Zvjezdan Misimović

velez_mostar
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la velez_mostar » 07 sep 2013, 19:54

Misimovic voli pojesti, ima slabu genetiku, debeo je, i jako statican..protiv manjih ekipa kuci moze kontrolirati loptu, i ostavljati prostor iza sebe jer slab protivnik to ne moze kazniti, ali ako se radi o fizicki mocnoj repki on NE SMIJE IGRATI jer ne trci nikako, i u zatvaranju je uzas.

Miske na klupu, i ako gubimo ubaciti ga zadnjih 20 min, a u prvih 11 nema sanse da moze biti, samo to glupko Susko ne shvata.

Pjanicu dati slobodu kretanja, organiziranja napada, i ne trositi ga puno pozadi, jer on svoj kvalitet zrtvuje kako bi trcao na terenu i "gonjao" loptu.
Protiv Welsa smo, po meni, odigrali maestralnu utakmicu, sve je funkcioniralo idealno, Pjanic je dolazio do izrazaja, isto tako protiv Slovenije, u obadvije tekme Misimovica nije bilo.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 sep 2013, 20:02

velez_mostar je napisao/la:Misimovic voli pojesti, ima slabu genetiku, debeo je, i jako statican..protiv manjih ekipa kuci moze kontrolirati loptu, i ostavljati prostor iza sebe jer slab protivnik to ne moze kazniti, ali ako se radi o fizicki mocnoj repki on NE SMIJE IGRATI jer ne trci nikako, i u zatvaranju je uzas.

Miske na klupu, i ako gubimo ubaciti ga zadnjih 20 min, a u prvih 11 nema sanse da moze biti, samo to glupko Susko ne shvata.

Pjanicu dati slobodu kretanja, organiziranja napada, i ne trositi ga puno pozadi, jer on svoj kvalitet zrtvuje kako bi trcao na terenu i "gonjao" loptu.
Protiv Welsa smo, po meni, odigrali maestralnu utakmicu, sve je funkcioniralo idealno, Pjanic je dolazio do izrazaja, isto tako protiv Slovenije, u obadvije tekme Misimovica nije bilo.
Boga mi, kinesku hranu ko je zderao, tu kila viska nema. Osim ako je na svinjetini na sečuanski nacin svaki dan ...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 sep 2013, 20:05

u modernom fudbalu za igrace kao sto je Misimovic (trutove) nema mjesta, bolje imati jedno kljuse tipa Milner koji ce pretrcati 12 km nego "znalca" koji pretrci jedva 2
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 07 sep 2013, 20:08

ok, Miske ima problem sa kilažom i to šteti svakom igraču .. ali ja i dalje tvrdim da je on igrač poteza i to je činjenica .. eh sad, pričati da je loše odigrao zato što ima viška kila, pa ne bih se složio

hoćemo li za loše partije Edina, Mireta, Vede, Seje, Spahe, Hareta, itd, 'okriviti' kilažu?

čovjek je imao loš dan, kao i svi ostali .. tj, ne loš dan, nego su igrali preko qrca svi, niko nije pokazao volju, želju, trud, zalaganje, itd
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 sep 2013, 20:18

Nije problem sto nije trcao, takav je uvijek. Problem je u tome sto su mu pasovi bili katastrofalni, nije mogao primit loptu kako treba, nijedan jedini dobar pas nije dao za Dzeku ili Ibisevica. I sta onda imamo od njega? Lika koji samo smeta i ne pomaze u odbrani. Vratio je se na igru dok je igrao u Rusiji i Turskoj, nakon sto je bio odlican protiv Grcke. Mora na klupu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 20:22

Njegov ne profesionalan odnos prema klubu u kojemu igra je doveo do vesele situacije i u reprezentaciji. On mora na klupu, ali neće, neće dok je Pape selektor, neće dok se ovaj Savez financijski ne stabilizira, neće dok se ne dovede drugi stručnjak, i neće dok se ne pojavi neko sa dovoljno velikim m.udima da ove zvijezde ugasi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 20:23

Da je igrao na "ceneru" možda i ne bi osjetili njegove slabosti ali jučer je igrao sve osim njegove prirodne pozicije. Ruku na srce, smiješno je bilo kako trči prema lopti sa 10kg viška kilograma.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 sep 2013, 20:24

JTS je napisao/la:ok, Miske ima problem sa kilažom i to šteti svakom igraču .. ali ja i dalje tvrdim da je on igrač poteza i to je činjenica .. eh sad, pričati da je loše odigrao zato što ima viška kila, pa ne bih se složio

hoćemo li za loše partije Edina, Mireta, Vede, Seje, Spahe, Hareta, itd, 'okriviti' kilažu?

čovjek je imao loš dan, kao i svi ostali .. tj, ne loš dan, nego su igrali preko qrca svi, niko nije pokazao volju, želju, trud, zalaganje, itd
O kakvom lošem danu pričaš :shock: pa ljudi nas poderali u sredini terena trkom, a to je normalno i svakome bi trebalo biti jasno da u današnjem fudbalu trka i fizička sprema najbitniji segment. A kod nas u veznom redu Miske penzioner, Pjanić i Medo koji su klasični ofenzivni veznjaci koji ne mogu protiv bilo koje ozbiljne ekipe igrati zajedno jer nemaju ni snage ni kondicije.
Čuj u današnjem fudbalu gdje igrač prosječno pretrči 10 km mi igramo bez klasičnog zadnjeg veznog :evil: :evil:

Ako bude opet isti sastav kao što vrli selektor kaže opet ćemo imati "loš dan"

JOš nešto danas 99% ekipa igra sa ofanzivnim bočnim odnosno kako se prije govorilo ljevim i desnim krilima, a mi igrali sve do primljenog gola bez klasičnog krila sa tri prednja vezna, pa **** te kakav amaterizam u izboru igrača i pripremi utakmice

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 07 sep 2013, 20:26

pročitaj nastavak te iste rečenice .. nemoj izvlačiti iz konteksta samo šta tebi odgovara ;) 'loš dan' sam napisao onako, jer smo do sada u kvalama igrali perfektno, od igre, zalaganja, itd
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 sep 2013, 20:27

zizu1991 je napisao/la:Njegov ne profesionalan odnos prema klubu u kojemu igra je doveo do vesele situacije i u reprezentaciji. On mora na klupu, ali neće, neće dok je Pape selektor, neće dok se ovaj Savez financijski ne stabilizira, neće dok se ne dovede drugi stručnjak, i neće dok se ne pojavi neko sa dovoljno velikim m.udima da ove zvijezde ugasi.
Znaš šta meni nije jasno da jedna fudbalska veličina kakav je bio Sušić( kao igrač) nema muda da jednog Misketa koji je iako je imao dobru karijeru nije ni do peta Safetu, stavi na klupu . Kakav nedostatak samopoštovanja, strašno.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 sep 2013, 20:32

JTS je napisao/la:pročitaj nastavak te iste rečenice .. nemoj izvlačiti iz konteksta samo šta tebi odgovara ;) 'loš dan' sam napisao onako, jer smo do sada u kvalama igrali perfektno, od igre, zalaganja, itd
Ma nije to izvlačenje iz konteksta mi sa ovakvim sastavom i postavkom igre možemo dobijat samo male ekipa a čim neka jača dođe biće nam ovako.
Tužno je da zbog nečijeg ega reprezentacija ispašta.
Svaka čast na prijašnjim zaslugama ali u reprezentaciji trebaju da igraju najbolji i najspremniji, a ne oni koji su to nekad bili.

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 07 sep 2013, 20:39

Ja se licno slazem s nekim konstatacijama sto ljudi daju, mada se ne slazem na nacim na koji se sve ovo govori.
Kad covjek ima posao onda je normalno da se covjek prilagodi nekim uslovima. Isto tako vazi za fudbalera. Znaci da neko ima toliko kila viska i zeli da ide na SP kao jedan od prvih 11 - to mi ne ide u glavu.
Jednostavno mora imati neki kriterium koji mora da se ispostuje. Na kraj krajeva se sve svodi na optimiranje. A cim neko nije u stanju da potrci kako treba ili da je izdrzljiv tokom 80 minuta igre, onda nesta nije u redu. I taj covjek je nikakav profesionalac u datom momentu kad on sebi tako nesta dozvoli.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 sep 2013, 00:50

Miske uskoro nece vise biti nezamjenjiv ni u Guicku Renheu, a pro Misketova zajednica nije u stanju da shvati da je on covijek poteza u utakmicama koje se igraju protiv fizicki slabijih protivnika od nas (nema ih vise puno, tako da nema ni mjesta za Misketa vise kao ranije). Nedao Bog da odigramo jednu protiv trenutne Engleske, ljudi bi nas osakatili, Misketa ubili na sredini terena. Jednostavno niste u stanju da shvatite neke stvari oko Misketa sto sve i jedan ozbiljan trener u Evropi vidi i dalje svrsavate na Internet linkove Misketa prije 4 godine.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 sep 2013, 13:16

ma sve to stoji , osim onog da Grcka fizicki nije slabija a razbio je, ali eto ko ima bolji umjesto njega?
Pjanic? Visca? Stevanovic? - de umij se malo..Neka prica gusi neko Pjanica u reprezentaciji, navode primjer prijateljske tekme dje ljudi ne tuku i ne idu agresivno. Pa ako je talenat nek ispliva nek ga niko ne gusi, sto Iniestu ne mozes gusit ni da hoces. Nego baletana udari jednom jace u prvih 15 minuta i nema ga nigdje citavu tekmu, boji se duela , obilaze ga ljudi i preskacu. Nema precjenjenijeg igraca kod nas u reprezentaciji od njeg. Nije uradio nista u ozbiljnijoj tekmi, igra protiv Latvije, Lihtenstajna i u prijateljskim (a eto i Vels i Slovenija su strasno ozbiljne ekipe). Nek vidi malo od Modrica kako se moze odigrati centralni vezni savresno cak i ako si midzet.

da ima bolji od Misketa u ovom stanju i ja bih prvi rekao daj ga na klupu, kao i za bilo kojeg drugog igraca ..ali je nas problem sto nema boljeg, Pjanic nije bolji a nazalost nasu haman da nece ni bit bolji nikad u reprezentaciji..ima tu i Visca tele naravno, i on moze igrati.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 sep 2013, 13:42

Obezvrijeđivaš i vrijeđaš druge igrače da bi izdigao Misimovića iznad svega. Porediš igrače koji nemaju nikakve veze sa njegovom pozicijom, naravno, osim Pjanića. Višća i Stevanović su krilni igrači i kao takvi apsolutno se ne mogu porediti sa njim.

Pominješ Grčku, razbucao je Grčku zato što tada nije zaboravio šta znači riječ profesionalac, držao je do sebe, i mogao je trčati, na drugom topicu sam već to pisao, pravio je ofsajd zamku kao jedan od zadnjih igrača u 90+. Šta je to ? Jel to dobra fizička spremnost ili ne znam ti ja šta već ? Ili ćemo da kažemo da Grci nisu bili fizički spremni, pa je on mogao da radi šta želi, ma koliko god to iracionalno zvučalo ?

Ima boljeg, samo mu uzmi formu i fiziku, puno bolja opcija od Misimovića u ovom trenutku. Imaš pravo pogađati jedanput. Da, mislim na Hajrovića. Zapravo, sad kad bolje razmislim, ko to nije bolja opcija na RMF, šta on igra u ovom trenutku od njega, sa onakvom fizikom ?

Ili on ipak ne igra RMF :? igra, ali ne igra, odnosno, Vedo kao CF, izvršava defanzivne zadatke igrača koji igra kao RMF. 'bem' ti komplikacije. Samo kod nas u svijetu imamo veznog igrača jednog pravca, u ovom slučaju napada. Trpi BiH, trpi, zar da će izaći na dobro.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 sep 2013, 13:57

donekle bih se slozio da trebamo imati jednog od njih 2 na terenu . Cesto sam i ja govorio da Miske i Pjanic ne mogu skupa protiv jacih ekipa. ALi tekma protiv Grcke je pokazala ko je tu kvarni element i cijim izostankom a ubacivanjem jednog trkaca nas vezni red je izgledao strasno...sa Pjanicem nam vezni red izgleda kao svicarski sir, bez Pjanica neprelazni bedem kao protiv Grka.. gledajmo na primjerima koji su se vec desili. Miske odigra jednu dobro, jednu podbaci, dok je ovaj kvarni element u skoro svakoj ozbiljnoj tekmi. Da je Pjanic bio protiv Grcke morao bi igrati i ispastao bi Medunjanin ili kao u petak Rahimic jer Pjanic mora da igra i rezultat bi i protiv Grka bio kao sinoc, supalj vezni red...ako u ovom momentu moramo da igramo sa 2 spica onda je Miske ne > Pjanic, nego Miske >> Pjanic- sto su pokazale tekme kad nema kvarnog elementa...

mada bih ih u ovom momentu zadrzao obojicu na terenu a zrtvovao Vedu za Rahimica i izasao sa ekipom kao protiv Francuske u gostima, jer ako povjerimo org igre samo Pjanicu Vedo ce biti kao i u petak dzaba na terenu. On zavisi od lopti veznog reda. Protiv Slovaka nam treba vezni red i da je Pjanic i 50% igrac kakvim ga ovdje smatraju i dozivljavaju i ja bih rekao da Miske treba na klupu jer ovaj ipak malo, jako malo, vise trci ali eto vise trci. Medjutim, povjeriti igru njemu samom bi bio harakiri Susica. Nazalost jos uvijek nije dorastao tome, a vec ulazi u godine kad je pitanje i da li ce ikad moci da bude prva violina ekipe. I u Romi kad je gusto krije se iza Totija i De Rosija.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 sep 2013, 16:29

ultrasstyle_tz je napisao/la:donekle bih se slozio da trebamo imati jednog od njih 2 na terenu . Cesto sam i ja govorio da Miske i Pjanic ne mogu skupa protiv jacih ekipa. ALi tekma protiv Grcke je pokazala ko je tu kvarni element i cijim izostankom a ubacivanjem jednog trkaca nas vezni red je izgledao strasno...sa Pjanicem nam vezni red izgleda kao svicarski sir, bez Pjanica neprelazni bedem kao protiv Grka.. gledajmo na primjerima koji su se vec desili. Miske odigra jednu dobro, jednu podbaci, dok je ovaj kvarni element u skoro svakoj ozbiljnoj tekmi. Da je Pjanic bio protiv Grcke morao bi igrati i ispastao bi Medunjanin ili kao u petak Rahimic jer Pjanic mora da igra i rezultat bi i protiv Grka bio kao sinoc, supalj vezni red...ako u ovom momentu moramo da igramo sa 2 spica onda je Miske ne > Pjanic, nego Miske >> Pjanic- sto su pokazale tekme kad nema kvarnog elementa...

mada bih ih u ovom momentu zadrzao obojicu na terenu a zrtvovao Vedu za Rahimica i izasao sa ekipom kao protiv Francuske u gostima, jer ako povjerimo org igre samo Pjanicu Vedo ce biti kao i u petak dzaba na terenu. On zavisi od lopti veznog reda. Protiv Slovaka nam treba vezni red i da je Pjanic i 50% igrac kakvim ga ovdje smatraju i dozivljavaju i ja bih rekao da Miske treba na klupu jer ovaj ipak malo, jako malo, vise trci ali eto vise trci. Medjutim, povjeriti igru njemu samom bi bio harakiri Susica. Nazalost jos uvijek nije dorastao tome, a vec ulazi u godine kad je pitanje i da li ce ikad moci da bude prva violina ekipe. I u Romi kad je gusto krije se iza Totija i De Rosija.
i sta si dobio :roll: gomilanje igraca u vezi, a misimovic poslije 30 minute ne moze da dise a ne da igra. ubaciti hajrovica umjesto misketa, salihovica na beka, rahimagu ili zahu umjesto mede i to je to.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 08 sep 2013, 20:25

Misle je samo za prvih 45 min.
G BUSSA BUSS

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 09 sep 2013, 23:34

Hase10 je napisao/la:Misle je samo za prvih 45 min.
Kondiciono nije spreman vise od 60 odigrat u repci.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 09 sep 2013, 23:40

Polo je napisao/la:
Hase10 je napisao/la:Misle je samo za prvih 45 min.
Kondiciono nije spreman vise od 60 odigrat u repci.
Sa ovakvom spremom i kilazom nije spreman ni za 20.
Nije mogao korner ubaciti kako treba a kamoli sta drugo..

Nisam mogao vjerovati da je sebi dopustio da se toliko udeblja bas sad kad nam najvise treba i kad smo i mi a i on tako blizu onog sto sanjamo oduvijek..
Znamo svi koliko voli i gine za reprezentaciju i zato je ovo jos cudnije.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.