Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la alemsa » 15 apr 2022, 21:17

Nedaju im Zidovi pristup cistoj vodi, znaci ni vode ljudi nemaju. Ima ih sto rade u Izraelu i sto se mogu slobodno kretati ali su obiljezeni. Ne moze bilo koji Palestinac otic u njihov dio, kao sto ti mozes u Banja Luku ili negdje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 apr 2022, 21:18

bob je napisao/la:
15 apr 2022, 20:44
ASD je napisao/la:
15 apr 2022, 20:32
150 000 Palestinaca svaki dan prelazi granicu i radi u Izraelu za dnevnicu od 100 eura.
naspram koliko 4,5 miliona, a citao sam sad ne znam jel istina al palastinci u izraelu tj manjine poprilicno bijedo zive tamo, veca nezaposlenost, gradovi gdje su vecina dobijaju sicu od drzave .. cak mislim da je i sud presudio da su diskriminirani pogotovo na trzistu rada ...
Mislim da oh je oko 2 500 000 na zapadnoj obali odakle ti ljudi idu raditi. Računaj da svako od njih ima po 4 člana porodice i računaj da će te novce trošiti na Zapadnoj obali što utiče na povećanje radne snage u tom sektoru. Što je opet sigurno da bar milion ljudi ima koristi od toga.

Ne znam tačno koji je razlog. Vjerovatno ima i diskriminacije u tom segmentu ali jesu najsiromašniji gradovi u Izraeli ti Palestinski i oni gdje žive ortodoksni Jevreji. Ali opet. Iz našeg ugla se ne može govoriti o bijednom životu.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 15 apr 2022, 21:34

Izraelci su pametni, Arapi su glupi. Sta ja tu imam koga zaliti.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 apr 2022, 21:58

Ma vala, oba naroda su go.vna. Tako da me bas i ne dotice. Najbolje bi bilo da se izmedju sebe nekako eliminiraju u potpunosti. Jos nisam imao pozitivan susret, ni sa Zidovima, ni sa ostalim arapskim svijetom.

Prvi odvratni i ispranih mozgova, drugi zaostali i ispranih mozgova.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 15 apr 2022, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 15 apr 2022, 21:59

Kajzer10 je napisao/la:
15 apr 2022, 21:34
Definitivno da su glupi, mi bosnje smo malo bolji! 30 god poslije mi kao nacija nemamo Plan ni strategiju kako dalje vec sve cekamo neku milostinju i da drugi rade za nas. Pa onda pocnemo kukati na Srbe ili Hrvate a Sarajevo ima budzet kao cijela rs.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 apr 2022, 22:00

Brokula je napisao/la:
15 apr 2022, 20:44
Ma ja ne znam sta se ovaj nas narod toliko uzbudjuje oko islamskog svijeta na bliskom istoku.
Oni sami se medjusobno ubijaju, terorisu, granatiraju, i sta vec ne i njihova politka se uopste ne poklapa sa nasom religijom.
I u ovom sukobu gotovo sve te zemlje su stale na stranu agresora, a jako cesto su i same agresori u svom komsiluku.

Moli se i klanjaj u svojoj kuci, a religiju povezivati sa nekim nacijama je jako glupo
Meni je isto glupost ovo što naši političari rade. Prave od nas muslimaniju i hoće da nas vezu za Tursku ili Arape.

Ko je ikad bio u tim istočnim zemljama, zna da smo mi Evropa i da smo miljama ispred njih i po kulturi i po čistoći i po svemu ostalom. A ko je bio na Zapadu vidio je da imamo ponašanje kao i oni. Mi smo Zapad i Evropa, pa šta god neko pričao i mi treba da se vežemo za Njemačku, Austriju, Švicarsku...

Turcima hvala za vjeru i to je to. Alahemanet i hajte što dalje od nas :wave:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 15 apr 2022, 22:02

Kajzer10 je napisao/la:
15 apr 2022, 21:34
Pojma ti nemas o zivotu. Ne zali nikog, zali sebe.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 apr 2022, 22:04

@kraljttbvb

Turci su ista **** kao i Rusi. Imaju taj osvajacki i imperijalisticki gen u sebi, te ce svaku priliku iskoristit da pokusaju neki genocid/rat/sukob, pa kad bi to znacilo i da plijen bude opcina velicine Banovica. Velika vecina hardcore Turaka misli da smo mi njihova neka satelitska drzava i da se trebaju nesto pitat oko BiH.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 15 apr 2022, 22:15

Šteta bi bilo da se ova tema razvodni pričama o bliskoistočnim kozojebima i turcima.
it's football day

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 apr 2022, 22:23

Tvrdnje Ukrajinaca: Kod Kijeva smo pronašli tijela 900 civila, većini pucano u glavu

Ukrajinci tvrde da su nakon povlačenja ruskih vojnika kod Kijeva pronašli tijela više od 900 civila. Šef regionalne policije Kijeva Andrij Nebitov je objavio ovu informaciju.

Prema njegovim riječima tijela su bila na ulicama ili su bila privremeno sahranjena. Ukazao je da je 95 posto pronađenih osoba ubijeno pucnjem u glavu.

Nebitov je novinarima izjavio da su ubijani na ulicama te da očekuje da će narednih dana biti pronađeno još tijela.

U međuvremenu je jedan od savjetnika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko naglasio da je kapetan ruskog broda "Moskva" Anton Kuprin poginuo usljed eksplozije projektila kojom je ovo plovilo 13. aprila potopljeno. Kako je kazao, poginuo je na mjestu događaja.

Međutim, Rusija uvjerava da je na ovom brodu izbio požar usljed oluje te da je to uzrok potonuća, piše list Independent.

Pojedini strani mediji su ranije danas objavili da Rusija izvodi osvetničke raketne napade na Kijev. Ovo se desilo nakon što je Rusija optužila Ukrajinu za napad na nekoliko ruskih gradova.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 apr 2022, 22:57

Jesu oba naroda go.vna ali su Zidovi posteniji. Ko god ikad bude poslovo i imao priliku da bira s kim.ce u biznis ili bilo sta po pitanju para, vazda izaberi Zidova, Arap bi roditelje prodo za pare, i samo bi gledo kako ce te sj.ebat, bez obzira sto Zidovi imaju tu predrasudu oko para.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 apr 2022, 23:22

Je l fakat neko izjavio da je brod potopio opušak?

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 16 apr 2022, 01:22

Ono sto je indikativno u ovom sukobu je sistematska dehumanizacija Rusa na apsolutno svim medijima zapadnog bloka, naravno ukljucujuci Ukrajinu. Reddit, Twitter, FB, razne karikature koje se u biti ne razlikuju od onih nacistickih iz vremena satanizacije i dehumanizacije Jevreja.

Ne vidim da se humanisti i intelektualci nesto bune zbog toga, u svakom slucaju i ako senpojavi neko bude brzo ucutkan.

Lokalni tv kanali prednjace - N1, RTL Hrvatska.
Sa druge strane ukrajinska propaganda pusta klipove identicne onim ISIS-a i niko ne vidi nista lose u tome.
Sloveni su generalno stvarno intelektualno inferiorni.
Bože, što me nisi bacio da se rodim u Lihtenštajnu, San Marinu, Luksemburgu da ne moram biti blizu ljudi sa ovakvim stavovima.
41:34

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 16 apr 2022, 08:56

sta je sa ovim nasim komsijama,izbore Vucic potuce sve hoce ka EU a onda naprave proteste kao podrska Rusiji da ih se Putin ne bi odrekao .
Pa ce kroz historiju pisati kako im godi ,ako Rusija pobjedi bit ce slavni nebeski narod stao u Rusiju protesti sirom zemlje,a ako Rusija izg bit ce slavni nebeski narod kreno ka civilizaciji odlucno uveo sankcije Rusiji
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 16 apr 2022, 10:32

:urnebes:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 16 apr 2022, 12:37

Ukrajina: Vodi se žestoka borba za Mariupolj, Rusi stalno zovu pojačanja

U Mariupolju, gradu na jugu Ukrajine, prije rata je živjelo oko 400.000 ljudi. Ruska invazija pretvorila ga je u ruševine. Procjenjuje se da su u gradu ubijene tisuće civila, a deseci tisuća ne mogu pobjeći iz opkoljenog grada.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik rekao je da ruske snage još uvijek nisu potpuno osvojile Mariupolj.

"Situacija u Mariupolju je izuzetno teška. Upravo se vode žestoke borbe. Ruska vojska neprestano zove nova pojačanja kako bi osvojila grad", rekao je Motuzjanik.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 16 apr 2022, 12:50

Drape je napisao/la:
16 apr 2022, 12:37
Ukrajina: Vodi se žestoka borba za Mariupolj, Rusi stalno zovu pojačanja

U Mariupolju, gradu na jugu Ukrajine, prije rata je živjelo oko 400.000 ljudi. Ruska invazija pretvorila ga je u ruševine. Procjenjuje se da su u gradu ubijene tisuće civila, a deseci tisuća ne mogu pobjeći iz opkoljenog grada.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik rekao je da ruske snage još uvijek nisu potpuno osvojile Mariupolj.

"Situacija u Mariupolju je izuzetno teška. Upravo se vode žestoke borbe. Ruska vojska neprestano zove nova pojačanja kako bi osvojila grad", rekao je Motuzjanik.

Ako krenu u probijanje obruca prema slobodnoj teritoriji velika vecina ce izginuti a Mariupolj ce pasti i ostati ruski zauvijek.
Ako ostanu i izdrze jos malo mozda docekaju nekakvo oslobodjenje.
Ako ostanu a oslobodjenje ne dodje na vrijeme bit ce masakrirani, ali ce ostaviti jak historijski pecat na osnovu kojeg ce sadašnje ali i buduće generacije iznova crpiti energiju za osvetu i vraćanje Mariupolja Ukrajincima.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2022, 12:51

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 apr 2022, 13:36

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, kraljttbvb, Quartararo i 53 gosta.