FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
E majkemi stvarno mi se vise neda. Jbes mi sve ako neki ovdje shvataju osnove nogometa (modernog). Nista s ovakvom igrom ne bi promijenio ni Thiago Silva ni stjaznam koga sve zazivaju. Nije dobro, ali nista nije izgubljeno, a prica o stalnom raspradnju ove momcadi je idiotska.
RIP CITY!
Ako od 24 osvojis samo 10 bodova - sve je izgubljeno i nije idijotska ta prica koliko je idijostski vjerovati u kloceve u "odbrani".
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Da, Real bjezi 20 bodova, a ne 3 jbte..bparena je napisao/la:Ako od 24 osvojis samo 10 bodova - sve je izgubljeno i nije idijotska ta prica koliko je idijostski vjerovati u kloceve u "odbrani".

RIP CITY!
jedva čekam da barca dovede kompanyja, vertonghena, thiaga silvu, luiza i ostalu kremu stopera, pa onda kada oni krenu kiksati kako će odjednom rerna sve njih prozvati panjevima..
problem seže dublje od stopera a mnogi to ne kontaju. kada imaš ekipu igrača koji su svjetska klasa, zasićeni uspjeha i neće da rade na terenu, prvenstveno u napadu, onda ne možeš očekivati da će ti ionako loši stoperi zakrpiti situaciju gdje 3 protivnička igrača idu na njih dvojicu. (bekovi su naravno davno zalutali u napadu) treba tu dobra 'čistka' u igračkom kadru, isto ono što je uradio guardiola kada je došao.
@lillard džaba se raspravljaš, rerna ima stari mozak koji ne konta da za primanje golova nije uvijek prvenstveno odbrana kriva, koji još ne zna razliku između kupa i super kupa, koji ne zna ni bodovno stanje na tabeli..
problem seže dublje od stopera a mnogi to ne kontaju. kada imaš ekipu igrača koji su svjetska klasa, zasićeni uspjeha i neće da rade na terenu, prvenstveno u napadu, onda ne možeš očekivati da će ti ionako loši stoperi zakrpiti situaciju gdje 3 protivnička igrača idu na njih dvojicu. (bekovi su naravno davno zalutali u napadu) treba tu dobra 'čistka' u igračkom kadru, isto ono što je uradio guardiola kada je došao.
nauči pisati.bparena je napisao/la:Ako od 24 osvojis samo 10 bodova - sve je izgubljeno i nije idijotska ta prica koliko je idijostski vjerovati u kloceve u "odbrani".
@lillard džaba se raspravljaš, rerna ima stari mozak koji ne konta da za primanje golova nije uvijek prvenstveno odbrana kriva, koji još ne zna razliku između kupa i super kupa, koji ne zna ni bodovno stanje na tabeli..
evo opet cu citirati covjeka koji objasnio na jednostavan nacin.Kawhi je napisao/la:Moderan fudbal nije onaj fudbal gdje odbranu igraju 2 igrača kao što je kod vas slučaj.Da su vam Nesta i Canavaro stoperi opet bi to loše izgledalo.bparena je napisao/la:Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije. Jedino sto vise ni oni ne mogu vadit vruc krompir i vracat minus u plus. Ono sto zivotinje u odbrani prokockaju vise ni Mesi ni drustvo ne mogu ispravit. Mozda i mogu al izgleda i njima dosadilo. I razumijem ih.Johny je napisao/la:Vise vam ni Messi ne valja
Dakle, sve i da imamo Nestu i Canavara iz najboljih dana (umjesto sadašnjih stopera), izgledali bi isto na terenu

Arena vidi problem samo u stoperima i samo po njima rafala, a ne vidi da je Barca trenutno tim bez kohezije, bez jake unutrašnje povezanosti, veza ne trci ni blizu kao nekad, Messi šeta po terenu, bekovi izlijeci negdje naprijed po navici i ostavlja se ogroman prostor između linija u koji protivnici ulijeci i koriste ga.
On misli da je od Busquetsa pa prema gore, sve odlicno kao nekad

Onda Tata Martino sa svojim taktikama i rotacijama

Takve oscilacije ne dolikuju jednom ozbiljnom timu i ne mogu se pripisati i zakacati samo odbrani

- RickBlaine
- Kontakt:
Vidim, transfer Neymara posve cist, ali je lobotomacka uprava, onako, od sebe odlucila dobrovoljno uplatiti 13 miliona poreznoj upravi.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

"El Mundo Deportivo" navodi kako su se, osim Uniteda, još tri ekipe uključile u utrku za mladog veznjaka Barçe, koji se trenutno nalazi na posudbi u Celti, Rafinhu. To su Arsenal, City i Liverpool, a isti medij navodi kako su obje ekipe iz Manchestera voljne platiti čak 30 miliona eura kako bi ovaj mladić zaigrao za njih.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Ne bi ga dao za bilo kakve pare. Nema i ne smije bit takvih poteza. Rafinha ce dominirat, ali samo u Barceloni
.

RIP CITY!
Nek ti sve znas - i ne provociraj - ybo te onaj ko te je naucio pravopisu a ostavi stari mozak na miru.viKK je napisao/la:jedva čekam da barca dovede kompanyja, vertonghena, thiaga silvu, luiza i ostalu kremu stopera, pa onda kada oni krenu kiksati kako će odjednom rerna sve njih prozvati panjevima..
nauči pisati.bparena je napisao/la:Ako od 24 osvojis samo 10 bodova - sve je izgubljeno i nije idijotska ta prica koliko je idijostski vjerovati u kloceve u "odbrani".

@let3
sve ja to vidim ali znam da je sve to pocelo zbog golmana i odbrane. Oni su uzdrmali tim i konstantnim greskama ne daju nade vezi i napadu. Zato samo vidim "odbranu" za sve sto nam se desilo.
@Lillard0
nazalost ne pitamo se mi - ne bi me cudilo da ga prodaju bas kao sto smo se bezze kutarisali Yaya T., Keite, Abidala a ostali s ovim traktorima.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
A Sport donosi priču o mogućim trenerima Barce za narednu sezonu ukoliko se ne nastavi saradnja sa Martinom koji je postavio određene uslove. Sad iako je vjerovatno vrlo zanimljivije raspravljati o novim trenerima mene više intersuje šta je Tata zatražio od uprave, je l' to neki napadač ili...
Don't hate what you don't understand.
I treba da trazi, covjek radi svezanih ruku u Barceloni.xaviesta je napisao/la:A Sport donosi priču o mogućim trenerima Barce za narednu sezonu ukoliko se ne nastavi saradnja sa Martinom koji je postavio određene uslove. Sad iako je vjerovatno vrlo zanimljivije raspravljati o novim trenerima mene više intersuje šta je Tata zatražio od uprave, je l' to neki napadač ili...
Nego koga bi ti od napadaca a koga od trenera ?
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
Što se napadača tiće nemam neko mišljenje, znam samo da ako dođe to toga da će to biti neko lijevi. A trener Tata do isteka trenutnog ugovora najmanje. 

Eto te k'o Lagumdzija vjesto izbjegavas odgovore na pitanja.xaviesta je napisao/la:Što se napadača tiće nemam neko mišljenje, znam samo da ako dođe to toga da će to biti neko lijevi. A trener Tata do isteka trenutnog ugovora najmanje.

Od napadaca ( klasicnih jel ) bi forsirao malog Dongua, malac je odlican. Od trenera vec sam rekao Gaal ili AVB.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
Ako ostane u Barci, Tata bi za pocetak trebao tražiti od uprave potpuno odriješene ruke i autoritet u svom poslu
U prevodu: Da smije pocaliti na klupu i jednog Messija ili Iniestu, nakon lagane šetnje. Pa tek onda neki transferi i njegove želje za dovođenje.
Da izađe iz ovog statusa ikebane na klupi, jer ovako više nema smisla jbg
....pa mogao je i Roura nastaviti komotno, isti q
Možda Tata i nešto zna o fudbalu, pa možda se pokaže kao dobar trener
ko zna

Da izađe iz ovog statusa ikebane na klupi, jer ovako više nema smisla jbg

Možda Tata i nešto zna o fudbalu, pa možda se pokaže kao dobar trener

@Korinov
Nemam ništa protiv Martina, čak i ako ne osvoji ništa ja sam za to da mu se puži još jedna sezona. Al' eto recimo da se desi nešto nepredviđeno onda sam za Valverdea.
Tu je i Luis Enruque koji će svakako jednog dana preuzeti kormilo ali mislim da bi ga u ovom trenutku potrošili
Van Gaal i slični nemaju ni minimalne šanse, jest' da svi poželimo nekoga ko će im se nayebati majke ali nema od toga nšta.
AVB, ne znam. Uyebo je dvije odlične šanse da napravi nešto. Opet s druge strane svi znamo koliko je ljubitelj La Masije i da bi guze dao da preuzme Barcu ali kao što skoro neko napisa teško će on dobiti priliku u nekom većem klubu.
Nemam ništa protiv Martina, čak i ako ne osvoji ništa ja sam za to da mu se puži još jedna sezona. Al' eto recimo da se desi nešto nepredviđeno onda sam za Valverdea.
Tu je i Luis Enruque koji će svakako jednog dana preuzeti kormilo ali mislim da bi ga u ovom trenutku potrošili
Van Gaal i slični nemaju ni minimalne šanse, jest' da svi poželimo nekoga ko će im se nayebati majke ali nema od toga nšta.
AVB, ne znam. Uyebo je dvije odlične šanse da napravi nešto. Opet s druge strane svi znamo koliko je ljubitelj La Masije i da bi guze dao da preuzme Barcu ali kao što skoro neko napisa teško će on dobiti priliku u nekom većem klubu.
Slazem se za Martina, takodje nemam nista protiv, radi veoma dobar posao. Neka ostane i sljedecu sezonu samo razmisljam futuristicki :kava
Valverde, .. ne znam prije bi Enriquea iz Primere definitivno. Gaal tesko, gotovo nemoguce kao sto kazes.
AVB je tesko nesto vise mogao napraviti na Otoku. Ja bih ga bas iz razloga sto je zaludjen Masiom, Barcelonom, mlad je, ambiciozan a ne bi mu nedostajalo ni motiva. Bilo je price da s njim postoji nekakva klauzula al' haj znaj jel to tacno.
Valverde, .. ne znam prije bi Enriquea iz Primere definitivno. Gaal tesko, gotovo nemoguce kao sto kazes.
AVB je tesko nesto vise mogao napraviti na Otoku. Ja bih ga bas iz razloga sto je zaludjen Masiom, Barcelonom, mlad je, ambiciozan a ne bi mu nedostajalo ni motiva. Bilo je price da s njim postoji nekakva klauzula al' haj znaj jel to tacno.
Nekako Tata je bas kao svezanih ruku - kao da od pocetka ima neku omcu oko vrata i imam osjecaj da ne radi sve ono sto je on zamislio. Ima neku veliku kocnicu sto je vidno i u njegovom ponasanju.
Eh da je kakve mahnite nafake pa pokupit' nekako Klopp-a, to bi tek bio pos'o.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ima još jedan trener koji se dovodio u kontekst vođenja Barcelone - mlad je, autoritativan, ekipe mu igraju napadački i oku dopadljiv fudbal - Roberto Martinez.
Eh, prije negoli me napadnete gdje sam naletio na ovo, riječ je o otočkim medijima. Da, znam da oni u 90% slučajeva pretjeruju (lažu
), ali sigurno da bi Roberto Martinez i Barcelona mogli činiti idealan spoj.
Taktički dobar, motivacijski također, ne plaši se isprobati ono što mu padne na pamet, vjerujem mladim igračima... Sve sami plusevi koji mogu nekog dovesti do klupe Barcelone.
Naravno, prednost je onima koji znaju šta i kako funkcioniše u ovom klubu - dakle, bivšim igračima Barcelone.
Eh, prije negoli me napadnete gdje sam naletio na ovo, riječ je o otočkim medijima. Da, znam da oni u 90% slučajeva pretjeruju (lažu

Taktički dobar, motivacijski također, ne plaši se isprobati ono što mu padne na pamet, vjerujem mladim igračima... Sve sami plusevi koji mogu nekog dovesti do klupe Barcelone.
Naravno, prednost je onima koji znaju šta i kako funkcioniše u ovom klubu - dakle, bivšim igračima Barcelone.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.