Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Jel moguce da sam sebi nastimam wi-fi,i ako jest kako?
Ako neko zna zamolio bih da objasni ili da neki link neke stranice na kojoj je vec objasnjeno.
Nazvao bih one iz Telecoma al njih dok covjek doceka moze da umre 15 puta.
Inace mi je mojatv paket.
Ako neko zna zamolio bih da objasni ili da neki link neke stranice na kojoj je vec objasnjeno.
Nazvao bih one iz Telecoma al njih dok covjek doceka moze da umre 15 puta.
Inace mi je mojatv paket.
ja ne kontam što je vama toliko komplikovano napraviti wifi?
Ja to sebi u 3 minute podesio sve
Uzmeš ruter, prikopčaš kabal iz modema u ruter (umjesto u kompjuter, prikopčaš u onu jednu odvojenu rupu), uključiš ruter na struju, upališ komp, prijavi ti dostupnu mrežu, otvoriš ili preko IP adrese ili preko aplikacije, postavke rutera, metneš pw, ime koje želiš i voila...samo se konektujes
ako hoćeš i dalje da imaš žičanu vezu, iz rutera kabal (iz jednog od 4 slobodna slota) provučeš do kompa i et
Ja to sebi u 3 minute podesio sve

Uzmeš ruter, prikopčaš kabal iz modema u ruter (umjesto u kompjuter, prikopčaš u onu jednu odvojenu rupu), uključiš ruter na struju, upališ komp, prijavi ti dostupnu mrežu, otvoriš ili preko IP adrese ili preko aplikacije, postavke rutera, metneš pw, ime koje želiš i voila...samo se konektujes

ako hoćeš i dalje da imaš žičanu vezu, iz rutera kabal (iz jednog od 4 slobodna slota) provučeš do kompa i et
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Ne kontas sto nam je komplikovano kad smo laici.iVar je napisao/la:ja ne kontam što je vama toliko komplikovano napraviti wifi?
Ja to sebi u 3 minute podesio sve![]()
Uzmeš ruter, prikopčaš kabal iz modema u ruter (umjesto u kompjuter, prikopčaš u onu jednu odvojenu rupu), uključiš ruter na struju, upališ komp, prijavi ti dostupnu mrežu, otvoriš ili preko IP adrese ili preko aplikacije, postavke rutera, metneš pw, ime koje želiš i voila...samo se konektujes![]()

Na modemu mi ima neka antena...jedan lik koji ima isti takav modem nastimo sebi wifi,i fakat mu gilja.
Al cune da ga zovem da mi on to rjesava jer mi ide na rac strasno

jarane moraš razlučiti šta je modem a šta ruter
ovakva je sad kod tebe konfiguracija (bez WiFi)
kabal iz zida/telefonski----->modem---->cat5 kabal--->računar
sad treba da izgleda ovako:
kabal iz zida/telefonski----->modem---->cat5 kabal--->router> wifi access na računaru/laptopu
Ruter uvijek ima wifi antenu, jer valjda si nabavio wifi a ne obični
eh sad, ako ti kažeš da MODEM ima antenu, onda rutera vjerovatno nemaš? onda trebaš naći koji je model modema, izguglati nešto na fazon "how to set wifi on XXXX modem" ili meni reci ovdje model, pa ćemo tražiti..kad nađemo IP adresu za konfiguraciju, možeš započeti

kabal iz zida/telefonski----->modem---->cat5 kabal--->router> wifi access na računaru/laptopu
eh sad, ako ti kažeš da MODEM ima antenu, onda rutera vjerovatno nemaš? onda trebaš naći koji je model modema, izguglati nešto na fazon "how to set wifi on XXXX modem" ili meni reci ovdje model, pa ćemo tražiti..kad nađemo IP adresu za konfiguraciju, možeš započeti

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Sad ti kazem laik,****...iVar je napisao/la:jarane moraš razlučiti šta je modem a šta ruter![]()

Stvari koje me zanimaju,vezano za komp,i naucim.
Al problem je sto mi dosad kuci wifi nije bio ni potreban,al eto sad kad sam kupio novi telefon kontam bilo bi dosta olaksavajucih okolnosti.
Ma znam sta je modem ba

Samo sam se sjebo,gore iznad

Evo kako izgleda ruter
http://prntscr.com/2edjwe" onclick="window.open(this.href);return false;
tp link isti ovakav samo malo drukciji skroz

Zajebajem se,dosta slican ovom al mislim da ima neka mala razlika.
Nista pokusat cu desifrovat ovo sto si napisao i probat nesto skontat.
Hvala.

Daj mi ime rutera ozb, cijelo mi spucaj il nađi u papirima mora pisati neka adresa tipa "192.xxx.xxx.xxx" bez xeva naravno tu su brojevi 

E ajd posaljem ti na PPiVar je napisao/la:Daj mi ime rutera ozb, cijelo mi spucaj il nađi u papirima mora pisati neka adresa tipa "192.xxx.xxx.xxx" bez xeva naravno tu su brojevi
Vjerovatno si dobio neku knjizicu sa modemom/routerom i u njoj ce ti pisati kako da namjestis sebi osnovne stvari. To za IP ne moras traziti po knjigama, na kompjuteru koji ti je trenutno prikljucen kablom, otvoris command line (Start > ukucaj cmd i onda enter). Kad ti se otvori prozor, ukucaj ipconfig i to ce ti izbaciti osnovne konfiguracije. Nadji Default Gateway i to ti je IP koju ukucas u browser da udjes u konfiguraciju modema/routera.
Eto @iVar ti izgleda govori korak po korak.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
OK.Evo i Ivar mi je jos neke stvari pojasnio preko PP tako da cu sutra pokusat to da podesim.Murga je napisao/la:Vjerovatno si dobio neku knjizicu sa modemom/routerom i u njoj ce ti pisati kako da namjestis sebi osnovne stvari. To za IP ne moras traziti po knjigama, na kompjuteru koji ti je trenutno prikljucen kablom, otvoris command line (Start > ukucaj cmd i onda enter). Kad ti se otvori prozor, ukucaj ipconfig i to ce ti izbaciti osnovne konfiguracije. Nadji Default Gateway i to ti je IP koju ukucas u browser da udjes u konfiguraciju modema/routera.
Hvala na odgovorima.
Pozdrav.
pitanje,kad god postavim sliku na forum manja je od drugih slika,šta je razlog?
- alan_kardec
- Kontakt:
Na koji god uđem forum pojavljuju mi se ovakve neke reklame.

Pretpostavljam da sam instalirao neko s.ranje koje nisam trebao. Kako da uklonim ove reklame, znal ko?

Pretpostavljam da sam instalirao neko s.ranje koje nisam trebao. Kako da uklonim ove reklame, znal ko?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
ako koristis chrome,instaliraj adblock .p.s deinstaliraj ta sranja koja ti ne trebaju.
- alan_kardec
- Kontakt:
eh kad bih znao šta trebam da deinstaliram.
najgore što komp ne koristim samo ja već i mlađa sestra, vrlo moguće da je i ona nešto instalirala.
inače, ja sam na exploreru.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
imas adblock i za explorer.alan_kardec je napisao/la:eh kad bih znao šta trebam da deinstaliram.najgore što komp ne koristim samo ja već i mlađa sestra, vrlo moguće da je i ona nešto instalirala.
- alan_kardec
- Kontakt:
instalirao sam adblock i sad mi se reklame ne pojavljuju.
hvala.

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Imam problemčić sa sistemom. Maloprije sam pokušao ponovo instalirati XP i stavio da mi je first boot CD/DVD, te se poslije pojavio onaj menu kad trebam pritisnuti enter da bi se pojavio plavi ekran, (pritisnuo sam enter) ali isto kao da tastatura ne radi i uopće me nije prebacilo na taj plavi ekran već se Windows pokrenuo i doveo me na desktop. U čemu je problem? Hvala unaprijed.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
CD/DVD ti nije bootabilan. kada pržiš windows na CD, moraš napraviti bootabilan disk, da se može pokretati iz boot menija.High je napisao/la:Imam problemčić sa sistemom. Maloprije sam pokušao ponovo instalirati XP i stavio da mi je first boot CD/DVD, te se poslije pojavio onaj menu kad trebam pritisnuti enter da bi se pojavio plavi ekran, (pritisnuo sam enter) ali isto kao da tastatura ne radi i uopće me nije prebacilo na taj plavi ekran već se Windows pokrenuo i doveo me na desktop. U čemu je problem? Hvala unaprijed.
Eh, problem je u tome što sam ovim CD-om 30-ak puta formatirao sistem.
Što na svom računaru, što na drugim. 
Ima li kakve veze što sam promijenio matičnu ploču?

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
do keybordaHigh je napisao/la:Eh, problem je u tome što sam ovim CD-om 30-ak puta formatirao sistem.Što na svom računaru, što na drugim.
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Ako ti je tastatura na USB priključak, može bit' do toga...provjeri jel' reaguje prilikom boot-a, probaj uključit' Num Lock lampicu, vidi reaguje li...High je napisao/la:Eh, problem je u tome što sam ovim CD-om 30-ak puta formatirao sistem.Što na svom računaru, što na drugim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.