Samo malo, nebrojeno mnogo puta je ovdje napisano kako je on prvi selektor kako nas je odveo na SP, to i ptice na grani znaju, to mu niko ne umanjuje, i to će uvijek biti tako, na tome mu hvala od srca, ali da li mu sad zbog toga treba dopustiti da bude doživotni selektor reprezentacije kako god radio? Rezultati odlučuju o treneru. U prošlim kvalifikacijama rezultati su bili odlični, u ovom su itekako loši i otkaz je sasvim razumljiv jer posao je posao, koliko god se to nekome sviđalo ili ne sviđalo. To je tako svugdje u svijetu, samo se kod nas oko toga pravi neviđena drama.pingpong je napisao/la:Možda ga neki vole, možda neki ne vole (pa čak i mrze). To je stvar ukusa. Ali ono što je činjenica jeste da je on jedini do sada odveo BiH na Svjetsko prvenstvo (veliko takmičenje) i to možete umanjivati i pripisivati kome hoćete, ali to ostaje zapisano u historiji.
Kažem opet, vrijeme će da pokaže da li će to neko od ovih kandidata "stručnjaka" i "taktičkih znalaca" uspjeti da uradi sa već stvorenom reprezentacijom. Ali kada to shvatiš za 3-4 godine - biće, nažalost, kasno.
Safet Sušić - Pape
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Ama dobit' će kredit i naredni selektor. Prvo će biti nisam se mogao plasirati na EURO - Sušić kriv, pa će dobiti još kredita. Onda se neće uspjeti plasirati ni na Svjetsko i onda možeš reći ĆAO - Džeko, Pjanić, Begović...chily-rz je napisao/la:Susic jeste jedini koji nas je odveo na jedno veliko takmicenje ali isto tako je i jedini koji je imao taj kredit da "potrosi" dva ciklusa kv.za Evropsko prvenstvo..Sto je mnogo,mnogo je..
Ali hajde bar je jedan čovjek to uspio, pa smo i mi okusili draž igranja na velikom takmičenju.
Možeš li mi reći brojeve lota, kriza je a vidim da si upoznat sa budućnošću.pingpong je napisao/la:Ama dobit' će kredit i naredni selektor. Prvo će biti nisam se mogao plasirati na EURO - Sušić kriv, pa će dobiti još kredita. Onda se neće uspjeti plasirati ni na Svjetsko i onda možeš reći ĆAO - Džeko, Pjanić, Begović...chily-rz je napisao/la:Susic jeste jedini koji nas je odveo na jedno veliko takmicenje ali isto tako je i jedini koji je imao taj kredit da "potrosi" dva ciklusa kv.za Evropsko prvenstvo..Sto je mnogo,mnogo je..
Ali hajde bar je jedan čovjek to uspio, pa smo i mi okusili draž igranja na velikom takmičenju.

Zadnja izmjena: Prle89, dana/u 21 nov 2014, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ako je i kritikovao sve je bilo u granicama,sto sada nije slucaj sa Susicem.Uostalom to je posao novinara i komentatora.bilo koji daljni pokusaj ravnanja i osporavanja Bahe,jer kriticarima Safeta ne odgovara sinosnja izjava ,je sluplja prica.Trebao si slusati emisije na radiju dan nakon poraza pa da vidis sta se moze uraditi kada dozvolis svakome da prica u eter.zaboljisportuBiH je napisao/la:Baho najmanje ima pravo pričati o tome jer je on prvi, dok je bio komentator, uzimao sebi za pravo mnoge stvari. Naravno nije vrijeđao ljude, ali je mnoge igrače krivio, prozivao i sl. stvari što nije smio. To što neki čovjek kojemu je pun k... svega kaže nekome teleća glava ili nešto sl, nije uopšte važno u odnosu na ono što javna ličnost može pokrenuti takvom pričom na tv-u.samo_lijevo je napisao/la:Baho je veceras na TV1 objasnio neke stvari oko linca prema Safetu.Napokon se nasao neko da prozove novinare i navijace koia daju sebi za pravo da postavljaju ultimatume i prozivaju Safeta neznalicom.Posebno mi je bilo drago cuti gradjane koji i dalje cijene Susica i daju mu podrsku.Kao sto rece Baho nije Safet zasluzio da ga se vrijedja.
sta je tu moronski?+ Uzecemo i u obzir sto je javno kritikovao savez i prozvao srpske clanove IO sto ne podrzavaju Barbareza. Po meni moronski, valjda zna kako funkcionise savez jbt.
koja je funkcija Baljica u strucnom stabu? i dalje ima ljudi koji nece prihvatiti ta dijeljenja na 3,dzaba se trude da to prikazu kao normalnu stvar.Sve dok nam tako bude nema nam naprijed.Kod svakog normalnog prvo se gleda kvalitet,samo kod nas gledaju kako se zoves.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Sto se ba raspravljas sa njim,lik da prati fudbal nebi bio u stanju izvaliti ovakve gluposti.Clutch je napisao/la:Ukoliko ti partije reprezentacije u zadnje vrijeme nisu dovoljan pokazatelj njegove nestručnosti i taktičke nezrelosti, pogledaj onaj intervju na sou.rce.ba gdje se njegovo neznanje i nestručnost iskazuju u punom sjaju.pingpong je napisao/la:Otpustiše ljudi Sušića radi par forumaša sa klonovima i sad belaj. Boljeg ne mogu naći. Recite ĆAO velikim takmičenjima, upropasti nam IO najbolju generaciju fubalera koji su trebali u kontinuitetu da igraju velika takmičenja. Ali nekima će tek biti jasno kad se ne budemo plasirali ni na Evropsko ni na sljedeće Svjetsko prvenstvo.
Kao taktičar, Sušić je inferioran u odnosu na sve trenutne kandidate za klupu naše reprezentacije.
Hvala bogu da ovaj forum ima bilo kakve moci na sportska desavanja u BiH,svaki igrac koji bude dobro igrao,kao i svaki selektor koji bude dobro radio,napravit cemo o njemu mit kao sto smo napravili o Momciluku

Kad mi neko kaze kao nevalja psovati,nije trebalo i slicno.Ovi ljudi sto su psovali,negodovali svo ovo vrijeme,trazili promjenu i slicno i jesu zasluzni sto je otisla govedina.Ovim uvlakacama sto su se kao neckali,laprdali kako smo isli na svjetsko i slicno,to su ljudi koji ne pogledaju dvije utakmice godisnje kako treba.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
Ta činjenica stoji, to mu niko ne može oteti i zbog toga će mu ova država uvijek biti dužna. Jer kao što su se ovi loši rezultati slomili na njegovim leđima tako isto mu treba pripisati i uspjehe. Uvijek će postojati moroni i dječurlija koji će vrijeđati, nije to slučaj samo kod Safeta. Sutra ako Vaha preuzme budi siguran da bi pri prvom kiksu ili nepozivanju nekog forumskog ljubimca bio ispraćen salvom uvreda i okarakerisan kao neznalica. To je tako, takav smo narod i na to se uopšte ne treba obazirati jer tome lijeka nema.pingpong je napisao/la:Možda ga neki vole, možda neki ne vole (pa čak i mrze). To je stvar ukusa. Ali ono što je činjenica jeste da je on jedini do sada odveo BiH na Svjetsko prvenstvo (veliko takmičenje) i to možete umanjivati i pripisivati kome hoćete, ali to ostaje zapisano u historiji.Clutch je napisao/la:Ukoliko ti partije reprezentacije u zadnje vrijeme nisu dovoljan pokazatelj njegove nestručnosti i taktičke nezrelosti, pogledaj onaj intervju na sou.rce.ba gdje se njegovo neznanje i nestručnost iskazuju u punom sjaju.pingpong je napisao/la:Otpustiše ljudi Sušića radi par forumaša sa klonovima i sad belaj. Boljeg ne mogu naći. Recite ĆAO velikim takmičenjima, upropasti nam IO najbolju generaciju fubalera koji su trebali u kontinuitetu da igraju velika takmičenja. Ali nekima će tek biti jasno kad se ne budemo plasirali ni na Evropsko ni na sljedeće Svjetsko prvenstvo.
Kao taktičar, Sušić je inferioran u odnosu na sve trenutne kandidate za klupu naše reprezentacije.
Kažem opet, vrijeme će da pokaže da li će to neko od ovih kandidata "stručnjaka" i "taktičkih znalaca" uspjeti da uradi sa već stvorenom reprezentacijom. Ali kada to shvatiš za 3-4 godine - biće, nažalost, kasno.
Ono na šta se treba obazirati su argumenti i činjenice. A činjenica je da je Sušić već odavno, svojim brojnim postupcima, počeo izazivati gnjev javnosti na sebe. Nabrojaću ti neke o njih, one najbitnije: nepozivanje Bešića kroz prethodne kvalifikacije i neigranje sa zadnjim veznim igračem, kontradikornost u izjavama, a tu prije svega mislim na pravilo oko (ne)igranja igrača u svojim klubovima, slučaj Zukanović, Egipat, SAD, katastrofalna taktika u dvomeču protiv Slovačke gdje nas je stativa Weissa spasila sigurnog poraza a zatim s(p)retna Izetova ljevica odvela do pobjede, Nigerija i brojne druge situacije su jednostavno dovele do ovakvog kraja.
Kod mene lično je sav kredit izgubio pred utakmicu sa Nigerijom kad sam vidio sastav. Sastav bez Kolašinca, sa Misimovićem na lijevom krilu, Pjanićem bez uloge na terenu, gdje je on kao naš najbolji igrač i motor ekipe, djelovao totalno izgubljeno na terenu, zatim ulazak Sušića.. Strašan gnjev ali i glavobolju sam tada osjetio i pred očima mi se prikazala neka čudna slika i vizija propasti sjajne generacije fudbalera koja više nikad neće imati šansu kakvu je tada imala. Na kraju utakmice sve to se ispostavilo tačnim.. Sve dotad sam tolerisao prvenstveno zbog uspjeha reprezentacije pod njegovim kormilom i iz poštovanja prema istinskoj legendi kakva je Sušić, ali nakon toga je bilo jasno da on nije dostatan trenerski kapacitet da vodi ovu sjajnu generaciju fudbalera. Nažalost savez a ni on to nisu u tom trenutku prepoznali nego su produžili saradnju i zbog toga smo sad tu gdje jesmo..
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 21 nov 2014, 16:49, ukupno mijenjano 3 puta.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Nek' si to razjasnio.pingpong je napisao/la: Možda ga neki vole, možda neki ne vole (pa čak i mrze). To je stvar ukusa. Ali ono što je činjenica jeste da je on jedini do sada odveo BiH na Svjetsko prvenstvo (veliko takmičenje) i to možete umanjivati i pripisivati kome hoćete, ali to ostaje zapisano u historiji.

A sto se tice Susica, sa razlogom je dobio otkaz. Od SPa skor u zvanicnim utakmicama, je 0 pobjeda 2 remija (Vels Belgija) i 4 poraza (Argentina, Nigerija, Kipar, Israel). To je za ovu repku sramota. Naravno ne brojim Iran jer nam ta utakmica nista nije znacila. Jos kad se pogledaju i prijateljske i zadnje utakmice kvalifikacija proslog ciklusa gdje realno nismo igrali dobro iako smo pobjedili 2/3, vidi se da je Susic trebao dobit otkaz nakon SPa. Ovako nam je skoro pa upropastio i EP.
Sve sto se pisalo i govorilo ovoj trenerskoj i ljudskoj nuli je malo.On nije napadan ni upola kako je zasluzio.
Njega,sto bi rekao Cartman,treba uhapsiti,sasvim sam siguran da ima materijala za to.Evo kazu da nije bio uopste prijavljen kao porezni obveznik,covjek sa platom od 50000 maraka?
Da on ima obraza kao sto nema i da drzi do svog dostojanstva on ne bi sebi ni dozvolio da ga pljuju,vec bi se na vrijeme i dostojanstveno povukao kad je vidio,a vidio je davno,da ljudi zele da ode.
Umjesto toga on prkosi cijeloj naciji svojim seljackim ponasanjem tipa "porucujem svima da necu dati ostavku".
Ma nemoj,ko si ti frajeru?Ti mislis da si veci od cijele drzave?
I onda dodju pametnjakovici da kazu kako to Safet eto nije zasluzio.Zasluzio je on i mnogo gore stvari.
Njega,sto bi rekao Cartman,treba uhapsiti,sasvim sam siguran da ima materijala za to.Evo kazu da nije bio uopste prijavljen kao porezni obveznik,covjek sa platom od 50000 maraka?

Da on ima obraza kao sto nema i da drzi do svog dostojanstva on ne bi sebi ni dozvolio da ga pljuju,vec bi se na vrijeme i dostojanstveno povukao kad je vidio,a vidio je davno,da ljudi zele da ode.
Umjesto toga on prkosi cijeloj naciji svojim seljackim ponasanjem tipa "porucujem svima da necu dati ostavku".
Ma nemoj,ko si ti frajeru?Ti mislis da si veci od cijele drzave?
I onda dodju pametnjakovici da kazu kako to Safet eto nije zasluzio.Zasluzio je on i mnogo gore stvari.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Hvala ti sto si nas prosvijetlio!
Velis da ga hapsimo... stvarno bi trebalo,pogotovo ako ti i taj cartman kazete.
Velis da ga hapsimo... stvarno bi trebalo,pogotovo ako ti i taj cartman kazete.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Svoj jubilarni 800 post posvećujem neshvaćenom geniju jednom i jedinom

Ma nije mi jasno zašto se sad plače za Papetom.Imao je jednu sjajnu generaciju koju je ne tako davno selektirao Ibro Zukanović,Mogao se Pape sa ovom generacijom vinuti u sam svjetski vrh,nije uspio,nije znao ,jer je kao trener i selektor dobro limitiran i molim lijepo završili smo.Stara poslovica kaže dobro radit i dobru se nadat,a ne kao on i njegov stručni stožer kako su radili i selektirali,Također za vrlo loše stanje u repki ne bi trebalo amnestirat ni IO NS BIHna čelu sa onim kriminalcem.

"Sajo vrati se sve ti je oprosteno"
navijaci kjdakldsakSPORA

[youtube][/youtube]
Mu mu govedino, kako idu pregovori sa Galatom i Azerom ???
Mu mu govedino, kako idu pregovori sa Galatom i Azerom ???
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Dzaba sve, dobri moj Princi. I nakon silnog samaranja argumentima, poneke ovce jos uvijek sebi ne dolaze. Ali valjda smo na to vec navikli u ovoj drzavi, kakva jePrincipatus je napisao/la:Jeste i zbog kritike nismo protiv Nigerije mogli odigrati sa Kolasincem kao bekom, zbog kritike nam je prosli selektor kasnio na avion, zbog kritike covjek nije mogao posjetiti ni jednog jedinog potencijalnog igraca osim Hadzica i Susica, zbog kritike bar na klupu nije mogao pozvati napadaca iz Serije A, zbog kritike se prepucavao sa igracima preko novina, zbog kritike smo igrali kao muhe bez glave, zbog kritike smo izgubili protiv Kipra i Izraela i imamo 2 boda iz 4 utakmice. Hebena ta kritika sta uradi od Susica ni krivog ni duznog.

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Sad ce neshvaceni genije iz Zavidovica svima vama usta zacepiti kada preuzme Galatasaray 

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Sener Bajramovickokakolas je napisao/la:Sad ce neshvaceni genije iz Zavidovica svima vama usta zacepiti kada preuzme Galatasaray

Ne može Pape ni 3 ovce voditi,a kamoli Galatasaraj,evo ni Vaha nije prošao u Turskoj,pa konačno se okanite bajki o Papetu kao velikom trenaru....

ljudi moji, manite se te price da nas je safet odveo na SP, safet je bio samo selektor reprezentacije i skupine igraca koja je otisla na SP, i tu je kraj te price!!!DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nek' si to razjasnio.pingpong je napisao/la: Možda ga neki vole, možda neki ne vole (pa čak i mrze). To je stvar ukusa. Ali ono što je činjenica jeste da je on jedini do sada odveo BiH na Svjetsko prvenstvo (veliko takmičenje) i to možete umanjivati i pripisivati kome hoćete, ali to ostaje zapisano u historiji.
![]()
A sto se tice Susica, sa razlogom je dobio otkaz. Od SPa skor u zvanicnim utakmicama, je 0 pobjeda 2 remija (Vels Belgija) i 4 poraza (Argentina, Nigerija, Kipar, Israel). To je za ovu repku sramota. Naravno ne brojim Iran jer nam ta utakmica nista nije znacila. Jos kad se pogledaju i prijateljske i zadnje utakmice kvalifikacija proslog ciklusa gdje realno nismo igrali dobro iako smo pobjedili 2/3, vidi se da je Susic trebao dobit otkaz nakon SPa. Ovako nam je skoro pa upropastio i EP.
Volim te Bosno!!!
Ljudino moja, mani se ti takve price jer kad se radilo o nekom uspjehu reprezentacije vi ste rekli da su za to krivi igraci, a ne Safet, pa sto sad ne kazes da su igraci krivi, a ne Safet, kada je reprezentacija podbacila?xavi26 je napisao/la:ljudi moji, manite se te price da nas je safet odveo na SP, safet je bio samo selektor reprezentacije i skupine igraca koja je otisla na SP, i tu je kraj te price!!!DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Nek' si to razjasnio.pingpong je napisao/la: Možda ga neki vole, možda neki ne vole (pa čak i mrze). To je stvar ukusa. Ali ono što je činjenica jeste da je on jedini do sada odveo BiH na Svjetsko prvenstvo (veliko takmičenje) i to možete umanjivati i pripisivati kome hoćete, ali to ostaje zapisano u historiji.
![]()
Dvostruki arsini, licemjerstvo. Sta vas jos opisuje?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga
E jesmo se pocastili, glava bolipingpong je napisao/la:Ama dobit' će kredit i naredni selektor. Prvo će biti nisam se mogao plasirati na EURO - Sušić kriv, pa će dobiti još kredita. Onda se neće uspjeti plasirati ni na Svjetsko i onda možeš reći ĆAO - Džeko, Pjanić, Begović...chily-rz je napisao/la:Susic jeste jedini koji nas je odveo na jedno veliko takmicenje ali isto tako je i jedini koji je imao taj kredit da "potrosi" dva ciklusa kv.za Evropsko prvenstvo..Sto je mnogo,mnogo je..

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.