FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 22 feb 2014, 23:43

Centre forward je napisao/la:Da, Barsa se voli kockat' al' jel' vakat za takvo nešto? U nekom slučaju, hipotetički, da dodje novi trener i loše instalira neku svoju viziju, a Barsa završi treća (ispod ne može ), Real, ovaj iz Madrida svakako, bi zasjeo na tron s' kojeg bi ga bilo teško skinut' (ionako dugo čekaju svoju šansu).Ako čelni ljudi Barse ne uzimaju za ozbiljno ovog babu, ćaću il' kako već, onda se sigurno radi (i to punom parom) na pronalasku adekvatnog rješenja.

Ako Pep Enesa ove godine počasti titulom LP (a hoće nadam se), on je doživotno u Minhenu bez ograničenja trajanja mandata. :mrgreen:
nema celnih ljudi Barce :!: nema ih, shvati to...Bartomeu je zavaljen i privremeno riješenje, frajer svakako veze nema, obican pijun, Rosell pobjegao, a opozicija veceras slavi ovaj poraz, Laporta i njegovi trljaju ruke ;)

na to sve ovi dušmani iz madrida, osjetili momentum, samo pritišcu raznim aferama, kliknuli novinare i ovi se ne umaraju sa pisanjem, Neymar im ne izlazi iz usta, od njega su napravili državnog neprijatelja br.1...kolaps španske privrede zbog neplacenog poreza od njegovog transfera :mrgreen:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 22 feb 2014, 23:53

ne mozes na najgore gostovanje vec unazad nekoliko godina izac sa ovakvim sastavom ko da igraju sa nekom bezze ekipom.
sta ima song i busquets zajedno :roll: ,plus najbolji igrac u dosadasnjem dijelu sezone cesc na klupi
a ko sto neko bas rece protiv hadaljske almerije ce igrat :roll: ,umjesto obrnuto ccc

imao je recept iz kupa kako postavit igru protiv sociedada,vise tehnicara u sredini ,manje jedan napadac i to je to, a on izmislja toplu vodu :|, eto mu sad
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 22 feb 2014, 23:57

Zaboravio sam reci, ovo je bilo ocito podcjenjivanje protivnika od strane Tate.
@Centre ja Guardiolu ne bi volio nazad. Iz razloga sto je pobjegao kada je vidio da brod tone. Koji ce mi qurac sad ?
A za Messija nakon SP i Brazila samo bog zna ( ako postoji a ne postoji, al' tako se kaze :kava ) kakav ce biti. To mu je san, zato se stedi i zato sada seta po terenu. Najvjerovatnije slucaj Ronaldinho ..
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 feb 2014, 00:07

Korinov je napisao/la:Najvjerovatnije slucaj Ronaldinho ..
Nikad.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 feb 2014, 00:11

Užasna partija. Svi od Valdesa do Messia neprepoznatljivi. Evidentno je da je utakmica izgubljena na sredini terena i jeftino primljenim golovima. Tata mora preuzeti najveći dio odgovornosti. Umjesto da sada uđu u dobru seriju poslije pobjede protiv Citya oni se opet vraćaju na toplo hladno i sami sebi zagorčavaju život. Jedan šamar od Valencie smo prebolili. Ovaj drugi još više boli, ne zbog samog poraza nego zbog (ne)odnosa prema igri koji je na nivou kakvih šabanijaša iz kantonalnih liga. Zato sam i ugasio stream kad sam vidio kako se Vela & co šprdaju u 80. minuti. Neću ih više kritikovati nešto previše trenutno. Naravno, pratiću ih i vidjeti kakvi će rezultati ispasti na kraju sezone pa tek onda donijeti zaključke, ali kako stvari trenutno stoje, biće prostora za dobru kritiku pa možda i prije samog kraja.
Mes Que Un Club

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2014, 00:26

umjesto analiza i rasprave, pocnimo se privikavati da ove godine necemo uzeti niti jedan trofej ;) to prvo

drugo, ovaj klub treba remont....najprije remont u upravi, koja ce kasnije imati muda da odradi remont u igrackom kadru.

trece, slucaj Messi :roll: dosta otvorenih pitanja ima oko njega....covjek je ocito iznad svih igraca, a i trenera, radi šta poželi (u prevodu bukvalno šeta po terenu)...šta uciniti sa Messijem?' postoji li trener na svijetu (osim Pepa) koji može njega više natjerati da trci i grize :?: to jest, da bude stari Messi....Martino se boji i pogledati ga.
Trener koji dođe mora prvo "slomiti" Messija, na njemu izgraditi autoritet, da bi ostalima pokazao šta ih slijeduje.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 23 feb 2014, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 feb 2014, 00:28

Moje skromno misljenje jeste da Barci trebaju novi igraci, i to vise igraca koji bi bili osvjezenje, Ok doveli ste Neymara, ali prvenstveno mislim na vasu odbranu. Dovest jednog top klas stopera da igra uz Piquea, tu je Batra, Masčerano klupa, uvijek dobar kao back up igrac . Golman ( njemac ) vjerovatno vam dosao vec, jedan igrac klasa na sredini, posto volite pepat loptu, da to bude vrhunski tehnicar , napadac :) ali mnogo jak napadac :)

I na klupi ostavit te neke igrace koji su dosad bili Tello, Batra, Pinto, Sergi Roberto.. itd , povuc jos jednog iz mladjarije .

Vidi se da , bar po ovoj sinocnjoj utakmici, nema te neke voljee, mozda je to i realno stanje trenutno, ali sigurno da se nesto mora mjenjat.

Iskreno ak mene pitate kao samar bi vam legao trener Simeeone, taj bi svoje neke zamisli u Barci strasno sproveo.. 8-)
FC Bayern !!!!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 feb 2014, 00:31

Ma Messiu samo novi ugovor poboljšani i eto njega opet k'o zemlja kao i svaki drugi igrač. Sve je to ista klapa, čim im daš novi ugovor odmah grizu k'o životinje. Ja samo ne znam, ako Messi ovako bude igrao za Argentinu nema se šta nadati na Svjetskom, mada imam neki osjećaj da igra sa dosta rezerve, malte ne čuvajući se pomalo za Svjetsko.
Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 23 feb 2014, 00:33

BavaracZenica vama sa srecom u LP. Sto se tice oovog hamelja i smotanih tipova u odbrani odavno sam ja govorio o tome ali zbog toga sam od mnogih pametnjakovica otisao na ignore. :D Iskreno volio bih da su oni u pravu ali et sad svi vidimo megazvijezde Pikea, Maska, Barte i ostalih kloceva. Vama svaka cast - doveli ste ekipu do vrha a Barcelona je unistila sama sebe ne zeleci da se ozbiljno pozabavi remontom traktora u "odbrani"
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 23 feb 2014, 00:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 23 feb 2014, 00:34

hule_barca je napisao/la:Ma Messiu samo novi ugovor poboljšani i eto njega opet k'o zemlja kao i svaki drugi igrač. Sve je to ista klapa, čim im daš novi ugovor odmah grizu k'o životinje. Ja samo ne znam, ako Messi ovako bude igrao za Argentinu nema se šta nadati na Svjetskom, mada imam neki osjećaj da igra sa dosta rezerve, malte ne čuvajući se pomalo za Svjetsko.
Uozbilji se @hule. Kakve pare i zmajevi. Vec je dobio povisicu, dobice je opet. Samo njega vise niko ne natjera da trci kao pod Guardiolom. Nit' bi ga Pep vise mogao natjerati na to. Vidjeces u Brazilu kako grize jer mu samo taj trofej fali. Sada naravno setka jer se cuva za to, zamisli jos jednu ili dvije povrede pa da upitno bude i SP, to bi ga psihicki unistilo.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2014, 00:36

hule_barca je napisao/la:Ma Messiu samo novi ugovor poboljšani i eto njega opet k'o zemlja kao i svaki drugi igrač. Sve je to ista klapa, čim im daš novi ugovor odmah grizu k'o životinje. Ja samo ne znam, ako Messi ovako bude igrao za Argentinu nema se šta nadati na Svjetskom, mada imam neki osjećaj da igra sa dosta rezerve, malte ne čuvajući se pomalo za Svjetsko.
iskreno, boli me q za Argentinu i Messija na SP...zanima me Barca i šta poslije SP ;)

ovakav trenutni Messi je pravo zayebana stvar, jer na njega se ugleda ostatak ekipe....i ne može to ni 20 ugovora riješiti, ni dodatni milioni.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 23 feb 2014, 00:36

More jos hormona :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 feb 2014, 00:43

bparena je napisao/la:BavaracZenica vama sa srecom u LP. Sto se tice oovog hamelja i smotanih tipova u odbrani odavno sam ja govorio o tome ali zbog toga sam od mnogih pametnjakovica otisao na ignore. :D Iskreno volio bih da su oni u pravu ali et sad svi vidimo megazvijezde Pikea, Maska, Barte i ostalih kloceva. Vama svaka cast - doveli ste ekipu do vrha a Barcelona je unistila sama sebe ne zeleci da se ozbiljno pozabavi remontom traktora u "odbrani"
Sta da ti kazem buraz, Bayern se godinama mucio, da bi se na kraju sve to isplatilo, bar se sad isplacuje maximalno, sto se Barce tice oni su tu u vrhu uvijek, nije davno bilo kad je Barca u odbrani imala i snaznog doduse mladjeg Puyola te Marqueza , ali gledam jucer bas na Barca Tv legende Barce i Henrya pokazuju, kad skontam da ste vi te godine osim Messija recimo imali Ibru i imali Henrya :) prije toga na godinu Eto'a :) Villa :)

Nekako vi gajite taj sistem bez tog nekog robusnog napadaca recimo, a imali ste takve zvijezde, sad vidim neke krilne igrace koji uz masineriju Inieste, Xavija, Messija izgledaju odlicno, a to su Pedro, Sanchez, Tello ti neki krilni igraci, sad vi mene mozete napast radi ove izjave ali to je tako, dovedite Grizemana ovog iz Sociedada, pa cete vidjet malca u Barci :)

Uglavnom samo odbrana najveci problem, ostalo idee.. sretno u nastavku svakako, na svim poljima ;)
FC Bayern !!!!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2014, 00:45

bparena je napisao/la:BavaracZenica vama sa srecom u LP. Sto se tice oovog hamelja i smotanih tipova u odbrani odavno sam ja govorio o tome ali zbog toga sam od mnogih pametnjakovica otisao na ignore. :D Iskreno volio bih da su oni u pravu ali et sad svi vidimo megazvijezde Pikea, Maska, Barte i ostalih kloceva. Vama svaka cast - doveli ste ekipu do vrha a Barcelona je unistila sama sebe ne zeleci da se ozbiljno pozabavi remontom traktora u "odbrani"
jarane, kako ti primjetiš samo sranja u odbrani :shock: to je fenomen....iako se slažem da je odbrana smijurija.

a jesi li možda primjetio da su bez Messija bili bolji, bolje igrali, bili organizovaniji i borbeniji :?: pobjeđivali :!: da su Pedro i Alexis procvjetali u tom periodu njegovog odsustva....cim se Messi vratio, ovi su se vratili u neko sivilo prosjecnosti.
Pedro i Alexis bi i sa gol linije vracali loptu, samo da nekako asistiraju Messiju - cinjenica.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 feb 2014, 00:55

Ma **** se i meni za Argentinu, ali je evidentno da neće da se troši ni blizu maximale što zbog eventualne nove povrede što zbog odmaranja svog tijela za SP. Njega više ne može niko natjerati da radi što neće, to je evidentno. Barca je postala previše ovisna o njemu i to njemu ide na ruku. Ko ga može promijeniti, jeste on sam i niko više. Ako je njemu lijepo gledati kako neće ništa osvajati, kako će mu Ronaldo kupiti sve nagrade ispred nosa, onda neka igra ovako ja se ne bunim.
Mes Que Un Club

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 feb 2014, 01:04

Messi je postao kancer ove ekipe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 23 feb 2014, 01:12

Kawhi je napisao/la:Messi je postao kancer ove ekipe.
Donekle, kao i Ronaldo Madrida. Samo sto ovaj prvi donese pokoji trofej u svoj grad. :mrgreen:

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 23 feb 2014, 01:20

Ko god pise treba dovesti stopera, uvijek napise nesto tipa "jos jednog kvalitetnog uz piquea" a realno lik je los kao i bartra/masche, svaki tim koji nema anonimusa u napadu i koji odigra malo otvorenije zabija kako hoce.
Nije se to toliko prije ni moglo primjetiti kada je igrao u paru sa Puyolom dok je ovaj jos bio u top formi ili sa Ramosom u repki, ali on ne moze biti vodja odbrane ekipe koja ide na sve titule..
ser del barça es el millor que hi ha !

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 23 feb 2014, 01:26

Korinov je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Messi je postao kancer ove ekipe.
Donekle, kao i Ronaldo Madrida. Samo sto ovaj prvi donese pokoji trofej u svoj grad. :mrgreen:
Moraš li odmah spominjati Penalda?A dobro i meni Real izgleda bolje bez njega samo što to ne valja pisati. :mrgreen:

Ne možeš ih porediti trenutno.Ovo što Messi radi,odnosno ne radi na terenu je katastrofično.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 feb 2014, 01:28

Najgore je selektivno vaditi pojedini igrace i razapinjati ih (tipa Pique, Barta, Alexis, ovaj onaj)...to je samo bježanje od realnosti, a realnost je da je kompletan tim u krizi i van forme....mogu svašta oprostiti Martinu (jer covjek nema odriješeneruke u poslu i nikakvog autoritata nad njima), ali mu ne mogu oprostiti da mu je citava ekipa ušla u drugi dio sezone totalno van forme i ritma :shock: bar je tu fizicku spremu mogao srediti i držati na nekom optimumu.

Svako sebi subjektivno nađe glavnog odgovornog krivca i čereči ga ko pecenog vola....npr. Arena ne popušta sa kritikovanjem stopera, a ne vidi da je Busquets totalno van forme, da Song zabija autogolove, ne vidi da je Iniesta van forme, Xavi isto tako, Messi pogotovu, Adriano van forme i tako redom

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.