Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

R32
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 15:47

BaDa12 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:L7 ima jedan moj prijatelj, i nisam vidio covjeka koji ima vise strpljenja i bolje zivce od njega, lol

Sent from my Nokia 909
I mene moj nervira u zadnje vrijeme, ali sam ja saburli. :cool:

Možda ga proslijedim dalje, a nabavim sebi opet neki do 300 KM. :?
Samoubistvo ako ces android opet :D

Ali eto, imas dobre zivce... zavidim ti :D
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 16:05

R32 je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:L7 ima jedan moj prijatelj, i nisam vidio covjeka koji ima vise strpljenja i bolje zivce od njega, lol

Sent from my Nokia 909
I mene moj nervira u zadnje vrijeme, ali sam ja saburli. :cool:

Možda ga proslijedim dalje, a nabavim sebi opet neki do 300 KM. :?
Samoubistvo ako ces android opet :D

Ali eto, imas dobre zivce... zavidim ti :D
Moto g više nego odličan 'budžet' telefon koji nije mnogo sporiji od jačeg nexus 5:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Još je ovo prva generacija , a imaš i novi moto g(2014) koji je sigurno još brži. ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 jan 2015, 16:51

ta poredjenja su bezveze, najbolje se telefon pokaze nakon nekog vremena koristenja
jer u vecini slucajeva tada android pokaze svoju slabiju stranu, mada bi to danas trebao biti rijedji slucaj, pogotovo nakom kitkata i lollipopa.

Sent from my Nokia 909

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 17:18

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ta poredjenja su bezveze, najbolje se telefon pokaze nakon nekog vremena koristenja
jer u vecini slucajeva tada android pokaze svoju slabiju stranu, mada bi to danas trebao biti rijedji slucaj, pogotovo nakom kitkata i lollipopa.

Sent from my Nokia 909
To su boljke starijih verzija androida, a što je popravio "project butter" (kasniji jelly bean update) u dobroj mjeri a KK i L totalno ispravili! Mada je i dalje logično da ne možeš očekivati od (hardverski) slabijih androida da rade isto kao flagship "zvjerke", pogotovu kada pričamo o jednom istinskom multitasking operativnom kao što je android! :kafa:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 17:36

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ta poredjenja su bezveze, najbolje se telefon pokaze nakon nekog vremena koristenja
jer u vecini slucajeva tada android pokaze svoju slabiju stranu
, mada bi to danas trebao biti rijedji slucaj, pogotovo nakom kitkata i lollipopa.

Sent from my Nokia 909
True story

Jos me ni jedan telefon sa androidom nije fascinirao. Nije mi pruzio pouzdanost. Hajdi ovi low end uređaji, ali sta je sa flagship. Oni bi bar trebali da ferceraju. Skoro sam imao priliku da se "druzim" 4-5 dana sa Mate 7, na izgled je fanstastican, i unutra se doima vise nego dobar. Ali u toku radnji to nekako blijedo izgleda, i kao slag na tortu moram pritiskati opciju nazad 5-6 puta da bi izasao, jer pocinje stopkati. Telefon koji je tako hardverski jak ne bi to trebao dozvoliti. Ali nisam ni ostalim Flagship androidima nije bolja situacija. Istina jaci ferceraju na pocetku vise nego dobro, ali vremenom pocije da radi kao moj LG L5, preko one stvarke.

Vec dvije godine sam imao priliku da isti uređaj ( NOTE 2 ) koristim svakih par mjeseci po sedmicu dvije. I tako sam pratio kako funkcionise, koliko god ga cistio, "sređivao" ne moze nikako vise da se vrati kao sto je bio. Kako vrijeme prolazi njemu je sve teze raditi, iako su aplikacije manje vise iste, i jos brisem nepotrebne. Ja na ovom svom mogu samo da pohvalim bateriju gdje sam uz umjeren rad, pozivi, kratko po netu mogao da izdrzi i po 5 dana.
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 17:42

R32 je napisao/la:
jer u vecini slucajeva tada android pokaze svoju slabiju stranu
, mada bi to danas trebao biti rijedji slucaj, pogotovo nakom kitkata i lollipopa.

Sent from my Nokia 909
True story

Jos me ni jedan telefon sa androidom nije fascinirao. Nije mi pruzio pouzdanost. Hajdi ovi low end uređaji, ali sta je sa flagship. Oni bi bar trebali da ferceraju. Skoro sam imao priliku da se "druzim" 4-5 dana sa Mate 7, na izgled je fanstastican, i unutra se doima vise nego dobar. Ali u toku radnji to nekako blijedo izgleda, i kao slag na tortu moram pritiskati opciju nazad 5-6 puta da bi izasao, jer pocinje stopkati. Telefon koji je tako hardverski jak ne bi to trebao dozvoliti. Ali nisam ni ostalim Flagship androidima nije bolja situacija. Istina jaci ferceraju na pocetku vise nego dobro, ali vremenom pocije da radi kao moj LG L5, preko one stvarke.

Vec dvije godine sam imao priliku da isti uređaj ( NOTE 2 ) koristim svakih par mjeseci po sedmicu dvije. I tako sam pratio kako funkcionise, koliko god ga cistio, "sređivao" ne moze nikako vise da se vrati kao sto je bio. Kako vrijeme prolazi njemu je sve teze raditi, iako su aplikacije manje vise iste, i jos brisem nepotrebne. Ja na ovom svom mogu samo da pohvalim bateriju gdje sam uz umjeren rad, pozivi, kratko po netu mogao da izdrzi i po 5 dana.
Boldirano nije istina, možda taj mate 7 kenja ali kada pogledaš koji mu je chipset "HiSilicon Kirin 925" sve ti bude jasno, mislim našao sada jednog odron-kinezera i po njemu bi da "osudiš" SVE ostale flagship androide...bezobrazno brate i krajnje glupo! :facepalm:

A da je stvarno tako misliš da bi android imao 83% tržišnog udjela sa rastućom tendencijom?! :pinokio:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2015, 17:50

Cuj mate7 :lol:
galaxy s4 pa lg g2 i sad lg g3 u zadnje dvije i po godine,svemirski brodovi a ovaj g3 voyager,al hoce pajdo android od 250 km i da mu sve leti..
Imao sam i Lumiu 920 solidan telefon ali za ove nabrojane je smijesna a i ona je kostala oko 450 km plus minus koja marka..
kakav mate 7 i pm
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 18:04

To je iz moje perspektive, i povucen iskustvima drugih.
LG 3-7 , 70-90, G2 i prada mislim neka verzija,
Z1
**-5, i mini serije... note1-3
Huwei ovi y, i poneki ascend

Alkatel ( ovi telefoni su me najvise pozitivno iznenadili ) i to jeftinij uređaji.

Motorole neke

I jos ovih lijevih marki, tipa Prestigio i sl.

Otrpilike sa cim sam ja imao iskustva koliko se sjecam. Te iz prilozenih telefona govorim. MOZDA samo ti telefoni nisu bili ok, mozda su njihovi srodnici uredu, Mozda su samo nabrojani kod mene lose odrađivali posao.

Ali su sigurno i druge "malo" .... u mozak.

Znas sta kaze Fiko? da je on trebao biti Serif Konjevic, al je ovaj drugi prvi poceo.

Nisam rekao da ne valja, na stranu njegove pozitivne osobine. Meni se dosta toga dopada na androidu, ali licno meni, vise mi se stvari sviđa na wp.

Imao sam LG GM 360, za moje potrebe tada meni je bio sa svim ok telefon, iako je touch bio katastrofa, mene je sluzio dobro.

Sluzi me i android sada, samo ne mogu te njegove mane da stopa, da stopa u osnovnim operacijama. Na danasnjem vremenu gdje je sve toliko uznapredovalo. Kako moze Nokia raditi sa 512 rama kao android sa 1.5gb!?
Mia San Mia

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jan 2015, 18:05

madridist je napisao/la:Cuj mate7 :lol:
galaxy s4 pa lg g2 i sad lg g3 u zadnje dvije i po godine,svemirski brodovi a ovaj g3 voyager,al hoce pajdo android od 250 km i da mu sve leti..
Imao sam i Lumiu 920 solidan telefon ali za ove nabrojane je smijesna a i ona je kostala oko 450 km plus minus koja marka..
kakav mate 7 i pm
Baš :lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 18:08

kakav mate 7 i pm
Zato ima Nokia od 200KM i popisa taj android sa fluidnoscu. ;)
Mia San Mia

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2015, 18:17

R32 je napisao/la:
kakav mate 7 i pm
kakve si ti usrane mobitele koristio kad ih nokia od 200 km popisa.. :lol:
Don Alfredo Di Stefano

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 18:22

madridist je napisao/la:
R32 je napisao/la:
kakav mate 7 i pm
kakve si ti usrane mobitele koristio kad ih nokia od 200 km popisa.. :lol:
Očito neke kineske kopije! :rol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jan 2015, 18:34

Procitajte jos jednom pa vidite koje. :)
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 18:46

R32 je napisao/la:Procitajte jos jednom pa vidite koje. :)
Z1, G2, s4 i Note 3 imam u raji/porodici, sve rade savršeno i bez ikakvih problema i nakon duže vremena, a neki su i natrpani sa preko 100 aplikacija pa su uvijek brzi kad god ih uzmem čačkati! :salut:

Jednostavno možeš reći za low-end uređaje sa manje interne da počnu štekati nakon nekog vremena (logično, svaki PC odnosno HDD će u jednom momentu usporiti ako ga natrpaš i opteretiš svačim), mada i to mnogo ovisi kakve sve aplikacije instaliraš i da li ti rade u pozadini i koliko, ali za flagship to jednostavno nije slučaj, bez obzira koliko ih "zatrpavao" aplikacijama i medijima (muzika, klipovi itd.)!

A zašto je wp od 200KM naizgled brži imaš jednostavan odgovor - nema multitaskinga! Konkretno, pokrenem download na androidu - mogu izaći iz browsera a download u pozadini i dalje radi, wp to NE PODRŽAVA; znači dok skidaš nešto NE SMIJEŠ ukinuti browser, kamo li otvoriti nešto drugo i u njemu raditi jer to odmah prekida download! Zato wp radi i sa dosta slabijim hardverom kao android sa jačim, nema toliko pozadinskih procesa koji mogu opteretiti procesor, grafičku i zauzeti RAM! Nadam se da sada razumijete zašto jednostano ne možeš porediti ova 2 sistema koja se temeljno razlikuju po radu! :salut:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 jan 2015, 18:53

Realno low end lumia samara sve mid end androide fluidnoscu,da se ne lazemo ;)

Danas sam isao da testiram iPhone 6, Allahu dragi kakva masina :O
naprijed rejal

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 jan 2015, 19:04

Sveti je napisao/la:Realno low end lumia samara sve mid end androide fluidnoscu,da se ne lazemo ;)

mid end, key word
mate7 i slicna gamad :lol:
Don Alfredo Di Stefano

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 jan 2015, 19:37

Sveti je napisao/la:Realno low end lumia samara sve mid end androide fluidnoscu,da se ne lazemo ;)

A ja sam ti fino gore objasnio zašto je to tako pošto realno u WP dok traje npr. download nekog fajla ne smiješ izaći iz browsera a kamo li nešto drugo pokrenuti, dok to android podržava pa neka bira ko šta želi, mada je očito da 83% tržišta ne želi da bulji u ekran i čeka dok se nešto skida nego hoće i da radi nešto drugo dok traje download i ostavi isti u pozadini! :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 jan 2015, 20:02

Fluidnost>cekanje dok se download zavrsi, realno :mrgreen:
naprijed rejal

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 07 jan 2015, 20:27

Jest @sveti, eto samo Nokia fluidna :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 jan 2015, 20:30

Nisam to rekao, samo sam rekao da je fluidnija od mid end androida, kome je naravno fluidnost bitan parametar :mrgreen:
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.