BordoArmy88 je napisao/la:QUARESMA 18<<< je napisao/la:rekoh ja da ce microsoft ispastati kad izbace nokia ime, ukljucujuci i raju iz nokije
eno microsoft lumia 535 i nakon fix updatea, kazu da joj ima problema sa touchscreenom
EDIT:
sto se tice low end segmenta, tu je lumia najbolja, a sto se tice high end, onda definitivno android, samo zbog OS.a
Ma ne može rasturit i usrat ko amer vala niko, a utoliko gore kada to učine jednom (sada već) bivšem EU gigantu! Za nadati se da će IME preživjeti i da će Finci pametno postupiti kada istekne ona zabrana i počnu opet štancati telefone sa NOKIA natpisom!

Po meni ovaj N1 tablet što su izbacili nije nimalo loš, dosta konkurentan, pogotovu uz onaj njihov Z launcher!

naravno da ce ime prezivjeti, Nokia jednostavno ostavila velik trag u mobilnoj industriji da bi se tek tako lako zaboravila
mada meni ne ide u glavu nikako microsoftova politika, tako jak softverski gigant nije u stanju napraviti svoj OS kako treba, licno meni smetaju par stvari, a glavna je multitasking, ja hocu dobar multitasking, hocu kao na symbianu i meego OSu
sto se tice N1 tableta, neko ko gleda benchmarke, vidio sam na gsm areni da je nesto bolji od ipad mini 3
oko 250$ ce kostati u kini, sto je fakat predobra cijena za high end tablet
semir01 je napisao/la:
Nokia je tu samo pozajmila svoje ime

nista tu nema njihovo... jer sam nedavno to negdje citao
pa ja govorim o tome vec neko vrijeme, Nokia samo posudjuje ime, iza Nokije stoji Foxconn
The Nokia N1 Android tablet may be a device that’s primarily a Nokia product in name only, brought into this world by the team at Foxconn, but what a name it is.
http://pocketnow.com/2015/01/07/nokia-n1-pre-orders
i te price da nokija kontrolise kako ce uredjaj izgledati na kraju mi lice na dijecije price, ok, iako je tacno, to nije vise to
na nokijinim patentima sada ima microsoft ovlasti, marko ahtisaari nekada glavni dizajner nokijinih telefona (od nokia n9 pa do L920) napustio nokiu, onda damian dinning, lik koji je radio na telefonima od n73 pa do 808 i 1020
takodjer, jos neki kamera strucnjaci iz nokije su otisli u apple
znaci kad je dosao microsoft, poceo je taj raspad nokije, ili im je microsoft rekao unaprijed sta ce se dogoditi, ili su ljudi jednostavno znali sta ce biti ako ostanu
sad sam malo skeptican oko nokije, jeste a i nije mi drago sto su izbacili ovako rano tablet, posebno kad pogledas da se uopste ne dice ni jednim svojim "fičrom" glance, double tap, pureview
jedino mi je interesantno vidjeti kako to LG i dalje izjavljuje kako su oni izmislili glance screen, a asus lumiu 1020
no otom potom, finci su se opekli pogotovo, u buduce, vjerovatno im nece ni na kraj pameti pasti da uposle jednog amerikanca, a posebno ne za CEO Nokie