Rekonstrukcija stadiona u BiH

harisfloridsdorf
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la harisfloridsdorf » 01 avg 2014, 16:47

Ja ne znam što bezveze pištete o nekakvom lobiju Zenice :D Kamp je trebao biti na Ilidži,al' je to zemljište od kantona proglašeno za stambenu gradnju ili kakvu god hoćete,ali za sportske terene nije planirano... I onda Zenica ponudila za 0 KM Crkvičko brdo kao lokaciju ;)

I ako mislite da UEFA gradi Bilino i tako to,svratite malo u Zenicu... Osim kampa Uefa ili Fifa ne gradi nista drugo niti obnavlja... U Zenici se radi zadnjih 5-6 godine na svemu... Najzasluzniji je Huso Smajlović,izvrnuo je Zenicu naopako... Gradi se GGM,pa jesu li i to pare od Uefe... Izgradio se Atletski stadion,Arena,obova Bilinog... Nije UEFA a ni Fifa karitas.... Zenica je u kreditima debelo...

slika
slika

To što je Kanton Sarajevo najjači u državi a nije za 20 godina uspio napraviti stadion u glavnom gradu BIH je pokazatelj njihove nesposobnosti a ne lobija Huse Smajlovića gradonačelnika Zenice!
Zenica bi i danas imala samo Bilino,ali bez repke,da Huso nije potegao i radio... A ovako ima

slika

I kao rezultat imate to da Zenica u okviru jednog kilometra zračne linije ima 3 super stadiona i najbolju Arenu u državi... Sređene ulice,glavnu gradsku magistralu koja se privodi kraju...

slika

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 01 avg 2014, 16:56

:clap: za Husu i Zenicu ,sve se moze kad se ima volja :thumbup: .

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 01 avg 2014, 16:59

Samo jos da kerove maknete s ulica. Povedem curu u Zenicu i haos :lol: :lol: :lol: Al moze bit da ste i na tom poradili, bio sam prije desetak dana, nisam ih vidio toliko kao prije, pogotovo kod stadiona. A vise ni @bparena ne radi na parkingu :cry:

No, vratimo se temi. Jel itko zna ista o stadionu u Jablanici? Oni su cijelo proljece nesto radili, pa me zanima sta se tu uopce uradilo, jer nikakvih vijesti nije nigdje bilo osim sto su nabacali slike s prokopanim terenom. Ni na netu nema nekih slika njihovog stadiona, pa ako netko ima neku sliku tribina nek ju okaci, da vidimo gdje ce se to igra Prva liga ove sezone.

I da se nadovezem na komentare od neki dan i stadion u Jajcu. Stvarno steta da nisu malo sredili beton na tribinama i stavili stolice preko cijele tribine. Nadajmo se da ce kroz sezonu jos raditi na stadionu i dovest ga do savrsenstva. Barem onog bosanskohercegovackog.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 02 avg 2014, 10:43

Signore, kerova ima još, ali da je manje, jeste. Ima čovjek jedan što skuplja kartone, za njim čopor čitav ide. Pometnja u svakom kvartu gdje prolazi. :mrgreen:

Sve je to super što se tiče infrastrukturnih investicija. Huso je preokrenuo stvari na tom polju. Samo još da se hoće pokrenuti stvari na polju zapošljavanja, jer Zenica i danas, uprkos činjenici da izvozi više od kompletnog manjeg bh. entiteta zajedno i više od svakog kantona pojedinačno, ima jedan od najslabijih standarda u državi.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 avg 2014, 16:27

Ljubuški, stadion Babovac

preuređena tribina, 1500 novih sjedalica, premazana zaštitnim materijalima za očuvanje podtribinskog prostora, sređena i okolo da se ne vide nosivi stupovi i slično što imamo priliku vidjeti diljem regije :thumbup:
slika

slika

svlačionica, dvije nove za igrače, nova za suce, potpuno preuređene instalacije, nove sobe za delegate, svlačionice za djecu (nema svega na slikama)
slika

slika

uređivanje prilaza, parkinga i terena s umjetnom travom
slika

slika

Cilj Sloge Ljubuški je plasman u Prvu ligu Federacije, a kasnije i u Premijer ligu.

Stadion sređuje i Posušje, ali nema slika osim ove:
slika
Hayley <3

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 05 avg 2014, 17:04

Ovo je fenomenalno :thumbup: svaka cast, jos su nizeligaski klubovi
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 05 avg 2014, 17:05

Ljubuski :thumbup:
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

semcho
Kontakt:

Post Postao/la semcho » 05 avg 2014, 18:33

stadion u Ljubuskom na zavidnom nivou :clap:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 avg 2014, 18:43

Nije bas da su ljubusaci morali zeznut izgled tribine s onim nekim cudnim rasporedom stepenica, al dobro rade posao. Klub je na mjestu, samo da imadnu podrsku gradjana i to je to. I nek barem netko sredjuje prilaze stadionu. Malo klubova misli na to. Ja sam neki dan po kisi posljednji put pogledao Zepce. Dodjem kuci i patikama samo ves masina pomaze :lol:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 avg 2014, 20:54

Da, i mene je impresionirao raspored stolica... očito ima neki razlog.

Imamo mi prilaz
slika
:puke:

Evo još malo slika iz mog mjesta
slika

slika

slika

slika

slika

Ovako je bilo prije par dana, ne znam je li išta dirano, vrijeme je takvo da ne možeš izaći i prošetati sat vremena. Najavljena je obnova, ulaganje u rekonstrukciju stadiona, u poboljšanje uvjeta za rad mladih, ali ništa od toga, čini mi se.

:(
Hayley <3

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 05 avg 2014, 21:47

jel ovo stadion Troglava
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 avg 2014, 21:53

Da.
Hayley <3

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 avg 2014, 21:54

harisfloridsdorf je napisao/la:Ja ne znam što bezveze pištete o nekakvom lobiju Zenice :D Kamp je trebao biti na Ilidži,al' je to zemljište od kantona proglašeno za stambenu gradnju ili kakvu god hoćete,ali za sportske terene nije planirano... I onda Zenica ponudila za 0 KM Crkvičko brdo kao lokaciju ;)
To se trebalo graditi u Brezi, oko 2002. godine kako se ja sjecam, ako hoces mogu ti skenirat papire od NFS BiH i UEFE koji su to ptvrdjivali, tada je doslo do smjene sa Pusine na Colakovica i jest on tu izlobiro za Zenicu jos plus bilo je zemljiste, ali i pored toga opstina je u Brezi nesto zakocila iako je prvobitno dala stadion i zemlju NS BiH na koristenje, ovakav centar haman pa isti ima u Orasju, al ne znam da li iko od omladinskih slekcija trenira na njemu.

A ovo sto je Zenica izgradila je fantazija za nase prilike, cudi me samo pa nisu digli sjever i jug na Bilinom

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 05 avg 2014, 22:04

badblueboylivno je napisao/la:Da.
Žalosno stvarno
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 avg 2014, 10:18

@badblueboylivno - Ja bi bio sretan da je kod nas takav prilaz, mislim na taj komad asfalta. Kod nas se pijesak, kad su manje kise nema problema, al dok udari jaca stvaraju se lokve i problem.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 avg 2014, 13:16

Signore je napisao/la:@badblueboylivno - Ja bi bio sretan da je kod nas takav prilaz, mislim na taj komad asfalta. Kod nas se pijesak, kad su manje kise nema problema, al dok udari jaca stvaraju se lokve i problem.
Mi tih problema nemamo, ajde, imali smo u zadnje vrijeme jer se kopalo za toplovod za dvoranu pa to nisu zakrpili kako treba, ali blato se stvara na malom prostoru, zaobiđeš i dalje lagano... problem je što su borovi koji rastu iza tribina toliko korijenje pustili da je ovaj asfalt tako naboran i grbav da to nije moguće :rol:

Zaključak je da se prije (u doba bivše države) o takvim stvarima vodilo brige - nije lijepo, nije top nivo, ali možeš prići tribini kao čovjek bez obzira na vrijeme.
Hayley <3

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 avg 2014, 00:27

Netko valjda čita forum pa je malo obišao estadio u Posušju. " onclick="window.open(this.href);return false; :thumbup: :thumbup:
Hayley <3

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 08 avg 2014, 09:25

Ne može baš pod rekonstrukciju ali eto... Poplava u Janji, stadion FK Podrinje...

slika slika slika

slika slika slika

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 avg 2014, 12:11

Kako Sušić misli ovaj dio svoje izjave "ako je Centar spreman da odgovori našim zahtjevima" u vezi toga da li će se reprezentacija pripremati na Ilidži ili u Zenici? :eh:
Čelik Zenica 1945

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 08 avg 2014, 12:20

Budući da je kafanski klan reprezentacije raskopan, vjerujem da će zenički kamp ispuniti sve zahtjeve.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.