Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

semir01
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la semir01 » 07 jan 2015, 20:45

madridist je napisao/la:
R32 je napisao/la:
madridist je napisao/la:Cuj mate7 :lol:
galaxy s4 pa lg g2 i sad lg g3 u zadnje dvije i po godine,svemirski brodovi a ovaj g3 voyager,al hoce pajdo android od 250 km i da mu sve leti..
Imao sam i Lumiu 920 solidan telefon ali za ove nabrojane je smijesna a i ona je kostala oko 450 km plus minus koja marka..
kakav mate 7 i pm
Zato ima Nokia od 200KM i popisa taj android sa fluidnoscu. ;)
kakve si ti usrane mobitele koristio kad ih nokia od 200 km popisa.. :lol:
:facepalm: :facepalm: decko ti ocigledno nisi koristio Nokiu pa nemas pojma kako radi.... ti nađi handorid od 200KM da radi kao da je od 1000KM onda mozes se javljati i nekoga ismijavati..... i dobro je momak rekao Nokia od 200KM milion puta bolje radi od handoirda od 600/700KM

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jan 2015, 21:13

nećemo sada pretjerivati, koristio sam mnogo mobitela i NIJEDNA nokia od 200KM ne radi bolje od androida vrijednog 600/700KM.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 21:22

Nokia više ne postoji dečki, barem ne u smartphone segmentu, sve je to sada microsoft i novi telefoni će svi biti brandirani sa 'microsoft' natpisom. ;)

'staru' nokiu, onu EU na koju smo svi navikli možemo tek očekivati za koju god. kada istekne zabrana koju im je MS nametnuo preuzimanjem pa ne počnu opet proizvoditi Nokia brendirane telefone.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 jan 2015, 21:33

rekoh ja da ce microsoft ispastati kad izbace nokia ime, ukljucujuci i raju iz nokije

eno microsoft lumia 535 i nakon fix updatea, kazu da joj ima problema sa touchscreenom :kafa:

EDIT:

sto se tice low end segmenta, tu je lumia najbolja, a sto se tice high end, onda definitivno android, samo zbog OS.a
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 07 jan 2015, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 07 jan 2015, 21:34

dobro sad nisam mislio bukvalno jbt ;) mislim moze se mozda i naci neki handroid za te pare da radi kako treba :P
ali fazon je u tome sto je Nokia Lumia 630 od 300KM bolje radi nego handorid od 300KM pa i vise sigurno..... najednostavije je uzeti Lumiu sa 512MB i handorid i mislim da se tu nema vise sta pricati :kafa: Nokia leti
a da ne govorim o Lumiji koja kosta oko 1000KM..... vi koji koristite android morate kupiti skuplji mobitel da radi kako treba dok to sa Lumijom nije slucaj

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jan 2015, 21:42

a šta ako netko ne voli WP?
moraš uzeti u obzir da svi imaju svoje osobne preference.. evo recimo ja unazad 6 mjeseci spletom okolnosti moram da koristim lumiu 520 kao 'glavni' i jedini mobitel - a to je upravo jedna od tih 200KM lumia.
i biću iskren, čim mi se otvori prilika uzet ću sebi novi android mobitel, jer WP mi jednostavno ne štima, kraj priče. da, malo ću se više iskeširati, ali ako mi išta ide u korist, to je da imam dosta znanja i dosta mi mobitela prolazi kroz ruke, te sigurno mogu procijeniti koji je mobitel dobar za pare a koji nije.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 21:46

QUARESMA 18<<< je napisao/la:rekoh ja da ce microsoft ispastati kad izbace nokia ime, ukljucujuci i raju iz nokije

eno microsoft lumia 535 i nakon fix updatea, kazu da joj ima problema sa touchscreenom :kafa:

EDIT:

sto se tice low end segmenta, tu je lumia najbolja, a sto se tice high end, onda definitivno android, samo zbog OS.a
Ma ne može rasturit i usrat ko amer vala niko, a utoliko gore kada to učine jednom (sada već) bivšem EU gigantu! Za nadati se da će IME preživjeti i da će Finci pametno postupiti kada istekne ona zabrana i počnu opet štancati telefone sa NOKIA natpisom! :pray: Po meni ovaj N1 tablet što su izbacili nije nimalo loš, dosta konkurentan, pogotovu uz onaj njihov Z launcher! :thumbup:

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 07 jan 2015, 21:51

o tome uopste ne treba ni pricati ;) svako ima svoj ukus i neka kupuje ono sto mu odgovara i to je to
ovdje je bila prica o brizini tj.fluidnosti mobitela i tu je Lumija defintivno bolja
Po meni ovaj N1 tablet što su izbacili nije nimalo loš, dosta konkurentan
Nokia je tu samo pozajmila svoje ime ;) nista tu nema njihovo... jer sam nedavno to negdje citao

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 21:55

viKK je napisao/la:nećemo sada pretjerivati, koristio sam mnogo mobitela i NIJEDNA nokia od 200KM ne radi bolje od androida vrijednog 600/700KM.
Hmm evo moje zadnje iskustvo, u "porodici" mi je to, mate 7 placen 700 eura, i note 2 vec pune 2 godine. i Lumia 630. Pa ova tako "slabasna" Nokia bolje radi od navedenih uređaja, a s obzirom koliko su placeni zar ne bi treablo biti suprotno?

Naravno za odabir os se potpuno slazem, mnogi Nokiu nece jer je " komplikovana i nema aplikacija " ovo drugo je van svake pameti ali eto. Meni se kod wp ne sviđa jedino pozadina, ali sa 10. bi trebali to poboljsati.

Meni android brzo dosadi, na bilo kom telefonu. Nokiu jos vise preferiram jer je drugacija od ostalih.
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 22:02

semir01 je napisao/la:o tome uopste ne treba ni pricati ;) svako ima svoj ukus i neka kupuje ono sto mu odgovara i to je to
ovdje je bila prica o brizini tj.fluidnosti mobitela i tu je Lumija defintivno bolja
Po meni ovaj N1 tablet što su izbacili nije nimalo loš, dosta konkurentan
Nokia je tu samo pozajmila svoje ime ;) nista tu nema njihovo... jer sam nedavno to negdje citao
Kako nema bolani kada su im dozvolili da koriste NOKIA brand na njemu znači da su ga detaljno pregledali i nadgledali tokom proizvodnje i tako će u budućnosti raditi, znači kao da je u FInskoj proizveden! A foxconn ti je najveći na tom polju btw!

http://www.gsmarena.com/nokia_is_licens ... -10243.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Nokia will employ some strict quality controls :thumbup: for any device that anyone wants to make and sell under the Nokia brand. This started with the N1, actually.

Aside from the brand, Nokia contributed the design too - and Foxconn will be paying it royalties for both the name and the design. And just like the N1, all upcoming devices bearing the Nokia brand should look and feel as good as if they were built by Nokia itself. :thumbup:

That said, the company doesn't plan on getting back into the gadget making business, it will just select high quality products worthy of its name, which will be produced, marketed and sold by others (Foxconn, in the case of the N1 tablet).
Znači neće ih više oni praviti kao ranije ALI će zato odabrati određene proizvode, nadgledati njihovu proizvodnju i ako ih zadovolji kvalitet (znamo svi koliki su standardi kod Finaca) dozvoliti da koriste njihov brand NOKIA! :thumbup:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 jan 2015, 22:07

semir01 je napisao/la:o tome uopste ne treba ni pricati ;) svako ima svoj ukus i neka kupuje ono sto mu odgovara i to je to
kod low-end uređaja, sigurno.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 jan 2015, 01:10

BordoArmy88 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:rekoh ja da ce microsoft ispastati kad izbace nokia ime, ukljucujuci i raju iz nokije

EDIT:

Ma ne može rasturit i usrat ko amer vala niko, a utoliko gore kada to učine jednom (sada već) bivšem EU gigantu! Za nadati se da će IME preživjeti i da će Finci pametno postupiti kada istekne ona zabrana i počnu opet štancati telefone sa NOKIA natpisom! :pray: Po meni ovaj N1 tablet što su izbacili nije nimalo loš, dosta konkurentan, pogotovu uz onaj njihov Z launcher! :thumbup:
naravno da ce ime prezivjeti, Nokia jednostavno ostavila velik trag u mobilnoj industriji da bi se tek tako lako zaboravila

mada meni ne ide u glavu nikako microsoftova politika, tako jak softverski gigant nije u stanju napraviti svoj OS kako treba, licno meni smetaju par stvari, a glavna je multitasking, ja hocu dobar multitasking, hocu kao na symbianu i meego OSu

sto se tice N1 tableta, neko ko gleda benchmarke, vidio sam na gsm areni da je nesto bolji od ipad mini 3
oko 250$ ce kostati u kini, sto je fakat predobra cijena za high end tablet

semir01 je napisao/la: Nokia je tu samo pozajmila svoje ime ;) nista tu nema njihovo... jer sam nedavno to negdje citao
pa ja govorim o tome vec neko vrijeme, Nokia samo posudjuje ime, iza Nokije stoji Foxconn
The Nokia N1 Android tablet may be a device that’s primarily a Nokia product in name only, brought into this world by the team at Foxconn, but what a name it is.
http://pocketnow.com/2015/01/07/nokia-n1-pre-orders

i te price da nokija kontrolise kako ce uredjaj izgledati na kraju mi lice na dijecije price, ok, iako je tacno, to nije vise to
na nokijinim patentima sada ima microsoft ovlasti, marko ahtisaari nekada glavni dizajner nokijinih telefona (od nokia n9 pa do L920) napustio nokiu, onda damian dinning, lik koji je radio na telefonima od n73 pa do 808 i 1020
takodjer, jos neki kamera strucnjaci iz nokije su otisli u apple

znaci kad je dosao microsoft, poceo je taj raspad nokije, ili im je microsoft rekao unaprijed sta ce se dogoditi, ili su ljudi jednostavno znali sta ce biti ako ostanu

sad sam malo skeptican oko nokije, jeste a i nije mi drago sto su izbacili ovako rano tablet, posebno kad pogledas da se uopste ne dice ni jednim svojim "fičrom" glance, double tap, pureview

jedino mi je interesantno vidjeti kako to LG i dalje izjavljuje kako su oni izmislili glance screen, a asus lumiu 1020 :)

no otom potom, finci su se opekli pogotovo, u buduce, vjerovatno im nece ni na kraj pameti pasti da uposle jednog amerikanca, a posebno ne za CEO Nokie

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 jan 2015, 03:08

schweinsteiger je napisao/la:
Vlarayan110 je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Sta mislite,da li da "flashnem" ovo :
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 5-t2602543 ?

Ili mozda ima neki bolji rom?

I sta znaci uraditi dualboot sa smartdroid i smartdroid aosp?
Zašto da uzimaš rom koji je zasnovan na S5, još gore ti je što ti je osnovni boot od androida 4.2.x (neka verzija jelly bean).
Bolje ti je uzmi oficijalni CM 11 (ili ako ima neki bolji) i dobiješ rom da valja i po izgledu i po funkcionalnosti bez ikakvih problema.
Evo ti par linkova
Paranoid android - S3 4.4.4. KitKat
CM 11 Nightlies - 4.4.4 Kitkat
CM 11 Stable - 4.4.4 Kitkat
Gdje si nasao da je osnovni boot 4.2.X ,ja sam jedino nasao :
ROM OS Version: 4.3.x Jellybean

A u cemu je problem sto je zasnovan na s5?
Ovaj mi se najvise svidja i citajuci komentare ovaj je i najstabilniji,a nisam neki fan CMa.

I znas li ovo za dualboot?

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.

Pomoc ? :oops: :D
#miasanmia

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 08 jan 2015, 14:41

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... o-t2983109" onclick="window.open(this.href);return false;

našao sam ovaj dosta stabilni CM12 za galaxy s3 neo, ako bi mi iko mogao objasniti kako da ga instaliram bilo bi dobro, ili da kaze svoje misljenje o ovom CM-u. Hvala. :)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jan 2015, 14:54

sta mislite o Xperia T3 ?
trebao sam uzeti Lg l bello i evo vuku me iz telecoma već mjesec dana, govore, danas će, sutra će...

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 08 jan 2015, 15:05

jasmin10 je napisao/la:sta mislite o Xperia T3 ?
trebao sam uzeti Lg l bello i evo vuku me iz telecoma već mjesec dana, govore, danas će, sutra će...
Prelistaj malo nazad temu ima i t 3 vise puta se pricalo a od bella je sigurno bolja opcija

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jan 2015, 15:08

treci je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:sta mislite o Xperia T3 ?
Prelistaj malo nazad temu ima i t 3 vise puta se pricalo a od bella je sigurno bolja opcija

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
bolja i skuplja :D
nisam znao da se pisalo, sada cu procitati :thumbup:

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 08 jan 2015, 17:54

Ima li neko predstavu o cijeni za polovni iPhone 5 na ebayu. Za sada mi treba otprilike neka okvirna cijena.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 jan 2015, 21:55

Da li je moguce da mi wifi konekcija nestaje nakon nekog vremena zbog rutera, pisao sam vec o problemu ( Acer Liquid z500 )

Odnio sam ja telefon al nisu ga jos valjda pogledali 7 dana evo, handri me jesam li mogao rijesiti belaj jer sam citao da moze bit do postavki rutera, ali I do verzije androida

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 jan 2015, 22:26

Ne mogu da vjerujem da sam zeznuo ove iz bh telecoma. Jedan racun nisam platio, odnosno nikad ga i nisam dobio, a ostali uredno dolaze i obavijest porukom ako ne platim na vrijeme.
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.