Citam da je Jagodić skoro pa dogovorio prijateljsku utakmicu 21 marta protiv Hrvatske, iako kvalifikacije vec pocinju 22. i 26. marta, znaci ako se dogovori ta prijateljska pretpostavljam da cemo mi svoju prvu kvalifikacionu utakmicu onda igrati tek 7. ili 11. juna, ali onda vidim da je vec i tada dogovorena neka kontrolna utakmica protiv vršnjaka iz Srbije (04. juna) pa mi stvarno nije jasno kada cemo mi to poceti kvalfikacije. Ne znam jeli Jagodicu jasno da ce kvalifikacije uskoro poceti i da ce morati dogovarati termine za kvalifikacione utakmice posto vidim da se on pravo zadao sa ovim prijateljskim i doveo dva kvalifikaciona termina pod pitanje (martovski i junski).
Nego inace,
izvlacenje za kvalifikacione grupe U-21 ce se odrzati 31. januara u Nionu. Format kvalifikacija ostaje isti, tj. 2 grupe od po 6 reprezentacija (ima dvije reprezentacije iz petog sesira) i 8 grupa od po 5 reprezentacija. U baraž prolaze prvoplasirane ekipe i najbolje cetiri drugoplasirane ekipe (bez ucinka protiv sestoplasirane ekipe). Mi se nalazimo u pomalo nepovoljnom polozaju jer smo u cetvrtom sesiru i to prvi u njemu, no eto nadam se da necemo bas dobiti sve najjace reprezentacije iz drugih sesira
Evo kako izgledaju
sesiri za izvlacenje kvalifikacionih grupa (bold su one reprezentacije koje ove godine igraju na finalnom turniru u Izraelu, dok su podvucene one reprezentacije koje su igrale na finalnom turniru prije dvije godine u Danskoj + Češka koje nema ispod jer je domacin prvenstva 2015. godine):
Pot A: Spain,
England,
Netherlands,
Italy,
Germany,
Switzerland,
Russia, France, Sweden,
Israel
Pot B: Romania, Serbia, Turkey,
Ukraine, Scotland, Portugal, Austria,
Denmark,
Belarus, Wales
Pot C: Greece, Slovakia, Belgium, Hungary, Armenia, Croatia,
Norway, Montenegro, Finland, Slovenia
Pot D: Bosnia and Herzegovina, Poland, Georgia,
Iceland, Moldova, Republic of Ireland, Bulgaria, Cyprus, Former Yugoslav Republic of Macedonia, Latvia
Pot E: Northern Ireland, Albania, Faroe Islands, Lithuania, Azerbaijan, Kazakhstan, Estonia, Malta, Luxembourg, Andorra, Liechtenstein, San Marino
Evo datumi koji su predvidjeni od strane UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih utakmica:
Datumi za grupnu fazu kvalifikacija:
22–26 March 2013 (mi eventualno imamo prijateljsku 21. marta protiv Hrvatske)
7–11 June 2013 (mi imamo prijateljsku 04. juna protiv Srbije)
6–10 September 2013
11–15 October 2013
15–19 November 2013
3-9 September 2014
Baraž:
8-14 October 2014
Prijateljski termini (mogu se koristiti i za utakmice kvalifikacija ako su obije reprezentacije saglasne):
4 June 2013 (imamo prijateljsku protiv Srbije)
14 August 2013
5 March 2014