FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

s.s.lazio
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la s.s.lazio » 13 avg 2010, 18:48

AulleTa je napisao/la:Dobro je ovo za Hasanovića i Mešanovića još samo da se Stana vrati i imamo tim za titulu.
Hasanović napustio Slobodu ima par dana..Alen ce da reseta dok igra!..
Giustizia per Gabriele Sandri !

Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 13 avg 2010, 19:09

mak_033 je napisao/la:
AulleTa je napisao/la:Dobro je ovo za Hasanovića i Mešanovića još samo da se Stana vrati i imamo tim za titulu.
:lol:
Šta je smiješno ?
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 13 avg 2010, 19:24

AulleTa je napisao/la:
mak_033 je napisao/la:
Šta je smiješno ?
Ogled´o se čo´jek :lol: :lol: :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 avg 2010, 19:33

mak_033 je napisao/la:
Sta je smijesno,svako ima pravo na svoje misljenje,ja u to nevjerujem,al eto svaki ima pravo da se nada necemu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Dialiba » 13 avg 2010, 20:19

alen je igracina i hvala mu za sve one golove kojima me je prosle sezone obradovao (pogotovo oni protiv celika i sirokog u obje tekme), al realno dovoljna je najmanja povreda da ga izbaci na duzi period. Vjerovatno noje bio u planovima kod brke da udje nekad u zadnjih 15-20 minuta kad zagusti i kad se ganja rezultat, al et alen je zelio da igra vise i dobio probleme bez ikakvih problema. Covjek skoro da je "bez koljena"(zargonski receno) koliko ga je meniskus do sada zezao i operisao ga.

Alene legendo sretno, i da Bog da se vratio nekad na Grbavicu makar kao trener u omladinskom pogonu.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 avg 2010, 21:20

Vlatko Glavas : "Moram preferirati takav stil igre, jer je tako profilisana momčad. Idemo u Sarajevo da ih napadnemo, nema tu puno filozofije. No, neka niko ne misli kako mi Sarajevo ne respektujemo. Naprotiv! Uvažavam tim Mirze Varešanovića, ali očekujem bod(ove)", kaže Glavaš.

Darko Raca :"Proveo sam u Sarajevu jednu sezonu u kojoj smo osvojili titulu prvaka BiH. No, sada sam u Slobodi i nadam se pobjedi. Smatram kako imamo bolji tim od Sarajeva i da moramo iskoristiti njihove probleme", kaže Raca.

Vjerovatni sastav Slobode sutra:Mujkić, Aleksić, Halilović, Raca, Jogunčić, Gavarić, Malkić, Ćehajić, Dajić, Mujić, Smajlović.

Ovaj bi portal mogao barem jednu vijest u toku sedmice napisat o Slobodi ! Cudo nisi o dugovanjima itd. Svaki portal objavi neku vijest barem jednom u danu o Slobodi,ovi pred mec stave i to je to.

radebl
Kontakt:

Post Postao/la radebl » 13 avg 2010, 22:07

jel gotova tribina za gostujuce navijace?
moze neka slika..poz iz bl
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 avg 2010, 23:31

harry_90 je napisao/la:@SaltCityAttack

Svaka cast za ove dresove ;) 4 i 5 slika jesul to isti dresovi ?

Jeste to je isti dres
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 avg 2010, 23:35

pa jeli Hasanovic dosao zvanicno, jer neko napisa da je otisao iz Tuzle?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 13 avg 2010, 23:39

SaltCityAttack je napisao/la:

Otišao je iz Slobode, papiri, bolja ponuda šta li :roll:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 avg 2010, 23:55

SaltCityAttack je napisao/la:

Otisao je iz Slobode ;)

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 14 avg 2010, 00:11

Mešanović u Slobodi ili Jedinstvu

Leđa mu nisu okrenuli u Slobodi, za koju je nastupao u četiri navrata. Nije nemoguće da Mešanović i peti put zaigra za Slobodu.

Alen Mešanović definitivno je napustio redove aktuelnog prvaka BiH sarajevskog Željezničara. Iako, je dao značajan doprinos u osvajanju titule Mešanović se u novoj sezoni nije sastao sa loptom. Ne svojom krivicom!

"Ne želim se vraćati na dešavanja u Željezničaru. Dao sam sve od sebe prošle sezone, ali su mi nakon osvojene titule mnogi okrenuli leđa", kaže Mešanović.

Leđa mu nisu okrenuli u Slobodi, za koju je nastupao u četiri navrata. Nije nemoguće da Mešanović i peti put zaigra za Slobodu.

"Kontaktirali su me iz Slobode i ponudili dobre uslove. Postoje realne šanse da se vratim u moju Slobodu. Moram biti iskren pa reći kako postoje šanse i da ostanem u Jedinstvu iz Bihaća. Posljednja opcija je odlazak u inostranstvo", kaže Mešanović, koji se odmara u Bihaću sa suprugom i sinom Tarikom.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 14 avg 2010, 00:17

radebl je napisao/la:jel gotova tribina za gostujuce navijace?
moze neka slika..poz iz bl
tribina nije gotova...ali se radi...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 avg 2010, 00:43

zbog Alena bi opet krenuo na tekme :D ...

boze dragi nema igraca u nasoj ligi da je igrao u vise klubova i to u vise rivalskih klubova, prelazio iz jednog u drugi a da ga i dalje svi ,bas svi navijaci gdje god je igrao vole,nesto ima u tom covjeku :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 avg 2010, 00:48

Mesanovic bi nam dobrodosao u ovoj situaciji ;) On i Smajlovic da prave dar mar pred protivnickim golom,na gostujucem terenu tesko,lakse je dobit sidu,nego dati gol na gostujucem terenu :lol: mislim na utakmice Slobode u gostima.Imam dobar osjecaj da ce potpisat za nas :mrgreen: Sutra samo hrabro protiv Sarajeva i pokusat doci do boda,al bice tesko.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 avg 2010, 12:42

Mujić: Nema Evrope bez golova sa gostovanja!

Ni deset dana nakon odlaska po papire u Slovačku, nema vijesti o tome hoće li se Staniša Nikolić vratiti u Slobodu ili su ga čelnici Dunajske Strede uvjerili da je bolje još sezonu odigrati u tamošnjoj ligi i dobiti 18.000 eura koliko mu duguju.

U Slobodi su na Nikolića skoro zaboravili, a igra protiv Travnika, po olujnom vremenu, mnoge je uvjerila da posjeduju kvalitetu za proboj u vrh Premijer lige.

- Do sada u gostima nismo odigrali niti upola agresivno kao kada smo domaćini. Protiv Sarajeva ćemo igrati mnogo otvorenije. Ako želimo u Evropu, moramo bodove donositi i sa gostovanja – kaže napadač Tuzlaka, Senad Mujić.

Do sada se ni on nije posebno iskazao, jer je protiv Slavije i Travnika promašio nekoliko „zicera“.

- Tako je u životu. Nekada ne ide i kada se trudiš, a drugi put krene i kada se ne nadaš. Na Koševu priželjkujm svoj prvi gol u prvenstvu, a vjerujem da se možemo vratiti neporaženi.

Sarajevo je nakon dva kola bez bodova i susret sa Slobodom prilika im je da pobjedom poprave loš dojam.

- Njima je pobjeda imperativ, što znači da moraju igrati ofanzivno. Nama, opet, takva igra daje priliku za iznenađenje. Uostalom, posljednji susret na Koševu okončan je bez pobjednika, a tome se nadam i ovoga puta – optimist je Mujić.

Stručni štab Tuzlaka najavio je sastav kao i protiv Travnika, s tim što će susret početi Jusuf Dajić.

Prvi, dvogodišnji ugovor potpisao je 19-godišnji vratar Tino Divković, ali će i dalje s klupe čekati kada će naslijediti Denisa Mujkića.

- Imao sam neke ponude za odlazak vani, ali sam još mlad i odlučio sam ostati u Slobodi, gdje sam počeo karijeru. Svakako da želim braniti, ali za sada prednost ima iskusniji kolega Denis Mujkić – kaže skromni Tino Divković.

Utakmica Sarajevo – Sloboda na programu je danas u 20 sati, a sudi Vukasović iz Trebinja.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 avg 2010, 13:21

KOLUMNA: FK Sloboda zaboravljena od opštine i kantona!

FK Sloboda brend grada Tuzle koji je prošle godine proslavio "mali" jubilej 90. godina postojanja sve više na svojim plećima osjeti ekonomsku krizu. Klub je skoro zaboravljen od svih nadležnih, prije svih tu mislim na opštinske i kantonalne vlasti koji iz godine u godinu sve manje imaju sluha za sport. Klub trenutno finansiraju tri čovjeka. Navijača je sve manje na stadionu Tušanj, mislim onih pravih koji ne gledaju svoje lične interese. Redovni posjetioci utakmica su samo novinari koji već dugi niz godina prate sportska dešavanja u "gradu soli". Opština i načelnik Tuzle Jasmin Imamović kao i njegovi najbliži saradnici kao da su digli ruke od Slobode. Sebe ne vide ulaganjem u sportska dešavanja. Klub osnivanjem preduzeća JU stadion Tušanj više nije na svom, sada je podstanar. Mjesečna tranša koja je nekada iznosila 20.000 maraka, smanjena na 6500 KM. Oni su više za varijante kulturnih dešavanja ulaganja novca u "vazduh".

Gradnju fontana i mnogih drugih stvari u kojim imaju svoj dio tala. Kada im se spomene tema fudbalskog kluba, lopticu prebacuju na nadležnost kantona iako je Sloboda gradski klub-svih nas. Kada je kanton u pitanju oni su priča za sebe u kojem vedri i oblači premijer iz Banovića Enes Mujić kao i njegova desna ruka koja vodi brigu o tuzlanskom sportu ministrica Mirzeta Hadžić-Suljkić. Žena koja za vrijeme školskih dana, nije radila fizičko vaspitanje, u čijem se selu u Dubravama nije upražnjavao sport, nego igra kadije i žmire. Iz tog razloga nas ne treba ni čuditi žašto FK Slobode nedavno nije bilo na spisku klubova za raspodjelu sredstava. Novac je otišao u Zvijezdu iz Gradačca za koju se zalaže Amir Fazlić inače predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i istaknuti član UO ovoga kluba. Kao i u Budućnost iz Banovića koja se tek ove godine vratila u društvo najboljih, a za koju bitku vodi već pomenuti premijer Mujić.

Politika je već duboko u porama sporta, Sloboda bi sigurno bila na spisku za raspodjelu da predsjednik kluba Salih Šabović nije digao sidro iz SDA, i prešao u SBB BiH - Fahrudin Radončić. Nadamo se da neće još dugo, 4 oktobar je jako blizu čini mi se da su potrošili vrijeme, novac, političke poene. A da građani Tuzle i najmnogoljudnijeg kantona opet neće napraviti istu grešku i na vodeća mjesta postaviti ni krive ni dužne potrošene političke face koje se iz dana u dan poigravaju sa ugledom i rezultatima kluba iz Rudarske 2 koji je na nogometni put izveo mnoga velika imena poput, Fahrudina Avdičevića, Nedžada Verlaševića, Mustafe Hukića, Seada Sarajlića, Dževada Šećerbegovića, Merseda Kovačevića, Rizaha Meškovića, Fuada Mulahasanovića, do Vedina Musića, Adnana Buce Osmanhodžića, Mirze Mešića, Saida Huseinovića, Almira Bekića, Enesa i Alena Mešanovića i mnogih drugih...

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 14 avg 2010, 13:43

ultrasstyle_tz je napisao/la:bilo je pa se ne proda :D na korzou mjesecima dresovi stojali

ne voli Tuzla Slobodu onoliko koliko vi mislite. Prvo racunajte da nas je prije rata bilo oko 120.000 ,od toga dosta hercegovaca koji navijaju za Velez, dosta "delija" "grobara" "bbb" itd itd...
onda nas je u ratu otislo najmanje 20.000,i to dosta pravih navijaca i momaka sa tribine.
Doslo je bruka ovih iz podrinja ,ali sta njih veze za Slobodu, nista i oni su svi prije za Zvezdu navijali. Tek su pocela njihova djeca sad pomalo navijat za Slobodu,a tek ce djeca njihove djece Tuzlu i Slobodu mozda osjecati svojim.
Uostalom znate da je poslije rata bus iz TZ isao gledat Dinamo,ne skupi se bus da Slobodu ide gledat, da je bilo likova koji su isli gledat Partizan u Mostar,da stalno kad Hajduk gostuje u Vinkovicma ja sam znam 10-ak ljudi koji idu da gledaju( na neka gosotovanja slobode ne ode 10-ak ljudi).
Nije u Tz sve bas tako kako ljudi misli, pogotovu oko Slobode,a da stvar bude gora i ono "malo" sto prati Slobodu se podijelilo na SDA-SDP pa dok su ovi na vlasti ovi ne gledaju i obratno.
Specifican smo mi gradic ,pogotov kad je podrzat nekog naseg il kad neko nas uspije...neke stvari je lijepo Frenki opjevao u onoj svojoj pjesmici.
Pa moj nijedan roditelj nije iz TZ, nije ni iz podrinja.Ja sam se rodio tu i to je moj grad. :mrgreen:

Na koju pjesmicu mislis :?:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 avg 2010, 13:52

http://www.youtube.com/watch?v=65RlX48Xfn8
ma ova Protestna nota...
sere i Frenki puno al ovdje je do 1.15 potpuno upravu :D
koliko sam ja puta vidio da se po korzu skidaju salovi,dresovi veleza zelje itd itd sa ljudi, neka i toga zna se cija je Tuzla :mrgreen: ,al je isto tako trebalo prije poskidat one suvenire dinama,zvezde ,partizana od onih prodavaca sa korza.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 14 avg 2010, 13:57

ultrasstyle_tz je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=65RlX48Xfn8
ma ova Protestna nota...
sere i Frenki puno al ovdje je do 1.15 potpuno upravu :D
koliko sam ja puta vidio da se po korzu skidaju salovi,dresovi veleza zelje itd itd sa ljudi, neka i toga zna se cija je Tuzla :mrgreen: ,al je isto tako trebalo prije poskidat one suvenire dinama,zvezde ,partizana od onih prodavaca sa korza.
Ma kad u Mostaru kod starog mosta se prodaju emblemi treceg rajha moze i Dinamo kod nas.Ima i grafitta po TZ torcida,crvena zvezda kod kreke, ali to su samo natpisi.

Ma dobar je Frenkie, Edo M. je uglavnom najjaci. BUNT JE ZIV :mrgreen:
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.