Postao/la eric_cantona » 12 jun 2010, 11:56
posto pratim Man Utd vec sigurno 15 godina, manje vise je uvijek slicna prica. Ferguson se ne boji prodati igraca (pogotovo stranca) za kojeg nasluti da je prosao svoj vrhunac. Vidic je sigurno fantastican, ali bolje je mozda sad za njega dobiti 20 ili cak 30 milijuna, nego da ostane jednu sezonu i da je recimo odigra lose, pa da ga ne mozes prodati ni za 10. Slicna je prica i sa Carrickom, on je u ocitom padu, i mozda je zadnja sansa za njega nesto dobiti. u slijedece dvije sezone se mogu i smalling i kjaer pokazati odlicni. npr. fergie se, samo da podsjetim, rjesio tako Beckhama, Van Nistelrooya, Staama, Teveza, Heinzea, pa cak i Roya Keanea, i ni u jednom slucaju nije pogrijesio, jer svi ti igraci su redom kasnije igrali losije.
e sad, analiza postojeceg kadra, po meni, Van der Sar je dobar utoliko sto djeluje smirujuce na obranu, i izvlaci maksimum iz njih, to pokriva i neke njegove mane. Mislim da je vrijeme za novog golmana, iskreno. U kombinaciji je bio cak i Buffon, pa zasto ne. Lloris je jos jedan od tih koje "svi" zele pa tko zna.
obrana ima Evru, tu su Fabio i Rafael (fabio je valjda 90% vremena ozlijedjen, a rafael jedno 70%), tu je Evans na kojem ce sigurno graditi buduce obrane, Rio i Vidic su odigrali svoje najbolje, sad je samo pitanje koliko dugo im se nece moci naci zamjena. standardno su tu O'Shea i Brown, no oni ocito nisu nositelji igre, oni su tu samo za krpanje
vezni red, po meni dolazi do kriticnog razdoblja. vezisti su sve stariji, a nitko zapravo u ovom trenutku ne odskace puno kao svjetska klasa. ne cudi zato sto se Fergie neprestano dovodi u kontekstu dovodjena ofenzivnog (Modric, Diego) i defanzivnog (Yaya Toure, Lass Diarra) veznog, jer je ocito da tu treba osvjezenje. Svaka njima cast, ali ni Carrick, ni Anderson, ni Gibson nisu ni blizu starog dobrog Scholesa koji igra zadnju sezonu. Hargreaves i Fletcher su mi OK, ali je jedan stalno ozlijedjen, tako da je jasno da tu treba osvjezenje pod hitno.
Krila, zastitni znak Man Utd-a od kada ih ja pratim, su jos uvijek na razini talenata. Nani je bljesnuo nekoliko puta, ali nema konstantnost, Valencia je konstantniji, ali i malo losiji od Nanija (govorim kad oba igraju odlicne utakmice), mozda to i nije los kontrast. Tu su jos Obertan, Park i Giggs, no ,ne bih se bas pouzdao da ce netko od njih moci nositi utakmicu na ledjima ovu nadolazecu sezonu). Spominje se Joe Cole, spominje se David Silva, spominju se razni Brazilci (Douglas Costa) na toj poziciji, vidit cemo sta ljeto donosi.
Napad, tu je mozda i najbolji centarfor na svijetu, Wayne Rooney, no osim njega, i nije bas bajno. Berbatov, Owen, Macheda, Welbeck, Diouf, i sada Hernandez? Macheda i Welbeck.. ne znam, mozda i mogu nesto. Ako Hernandez u prvoj sezoni pocne igrati ko manijak, a vjerujem da ima talenta, i ako je Diouf napokon poceo ulaziti u koncept eng. nogometa, mozda ce se to moci i prezivjeti, u protivnom, hitno dovodjenje jos jednog napadaca, a tko ce to biti, Dzeko, Aguero, Suarez, Benzema ili netko peti, vjerujem da ce Fergie dobro procijeniti
Chelsea ostaje bez Ballacka i Joe Colea, Drogba i Anelka su sve stariji, traze fanaticno novog napadaca, a Arsenal je na rubu da izgubi Fabregasa, pa se mozda eng. prvenstvo moze osvojiti i bez drasticnih promjena ekipe. No, to je ipak kockanje, i ne vjerujem da ce to Fergie sebi dozvoliti ovako pred kraj karijere