Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

sakho
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la sakho » 11 jun 2010, 18:13

Cartman je napisao/la:Nije se nesto vidio kad je uso, ali ocito je da covjek ima nos za gol i uvjek je tu negdje kad je lopta blizu gola. Tu se barem razlikuje od Berbatova koji je cesto na 25-30 metara kad je lopta u kaznenom prostoru.
po meni dosta lici na Ruuda, uvijek je na pravom mjestu, dobro igra glavom, borben, tehnika mu i nije jaca strana kako sam vidio, ali eto ima jos utakmica pa cemo vidjet kako ce reagovat na drugacije situacije.

Palermo potvrdio da je United poslao ponudu za Kjaera, dobar igrac, super bi nam dosao, ali to nazalost znaci i odlazak Vidica, sto mi se nikako ne svidja.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jun 2010, 18:17

sakho je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Nije se nesto vidio kad je uso, ali ocito je da covjek ima nos za gol i uvjek je tu negdje kad je lopta blizu gola. Tu se barem razlikuje od Berbatova koji je cesto na 25-30 metara kad je lopta u kaznenom prostoru.
po meni dosta lici na Ruuda, uvijek je na pravom mjestu, dobro igra glavom, borben, tehnika mu i nije jaca strana kako sam vidio, ali eto ima jos utakmica pa cemo vidjet kako ce reagovat na drugacije situacije.

Palermo potvrdio da je United poslao ponudu za Kjaera, dobar igrac, super bi nam dosao, ali to nazalost znaci i odlazak Vidica, sto mi se nikako ne svidja.
Slazem se za to u vezi Ruuda. A imas li link za ovo u vezi Kjaera? Gledam na sajtu Palerma i ne vidim nista u vezi toga, iako ne znam talijanski. :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 11 jun 2010, 18:17

Nema neke provjerene stranice gdje pise da je United poslao ponudu za Kjaera. Mislim da se Vidic ne smije prodati. On je trenutno medju najboljim stoperima na svijetu. Kazu da je Kjaer dobar ali jos je premlad da bude glavni stoper. Ove sezone je Rio postao veoma los. Mozda su razlog i povrede ali se ni na njega ne mozemo vise osloniti

WayneNew
Kontakt:

Post Postao/la WayneNew » 11 jun 2010, 18:24

Mali Hernandez jos uvijek ne moze igrati na visini PL,zato i dalje tvrdim da nam je najpotrebniji napadac a njega poslat na posudbu ili da bude na klupi.
Kjaer je odlican igrac, vec nekoliko se puta sa nama povezuje, ja bih ga volio vidjeti pa makar Vidic i otisao.

sakho
Kontakt:

Post Postao/la sakho » 11 jun 2010, 19:19

http://sportsport.ba/ino_fudbalp-37925.htm

eto sportsport.ba dosao to provjerene informacije :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jun 2010, 22:59

Evra veceras sjajan, ali sta ces kad igra sa klocevima. Legenda je odigro svaku ligasku utakmicu prosle sezone, i evo ga sad na SP-u a opet samo ide gore-dolje po ljevoj strani. Najbolji ljevi bek na svijetu bez sumnje. I naravno ima najbolje izjave. 8-)

"It was men against boys" nakon sto smo osramotili "dominatore" necu nikad zaboravit. :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 jun 2010, 01:01

WayneNew je napisao/la:Mali Hernandez jos uvijek ne moze igrati na visini PL,zato i dalje tvrdim da nam je najpotrebniji napadac a njega poslat na posudbu ili da bude na klupi.
Kjaer je odlican igrac, vec nekoliko se puta sa nama povezuje, ja bih ga volio vidjeti pa makar Vidic i otisao.
MU je sa VDS, Ferdinandom, Vidicem i Evrom imo najbolju odbranu na svijetu. Rafael puno obecava, jos malo da sazrije i bice jako kvalitetno rjesenje za desni bok. On sto je negativno je da se ta odbrana, koja je najjaci ubjedljivo najjaci dio tima (sto je sramota za klub koji je uvijek gajio ofanzivan stil igre) polako urusava. VDS je u godinama i vjerujem da ce ostat jos godinu, a adekvatnu zamjenu za njega ce biti jako jako tesko naci. Sjetite se kakvih je problema MU imo nakon odlaska Smajhela. Jedan od glavni uzroka losih rezultata bili su katastrofalni golmani. Ferdinand nazalost ima velikih problema sa povredama, tako da se u njega tesko pouzdat. Ono sto je najzalosnije u svemu ovom je nezadovoljstvo Vidica. Ako on ode, jedna od boljih odbrana u Evropi se moze pretvorit u jednu od gorih (mislim na najjace klubove 3 najjace lige). Sramota je sto se momku odbijaju povecat primanja koja je itekako zasluzio.

Druga losa stvar je ocigledno zanimanje MU za neke potrosene i nedokazane igrace. Diego, VDV, Modric, Suarez, Kol, Kjer,... sve su to igraci pored kojih stoji veliki upitnik. Po meni je suludo bacat pare u igraca za kojeg nisi siguran da ce se isplatit. Bolje iskesirat posteno, ali da znas da ce to donjet rezultate. Bolje dovest jednog dobrog, nego pet prosjecni igraca.

Izgleda da ova prica o finansijskoj krizi itekako ima osnova i da to itekako utice na listu za pojacanja. MU je porazen od najlosijeg Celsija i Bajerna u posljednjih nekoliko godina i to nije upalilo alarme na OT. Sta se moze ocekivat sa ovakvim timom u narednoj sezoni? U LP moli boga da ne naletis na Real i Barsu, a i klubovi kao Inter su favoriti. Sta da se povrjedi Runi. To bi automatski znacilo da je sezona propala. Ozbiljni klubovi si ne smije dozvolit da imaju jedno kvalitetno rjesenje u napadu, a posebno si to ne smije dozvolit ekipe koje gaje napadacki fudbal. Ekstra kvalitetan napadac je vise nego neophodan ako se zeli napravit nesto u sljedecoj sezone. Izbor je jako suzen. Po meni u obzir dolaze Dzeko, Aguero ili Adebajor ako Ibrahimovic ode u Siti. Od svih njih Aguero je najbolje rjesenje jer moze igrat i spica i poluspica sto je igra kakvu forsira MU. Jedino je pitanje kako bi se on uklopio u EPL. Zasto se nebi pokusalo i sa Robinjom koji je nezadovoljan u Sitiju. Tu su i Silva, Marin ili Lenon. Ali, moze se bez svih njih, bez napadaca ne moze. Iskren da budem, ovo mi ne mirise na dobro i ja ne ocekujem neko znacajno pojacanje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 jun 2010, 01:06

Lloris je idealna zamjena za VDS, možda i jedina (kvalitetna) ;)

Keane_Roy
Kontakt:

Post Postao/la Keane_Roy » 12 jun 2010, 01:16

I ti Valencia znas ispasti presmijesan.Pored kojeg igraca ne stoji upitnik. Toliko promasenih transfera proslo ljeta u svijetu nogometa. Koga bi ti da dovedemo? Veliki klubovi ne prodaju svoje igrace tako da mozes dovesti samo neprovjerene igrace. Najbolje bi bilo dovesti Iniestu i Xavia. Da je to tako lako svi bi bili davno prvaci Europe

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 jun 2010, 01:18

@Keane_Roy ; Zašto ne prodati ako se ponudi neka velika lova. Ako veliki klubovi ne prodaju dobre igrače kako to da je jedan CR otišao, Henry, itd. Lova čini čuda ! ;)

:mrgreen:

WayneNew
Kontakt:

Post Postao/la WayneNew » 12 jun 2010, 08:41

Valencia je napisao/la:
WayneNew je napisao/la:Mali Hernandez jos uvijek ne moze igrati na visini PL,zato i dalje tvrdim da nam je najpotrebniji napadac a njega poslat na posudbu ili da bude na klupi.
MU je sa VDS, Ferdinandom, Vidicem i Evrom imo najbolju odbranu na svijetu. Rafael puno obecava, jos malo da sazrije i bice jako kvalitetno rjesenje za desni bok. On sto je negativno je da se ta odbrana, koja je najjaci ubjedljivo najjaci dio tima (sto je sramota za klub koji je uvijek gajio ofanzivan stil igre) polako urusava. VDS je u godinama i vjerujem da ce ostat jos godinu, a adekvatnu zamjenu za njega ce biti jako jako tesko naci. Sjetite se kakvih je problema MU imo nakon odlaska Smajhela. Jedan od glavni uzroka losih rezultata bili su katastrofalni golmani. Ferdinand nazalost ima velikih problema sa povredama, tako da se u njega tesko pouzdat. Ono sto je najzalosnije u svemu ovom je nezadovoljstvo Vidica. Ako on ode, jedna od boljih odbrana u Evropi se moze pretvorit u jednu od gorih (mislim na najjace klubove 3 najjace lige). Sramota je sto se momku odbijaju povecat primanja koja je itekako zasluzio.

Druga losa stvar je ocigledno zanimanje MU za neke potrosene i nedokazane igrace. Diego, VDV, Modric, Suarez, Kol, Kjer,... sve su to igraci pored kojih stoji veliki upitnik. Po meni je suludo bacat pare u igraca za kojeg nisi siguran da ce se isplatit. Bolje iskesirat posteno, ali da znas da ce to donjet rezultate. Bolje dovest jednog dobrog, nego pet prosjecni igraca.

Izgleda da ova prica o finansijskoj krizi itekako ima osnova i da to itekako utice na listu za pojacanja. MU je porazen od najlosijeg Celsija i Bajerna u posljednjih nekoliko godina i to nije upalilo alarme na OT. Sta se moze ocekivat sa ovakvim timom u narednoj sezoni? U LP moli boga da ne naletis na Real i Barsu, a i klubovi kao Inter su favoriti. Sta da se povrjedi Runi. To bi automatski znacilo da je sezona propala. Ozbiljni klubovi si ne smije dozvolit da imaju jedno kvalitetno rjesenje u napadu, a posebno si to ne smije dozvolit ekipe koje gaje napadacki fudbal. Ekstra kvalitetan napadac je vise nego neophodan ako se zeli napravit nesto u sljedecoj sezone. Izbor je jako suzen. Po meni u obzir dolaze Dzeko, Aguero ili Adebajor ako Ibrahimovic ode u Siti. Od svih njih Aguero je najbolje rjesenje jer moze igrat i spica i poluspica sto je igra kakvu forsira MU. Jedino je pitanje kako bi se on uklopio u EPL. Zasto se nebi pokusalo i sa Robinjom koji je nezadovoljan u Sitiju. Tu su i Silva, Marin ili Lenon. Ali, moze se bez svih njih, bez napadaca ne moze. Iskren da budem, ovo mi ne mirise na dobro i ja ne ocekujem neko znacajno pojacanje.
Ma o kakvoj odbrani pricas?
Nasa odbrana je bila najbolja na svijetu prije 2 god.Ferdinand nikad ne igra, a i kad igra partije su mu katastrofalne.
Vidic je poceo nesto da sere, interesantan mu Real, pa neka ide niko nije veci od kluba.
Napokon smo dobili pravog desnog beka, a i Kjaer, mislim, da bi bio odlicno pojacanje.

Slazem se da nam je najpotrebniji napadac, Rooney ne moze sam iznijeti cijelu sezonu, a i da se napokon vratimo na nasu 4-4-2.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 jun 2010, 09:45

WayneNew je napisao/la: Ma o kakvoj odbrani pricas?
Nasa odbrana je bila najbolja na svijetu prije 2 god.Ferdinand nikad ne igra, a i kad igra partije su mu katastrofalne.
Vidic je poceo nesto da sere, interesantan mu Real, pa neka ide niko nije veci od kluba.
Napokon smo dobili pravog desnog beka, a i Kjaer, mislim, da bi bio odlicno pojacanje.

Slazem se da nam je najpotrebniji napadac, Rooney ne moze sam iznijeti cijelu sezonu, a i da se napokon vratimo na nasu 4-4-2.
Ja koliko znam, Vidic zeli novi ugovor po kojem ce mu se primanja izjednacit sa Riom. MU to ne zeli, sto je mozda jos jedan od dokaza da klub potresa finansijska kriza ili je pak ludost Fergija i rukovodstva. Vidic je medju 5 najboljih odbrambenih igraca na svijetu i kako da ne zasluzuje primanja kao Rio? Ti hoces reci da bi bez Vidica i Ria odbrana bila dobra kao sa njima dvojicom :mrgreen: ? Vidjeli smo odbranu sa Evansom i Braunom, a ni taj Kjer i Smeling nisu nista bolji od pomenutog dvojca.
I ti Valencia znas ispasti presmijesan.Pored kojeg igraca ne stoji upitnik. Toliko promasenih transfera proslo ljeta u svijetu nogometa. Koga bi ti da dovedemo? Veliki klubovi ne prodaju svoje igrace tako da mozes dovesti samo neprovjerene igrace. Najbolje bi bilo dovesti Iniestu i Xavia. Da je to tako lako svi bi bili davno prvaci Europe
Pa jesam ti nabrojo Aguera (prvi pik), Dzeku ili Adebajora ako Ibrahimovic dodje u Siti. Tu je i Robinjo koji zeli da ide iz Sitija. Tu su i fantasticni Lenon i Marin, dva nevjerovatno brza, prodorna i direktna napadaca, bas kao sto je Valensia. Ali, valjda za Lenona istrest 30 mil jevreja, bolje dovest nekog fusera za 10 miliona. Kad se razmisli Lenon bi bio vece pojacanje nego Smeling, Hernandez i Diuf zajedno, a njih trojica kostaju koliko i Lenon. Nebi me iznenadilo da se MU zainteresuje za SVF kojeg Siti planira prodat. MU se previse poceo zanimat za 'otpadke', a to moze znacit samo jedno, nema se para. Eto i Silva je izjavljivo kako bi bilo tesko odbit MU ako bi stigla ponuda, pa Fergi nista. I nije tacno da klubovi nedaju svoje najbolje igrace, daju itekako, nema potrebe da ti nabrajam primjere, sjeti se...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 jun 2010, 10:11

Mclaren - zelim dovesti Berbatova umjesto Dzeke!!! S tim je jasno dao do znanja kako bi on radio. Trampa Dzeko-Berba,jos malo zelembaca i to je to. Mislim da ce Fergie to uraditi.

Vezni red - Imamo mladost i starost i dva igraca izmedju (carrick i fletcher). Nani i Valencija mogu ostati,Fletcher je nezamjenljiv. E sad ostaje pitanje kakav ce biti Carrick iduce sezone i da li ce se Hargo vratiti u staru formu.

Obertan je mlad,dobar je igrac i treba mu davati vise prilika za igru.
Park-za jokera odlican.
GIggs i Scholes - nema igraca koji njih mogu zamjeniti.

Eh sad obrana... Prvo sto nemogu shvatiti,zato bi mi ove sezone prodali Vidica za 20 mil kad smo prosle godine dobivali 40??? Treba ono praviti novi stoperski par. Realno gledajuci,Rio polako prolaze godine,u zadnje vrijeme je vise u bolnici nego na terenu..Vidic ima 29 godina,i ako ostane u Unitedu jos ove sezone,vjerovatno ce biti tu do kraja karijere. Bekove imamo,evra je najbolji na svijetu,rafael ce biti sve bolji.

Jos kad na ovo sve dodamo univerzalva O'Sheu...imamo mi dobar tim. Zar ne???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 12 jun 2010, 11:23

Gledo sam France - Uruguay i mogu reci da je Evra bolji bio i od Riberyja i Anelke i od ostatka ekipe. Ostali su bili staticni dok je covjek sam probijao gore po lijevoj strani GG
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 12 jun 2010, 11:24

United Rule je napisao/la:Gledo sam France - Uruguay i mogu reci da je Evra bolji bio i od Riberyja i Anelke i od ostatka ekipe. Ostali su bili staticni dok je covjek sam probijao gore po lijevoj strani GG

Ma najbolji je bio. Covjek obranbeni igrac a u napadu bolji od svih ofanzivaca francuske.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 12 jun 2010, 11:56

posto pratim Man Utd vec sigurno 15 godina, manje vise je uvijek slicna prica. Ferguson se ne boji prodati igraca (pogotovo stranca) za kojeg nasluti da je prosao svoj vrhunac. Vidic je sigurno fantastican, ali bolje je mozda sad za njega dobiti 20 ili cak 30 milijuna, nego da ostane jednu sezonu i da je recimo odigra lose, pa da ga ne mozes prodati ni za 10. Slicna je prica i sa Carrickom, on je u ocitom padu, i mozda je zadnja sansa za njega nesto dobiti. u slijedece dvije sezone se mogu i smalling i kjaer pokazati odlicni. npr. fergie se, samo da podsjetim, rjesio tako Beckhama, Van Nistelrooya, Staama, Teveza, Heinzea, pa cak i Roya Keanea, i ni u jednom slucaju nije pogrijesio, jer svi ti igraci su redom kasnije igrali losije.

e sad, analiza postojeceg kadra, po meni, Van der Sar je dobar utoliko sto djeluje smirujuce na obranu, i izvlaci maksimum iz njih, to pokriva i neke njegove mane. Mislim da je vrijeme za novog golmana, iskreno. U kombinaciji je bio cak i Buffon, pa zasto ne. Lloris je jos jedan od tih koje "svi" zele pa tko zna.

obrana ima Evru, tu su Fabio i Rafael (fabio je valjda 90% vremena ozlijedjen, a rafael jedno 70%), tu je Evans na kojem ce sigurno graditi buduce obrane, Rio i Vidic su odigrali svoje najbolje, sad je samo pitanje koliko dugo im se nece moci naci zamjena. standardno su tu O'Shea i Brown, no oni ocito nisu nositelji igre, oni su tu samo za krpanje

vezni red, po meni dolazi do kriticnog razdoblja. vezisti su sve stariji, a nitko zapravo u ovom trenutku ne odskace puno kao svjetska klasa. ne cudi zato sto se Fergie neprestano dovodi u kontekstu dovodjena ofenzivnog (Modric, Diego) i defanzivnog (Yaya Toure, Lass Diarra) veznog, jer je ocito da tu treba osvjezenje. Svaka njima cast, ali ni Carrick, ni Anderson, ni Gibson nisu ni blizu starog dobrog Scholesa koji igra zadnju sezonu. Hargreaves i Fletcher su mi OK, ali je jedan stalno ozlijedjen, tako da je jasno da tu treba osvjezenje pod hitno.

Krila, zastitni znak Man Utd-a od kada ih ja pratim, su jos uvijek na razini talenata. Nani je bljesnuo nekoliko puta, ali nema konstantnost, Valencia je konstantniji, ali i malo losiji od Nanija (govorim kad oba igraju odlicne utakmice), mozda to i nije los kontrast. Tu su jos Obertan, Park i Giggs, no ,ne bih se bas pouzdao da ce netko od njih moci nositi utakmicu na ledjima ovu nadolazecu sezonu). Spominje se Joe Cole, spominje se David Silva, spominju se razni Brazilci (Douglas Costa) na toj poziciji, vidit cemo sta ljeto donosi.

Napad, tu je mozda i najbolji centarfor na svijetu, Wayne Rooney, no osim njega, i nije bas bajno. Berbatov, Owen, Macheda, Welbeck, Diouf, i sada Hernandez? Macheda i Welbeck.. ne znam, mozda i mogu nesto. Ako Hernandez u prvoj sezoni pocne igrati ko manijak, a vjerujem da ima talenta, i ako je Diouf napokon poceo ulaziti u koncept eng. nogometa, mozda ce se to moci i prezivjeti, u protivnom, hitno dovodjenje jos jednog napadaca, a tko ce to biti, Dzeko, Aguero, Suarez, Benzema ili netko peti, vjerujem da ce Fergie dobro procijeniti

Chelsea ostaje bez Ballacka i Joe Colea, Drogba i Anelka su sve stariji, traze fanaticno novog napadaca, a Arsenal je na rubu da izgubi Fabregasa, pa se mozda eng. prvenstvo moze osvojiti i bez drasticnih promjena ekipe. No, to je ipak kockanje, i ne vjerujem da ce to Fergie sebi dozvoliti ovako pred kraj karijere

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 12 jun 2010, 13:26

Trasimaco je napisao/la:Ma nema, United rastura. Ima da potrose milijardu eura ovo ljeto.
Jes :lol: Vi bi jemda ko Real :D

Otkako su u svesku duznika u bankama upali Real i Manchester, podebljala se pa sad ko Kuran

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 jun 2010, 15:31

Evo ga prvi strijelac Uniteda na SP-u. Naravno Park. :mrgreen:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 12 jun 2010, 15:34

Sinoć Evra izvrstan, danas Park, samo nek nastavi s ovako dobrim partijama
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 jun 2010, 15:35

Dobro je Park igrao, kao i repka Koreje uopste. Grci nisu mogli trcati s njima. Kao da su dosli da dzogiraju.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.