Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- kraljttbvb
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Dobro neko reče da Rusija nije trebala počinjati ovu agresiju, jer bi i sad vazila za super silu.
Ispade sad da su ko bilder kad dodje u razred i svi ga se boje jer ima velike mišiće. A onda neki smokljo kojeg je stalno maltretirao mu slučajno drmne samar i bilder počne da plače.
Pa se poslije sa bilderom svi zezaju i ismijavaju ga i niko ga više ne smatra opasnim.
Tako i Rusija, jedino što ih još vadi su atomske bombe, da njih nemaju, sad bi ih ovi veliki rasparcali i uzeli im naftna i gasna polja...
Ispade sad da su ko bilder kad dodje u razred i svi ga se boje jer ima velike mišiće. A onda neki smokljo kojeg je stalno maltretirao mu slučajno drmne samar i bilder počne da plače.
Pa se poslije sa bilderom svi zezaju i ismijavaju ga i niko ga više ne smatra opasnim.
Tako i Rusija, jedino što ih još vadi su atomske bombe, da njih nemaju, sad bi ih ovi veliki rasparcali i uzeli im naftna i gasna polja...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Priče o drugim forumima, razna pljuvanja po njima, prenošenje postova, nisu dozvoljeni
Kako ce Rusiji oslabiti imidz nakon ovog rata to je nevjerovatno, niko ih nece smatrati medju 5 najjacih sila.
Imam osjećaj da su napali Tursku da bi im danas Erdogan drzao govor u sred Moskve.
Imam osjećaj da su napali Tursku da bi im danas Erdogan drzao govor u sred Moskve.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Kao što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo ranije u toku dana, brod ‘Moskva’ izgubio je stabilnost zbog oštećenja trupa u požaru, koji je bio posledica eksplozije municije, i nakon toga je potonuo u jakoj oluji, dok su drugi brodovi pokušavali da ga izvuku do krajnjeg odredišta. Uzroci požara se utvrđuju”, kazao je izvor.
On je dodao da je posada “odvedena u stalnu bazu Crne flote u Sevastopolju”. "Moskva" je bila vodeći brod Crnomorske flote Rusije i projekta 1164 Atlant, a pod imenom Slava porinut je 1983. godine, dok je sadašnji naziv dobio 1996. godine. Brod je opremljen sa 16 raketnih lansera P-1000 Vulkan, dometa od najmanje 700 km, preneo je TAS S. Očekivalo se da će "Moskva" biti u službi rekordnih 60 godina.
On je dodao da je posada “odvedena u stalnu bazu Crne flote u Sevastopolju”. "Moskva" je bila vodeći brod Crnomorske flote Rusije i projekta 1164 Atlant, a pod imenom Slava porinut je 1983. godine, dok je sadašnji naziv dobio 1996. godine. Brod je opremljen sa 16 raketnih lansera P-1000 Vulkan, dometa od najmanje 700 km, preneo je TAS S. Očekivalo se da će "Moskva" biti u službi rekordnih 60 godina.
Ma zivili su u zabludi i govorili da bi npr turke satrali,turska pjesadija bi ih pomela i vojska im je jedno 300 puta sposobnija od ovih divljaka
- Pensioner26
- Kontakt:

50 dana

Herojska nacija

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Svjesni su Rusi da ne mogu parirati Turcima, u Armeniji i Siriji su to dokazali.
A i historijski gledano da muslimanski narodi Kavkaza nisu izdali Turke, danas bi Cecenija, Dagestan, Gruzija, Armenija bili pod Turskom zastavom.
- ASD
- Kontakt:
Turska, koja se sramotila po Siriji u bar 10 puta većoj mjeri nego Rusi ovdje.
Nismo mi tako glupi da zaboravimo kako su se Rusi pišali po Erdoganu kada su granatirali Turkmene.
Da bi jedna vojska bila jaka. Mora njena zemlja biti razvijena gdje nema korupcije, gdje je organizacija na vrhunskom nivou. Nije sve ni do tenkova i aviona.
I Rusija i Turska su zemlje ekonomski slabo razvijene, sa jako visokom korupcijom. To sigurno neće zaobići ni vojsku.
Izrael ima jaku vojsku i to je isključivo jer se radi o visoko razvijenoj zemlji.
Kakve bruke po Siriji? Turska koliko znam nije u ovoj mjeri kao rusi nekog napalu uostalom da je Turska ekonomski nerazvijena je blago reci nebuloza,pa ljudi recesiju prije ni osjetili nisu cuj veca bruka Turske u Siriji od ove ruske haha pa ovaj brod veijedi vise nego sto je Turska izgubila za 60 godina. Turska nije usla u subob sa Rusima tako da spominjanje turkmena ne ideASD je napisao/la: ↑15 apr 2022, 18:17Turska, koja se sramotila po Siriji u bar 10 puta većoj mjeri nego Rusi ovdje.
Nismo mi tako glupi da zaboravimo kako su se Rusi pišali po Erdoganu kada su granatirali Turkmene.
Da bi jedna vojska bila jaka. Mora njena zemlja biti razvijena gdje nema korupcije, gdje je organizacija na vrhunskom nivou. Nije sve ni do tenkova i aviona.
I Rusija i Turska su zemlje ekonomski slabo razvijene, sa jako visokom korupcijom. To sigurno neće zaobići ni vojsku.
Izrael ima jaku vojsku i to je isključivo jer se radi o visoko razvijenoj zemlji.
Gledajuci zemlje prema parametru visokotehnoloske proizvodnje, Rusija ozbiljno zaostaje za Zapadom i tu se vidi njena ranjivost, te generalno ovisnost ekonomije o izvozu energenata.
Visokotehnoloska industrija je ona koja ima vecu produktivnost od proizvodnje koja se oslanja na kvantitet ljudskog rada.
Poredimo li prema validnim segmentima, vazno je koliko neka zemlja ulaze u razvoj i istrazivanje, pa broj patenata na godisnjem nivou, zatim doprinos visokoteholoskih kompanija u granama poput biotehnologije, internet usluga, obnovljive energije itd.
Onda gledaju se najvece svjetske kompanije kroz prihode, trzisnu kapitalizaciju te proizvode i usluge koji su na vrhu liste glede potraznje.
Ministarstvo finansija Rusije vec prilagodjava drzavni proracun padu BDP-a od preko 10 % za tekucu godinu. Slabljenje ruske ekonomije se vidi u padu aktivnosti poput uvoza.
Da mukama nije kraj, u onom labavom pokusaju stabilizacije valute kroz zahtjev palacanja energenata u rubljama, Rusija uveliko gubi jer taj politicki potez nece donijeti mnogo koristi. Inozemne rezerve su zamrznute cime Centralna banka Rusije ostaje bez glavnog oruzja u pokusaju pomenute stabilizacije.
Putko plovi u nepovrat.
Visokotehnoloska industrija je ona koja ima vecu produktivnost od proizvodnje koja se oslanja na kvantitet ljudskog rada.
Poredimo li prema validnim segmentima, vazno je koliko neka zemlja ulaze u razvoj i istrazivanje, pa broj patenata na godisnjem nivou, zatim doprinos visokoteholoskih kompanija u granama poput biotehnologije, internet usluga, obnovljive energije itd.
Onda gledaju se najvece svjetske kompanije kroz prihode, trzisnu kapitalizaciju te proizvode i usluge koji su na vrhu liste glede potraznje.
Ministarstvo finansija Rusije vec prilagodjava drzavni proracun padu BDP-a od preko 10 % za tekucu godinu. Slabljenje ruske ekonomije se vidi u padu aktivnosti poput uvoza.
Da mukama nije kraj, u onom labavom pokusaju stabilizacije valute kroz zahtjev palacanja energenata u rubljama, Rusija uveliko gubi jer taj politicki potez nece donijeti mnogo koristi. Inozemne rezerve su zamrznute cime Centralna banka Rusije ostaje bez glavnog oruzja u pokusaju pomenute stabilizacije.
Putko plovi u nepovrat.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- ASD
- Kontakt:
Čuj kakve.zagor1987 je napisao/la: ↑15 apr 2022, 19:02Kakve bruke po Siriji? Turska koliko znam nije u ovoj mjeri kao rusi nekog napalu uostalom da je Turska ekonomski nerazvijena je blago reci nebuloza,pa ljudi recesiju prije ni osjetili nisu cuj veca bruka Turske u Siriji od ove ruske haha pa ovaj brod veijedi vise nego sto je Turska izgubila za 60 godina. Turska nije usla u subob sa Rusima tako da spominjanje turkmena ne ideASD je napisao/la: ↑15 apr 2022, 18:17Turska, koja se sramotila po Siriji u bar 10 puta većoj mjeri nego Rusi ovdje.
Prvo pričali kako će skinuti Asada i da dođe veliki predsjednik Erdogan na Džumu u Damask. Što je bilo jedna od glavnih zafrkancija na društveni mrežama kada su pobunjenici počeli se rušiti kao kula od karata.
Onda su pričali kako su tu da štite njihove rođake odnosno Turkmene koji su zbog tog ispali najveće žrtve rata jer su ih Rusi konstantno bombardovali i iživljavali se na njima.
Pa su išli u to kako će zauzeti Sjever zemlje i uspjeli su uzeti samo malo parče, čak u procentu i mnogo manje nego Rusi u Ukrajini.
Ako se Rusi u Ukrajini sramote ja lično ne vidim razlog zašto spominjati ove koji su se svugdje sramotili.
Turska je do neki dan bila u recesiji. Zbog pada lire. Totalno im je ekonomija nestabilna, a plate nisko na nivou BiH i odlasci stanovništva čak i na većem nivou od Kosova i BiH.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ja sam čuo od kolege Turčina da ekonomska situacija tamo nije dobra.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
uciteljica engleskog jezika u drzavnoj osnovnoj školi u hatay provinciji u turskoj joj je 750 kermiDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑15 apr 2022, 20:08Ja sam čuo od kolege Turčina da ekonomska situacija tamo nije dobra.
niti trockog niti Moskve nema vise

- ASD
- Kontakt:
2020 GDP per capita
Russia 10.126
Turkey 8.536
Bosnia 6.079
https://data.worldbank.org/indicator/NY ... _desc=true
Ali ovo nužno ne oslikava kvalitet života.
Rusija i Turska troše jako puno na vojsku i daleko je veća socijalna nejednakost tamo nego kod nas.
Plate i općenito kvalitet života običnog čovjeka je sigurno u BiH bolji nego u Rusiji i Turskoj.
Russia 10.126
Turkey 8.536
Bosnia 6.079
https://data.worldbank.org/indicator/NY ... _desc=true
Ali ovo nužno ne oslikava kvalitet života.
Rusija i Turska troše jako puno na vojsku i daleko je veća socijalna nejednakost tamo nego kod nas.
Plate i općenito kvalitet života običnog čovjeka je sigurno u BiH bolji nego u Rusiji i Turskoj.
Prvo treba da krivimo muslimanski svijet. Naročito gamad iz Saudijske Arabije. Ne možeš očekivati da Evropa ovo vidi ako ovi silni 'muslimani' oko Izraela ovo gledaju već XXX godina i svejedno im je. Čak mislim da više nas ovde potresaju ove scene nego njih dole.
41:34
- ASD
- Kontakt:
150 000 Palestinaca svaki dan prelazi granicu i radi u Izraelu za dnevnicu od 100 eura.
Bošnjo koji radi za 10 eura roni u suzama koliko se ovi pate i bore protiv Izraela.
Arapske ekonomije su takođe jako preuveličane i precijenjene. Ok, stanovnici imaju raznih pogodnosti od nafte što im život čini jeftinijim. Ali GDP per capita Saudijske Arabije je niži od onog što ima Slovenija.
Mislim da prosječan Palestinac koji prelazi granicu i radi u Izraelu, a troši u Palestini ima bolju kupovnu moć od prosječnog Saudijca.
Bošnjo koji radi za 10 eura roni u suzama koliko se ovi pate i bore protiv Izraela.
Arapske ekonomije su takođe jako preuveličane i precijenjene. Ok, stanovnici imaju raznih pogodnosti od nafte što im život čini jeftinijim. Ali GDP per capita Saudijske Arabije je niži od onog što ima Slovenija.
Mislim da prosječan Palestinac koji prelazi granicu i radi u Izraelu, a troši u Palestini ima bolju kupovnu moć od prosječnog Saudijca.
Ma ja ne znam sta se ovaj nas narod toliko uzbudjuje oko islamskog svijeta na bliskom istoku.
Oni sami se medjusobno ubijaju, terorisu, granatiraju, i sta vec ne i njihova politka se uopste ne poklapa sa nasom religijom.
I u ovom sukobu gotovo sve te zemlje su stale na stranu agresora, a jako cesto su i same agresori u svom komsiluku.
Moli se i klanjaj u svojoj kuci, a religiju povezivati sa nekim nacijama je jako glupo
Oni sami se medjusobno ubijaju, terorisu, granatiraju, i sta vec ne i njihova politka se uopste ne poklapa sa nasom religijom.
I u ovom sukobu gotovo sve te zemlje su stale na stranu agresora, a jako cesto su i same agresori u svom komsiluku.
Moli se i klanjaj u svojoj kuci, a religiju povezivati sa nekim nacijama je jako glupo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
naspram koliko 4,5 miliona, a citao sam sad ne znam jel istina al palastinci u izraelu tj manjine poprilicno bijedo zive tamo, veca nezaposlenost, gradovi gdje su vecina dobijaju sicu od drzave .. cak mislim da je i sud presudio da su diskriminirani pogotovo na trzistu rada ...