harry_90 je napisao/la:Osim nicim nije zasluzio da bude selektor nacionalnog tima,meni on jos nije za ovog posla,treba malo izac u europu i vodit koji tim,a ne tim u nasoj ligi gdje ako imas malo vise novca i stele od drugih osvajas ligu..nasa liga nije mjerilo ,sad nezz kakvi su mu uspjesi u Japanu,nit me zanima..
Hadzibegic ili Rajevac ?
A to što je onda kao prvi trener s jednim bh. klubom došao do trećeg pretkola Lige prvaka, izbacivši favorizovani Lilestrom u drugom pretkolu (Akranes nisam naveo jer u prvom kolu protiv Islanđana je Željo bio favorit) i pruživši dostojan otpor Newcastle-u. Iste sezone protiv španske Malage u Kupu Uefa Željo s Osimom dolazi do remija s Malagom te Malaga jedva izbacuje Želju u revanšu. Nešto kasnije, koju sezonu poslije u Kupu Uefa se izbacuje i Anorthosis. Mislim da i ovo treba spomenuti. Osim možda nije idealan za selektora, uvijek ima boljih rješenja, ali kada se sve sabere veliko je pitanje koliko su druga (moguća) rješenja bolja.....

Ne treba obezvrijeđivat njegove uspjehe, pa i njegove titule u domaćem prvenstvu. Taktički je Amar dosta solidan....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland