Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

MaGiCa
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 09:48

samo_lijevo je napisao/la:
Sve kontam nece vise izvaljivati,a ono sve gore i gore.

Hoce momak po svaku cenu da bude 1 spomenik ovog foruma. ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 09:51

Monolog je napisao/la: Da i meni posudiš talentometar? Pričamo nešto, pa želim ljudima reći ko je koliko talentovan. Ne brini, vratit ću ti ga u toku dana.
Da te pitam nesto, posto si ti veliki navijac/simpatizer Newcastle-a. Cisto me interesuje, ko je talentovaniji fudbaler:

Hatem ben Arfa ili Shola Ameobi :?:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2013, 09:54

Aaaaaaa tako znači. Neki dan analogija s fudbalom ne pije vode, a sad pije.

Inače, dijelim tvoje mišljenje da je Vettel = HBA spram Alonsa i ostatka kojima je fudbalsko-newcastleovski ekvivalent = Shola Ameobi. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 nov 2013, 09:55

MaGiCa je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Da i meni posudiš talentometar? Pričamo nešto, pa želim ljudima reći ko je koliko talentovan. Ne brini, vratit ću ti ga u toku dana.
Da te pitam nesto, posto si ti veliki navijac/simpatizer Newcastle-a. Cisto me interesuje, ko je talentovaniji fudbaler:

Hatem ben Arfa ili Shola Ameobi :?:
Ne može se to mjeriti odokativnom metodom, mora se izmjeriti "talentometrom". :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 nov 2013, 09:59

Monolog je napisao/la:Aaaaaaa tako znači. Neki dan analogija s fudbalom ne pije vode, a sad pije.

Inače, dijelim tvoje mišljenje da je Vettel = HBA spram Alonsa i ostatka kojima je fudbalsko-newcastleovski ekvivalent = Shola Ameobi. :D
slika

shearer :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 11:04

Monolog je napisao/la:Aaaaaaa tako znači. Neki dan analogija s fudbalom ne pije vode, a sad pije.
Kad je ti upotrebljavas - ne pije. Kad je ja upotrebljavam - pije. ;)
Da je to tako, Newcastle bi bio masina poput Bayerna, a ne samo tavorio u sredini EPL.
Claus je napisao/la:Ne može se to mjeriti odokativnom metodom, mora se izmjeriti "talentometrom". :mrgreen:
Izgleda da je 1 talentometar ipak bio u rukama @Monologa. Zagubio ga negde, pa sad neiskusno trazi da mu ga vratis. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2013, 13:28

MaGiCa je napisao/la:Kad je ti upotrebljavas - ne pije. Kad je ja upotrebljavam - pije
:lol: Nema šta. :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:Da je to tako, Newcastle bi bio masina poput Bayerna, a ne samo tavorio u sredini EPL.
Dakle, da su Alonso i ostatak karavana na nivou Vettela - bili bi mašina poput njega. Upravo to. Nisi morao vući paralelu s fudbalom, mogao si to odmah i ovdje napisati.
MaGiCa je napisao/la:Izgleda da je 1 talentometar ipak bio u rukama @Monologa. Zagubio ga negde, pa sad neiskusno trazi da mu ga vratis.
Pa s obzirom da vas dvojica znate ko je koliko talentovan, ne bi me iznenadilo da je u mojim rukama neka kineska kopija napravljena 2010. godine. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 14:09

Monolog je napisao/la: :lol: Nema šta. :mrgreen:
Naravno da nema. Ironijom na ironiju, a kako to drugacije :?:
Dakle, da su Alonso i ostatak karavana na nivou Vettela - bili bi mašina poput njega. Upravo to. Nisi morao vući paralelu s fudbalom, mogao si to odmah i ovdje napisati.
Alonso je sa daleko inferiornijim autom bio na korak od osvajanja titule. Kazi mi jos jedan takav primer unazad 20 godina, a da ne racunamo Schumachera iz 1997e :?: Ne mozes, jer ga nema.

Vettel je od leta 2009e do dana danasnjeg na 80% trka imao najbrzi ili najkonstantniji auto (ili i najbrzi i najkonstantniji auto u isto vreme). I to nije problem, niti je diskutabilno.

Problem je sto ti i jos neki ovde mislite da se voze roleri, skejtbordovi ili sta ja znam - pa svi startuju sa identicnih pozicija, te je po defaultu "najtalentovaniji"="najuspesniji", a to ne da nema veze, vec je glupo i primitivno tvrditi isto, a hvaliti se poznavanjem istorije F1. Ne ide to tako, komsija...
Pa s obzirom da vas dvojica znate ko je koliko talentovan, ne bi me iznenadilo da je u mojim rukama neka kineska kopija napravljena 2010. godine. :mrgreen:
Bas naprotiv. Ti si taj koji ne sumnja u Vettela, a mi smo oni "kompleksasi", "pacenici", "ferrarijevci", "mrzitelji"... koji gle cuda, s vremena na vreme postave pitanje sklada rezultata i adekvatnosti kvaliteta vozaca koji ih ostvaruje.

Sa tvojim pristupom bi ti imao jako puno problema da objasnis neke sezone, poput vec pomenutih 1992., 1993. ili nesto novije 2009. @Claus i ja, na primer, ne bi imali tu zadovoljstinu, da pravdamo dominacije Mansella, Prosta ili Buttona njihovim "cistim talentom", kada je svima koji prate F1 jasno da je Senna bio najbolji vozac i u 1992oj i 1993oj, ali da nije imao auto, te da je Button profitirao na cistoj supremaciji Brawn GPa (od cca 1 sek/krug) u prvih nekoliko trka sezone, a nakon toga vise nije bio nikakav faktor.

Ali, veliki moderator moze da banuje ako mu se prica ne svidi, tako da ovde bataljujem.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2013, 14:44

MaGiCa je napisao/la:Naravno da nema. Ironijom na ironiju, a kako to drugacije
Uopće nisam bio ironičan. Ako si ti to tako shvatio - to je do tebe.
MaGiCa je napisao/la:Problem je sto ti i jos neki ovde mislite da se voze roleri, skejtbordovi ili sta ja znam - pa svi startuju sa identicnih pozicija, te je po defaultu "najtalentovaniji"="najuspesniji", a to ne da nema veze, vec je glupo i primitivno tvrditi isto, a hvaliti se poznavanjem istorije F1. Ne ide to tako, komsija
Još kad bi mi izdvojio gdje sam ja to napisao da je on najtalentovaniji i sve je u redu. Al' dobro, ne bi ti bilo prvi put da sa kojekakvim predrasudama i pretpostavkama ulaziš u diskusiju.
MaGiCa je napisao/la:Bas naprotiv. Ti si taj koji ne sumnja u Vettela, a mi smo oni "kompleksasi", "pacenici", "ferrarijevci", "mrzitelji"... koji gle cuda, s vremena na vreme postave pitanje sklada rezultata i adekvatnosti kvaliteta vozaca koji ih ostvaruje.
Ne, vi ste ti koji sumnjate u Vettela i za svako hvaljenje Vettela od strane druge (ili u ovom slučaju treće strane), koristite te riječi poput paćenici, mrzitelji, kompleksaši. Ja nikad nikog ne nazvah tako. No dobro, opet se vraćamo na dio o predrasudama i pretpostavkama.
Uopće ne dižem Vettela na pijedestal, al' haman bih trebao - ipak ga vi (Claus i ti, da se razumijemo) ovdje smatrate netalentovanim (debelo netalentovanih ukoliko ga poredimo sa Alonsom).
MaGiCa je napisao/la:da pravdamo dominacije Mansella, Prosta ili Buttona njihovim "cistim talentom"
Hm, nisam li ja rekao da RB ima najbolji bolid? Nisam li ja rekao da je Vettel tu gdje jeste i zbog bolida? Eh, kako onda ja to opravdavam "čistim talentom" živ bio?! Vettel je talentovan; izuzetno talentovan vozač. Druga stvar je što vas dvojica to ne želite priznati. Možda (čvrsto vjerujem) biste imali drugačije mišljenje da je Vettel vozač Ferrarija. U tome je vaš problem (izuzev onog o predrasudama i pretpostavkama).
MaGiCa je napisao/la:Ali, veliki moderator moze da banuje ako mu se prica ne svidi, tako da ovde bataljujem.
Igraš na kartu "socijale", a? :lol:
Kad si već potegao tu priču, molio bih te da mi kažeš kad sam ja banovao nekog zbog razilaženja u mišljenjima? Da je tako, pola foruma bi odavno bilo banovano, tako da...

Sad, druga stvar je što ti i DoW razvodnjavate diskusiju i konstantno povlačite teme koje nemaju nikakve veze sa sportom (a valjda ste zbog sporta na ovom forumu), pa se nerijetko tu nađu diskusije o srpskim osvajanjima, brojanju krvnih zrnaca, geografiji, historiji i ostalim stvarima kojima nije mjesto na ovom forumu. @Sveti, @LenBias i ostali su moji argumenti kada je (ne)banovanje u pitanju. Rijetko kad (da ne kažem nikad) imamo ista gledišta na neke stvari, a ljudi i dalje pišu na forumu. :D Mora da je ipak neki drugi razlog u pitanju (već navedoh zašto ste banovani).

Što se mene tiče, ova diskusija je završena. Vettel je netalentovan, vi imate talentometar, "gađate" se pretpostavkama i predrasudama, stoga je najbolje da se ja povučem.

Uživaj(te). :D

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 nov 2013, 14:59

MaGiCa je napisao/la:

Bude mi zao,ali stvarno,bez imalo podje'bavanja,kad dva starija clana foruma od mene (po broju postova i aktivnija) ne mogu da prihvate da se neko ne slaze s njima i tudje postove potkrijepljene argumentima okarakterise kao izvale.

Jesam slagao kad sam napisao da je cudo kako se Vettek vratio prosle godine?Jesu to svi vjerovali da ce nakon razocaravajuce utrke za njega u Monzi on uvezati 4 pobjede?
Jesam slagao kad sam napisao da je bilo logicnije 2010. da ce uzeti Webber ili Alonso (Hamiltonu je trebalo previse stvari da se poklopi),a ne Vettel?Jedna utrka do kraja,svi su ocekivali da ce Alonso rutinski da to odveze,trebalo mu je minimalno 4. mjesto,a njega zaustavi jedan Petrov.
Jesam slagao kad sam napisao da je Alonso na vrhuncu otisao iz Renaulta u McLaren,a onda se podvijenog repa vratio nakon jedne sezone?

Zbog ovakvih stvari nemam zivaca ni pisati ovdje,jer za vas je Alonso izgleda neki oblik bozanstva.

Ako u isto vrijeme voze dvojica pilota i jedan osvaja 4 godine za redom titule,a ovaj drugi mu stalno gleda u ledja,da ga je'bes ne moze biti bolji pilot od njega.
#miasanmia

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 02 nov 2013, 15:08

Kakav odron odbolida ima Ferrari pravo je cudo kako su uspjeli da budu treci u poretku konstrukotra.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 02 nov 2013, 15:29

Monolog je napisao/la: Sad, druga stvar je što ti i DoW razvodnjavate diskusiju i konstantno povlačite teme koje nemaju nikakve veze sa sportom (a valjda ste zbog sporta na ovom forumu), pa se nerijetko tu nađu diskusije o srpskim osvajanjima, brojanju krvnih zrnaca, geografiji, historiji i ostalim stvarima kojima nije mjesto na ovom forumu.
Nađu se tu takve diskusije zato što su direktno vezane za nešto o čemu se razgovara. Nema nikakve sumnje da je nemoguće pričati o sportu na ovim prostorima u širem smislu (posebno fudbalu) bez da se ne zna štogod o historijskim prilikama i mnogo toga o političkim odnosima, to ko tvrdi da je moguće veliki je utopista. Druga je stvar što je politika ovog foruma da cenzuriše takvu diskusiju u cilju postizanja utopijskih ciljeva. A problemi se ne rješavaju guranjem pod tepih, to je aksiom koji ljudi na ovim prostorima nikako ne mogu da shvate.

Evo, pošto ja nisam zaluđeni fan Ferrarija, nadam se da imam pravo da kažem nešto o ovome.

Ja ne tvrdim apriori da je Vettel lošiji vozač od Alonsa. Ali, činjenica je da on nije imao priliku da pokaže da je bolji vozač od njega. Sjesti u dominantan bolid i startati stalno iz prvog reda nisu uslovi u kojima će Vettel pokazati svoj kvalitet. Da li je veći posao sa pole pozicije sa dominantnim bolidom osvojiti utrku ili sa 9. mjesta doći na drugo. Kad se dijele bodovi ovo prvo je cijenjenije, ali personalni dojam xy gledatelja teško da će biti takav. To ne znači da je Vettel kriv što je to tako nego da jednostavno nije imao priliku da pokaže kakav je kad vozi inferioran bolid u odnosu na konkurenciju. Nije čak imao priliku da pokaže kakav je kad vozi ravnopravan bolid. Sasvim je sigurno da Alonso nije toliko bolji od Vettela da ga rasturi sa inferiornim bolidom, ali da li je bolji od njega pod istim uslovima to je pitanje na koje ne mogu odgovoriti 4 Vettelove titule u svemirskom brodu jer to jednostavno nije mjerilo. I Lemaitre je bolji sprinter od Bolta ako ovaj drugi trči u cipelama iz Planike.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 15:38

Monolog je napisao/la: Uopće nisam bio ironičan. Ako si ti to tako shvatio - to je do tebe.
Ma nemoj :?:
Još kad bi mi izdvojio gdje sam ja to napisao da je on najtalentovaniji i sve je u redu. Al' dobro, ne bi ti bilo prvi put da sa kojekakvim predrasudama i pretpostavkama ulaziš u diskusiju.
Predrasude :?: Kako bese HBA je Vettel, a ostali su Ameobiji :?: :roll:

Ne, vi ste ti koji sumnjate u Vettela i za svako hvaljenje Vettela od strane druge (ili u ovom slučaju treće strane), koristite te riječi poput paćenici, mrzitelji, kompleksaši. Ja nikad nikog ne nazvah tako. No dobro, opet se vraćamo na dio o predrasudama i pretpostavkama.
Ovde nije problem u hvaljenju, vec u histericnoj kampanji jungeovaca, koji druge nesitomisljenjike nazivaju "pacenicima", "kompleksasima" i sl. Iscitaj temu, pa ces i sam videti, umesto sto se pojavljujes samo kad ti se cefne.
Uopće ne dižem Vettela na pijedestal, al' haman bih trebao - ipak ga vi (Claus i ti, da se razumijemo) ovdje smatrate netalentovanim (debelo netalentovanih ukoliko ga poredimo sa Alonsom)
Niti je to neko rekao, niti pomislio. Imas i @Clausovih postova, kao i mojih, pa ih procitaj opet. Vettel je strasno talentovan, ali nije talentovan poput Alonsa.Ali u Srbiji/CG/BiH/Hrvatskoj je automatsko pravilo da kada uporedjujes nesto, odmah se pojavi xy ljudi koji ti kazu: "Hej, ti si rekao da je osoba B levat, samo zato sto nije bolja od osobe A". To je taj primitivizam palanke. A ti nekome nasao o predrasudama i stereotipima.
Hm, nisam li ja rekao da RB ima najbolji bolid? Nisam li ja rekao da je Vettel tu gdje jeste i zbog bolida? Eh, kako onda ja to opravdavam "čistim talentom" živ bio?! Vettel je talentovan; izuzetno talentovan vozač. Druga stvar je što vas dvojica to ne želite priznati. Možda (čvrsto vjerujem) biste imali drugačije mišljenje da je Vettel vozač Ferrarija. U tome je vaš problem (izuzev onog o predrasudama i pretpostavkama).
Znaci, ti znas nase probleme :?: :roll: :lol:
Pored toga sto si pravnik, sad si i psiholog. Sutra mozda i inzenjer, prekosutra teolog, a mozda uskoro i doktor medicine :?: Kakav kapacitet, nevidjeno, majke mi...

Jos jednom: niko nije rekao da je Vettel netalentovan. On je po svemu sudeci, losiji vozac od Alonsa, ali ima dosta brzi i jaci auto i to je razlog zasto je prvak, a ne njegov suv talenat. A sada mi nadji 1 jedini post koji sam napisao, a da je u kontradikciji sa ovim sto sada govorim. Nema ga, zato ga neces naci, ni sada ni ubuduce.

Igraš na kartu "socijale", a? :lol:
Kad si već potegao tu priču, molio bih te da mi kažeš kad sam ja banovao nekog zbog razilaženja u mišljenjima? Da je tako, pola foruma bi odavno bilo banovano, tako da...
Ne znam da li si nekada nekoga banovao, ali znam da si pretio mnogima.
Sad, druga stvar je što ti i DoW razvodnjavate diskusiju i konstantno povlačite teme koje nemaju nikakve veze sa sportom (a valjda ste zbog sporta na ovom forumu), pa se nerijetko tu nađu diskusije o srpskim osvajanjima, brojanju krvnih zrnaca, geografiji, historiji i ostalim stvarima kojima nije mjesto na ovom forumu.
Tog narecenog gospodina, sto vazda stalkuje i deli politicko-istorijske lekcije, uz obavezna vredjanja (doduse u uvijenoj formi), recimo niti jednom nisi opomenuo za takav odnos prema forumasima. A radi to od momenta registracije sa novim profilom. ;)
@Sveti, @LenBias i ostali su moji argumenti kada je (ne)banovanje u pitanju. Rijetko kad (da ne kažem nikad) imamo ista gledišta na neke stvari, a ljudi i dalje pišu na forumu. :D Mora da je ipak neki drugi razlog u pitanju (već navedoh zašto ste banovani). Što se mene tiče, ova diskusija je završena.
Pozdravljam.
Vettel je netalentovan, vi imate talentometar, "gađate" se pretpostavkama i predrasudama, stoga je najbolje da se ja povučem.
Niti je Vettel netalentovan (to jos niko ovde nije napisao), niti neko ovde ima 1 talentometar (sto je tvoja konstrukcija), niti ja tu vidim neke predrasude - osim kod 2-3 jungeovca, koji misle da je istorija F1 pocela onog momenta kada su oni poceli da je prate.
Uživaj(te). :D
Ofkors. 8-)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 nov 2013, 15:48

schweinsteiger je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:

Bude mi zao,ali stvarno,bez imalo podje'bavanja,kad dva starija clana foruma od mene (po broju postova i aktivnija) ne mogu da prihvate da se neko ne slaze s njima i tudje postove potkrijepljene argumentima okarakterise kao izvale.

Jesam slagao kad sam napisao da je cudo kako se Vettek vratio prosle godine?Jesu to svi vjerovali da ce nakon razocaravajuce utrke za njega u Monzi on uvezati 4 pobjede?
Jesam slagao kad sam napisao da je bilo logicnije 2010. da ce uzeti Webber ili Alonso (Hamiltonu je trebalo previse stvari da se poklopi),a ne Vettel?Jedna utrka do kraja,svi su ocekivali da ce Alonso rutinski da to odveze,trebalo mu je minimalno 4. mjesto,a njega zaustavi jedan Petrov.
Jesam slagao kad sam napisao da je Alonso na vrhuncu otisao iz Renaulta u McLaren,a onda se podvijenog repa vratio nakon jedne sezone?

Zbog ovakvih stvari nemam zivaca ni pisati ovdje,jer za vas je Alonso izgleda neki oblik bozanstva.

Ako u isto vrijeme voze dvojica pilota i jedan osvaja 4 godine za redom titule,a ovaj drugi mu stalno gleda u ledja,da ga je'bes ne moze biti bolji pilot od njega.
Prvo ti moras shvatiti da ovaj sport ovisi o bolidu koji vozis.Kada se to slegne onda mozes postavljati ova tvoja pitanja.NIje ovo fudbal da se konstatuje kako je Bayern bolji jer je ispred Borusije.Ne ovisi fudbal o kopackama,dresovima,stucnama itd.,nego o kvalitetu igraca,i to iskljucivo o tome.
E to u formuli nije skroz tako.Naravno da ima i umijece ulogu,sto ovdje Vetelu niko ne osporava,ali kao najvaznija stvar je bolid.Ferari je zadnjih godina obicna kanta za RB.Od 2007. godine Ferari ne lici na ekipu.
I da vise rijesimo tu dilemu.Ja nisam navijac Alonsa,cak sta vise nikada mi nije bio drag.Ja sam fan Ferarija,od vozaca Raikonen i to jos od vremena Red Bull Sauber Petronasa,znaci prije 12 godina.Do tada naravno kao i svakom klincu Sumaher mi je bio nesto veliko.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2013, 15:52

schweinsteiger je napisao/la: Bude mi zao,ali stvarno,bez imalo podje'bavanja,kad dva starija clana foruma od mene (po broju postova i aktivnija) ne mogu da prihvate da se neko ne slaze s njima i tudje postove potkrijepljene argumentima okarakterise kao izvale.
Naravno da su izvale, jer ti funkcionises kao advokat koji koristi cherry picking argumentaciju.
A jel si napisao da je imao ubedljivo najbolji auto, uz McL u nastavku sezone, sto je stavilo Ferrari daleko iza :?:
A jesi li napisao da je tim bio taj koji je kreirao pogresnu strategiju, na stazi na kojoj se ista ne moze ispraviti, jer nema mesta za tako nesto :?:
Jesi li napisao da je Renault smanjio ulaganja nakon 2006, te da je Alonsu jedino ostalo da predje ili u Ferrari ili u McL, ako je hteo konkurentan bolid :?: Posto je u Ferrariju mesto bilo zauzeto, znalo se da ce u McL. A iz istog je dosao nakon sezone u kojoj je njegov tim radio protiv njega 3-4 meseca.
Alonso se pokazao u Renaultu, u Ferrariju i McLu. Moze i o tome da se pise, ne trebaju nam bozanstva.
A sta cemo s tim sto taj sto ima 4 titule, poseduje superiorniji auto celih 5 sezona :?: :roll:
Malo ali, sto devojci srecu kvari. ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 nov 2013, 17:33

Monolog je napisao/la:ipak ga vi (Claus i ti, da se razumijemo) ovdje smatrate netalentovanim (debelo netalentovanih ukoliko ga poredimo sa Alonsom).
Monolog je napisao/la:Vettel je talentovan; izuzetno talentovan vozač. Druga stvar je što vas dvojica to ne želite priznati.
Prethodno:
Monolog je napisao/la:
Claus je napisao/la:Istina je uvijek negdje napola. Vettel je talentovan, ne i najtalentovaniji (ni blizu).
Da i meni posudiš talentometar? Pričamo nešto, pa želim ljudima reći ko je koliko talentovan. Ne brini, vratit ću ti ga u toku dana.
slika
Monolog je napisao/la:Ne, vi ste ti koji sumnjate u Vettela i za svako hvaljenje Vettela od strane druge (ili u ovom slučaju treće strane), koristite te riječi poput paćenici, mrzitelji, kompleksaši.
Imamo li osnova sumnjati u Vettela? Podvlačim da čitavu karijeru osvaja titule i pobjeđuje u najbržem bolidu. P.S. Ne brini, nisam zaboravio na onu jednu pobjedu u Toro Rossu. ;) Što se tiče uvreda, od mene nećeš čuti takvo nešto. Ne spuštam se na nivo prosječnog balavca, koji vrijeđa svakog ko se ne slaže s njegovim ubjeđenjima. ;)
Monolog je napisao/la:Možda (čvrsto vjerujem) biste imali drugačije mišljenje da je Vettel vozač Ferrarija. U tome je vaš problem (izuzev onog o predrasudama i pretpostavkama).

Greška. Istini za volju, nisam toliki fan Ferrarija koliko gotivim Alonsa. Znam da stariji ljubitelji (u koje ne spadam, barem ne u one koji prate Formulu 1 više do 10-15 godina) navijaju za timove, ali kod mene nije takav slučaj. Ferrari smatram najvećom ekipom i kompanijom u auto-moto sportu (premda su mi malo omrzli u godinama Schumacherove dominacije :mrgreen: ), ali da gledam kroz njihovu prizmu, ne mogu se nikako složiti.
Monolog je napisao/la:najbolje da se ja povučem.
Slažem se. ;)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 nov 2013, 18:33

MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la: Bude mi zao,ali stvarno,bez imalo podje'bavanja,kad dva starija clana foruma od mene (po broju postova i aktivnija) ne mogu da prihvate da se neko ne slaze s njima i tudje postove potkrijepljene argumentima okarakterise kao izvale.
Naravno da su izvale, jer ti funkcionises kao advokat koji koristi cherry picking argumentaciju.
Ja koristim cherry picking,a ti meni samo sto nisi poceo svaku rijec citirati.
MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
A jel si napisao da je imao ubedljivo najbolji auto, uz McL u nastavku sezone, sto je stavilo Ferrari daleko iza :?:
A sta je radio Alonso u Ferrariu koji je jedini mogao parirati McLu u prvom dijelu sezone?
Ne znam stvarno kako je moguce da toliko favorizujes jednog pilota i da uporno se zalazes za to da nista,ama bas nista,nije njegova greska.

MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Jesam slagao kad sam napisao da je bilo logicnije 2010. da ce uzeti Webber ili Alonso (Hamiltonu je trebalo previse stvari da se poklopi),a ne Vettel?Jedna utrka do kraja,svi su ocekivali da ce Alonso rutinski da to odveze,trebalo mu je minimalno 4. mjesto,a njega zaustavi jedan Petrov.
A jesi li napisao da je tim bio taj koji je kreirao pogresnu strategiju, na stazi na kojoj se ista ne moze ispraviti, jer nema mesta za tako nesto :?:
Zar prije 2-3 stranice nisi napisao da je Alonso bolji takticar od Vettela?

MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:jesam slagao kad sam napisao da je Alonso na vrhuncu otisao iz Renaulta u McLaren,a onda se podvijenog repa vratio nakon jedne sezone?
Jesi li napisao da je Renault smanjio ulaganja nakon 2006, te da je Alonsu jedino ostalo da predje ili u Ferrari ili u McL, ako je hteo konkurentan bolid :?: Posto je u Ferrariju mesto bilo zauzeto, znalo se da ce u McL. A iz istog je dosao nakon sezone u kojoj je njegov tim radio protiv njega 3-4 meseca.
Pa naravno da ce smanjiti ulaganja kada im je otisao najbolji pilot.Alonso objavio da odlazi,vecina sponzora se samo povukla.
I opet on nije kriv,kriv je tim.

MaGiCa je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Ako u isto vrijeme voze dvojica pilota i jedan osvaja 4 godine za redom titule,a ovaj drugi mu stalno gleda u ledja,da ga je'bes ne moze biti bolji pilot od njega.
A sta cemo s tim sto taj sto ima 4 titule, poseduje superiorniji auto celih 5 sezona :?: :roll:
Malo ali, sto devojci srecu kvari. ;)
Za 20 godina ti ces se sjecat Alonsa,ali svi ostali ce pamtiti cudo zvano Vettel.

@samo_lijevo

Naravno da ovisi o bolidu,ali zasto se prica o Alonsu kao da vozi kantu.To je Ferrari pobogu.
Evo,najjednostavnije poredjenje.Vettel i Webber,Alonso i Massa.Prva dvojica i druga dvojica voze iste bolide.Sve 4 zadnje sezone Alonso je zavrsio ispred Webbera.
Eto,ti poredis to s Bayernom i Dortmundom.Isto tako,ne mozemo govorit' da Pepova Barca nije nista dokazala,jer im je najjace oruzje bila tika-taka,tek kad budu igrali na neki drugi nacin vidjecemo koliko su jaki.
Isto tako,ne moze se Vettel osporavati toliko zbog bolida.Moras biti klasa da dominiras,moras imati zivce,sposobnost,dzaba bolid,ako nemas ono nesto sto je potrebno da bi uspio.

Prije par stranica @MaGiCa spominje kako je Senna s daleko losijim bolidom ostavljao Mansella iza sebe.Ja to nisam dozivio,pa da pricam o tome.F1 se od tada mnogo promijenila,suludo je i porediti tadasnju F1 sa sadasnjom,ali on meni na osnovu toga zeli dokazati da ja nisam upravu sto se tice Alonsa.Da je Alonso toliko superioran,on bi to isto onda radio sada Vettelu sto je Senna Mansellu.

Alonso je pobrao tolike simpatije samo zato sto je prekinuo dominaciju Schumachera.

I,da se razumijemo ( :D ),ja sam isto fan Ferraria i zivim za dan kada ce Vettel preci u Ferrari,ali dok je Alonso u Ferrariu ja za njih ne mogu navijati. :)
#miasanmia

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 nov 2013, 19:23

Smijem li se ukljucit? :mrgreen:

Da se vi djaba ne svadjate koje talentovan a ko ne, najtalontovaniji je Schumacher. :mrgreen:

Salu na stranu, Vettel je, naravno, talentovan. Koliko god F1 bolid igrao veliku ulogu, da bi postigao ovo moras biti talentovan. Ne volim Vettela, ja sam Ferrarrijevac ali moram priznat da je Vettel trenutno najbolji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 02 nov 2013, 19:33

Alonso je najbolji :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 nov 2013, 19:34

darker10 je napisao/la:Alonso je najbolji :D
Nije, neg' je Vettel. ;)

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.