U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la bavarian_bk » 23 jan 2013, 18:17

gruezi je napisao/la:Bavarian-bk jesili ti svjestan da je 3ca liga njemacke za klasu jaca od nase lige... Pa evo navest cu ti samo jedan primjer...vfb sttutgart II je u sredini tabele 3ce lige a nas marko maletic sjedi na klupi...eh taj isti maletic je za klasu bolji od ovih top napadaca u nasoj ligi tipa hadzic adilovic stokic I sha ja znam... Evo ti jos jedan primjer ali ovaj put u 4toj ligi njemacke... Za vfb lubbeck igra nedim hasanbegovic lijevi bek koji bi u nasoj ligi bio 2 nivoa iznad ostatka nesto poput kvesica iz zelje...
Ti znaš je l' on bolji od Adilovića i ostalih gore nabrojanih ? Siguran sam da bi Hadžić , Adilović bili makar u početnoj postavi VfB Stuttgarta II .
I opet , ti znaš da bi Hasanbegović bio 2 nivoa iznad ostatka lige ?
Eto čudi me da ga nije uočio neki klub makar iz njemačke cvajte :?

Josip
Kontakt:

Post Postao/la Josip » 23 jan 2013, 18:27

bagrcavi je napisao/la:
Josip je napisao/la:Ima jos Asmir Suljic (Sarajevo), Azer Busuladzic (Vejle), Amer Dupovac (Sarajevo), Ognjen Gnjatic (FK Rad), Benjamin Colic (Zeljeznicar), Dalibor Pandza (Zvijezda), Damir Zlomislic (Siroki), Marcel Avdic (Offenbach), Muhamed Mujic (Buducnost), Samir Efendic (Gracanica), Mile Pehar (Zrinjski), Asim Zec (Hradec)....

Ja mislim da ovi imaju kvalitet za u21 reprezentaciju.
Pola njih je prešlo dobnu granicu za igranje u U21 reprezentaciji.
Ako si 21 godina, je li to znaci da ne mozes igrati za u21 reprezentaciju. Jer svi ovi igraci u ovom postu su 21 godina, samo je Zec 19.... Nisam siguran je li to mozes igrati za u21 reprezentaciju kad si 21 godina... Pozdrav

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 jan 2013, 18:32

Josip je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Josip je napisao/la:Ima jos Asmir Suljic (Sarajevo), Azer Busuladzic (Vejle), Amer Dupovac (Sarajevo), Ognjen Gnjatic (FK Rad), Benjamin Colic (Zeljeznicar), Dalibor Pandza (Zvijezda), Damir Zlomislic (Siroki), Marcel Avdic (Offenbach), Muhamed Mujic (Buducnost), Samir Efendic (Gracanica), Mile Pehar (Zrinjski), Asim Zec (Hradec)....

Ja mislim da ovi imaju kvalitet za u21 reprezentaciju.
Pola njih je prešlo dobnu granicu za igranje u U21 reprezentaciji.
Ako si 21 godina, je li to znaci da ne mozes igrati za u21 reprezentaciju. Jer svi ovi igraci u ovom postu su 21 godina, samo je Zec 19.... Nisam siguran je li to mozes igrati za u21 reprezentaciju kad si 21 godina... Pozdrav
Svi ovi igraci osim Zeca su 1991 godiste ili stariji sto znaci da nemaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju. Samo igraci rodjeni 1992 i mladji imaju pravo nastupa! :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Josip
Kontakt:

Post Postao/la Josip » 23 jan 2013, 18:49

Hvalim ti se za odlican odgovor.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jan 2013, 19:09

Citam da je Jagodić skoro pa dogovorio prijateljsku utakmicu 21 marta protiv Hrvatske, iako kvalifikacije vec pocinju 22. i 26. marta, znaci ako se dogovori ta prijateljska pretpostavljam da cemo mi svoju prvu kvalifikacionu utakmicu onda igrati tek 7. ili 11. juna, ali onda vidim da je vec i tada dogovorena neka kontrolna utakmica protiv vršnjaka iz Srbije (04. juna) pa mi stvarno nije jasno kada cemo mi to poceti kvalfikacije. Ne znam jeli Jagodicu jasno da ce kvalifikacije uskoro poceti i da ce morati dogovarati termine za kvalifikacione utakmice posto vidim da se on pravo zadao sa ovim prijateljskim i doveo dva kvalifikaciona termina pod pitanje (martovski i junski).

Nego inace, izvlacenje za kvalifikacione grupe U-21 ce se odrzati 31. januara u Nionu. Format kvalifikacija ostaje isti, tj. 2 grupe od po 6 reprezentacija (ima dvije reprezentacije iz petog sesira) i 8 grupa od po 5 reprezentacija. U baraž prolaze prvoplasirane ekipe i najbolje cetiri drugoplasirane ekipe (bez ucinka protiv sestoplasirane ekipe). Mi se nalazimo u pomalo nepovoljnom polozaju jer smo u cetvrtom sesiru i to prvi u njemu, no eto nadam se da necemo bas dobiti sve najjace reprezentacije iz drugih sesira :)

Evo kako izgledaju sesiri za izvlacenje kvalifikacionih grupa (bold su one reprezentacije koje ove godine igraju na finalnom turniru u Izraelu, dok su podvucene one reprezentacije koje su igrale na finalnom turniru prije dvije godine u Danskoj + Češka koje nema ispod jer je domacin prvenstva 2015. godine):

Pot A: Spain, England, Netherlands, Italy, Germany, Switzerland, Russia, France, Sweden, Israel

Pot B: Romania, Serbia, Turkey, Ukraine, Scotland, Portugal, Austria, Denmark, Belarus, Wales

Pot C: Greece, Slovakia, Belgium, Hungary, Armenia, Croatia, Norway, Montenegro, Finland, Slovenia

Pot D: Bosnia and Herzegovina, Poland, Georgia, Iceland, Moldova, Republic of Ireland, Bulgaria, Cyprus, Former Yugoslav Republic of Macedonia, Latvia

Pot E: Northern Ireland, Albania, Faroe Islands, Lithuania, Azerbaijan, Kazakhstan, Estonia, Malta, Luxembourg, Andorra, Liechtenstein, San Marino

Evo datumi koji su predvidjeni od strane UEFA-e za odigravanje kvalifikacionih utakmica:

Datumi za grupnu fazu kvalifikacija:
22–26 March 2013 (mi eventualno imamo prijateljsku 21. marta protiv Hrvatske)
7–11 June 2013 (mi imamo prijateljsku 04. juna protiv Srbije)
6–10 September 2013
11–15 October 2013
15–19 November 2013
3-9 September 2014

Baraž:
8-14 October 2014

Prijateljski termini (mogu se koristiti i za utakmice kvalifikacija ako su obije reprezentacije saglasne):
4 June 2013 (imamo prijateljsku protiv Srbije)
14 August 2013
5 March 2014

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 jan 2013, 20:15

Pa nije problem odigrati dve utakmice u tom roku,veliki broj reprezentacija to praktikuje.Igras 4 protiv Srbije prijateljsku i onda npr.9 ili 10.Tako se i do sada radilo,nekada su u pitanju dve kvalifikacione,nekada jedna kvalifikaciona jedna prijateljska. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 23 jan 2013, 20:31

Devil je napisao/la:Pa nije problem odigrati dve utakmice u tom roku,veliki broj reprezentacija to praktikuje.Igras 4 protiv Srbije prijateljsku i onda npr.9 ili 10.Tako se i do sada radilo,nekada su u pitanju dve kvalifikacione,nekada jedna kvalifikaciona jedna prijateljska. ;)
Pa stoji to, ali govorim meni licno nikako nije drago kada se prijateljska igra nekoliko dana prije kvalifikacione (uredu poslije nje), ali nije toliko bitno i sa ove dvije prijateljske ostaje 12 termina za kvalifikacije slobodno (od cega 2 prijateljska termina), a maksimalno u grupnoj fazi imas 10 kvalifikacionih utakmica. Vidim da trazi jos protivnika za maj (kada nema FIFA/UEFA termina), vidjecemo koji ce se igraci tada odazvati i koja ce reprezentacija pristati da odigra sa nama :D

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 23 jan 2013, 20:51

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 23 jan 2013, 20:56

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 23 jan 2013, 23:10

Bavarian-bk itekako da znam jer sam gledao momka...ja ti garanttujem da adilovic ni u snu nebi mogao igrati u prvoj postavi vfb II jer u prvoj igra sofian benyamina koji ce vec sljedece godine u prvi tim tj bice backup za vedu... Josipe nije kvesic puno bolji od hasanbegovica mozda nekih 10 posto... E taj kvesic je 2 nivoa u nasoj ligi iznad ostatka pa ti sad vidi...

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 24 jan 2013, 00:48

reuf duraković na posudbi u vareseu, trenutno 4-plasiranoj ekipi u seriji b. :)
7 bodova iza hellas verone, 3 boda ispred empolija. :)
Odlazi Safete.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jan 2013, 01:19

AeGon099 je napisao/la:reuf duraković na posudbi u vareseu, trenutno 4-plasiranoj ekipi u seriji b. :)
7 bodova iza hellas verone, 3 boda ispred empolija. :)
Ljudi koji su ga gledali u U19 reprezentaciji su govorili da je bio grozan u onoj utakmici protiv Norveske. Nakon toga je i stavljen na klupu, i onda su pobjedili Slovacku i Kazahstan. Sad ne znam kakav je igrac inace...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jan 2013, 10:36

Apsolutno, pričaju ljudi da se izgubio pravo bio, nakon te tekme nije više niti dobivao priliku.
Sada ne znam da li je to bilo njegovo trenutno stanje bio izgubio, ili je u pitanju trajno stanje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 24 jan 2013, 15:10

Citao sam to za Durakovica kad je lose branio za repku ali i dalje mislim da je veliki potencijal jer sam ga gledao 2-3 puta u austrijskoj 2 ligi i ostavio je na mene dobar utisak izgleda mi da ima sve fizicke predispozicije za vrhunskog golmana,nije beznacajno sto je bio starter sa 17 godina na takvoj poziciji kao sto je golman u seniorskom rangu takmicenja

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 jan 2013, 23:12

Ova u19 repka ce biti superinteresantna..hodzic u napadu,handzic poluspic,cerimagic lijevo krilo,sadikovic I radovac sredina terena pa hajradinovic..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jan 2013, 23:20

To je ova generacija što je spletom okolnosti na kraju završila prva u grupi, pa sada igraju dodatne kvalifikacije ?
Nisam ih gledao niti jednom uživo, al pratio sam preko uefa - e tekstualni prijenos utakmica :D

Moja velika želja je da se na neki način ove mlađe selekcije približe javnosti medijskim istupima, čestim člancima, da se pokaže zainteresovanost.

Recimo do ove generacije U - 21 nismo imali neku malo veću medijsku pažnju, pa i generalno gledajući pažnju javnosti mlađim selekcijama. Kada bi se krenulo sa takvim stvarima i u omladinskoj ligi, kakva je - takva je, kako god okrenemo, naša je, intervjuisanjem igrača mlađih uzrasta koji odskaču u svojoj kategoriji po broju golova recimo, pobjedniku lige da se posveti veća pažnja, sigurno je da bi to mnogo uradilo na popularizaciji ovog sporta u mlađim kategorijama i dobili bi na kvantitetu, a iz njega se iznjedri kvalitet.

Dobili bi i publiku u utakmicama kvalifikacija mlađih uzrasta što je sada nepojmljivo nažalost.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 jan 2013, 23:49

Evo gledam prvi post ove teme, u kojem je spisak U19 reprezentacije od prije skoro 4 godine. Tu su bili igraci poput Kvesica, Visce, Stevanovica, Bicakcica i Bilbije. Ali i onih koji su danas totalni anonimusi, poput ovog Emira Bajrica iz Schalkea. Gdje je on sada? Ili Haris Handzic koji je mnogo obecavao, ali se dobro zeznuo sto je otisoa u Lech.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jan 2013, 00:04

@Zizu - Krenulo je od U-21, doci ce i ovo ostalo na red. Mislim, SS.ba i neke druge stranice objave barem clanak oko utakmice U-19 i U-17 reprezentacije (cak i Zenske) sto je prije 5 godina bilo nezamislivo naci na nasim stranicama. Nadam se da ce uskoro krenuti sa tom medijskom kampanjom kao sto si i ti rekao i za mladje kategorije, znaci interview-ui sa igracima koji odskacu ne samo u reprezentaciji negi i u nasim klubovima u omladinskoj ligi, fotoreportaze, kratki video-i, ali sto je najvaznije svakodnevni clanci na tu temu kako bi ljudi imali uvijek osjecaj da je to prisutno. Ja licno pratim mladje reprezentativne kategorije kada igraju u Sarajevu (ukljucujuci i zenske kategorije) i mogu reci da je porazavajuce da na odlucujucoj U-19 utakmici protiv Kazakstana bude oko 50-75 ljudi na istocnoj tribini AFH (loza na zapadu je bila puna ali to ne brojim posto je to vecina na pozivnicu), a da ne pricam kada sam gledao U-19 Zensku reprezentaciju protiv Portugala, bukvalno 25 ljudi :D bile su tu i neke djevojke iz SFK 2000 kraj kojih sam sjedio i koje su bukvalno sa tribina se derale i davale upute igracicama na terenu :P

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 jan 2013, 00:19

Malo je reći poražavajuće, al et' nadati se da će ovaj novi Savez obratiti pažnju i na mlađe kategorije, ako ništa da možemo neke osnovne stvari naći na stranici Saveza, u obliku video - a i sličnog.
Svaki početak je dobar početak.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 25 jan 2013, 00:26

Cartman je napisao/la:Evo gledam prvi post ove teme, u kojem je spisak U19 reprezentacije od prije skoro 4 godine. Tu su bili igraci poput Kvesica, Visce, Stevanovica, Bicakcica i Bilbije. Ali i onih koji su danas totalni anonimusi, poput ovog Emira Bajrica iz Schalkea. Gdje je on sada? Ili Haris Handzic koji je mnogo obecavao, ali se dobro zeznuo sto je otisoa u Lech.
http://www.transfermarkt.de/de/emir-baj ... 53465.html
Bilo je i biti ce uvijek nekin anonimosa kroz par godina koji su igrali za mlađe bh.selekcije.Mozemo reci da je sreca sto smo iz te generacije dobili 4-5 dobrih igraca,buducih "A" reprezentativaca.Kada bi svaka generacija takva bila onda ne bi morali brinuti za buducnost reprezentacije.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.