Znam da nije bas ugodno doci na temu ljutog rivala i pamtovati o poslovanju vaseg kluba,ali ti mi djelujes kao neko ko je spreman za razumnu raspravu.Ono sto me zanima,kako vi realniji navijaci gledate na te transfere tipa Salcinovic,jer mene on podsjeca i na Husejinovica i na mnoge druge,koji pokusavaju iskoristiti 2 najveca BH kluba,prilikom pokusaja dogovora i kad se u konacnici dogovore.miky_hz je napisao/la:Salcinovic zna lopte igrati sto jeste i jeste...sa njim i Osmanagicem mislim da se Said moze nadoknaditi cak i vise al o tom po tom... ali eto ja nesto nevjerujem da ce nama Nijaz tek tako prepustiti igraca,mozda je i bilo nekih kontakata ali da ga Nijaz pusti tek tako nama cisto sumljam,a ja bi ga iskreno volio vidjeti u nasem dresu jel realno smatram da moze biti pojacanje,dakle ne prinova nego pojacanje ,nema tu puno price vidis kad neko zna
Otisao je i Nuhanovic za mene se isplatio dovoljno sa onim golom,vise mi i netreba hvala majstore, nadam se jos nekim imenima svakako dosao Fenan ili ne jel definitivno treba igraca
Evo na sta konkretno mislim.Kad zeli napraviti transfer,povezuje se sa klubom,zavlaci do zadnjeg momenta,cekajuci inozemni transfer,a kad se i u konacnici dogovori,napravi klauzule da ode cim dodje ponuda,ili za smijesno obestecenje.
Sad igracki gledano ,vi mozete pogoditi sa takvim ,a i ne mora biti tako,kao uostalom i u bilo kojoj drugoj sitaciji,mozda bi kao sa Saidom,ostvarili neki trenutni uspijeh,ali generalno gledano,vise stete nego koristi Sarajevo ima od takvih transfera.Ja postujem Amara sto to ne dozvoljava,pa ga i shvatam sto ce mi radije priustiti Jamaka da gledam 4 godine,nego nekog Salcinovica pola godine,i tako u nedogled,a tim ce iznova i iznova pocinjati od nule,i imati stalne turbulencije,ponovna stvaranja ekipe i slicno.Ja inace ne mogu smisliti tog Jamaka.
Moje misljenje je ,mozda nisam upravu,ali da je Sarajevo,gladno uspijeha i trofeja,tacnije Dino i co.,pristalo na ovakav nacin dovodjenja igraca,zeleci ostvariti te ciljeve,pristajuci na to da im igraci mogu otici u svakom trenutku ili za male pare,ali da se pokusa osvojiti titula ili kup,pa ce onda mozda ubosti jos sa nekim igracem,koji ce igranje u Sarajevu vidjeti kao priliku.Vrijeme u kojem smo mi sad,tesko cete vi tog Salcinovica natjerati da igra iz ljubavi,casti,jer ce on radije u Finsku ligu,a dok ne ode,igrace u Famosu,Celiku,gdje mu god dozvole takve ugovore...
E sad i taj Husejinovic,koji je toliko volio to Sarajevo,radi isto ,jer mu je to omoguceno,takvim dogovorima.On bi vjeruj ti meni i da je dosao u Zelju,isto pricao ,jer ta prica danas ide po defaultu.
Mi jednsotavno ako se zelimo izdici iz sivila,pored mnogih faktora na kojim atreba raditi,ne treba dozvoljavati ovakve stvari,jer cemo postati mali klubovi,kojima svaka susa uzme igraca za smijesne pare.
Znam ja da su finansije glavni razlog,ali zato cijenim Osima,voljeli ga vi ili ne,ali on ne dozvoljava zajebancije sa nasim klubom.Pa eto nek se taj Salcinovic ili neko drugi prodaje iz Olimpica,Slobode...,nece ddaleko dogurati sigurno.U Zelji bi imao ,koliko toliko redovna primanja,u centru je paznje,ima mogucnosti za bolji transfer,a pri tome,klub je maximalno zasticen,i ne krece se svake sezone od iz pocetka.Zeljo nije puno bolji od ostalih,vec je sve stvar kontinuiteta.Radije cu gledati i tog truhlog Jamaka,nego Salcinovica ,sa licemjernim dogovorom.
Da ne bi bilo zabune,nisam ljubomoran,ili u strahu,cak sam i nase navijace pitao,zasto sad pricaju da je los igrac,kad treba u Sarajevo,a prije pola godine su pricali da je odlican,ali ovim stvarima generalno se mora stati u kraj.,zelimo li da nasa 2 kluba budu iznad ostalih.
Ja ne znam da li ce Salcinovic doci ili sta je potpisao,ali sam njega uzeo kao primjer,jer mi se cini da ce i ovaj ugovor biti takav,i da su velika vecina takvih ugovora u Sarajevu,kako god ko dodje ,tako dovodi svoje igrace,a klub nezasticen.
Bar meni ovo djeluje ovako,sa strane,ali ponovicu ,mozda nisam upravu za sve,ali je cinjenica da se moramo zasititi ovakvih dovodjenja i dogovora.pozz