Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Svaki put kad čitam izjave Sušića stavim ruke ispod gu*ice da mi ne strada monitor
Hej Allahu pogledaj nas
Hej Allahu pogledaj nas
Bakovic i Begic posalju pozivnice za onu cetvoricu, da dodju u Sloveniju da druze sa ekipom...Covjece, citava Hrvatska se digne na noge kako je BiH pozvala Halilovica da igra za nas, halabuka se citava digne, a ovaj da izjavu, kako njega niko je obavjestio, sto bi ova cetvorica sjedila u VIP lozi sa predstavnicima naseg saveza i druzila se u hotelu sa Spahicem, Dzekom i ostatkom poslije utakmice...
Ako ne znas sta ces reci, makar suti kljusino...

Ako ne znas sta ces reci, makar suti kljusino...

Pravda za Papeta!
Djete ima 20 godina i da mudriju i pametniju izjavi za novinare...
http://sportsport.ba/ino_fudbal/seferov ... ziva/97504" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/ino_fudbal/seferov ... ziva/97504" onclick="window.open(this.href);return false;
Pravda za Papeta!
Ako se ispostavi da je ono istina, da se Izet Hajrovic pojavi na tom druzenju u Ljubljani, a ne ode na prijateljsku utakmicu Svicarske, onda stvarno nemamo vise sta pricati na temu pozivanja i neodazivanja potencijalnih reprezentativaca... 

Pravda za Papeta!
Izet nece doci u Sloveniju, jer je u vojsci ali zato mu dolazi brat i nadam se Seferovic Haris.Dufresne je napisao/la:Ako se ispostavi da je ono istina, da se Izet Hajrovic pojavi na tom druzenju u Ljubljani, a ne ode na prijateljsku utakmicu Svicarske, onda stvarno nemamo vise sta pricati na temu pozivanja i neodazivanja potencijalnih reprezentativaca...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Znaci trenutno ne igra u Grashopersu?Elegant je napisao/la:Izet nece doci u Sloveniju, jer je u vojsci ali zato mu dolazi brat i nadam se Seferovic Haris.Dufresne je napisao/la:Ako se ispostavi da je ono istina, da se Izet Hajrovic pojavi na tom druzenju u Ljubljani, a ne ode na prijateljsku utakmicu Svicarske, onda stvarno nemamo vise sta pricati na temu pozivanja i neodazivanja potencijalnih reprezentativaca...
Pravda za Papeta!
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sz-online.de/nachrichten/has ... 98823.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo onaj mali Hasan Pepic presao iz Dresdena u Juventus.
Dali on moze igrati za Bosnu?
http://www.sz-online.de/nachrichten/has ... 98823.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/seferovi ... janu/96700" onclick="window.open(this.href);return false;
E sad mi stvarno nije jasno ko ce biti kriv ako Seferovic ne bude igrao za nasu repku. Iz ovog clanka bih rekao da je imao zelju ali danas se sve promijenilo. Pa ne mozemo ovako olako pustati potencijalne reprezentativce
E sad mi stvarno nije jasno ko ce biti kriv ako Seferovic ne bude igrao za nasu repku. Iz ovog clanka bih rekao da je imao zelju ali danas se sve promijenilo. Pa ne mozemo ovako olako pustati potencijalne reprezentativce

Cini mi se Sandzaklija. Nista mozemo poslati Kolasinca u Italiju da ga uzme za uho da igra za nas ili ce dobiti batine.valterboy je napisao/la:
Info iz Mostara za Halilovica:
Mali je Crnogorac,tj igra za mladje kategorije Crne Gore.Tako da ne vjerujem da bi igrao za nas.valterboy je napisao/la:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Veci je problem sto nijedan klub u BiH nema uslove za razvoj mladih igraca (nisam siguran za Medjugorje i Siroki) , Zeljo i Sarajevo do nazad godinu nisu imali ni pomocni teren, Velez ga ni dan danas nema, o Slobodi da ne pricam. Tu je problem bosanskog fudbala, kao i nekvalitetna liga, dovodimo istrosene i nekvalitetne igrace iz Srbije Hrvatske, kvazi Brazilce ili sta ja znam. Nadam se da ce se tome posvetit, ovo ubjedjivanje da neko igra za tebe je na tankom ledu i tu nema hajra.
Nece niko olako pustit igraca kojeg je on pravio 10 godina, u kojeg su ulozene hiljede i hiljede eura, i gdje su ulozeni milioni u uslove da bi mogli nastat Hajrovici, Seferovici, Shaqiri, ili peti deseti. Nemojmo vlasiti nerad sad pravdat manjkom patriotizma, 15 godina je od rata proslo, vakat je da se pocnu radit ozbiljne stvari, ne moze reprezentacija BiH zavisit od volje jednog rodjenog Svicarca, Njemca, Svedjanina, ili nekog treceg.
Nece niko olako pustit igraca kojeg je on pravio 10 godina, u kojeg su ulozene hiljede i hiljede eura, i gdje su ulozeni milioni u uslove da bi mogli nastat Hajrovici, Seferovici, Shaqiri, ili peti deseti. Nemojmo vlasiti nerad sad pravdat manjkom patriotizma, 15 godina je od rata proslo, vakat je da se pocnu radit ozbiljne stvari, ne moze reprezentacija BiH zavisit od volje jednog rodjenog Svicarca, Njemca, Svedjanina, ili nekog treceg.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Dragi Sajo, Safete, Pape, igračka legendo, živ ti nama bio pa de više, molim te, ušuti, barem!Dufresne je napisao/la:Sušić: Hitzfeldov poziv Seferoviću je logičan
... Ipak, Sušić ostaje mirne glave, iako je svjestan neugodnosti da je ostao bez četvorice igrača u kratkom roku.
.....
Selektor Švajcarske Ottmar Hitzfeld nakon Izeta Hajrovića pokušava oteti još jednog igrača. Haris Seferović dobio je poziv Švajcarske za prijateljsku utakmicu sa Grčkom. Seferović je bio pozvan u Ljubljanu kao gost, ali...
"Pa, meni je taj poziv za Seferovića logičan. On je igrao čitave kvalifikacije za U-21 reprezentaciju Švajcarske i to je njegova stvar. Znao je kao i ostali igrači da smo mi zainteresovani za njega, ali on je prošao sve selekcije Švajcarske, tako da je poziv u A tim logičan slijed događaja", dodao je Sušić.
Ja kad procitam ovakve recenice, ja se ospem...Ja cu izvadit iz svog dzepa i platiti tu dobrog PR strucnjaka, samo da ga priprema za ove press konferencije...
I onda se cudimo kako imamo "nesporazume" za nasim potencijalnim igracima, kako nece da se jave na telefon i slicne gluposti...

"Levat Ottmar" radi logično, a ti nedavno 'bubnu' kako je još prerano pozivati te mlade igrače za "A" reprezentaciju, da treba da prođu prvo 'kroz' omladinske' selekcije (naše!?)...da ovo, da ono... vazda neka nebuloza svaki put kad zineš 'za javnost', a nama mladi odoše... Ma, imamo mi toga napretek a tebi je izgleda svakako svejedno za BiH, da ne napišem nešto vulgarnije.... bitan si samo ti sam sebi, imaš već i ponude iz Turske!!!

Pa vidi i malo dijete da ti kojekakvi "levati" od selektora pozivaju hajroviće, marine, seferoviće i ine samo da ih "kaparišu" i onemoguće da igraju za druge reprezentacije, matične ili roditeljske domovine ili da dobiju igrača-reprezentativca ....
Ne, našu Legenda to ne zanima - on je vrhunski i jedini 'ispravan', njemu je dovoljno 17 igrača (da li su baš svi od njih igrači reprezentativnog nivoa?) majko mila

Sajo, Safete, Pape Legendo - što ti nisi "poradio" sa ostalima i tim momkom pa ga pozvao za utakmicu protiv Slovenije da igra, da zabilježi nastup, da ga provjeriš.. - bilo bi također logično; momak je prošao sve mlade selekcije, istina ne naše a to bi trebalo da znači da je razlika d(e)rastična, selektore pariški?
Pape i logika!

Bosno moja poharana....
Pa halo gdje ce porediti nase mlade selekcije i tamo neke svice
znas li ti na kojem je to nivou kod nas
Seferovic i ako prihvati poziv naseg selektora on mora prvo da prode sve mlade selekcije BIH, bez obzira koliko ima god da bi se uvijerili u njegov kvalitet!

Seferovic i ako prihvati poziv naseg selektora on mora prvo da prode sve mlade selekcije BIH, bez obzira koliko ima god da bi se uvijerili u njegov kvalitet!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
Ima tu i jos jedna strana, igrac koji treba da igra za nasu reprezentaciju u vecini slucajeva treba da se odrekene jednog drzavljanstva ( sa zemljom koja nema bilateralni ugovor sa BiH ) kako bi mogao nastupati za nas.
A to mu odnosi mnogo privilegija, prije svega nastupao bi za klub kao igrac "van EU", a taj broj je limitiran.
I zasto bi neko to radio ako ne dobije poziv za reprezentaciju, nego samo poziv na "druzenje" ili neciju rijec da ce igrati.
Ne znam koje su tacno zemlje u pitanju, znam da je Austrija jedna.
I neka me neko ispravi ako grijesim
A to mu odnosi mnogo privilegija, prije svega nastupao bi za klub kao igrac "van EU", a taj broj je limitiran.
I zasto bi neko to radio ako ne dobije poziv za reprezentaciju, nego samo poziv na "druzenje" ili neciju rijec da ce igrati.

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- adriano_leite
- Kontakt:
Znaci tebi je logicno da Pape zovne Seferovica, koji igra za mladu repku Svicarske, koji nema nase papire, kao sto nije imao ni Izet? Kako da zaigra bez papira? Ilegalno? Kakva je to logika? Kako da ih proba, kada se treba cekati mozda i pola godine da izvade papire, a mozda i vise. Kako?Trigger je napisao/la:Dragi Sajo, Safete, Pape, igračka legendo, živ ti nama bio pa de više, molim te, ušuti, barem!Dufresne je napisao/la:Sušić: Hitzfeldov poziv Seferoviću je logičan
... Ipak, Sušić ostaje mirne glave, iako je svjestan neugodnosti da je ostao bez četvorice igrača u kratkom roku.
.....
Selektor Švajcarske Ottmar Hitzfeld nakon Izeta Hajrovića pokušava oteti još jednog igrača. Haris Seferović dobio je poziv Švajcarske za prijateljsku utakmicu sa Grčkom. Seferović je bio pozvan u Ljubljanu kao gost, ali...
"Pa, meni je taj poziv za Seferovića logičan. On je igrao čitave kvalifikacije za U-21 reprezentaciju Švajcarske i to je njegova stvar. Znao je kao i ostali igrači da smo mi zainteresovani za njega, ali on je prošao sve selekcije Švajcarske, tako da je poziv u A tim logičan slijed događaja", dodao je Sušić.
Ja kad procitam ovakve recenice, ja se ospem...Ja cu izvadit iz svog dzepa i platiti tu dobrog PR strucnjaka, samo da ga priprema za ove press konferencije...
I onda se cudimo kako imamo "nesporazume" za nasim potencijalnim igracima, kako nece da se jave na telefon i slicne gluposti...![]()
"Levat Ottmar" radi logično, a ti nedavno 'bubnu' kako je još prerano pozivati te mlade igrače za "A" reprezentaciju, da treba da prođu prvo 'kroz' omladinske' selekcije (naše!?)...da ovo, da ono... vazda neka nebuloza svaki put kad zineš 'za javnost', a nama mladi odoše... Ma, imamo mi toga napretek a tebi je izgleda svakako svejedno za BiH, da ne napišem nešto vulgarnije.... bitan si samo ti sam sebi, imaš već i ponude iz Turske!!!![]()
Pa vidi i malo dijete da ti kojekakvi "levati" od selektora pozivaju hajroviće, marine, seferoviće i ine samo da ih "kaparišu" i onemoguće da igraju za druge reprezentacije, matične ili roditeljske domovine ili da dobiju igrača-reprezentativca ....
Ne, našu Legenda to ne zanima - on je vrhunski i jedini 'ispravan', njemu je dovoljno 17 igrača (da li su baš svi od njih igrači reprezentativnog nivoa?) majko mila![]()
Sajo, Safete, Pape Legendo - što ti nisi "poradio" sa ostalima i tim momkom pa ga pozvao za utakmicu protiv Slovenije da igra, da zabilježi nastup, da ga provjeriš.. - bilo bi također logično; momak je prošao sve mlade selekcije, istina ne naše a to bi trebalo da znači da je razlika d(e)rastična, selektore pariški?
Pape i logika!
Nije ovo FM, udjes u lsitu igraca, pa ko moze igrati za tebe (ima nase drzavljanstvo a nije nastupio za A tim druge zemlje), ti pobacas pozive, sljedecu tekmu eto njih taman spremni za tekme. Da svi ti igraci prstom maknu da bi zaigrali za BiH, ja bih ebao sve po spisku Papetu, sto ih ne zove, ali covjek jednostavno ne moze da zove stranog drzavljanina u nasu repku. Ova djeca su vjerovatno glupa ako ocekuju da ih se moze pozvati u repku kao strane drzavljane.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
adriano_leite logicno bi bilo da u toku pauze tj. u ovom period kada repka nema utakmica Pape uzme Bakovica za ruku i posjeti sve te potencijalne reprezentativce, obavi sa njima razgovor i vidi kakvo je stanje sa njihovom papirologijom, i ljepo kaze Bakovicu (koji je za to i placen) da tim momcima pomogne u proceduri dobijanja potrebnih dokumenata.I kada procedure budu zavrsene onda te momke po svojoj zelji i potrebi pozove u repku. Tako bi to radio ozbiljan selektor.
Svicarska i Norveska nisu clanice EU.Tako da mislim da se i oni tretiraju strancima.ceze je napisao/la:Ima tu i jos jedna strana, igrac koji treba da igra za nasu reprezentaciju u vecini slucajeva treba da se odrekene jednog drzavljanstva ( sa zemljom koja nema bilateralni ugovor sa BiH ) kako bi mogao nastupati za nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Onda si trebao navesti Jagodica,a ne Susica. Budi realan pa priznaj,da niti jedan nije kvalitet za A reprezentacije,pa ne vidim razlog,zasto bi Susic vodao Bakovica. Seferovic nikad nebi dobio poziv u Svicarsku,da se nije proculo ovo oko Ljubljane. A ako je mulac odazvace se i zavrsiti kao Izoni. Sead Hajrovic je miljama od A reprezentacije,pa i njeg nabijate Susicu na nos. Alen Halilovic isto tako. Kolasinac u dosadasnjem prvesntvu vije sakupio ni 90 minuta za Schalke,i vi bi takve u A reprezentaciju. Ma daj.Talenti jesu,ali ne za A reprezentaciju,da su bolji igrali bi u klubovima.vendeta87 je napisao/la:adriano_leite logicno bi bilo da u toku pauze tj. u ovom period kada repka nema utakmica Pape uzme Bakovica za ruku i posjeti sve te potencijalne reprezentativce, obavi sa njima razgovor i vidi kakvo je stanje sa njihovom papirologijom, i ljepo kaze Bakovicu (koji je za to i placen) da tim momcima pomogne u proceduri dobijanja potrebnih dokumenata.I kada procedure budu zavrsene onda te momke po svojoj zelji i potrebi pozove u repku. Tako bi to radio ozbiljan selektor.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- adriano_leite
- Kontakt:
Mnogi misle da je fudbal ustvari kao FM, da se odredi jedna tekma i da sve sa dvojnim drzavljanstvima pozoves i od njih napravis tim i da svi debituju i da ih se kaparise. Jbg. to je daleko od onoga sto se u realnom svijetu desava. To jednostavno nije moguce uraditi. Volio bih ja da sva ta nasa djeca budu sposobna da igraju za nas, ali trebaju i oni malo skontati sta zele, pa izabrati nase drzavljanstvo, pa biti na raspolaganju Jagodicu, pa se nametnuti u A repku.emir79 je napisao/la:Onda si trebao navesti Jagodica,a ne Susica. Budi realan pa priznaj,da niti jedan nije kvalitet za A reprezentacije,pa ne vidim razlog,zasto bi Susic vodao Bakovica. Seferovic nikad nebi dobio poziv u Svicarsku,da se nije proculo ovo oko Ljubljane. A ako je mulac odazvace se i zavrsiti kao Izoni. Sead Hajrovic je miljama od A reprezentacije,pa i njeg nabijate Susicu na nos. Alen Halilovic isto tako. Kolasinac u dosadasnjem prvesntvu vije sakupio ni 90 minuta za Schalke,i vi bi takve u A reprezentaciju. Ma daj.Talenti jesu,ali ne za A reprezentaciju,da su bolji igrali bi u klubovima.vendeta87 je napisao/la:adriano_leite logicno bi bilo da u toku pauze tj. u ovom period kada repka nema utakmica Pape uzme Bakovica za ruku i posjeti sve te potencijalne reprezentativce, obavi sa njima razgovor i vidi kakvo je stanje sa njihovom papirologijom, i ljepo kaze Bakovicu (koji je za to i placen) da tim momcima pomogne u proceduri dobijanja potrebnih dokumenata.I kada procedure budu zavrsene onda te momke po svojoj zelji i potrebi pozove u repku. Tako bi to radio ozbiljan selektor.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!