kako stojiš.
Ali ti revizija ne može u analizu uzimati stvari za koje su u toku sudski ili upravni sporovi ili žalbeni postupci. Zašto? Zato što se ne mogu unaprijed znati ishodi tih procesa.
Znam ja sve to haveru,kakve veze imaju sudski sporovi s ovim dugom,koji je morao biti prikazan u svakoj reviziji,al je problem sto se krila dokumentacija od iste,prezvakana prica milion puta :thumbup:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 04 dec 2015, 23:49

godrina je napisao/la:Mi se patimo, duzni i Bogu i narodu al opet nam lijepo, mlatnemo vladare svemira, volimo svoga Zelju i boli nas qurac. A ti se zapitaj sta ti radis, koga volis koga mrziz. Ono postavlja nekome neka pitanja ee tugo.
Kako ono ide, hebo Kineza nismo mi qurvica da se prodamo za sicu, a dug porastao na 2,2 mil. :lol: Uvijek protiv partije i rezima, a tema puna postova "moze li Koldzo i opstina kako pomoci?!" :rol: Gdje cu da vas mrzim druze, zasto bih? Jednostavno ste mi postali smijesni i sprdancija kao klub i navijaci u zadnje vrijeme. Bez ljutne, ali mi smo trenutno daleko ispred vas, ti to prihvatio ili ne libo me. Poz..
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 04 dec 2015, 23:58

RedEvil je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Znam ja sve to haveru,kakve veze imaju sudski sporovi s ovim dugom,koji je morao biti prikazan u svakoj reviziji,al je problem sto se krila dokumentacija od iste,prezvakana prica milion puta :thumbup:
Ne može ti revizija uključiti u izvještaj predmete koji nisu završeni. Dakle za koje traju sudski.postupci,žalbeni postupci. ..Za ovaj predmet je u toku žalbeni postupak koji je klub pokrenuo i koji će,prema sadašnjim informacijama biti djelomično usvojen.Znaci,dok klub ne dobije odluku por.uprave na žalbu koju je uložio, ne zna koliki je taj dug. Prema tome,ne.moze to znati ni revizija.

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 05 dec 2015, 00:02

FKZ1921 Izvini nisam znao za zalbu,halali

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 05 dec 2015, 08:53

Mi smo prvi nayebali poslije ove kontrole.Svi klubovi ce biti obuhvaceni ovim kontrolama u to budite sigurni jer su svi do jednog radili na isti način....

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 dec 2015, 09:12

MCMXLVI je napisao/la:
godrina je napisao/la:Mi se patimo, duzni i Bogu i narodu al opet nam lijepo, mlatnemo vladare svemira, volimo svoga Zelju i boli nas qurac. A ti se zapitaj sta ti radis, koga volis koga mrziz. Ono postavlja nekome neka pitanja ee tugo.
Kako ono ide, hebo Kineza nismo mi qurvica da se prodamo za sicu, a dug porastao na 2,2 mil. :lol: Uvijek protiv partije i rezima, a tema puna postova "moze li Koldzo i opstina kako pomoci?!" :rol: Gdje cu da vas mrzim druze, zasto bih? Jednostavno ste mi postali smijesni i sprdancija kao klub i navijaci u zadnje vrijeme. Bez ljutne, ali mi smo trenutno daleko ispred vas, ti to prihvatio ili ne libo me. Poz..
jeste daleko, u direktnom okrsaju ne mozete suta uputit kako treba, ni u jednom faktoru niste bolji od Zelje osim trenutnog poretka na tabeli... pusti ti te dugove real i barsa su duzni po 500-600 miliona pa odlicnu funkcionisu, nema 5 firmi u drzavi koja nije duzna drzavi.. samo vi svoj poso i bjezite sto dalje od nas usmrdili ste se
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 05 dec 2015, 11:46

FKZ1921 je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:
Druze moj onda ce neko u zatvor da zaglavi.Pa vi ste radili ko Mrkva Group :lol:
Po kom osnovu su ostali klubovi napravili dugove?
Nebitni su prijatelju drugi u ovoj situaciji,pricamo o vama.A ovo je klasicna utaja poreza i varanje drzave,a zna se sta za to slijedi.Mozda su i drugi na slican ili isti nacin radili,ali o tome mozemo kada se i kod drugih to utvrdi.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 05 dec 2015, 13:50

Po potpuno istom osnovu su utvrđeni dugovi i u tvom klubu.I u ostalima.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 dec 2015, 14:10

FKZ1921 je napisao/la:Po potpuno istom osnovu su utvrđeni dugovi i u tvom klubu.I u ostalima.
Po svakoj osnovi Sarajevo ima 0 KM duga.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, HyperOS i 18 gostiju.