FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evolution87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 15 jan 2013, 17:18

Kakva li ce nam veze biti, ako ode Sesar

Radan i Mario ne smijem ni zamisliti :?
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 15 jan 2013, 17:25

Kakav je to belaj bio u prostorijama kluba,došle nake kabadahije da naplate pare silom? :o
Einigkeit und Recht und Freiheit

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 15 jan 2013, 17:25

amerosm je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Nije mi jasno kako ljudi oko kluba ne shvataju da je za trofeje potreban kontinuitet rada,a ne da svake godine mjenjamo 7-8 igraca i 1 ili 2 trenera.kad mognemo kostur ekipe ostaviti da igra 2-3 godine zajedno tada cemo slaviti titule.i smjesno mi je ovo kad kazu pritisak navijaca traze se trofeji,pa u zadnjih 10 godina uzeli smo samo jedan trofej.tako da bi posteno bilo reci neocekujemo nista 3 godine pravimo ekipu,potpisati sa svakim igracem minimalno 3 godine.a oni koji vole FK SARAJEVO dolazit ce bili 1 ili 15 na tabeli.
Nemam namjeru provocirati, ali je najveci problem taj sto smo mi prvi na tabeli. Jednostavno ukoliko je jedan klub u jednom gradu ili regiji uspjesniji od ovog drugog onda ce ovi drugi teziti nekom uspjehu na silu.
Najbolja dva primjera su iz Njemacke Schalke i HSV. I jedan i drugi klub pate zbog toga sto su Bremen i BVB uzeli titule dok ovi na istu cekaju vjecnost i pokusavaju na razne nacine doci do uspjeha. Jedini dovode zastarijele zvijezde (RvN, Ze Roberto), dok se drugi zaduzuju kako bi doveli kvalitetne igrace, pa danas i jedni i drugi zbog te politike ispastaju.
Ima i to veze jednim dijelom, za trenutnu situaciju...ali takva je situacija kod nas (FKS) godinama, od osvojene titule se svake polusezone mijenja bar 4-5 standardnih igrača

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 jan 2013, 17:36

The Game je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Nije mi jasno kako ljudi oko kluba ne shvataju da je za trofeje potreban kontinuitet rada,a ne da svake godine mjenjamo 7-8 igraca i 1 ili 2 trenera.kad mognemo kostur ekipe ostaviti da igra 2-3 godine zajedno tada cemo slaviti titule.i smjesno mi je ovo kad kazu pritisak navijaca traze se trofeji,pa u zadnjih 10 godina uzeli smo samo jedan trofej.tako da bi posteno bilo reci neocekujemo nista 3 godine pravimo ekipu,potpisati sa svakim igracem minimalno 3 godine.a oni koji vole FK SARAJEVO dolazit ce bili 1 ili 15 na tabeli.
Nemam namjeru provocirati, ali je najveci problem taj sto smo mi prvi na tabeli. Jednostavno ukoliko je jedan klub u jednom gradu ili regiji uspjesniji od ovog drugog onda ce ovi drugi teziti nekom uspjehu na silu.
Najbolja dva primjera su iz Njemacke Schalke i HSV. I jedan i drugi klub pate zbog toga sto su Bremen i BVB uzeli titule dok ovi na istu cekaju vjecnost i pokusavaju na razne nacine doci do uspjeha. Jedini dovode zastarijele zvijezde (RvN, Ze Roberto), dok se drugi zaduzuju kako bi doveli kvalitetne igrace, pa danas i jedni i drugi zbog te politike ispastaju.
Ima i to veze jednim dijelom, za trenutnu situaciju...ali takva je situacija kod nas (FKS) godinama, od osvojene titule se svake polusezone mijenja bar 4-5 standardnih igrača
ovo sto sam pisao nema nikakve veze sa zeljom ,ovo SARAJEVO radi u posljednji 15 godina i zato i nemamo uspjeha.

MaroonWhite1987
Kontakt:

Post Postao/la MaroonWhite1987 » 15 jan 2013, 18:54

domorocki je napisao/la:Kakav je to belaj bio u prostorijama kluba,došle nake kabadahije da naplate pare silom? :o
O čemu pričaš?
Saraj'vo, za tebe živimo, neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

VolimRadnicki
Kontakt:

Post Postao/la VolimRadnicki » 15 jan 2013, 19:50

Jednostavno nemamo sposobnih ljudi u sportu da bi nešto više napravili.
Ne odnosi se samo na Sarajevo, nego na sve klubove u državi.

Zar nema niko sposoban da proda nekog igrača iz Sarajeva, Želje, Borca... za veće pare, smiješno je da pomenuti klubovi jedva čekaju da prodaju svog najboljeg igrača za 100-150 hiljada eura.
Željo jeste napravio mali pomak, ali opet je to loše - realno gledano.

Je li uopšte Sarajevo dobilo nešto za Husejnovića? Koliko? Hoće li uopšte nešto dobiti s obzirom da je bio vezan ugovorom? Zašto se detalji transfera kriju od javnosti? Bar ja ništa do sada o tome nisam pročitao.

Pogledam situaciju u Hrvatskoj, nisu tu ništa igrači bolji nego ove "tarabe" naše, ali imaju pametne ljude, pa kod njih u drugoj ligi veći transferi nego kod nas najveći klubovi, smiješno a u isto vrijeme i žalosno.
1921
1989

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 jan 2013, 20:09

Sta je sa onim muhamedom plakalom jel se snasao u portugalu

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 jan 2013, 20:21

gruezi je napisao/la:Sta je sa onim muhamedom plakalom jel se snasao u portugalu
Vratio se ima pola godine...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 jan 2013, 20:40

VolimRadnicki je napisao/la:Jednostavno nemamo sposobnih ljudi u sportu da bi nešto više napravili.

Zar nema niko sposoban da proda nekog igrača iz Sarajeva, Želje, Borca... za veće pare, smiješno je da pomenuti klubovi jedva čekaju da prodaju svog najboljeg igrača za 100-150 hiljada eura.

Je li uopšte Sarajevo dobilo nešto za Husejnovića? Koliko? Hoće li uopšte nešto dobiti s obzirom da je bio vezan ugovorom? Zašto se detalji transfera kriju od javnosti? Bar ja ništa do sada o tome nisam pročitao.

Pogledam situaciju u Hrvatskoj, nisu tu ništa igrači bolji nego ove "tarabe" naše, ali imaju pametne ljude, pa kod njih u drugoj ligi veći transferi nego kod nas najveći klubovi, smiješno a u isto vrijeme i žalosno.
Dobili smo 50.000 eura za Saida.

Ima ta tvoja logike ali nije sve ni do ljudi u klubovima.I ovi strani klubovi znaju da je 150.000 eura velika cifra za nase klubovi ciji su budzeti od 1 do 3 miliona na godisnjem nivou.Igraci u Hrvatskoj mozda i nisu puno bolji ali su placeniji, klubovi im imaju vece budzete i samim tim za igraca moras i platiti više.Budzet nekog Hrvatskog kluba koji ne igra Europu ali nije ni sami odron (neka zlatna sredina ala Zvjezda gradačac kod nas) je na godisnjem nivou veci od budzeta Sarajeva,Zrinjskog pa mozda i Zelje.
Naša liga jednostavno nije na cjeni i dosta je ispod Hrvatske i Srbije po tom pitanju a plus repka im kotira mnogo bolje, drzava također.Sve to utice na cijenu igraca vjeruj.

I ovi strani klubovi sad znaju da Svraka nije nista kvalitetniji od Sesara(ista pozicija,u godinu razlika), cak naprotiv, ali isto tako znaju da Svraku nece dobit ispod 350-400 hiljada eura a da Sesara mogu za 150-200.Dovoljno su upuceni u stanje kako u nasim klubovima pojedinacno kako u nasem fudbalu i znaju da su nasi klubovi primorani prihvatati te cifre iako igraci vrijede vise.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 jan 2013, 20:43

bistrikboy je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Sta je sa onim muhamedom plakalom jel se snasao u portugalu
Vratio se ima pola godine...
On je koliko znam odavno napustio klub.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 15 jan 2013, 20:45

samosarajvo je napisao/la:
VolimRadnicki je napisao/la:Jednostavno nemamo sposobnih ljudi u sportu da bi nešto više napravili.

Dobili smo 50.000 eura za Saida.

Ima ta tvoja logike ali nije sve ni do ljudi u klubovima.I ovi strani klubovi znaju da je 150.000 eura velika cifra za nase klubovi ciji su budzeti od 1 do 3 miliona na godisnjem nivou.Igraci u Hrvatskoj mozda i nisu puno bolji ali su placeniji, klubovi im imaju vece budzete i samim tim za igraca moras i platiti više.Budzet nekog Hrvatskog kluba koji ne igra Europu ali nije ni sami odron (neka zlatna sredina ala Zvjezda gradačac kod nas) je na godisnjem nivou veci od budzeta Sarajeva,Zrinjskog pa mozda i Zelje.
Naša liga jednostavno nije na cjeni i dosta je ispod Hrvatske i Srbije po tom pitanju a plus repka im kotira mnogo bolje, drzava također.Sve to utice na cijenu igraca vjeruj.

I ovi strani klubovi sad znaju da Svraka nije nista kvalitetniji od Sesara(ista pozicija,u godinu razlika), cak naprotiv, ali isto tako znaju da Svraku nece dobit ispod 350-400 hiljada eura a da Sesara mogu za 150-200.Dovoljno su upuceni u stanje kako u nasim klubovima pojedinacno kako u nasem fudbalu i znaju da su nasi klubovi primorani prihvatati te cifre iako igraci vrijede vise.
Dovoljno sve si rekao svi pametni a niko dinara nema!
Sarajevo ljubavi moja!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 jan 2013, 22:24

Meni sad ništa nije jasno. Odsutan sam bio desetak dana, i ako sam dobro shvatio, riješili smo se tek tako
tri najbolja igrača, za daj šta daš. Istina? I sad kao dovodimo adekvatne zamjene na ove tri pozicije?!
Ne razumijem, neko se šali sa nama? Možda sam lud, ali nisam glup.
Gospodo draga, ako niste bili u stanju za ova tri igrača uzeti dva miliona km, neophodnih za napredak kluba,
ja ne znam šta drugo da vam kažem već da se počnete baviti nekim drugim poslom, nije za vas FCS.
Dini skidam kapu, frajer je radilica, ma šta.. frajer gine za Saraj'vo, ali izgleda da nema podršku.
Pustite priče, nije moguće, ovo ono, iskreno libo me za vaše izgovore i nekakva opravdanja.
Neću više ništa pisati, imate rok do kraja maja da se iskupite, u suprotnom...

DO ZADNJEG DANA ŽIVOTA MOG' SAMO SARAJ'VO
F.K.SARAJEVO

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 jan 2013, 22:50

..princip je isti, sve su ostalo nijanse...

Izvinite raja, popizdio sam totalno, jednostavno ne mogu da vjerujem kako se određene osobe
ponašaju, kao da rade u granapu.
Imam jednu ideju, svakako ću je predložiti direktoru, konsultovati se da vidimo može li se na ovaj način,
a može sigurno, zaraditi nešto novca, usput bi to bio dobar promotivni potez. aBd
F.K.SARAJEVO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jan 2013, 00:38

molotovljev je napisao/la:Meni sad ništa nije jasno. Odsutan sam bio desetak dana, i ako sam dobro shvatio, riješili smo se tek tako
tri najbolja igrača, za daj šta daš. Istina? I sad kao dovodimo adekvatne zamjene na ove tri pozicije?!
Ne razumijem, neko se šali sa nama? Možda sam lud, ali nisam glup.
Gospodo draga, ako niste bili u stanju za ova tri igrača uzeti dva miliona km, neophodnih za napredak kluba,
ja ne znam šta drugo da vam kažem već da se počnete baviti nekim drugim poslom, nije za vas FCS.
Dini skidam kapu, frajer je radilica, ma šta.. frajer gine za Saraj'vo, ali izgleda da nema podršku.
Pustite priče, nije moguće, ovo ono, iskreno libo me za vaše izgovore i nekakva opravdanja.
Neću više ništa pisati, imate rok do kraja maja da se iskupite, u suprotnom...

DO ZADNJEG DANA ŽIVOTA MOG' SAMO SARAJ'VO
Reci mi da se salis MOLIM TE!
Za Belosevica,Sesara i Saida uzeti 2 miliona maraka? Jos cu jednom ponoviti, molim te reci da se salis.

Said cim je dosao je rekao svoje uslove, rekao godinu ostajem i to je to.Nasi su pristali (i neka su)A s obzirom kakav je bio u tom periodu nasi nisu ocekivali da on eksplodira, kontali su pomoce nam mozda malo ali s obzirom na ove kile dabogda od njega ozbiljnijeg igraca da bude.Kad se vidjelo ko je i ssta je nasi su mu vjerujem nudili ozbiljnji ugovor ali nismo mogli parirati u parama.
A sve i da je imao ugovor od 3 i po godine, da je odigrao jos jednu CIJELU sezonu u Sarajevu, zbio 20 golova u istoj,u europi zabio par golova i dobrih poteza,smrsao na idealnu tezinu(znaci IDEALAN razvoj situacije u svakom pogledu) mi bi uzeli 500 milja eura za njega poznavajuci nasu ligu i kolko igraci u istoj vrijede.
Ja to gledam na sljedeci nacin, uprava nam je dovela strasnog igraca Saida Husejinovica.Sam je izborio Europu,sam je proso Levskog,pobjedio Listicu,Zrinjski, imo jos par perfektnih poteza o kojima ce se pricati godinama, digao nas na noge milion puta, kostao nas dzaba a ode za 50.000 eura.
Jos da znas kakvog menadzera covjek ima, seljacinu, a i on je realno covjek sa sela, zeljan slave i uspjeha STO PRIJE i tesko je bilo ocekivati njegov ostanak u Sarajevu duze od godinu,godinu i po.

Sad Sesar, istina je da se na njemu moglo uzeti vise, mozda duplo, nekih 300.000 eura bi bila realna cjena za njega,mlad,reprezentativac ha hu, ali mi nismo u situaciji da biramo i da se cjenkamo, i njemu je ugovor svakako jos pola godine.Sve i da je ugovor 3 godine nama pare trebaju odmah, valja licencu izganjat, valja igracima plate davat...

Sto se Belog tice...za njega marku uzet nismo mogli..mogo je ostat da pomogne ekipi iskustvom, u dobroj je formi isl...ali neke pare za njega uzeti ili gradit ekipu u buducnosti - nema šanse.
A svakako sam misljenja da nam nece previse nedostajati na terenu, itekako nadoknadiv igrac.

Kao sto rekoh, u idealnim slucajevima i uz dosta srece mi za ove igrace ne bi mogli uzeti 2 miliona maraka

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 16 jan 2013, 00:40

Nabroji ti 1,6 miliona KM. Nije baš 2 kako gore neko reče, ali izgleda i po tebi je ipak moglo mnogo bolje.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 jan 2013, 00:50

Realno da su ugovori bili duzi na Saidu se moglo uzeti 400.000 € na Sesaru 300.000 i na Belom pedesetak. Ali **** valjda naucimo nesto iz ovog.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 16 jan 2013, 01:00

Odmah da se razumijemo ja ne krivim nikoga, jer znam da bi svi u klubu voljeli napraviti veći transfer. Samo, ne kontam zašto nama to ide posebno teško.

Vidimo neke transfere tu u blizini (Zebu izuzimam).

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 jan 2013, 01:09

irh je napisao/la:Nabroji ti 1,6 miliona KM. Nije baš 2 kako gore neko reče, ali izgleda i po tebi je ipak moglo mnogo bolje.
Jesam nabrojao sam, ali da su sa Saidom bili idealni uslovi (jos 3 godine ugovor,jos cijela sezona u sarajevu,15 ak golova,dobri nastupi u europi,idealna fizicka sprema).Ti fakat mislis da su postojale i minimalne šanse za takvim scenarijem?
Sa takvim igracem postoje 2 scenarija, ili ces se oparit (ovaj gore) ili ce otic za dzaba.Mi smo jos izvukli 100.000 km ;)
Doso zadzaba,odigrao sta je odigrao,mnogo nam pomogao,digo nas na noge milion puta, donio nam para od europe, otisao za 100.000 KM.
Fakat mislim da nasi sa Saidom (odlicnim igracem ali i psihicki nestabilnom osobom) nisu mogli uraditi išta više od ovog sto su uradili.Ostaje zal nas navijaca sto ga nismo gledali jos malo ali neko bogacenje na njemu... :cry: teško brate.

A jedino gdje smo zajebali je Sesar, na vrijeme mu se trebalo produzit ugovor (on je sigurno tip igraca sa kojim je to moguce bilo) pa sad uzeti nesto više para.Al opet ni tad se ne bi mogli puno cjenkat, treba nam lova podhitno.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 16 jan 2013, 11:58

Kome ces Bogati Belog prodat koji ima haman 30 godina?
Pojedinci zive u svijetu bajki,cinjenica je da nemamo para i da se moramo cupati na sve nacine.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 16 jan 2013, 13:03

sajo10 je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:KOji je Turski klub zagrizao za Sesara ??
slika
Iako se ime kluba drži u tajnosti, saznajemo da je riječ o prvoligašu Elazigsporu, a postojalo je još nekoliko ponuda klubova iz Turske i inostranstva.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Kimun, trunks1946 i 26 gostiju.