Čovječe, govorim ti striktno za mečiranje plata. Ti si plate spomenuo, čiste brojeve, i na to sam ti odgovorio. To da li želi ovaj ovog je ulaženje u vrijednost igrača i sl. što me ne interesuje. Mečirati plate je najlakša moguća stvar u bilo kojem trejdu kad se radi o manjim ugovorima ili onima koji ističu. Ne govorimo o tradeu CP-a pa hoće li neko htjeti razno-razne ugovore. Daniels je na minimalcu, Cook je ok 3. bek koji bi mnogima dobro došao, a možeš ga lahko i dalje poslati kasnije. Dudley, Cousins - svima ističe ugovor. Pogotovo u slučaju u kojem Lakersi šalju 7-8m za ugovor od 9, 10, 11 tu nema nikakve prepreke da ti vlasnici 'plaćaju' nekog od njih iako ih otpuste jer su smanjili iznos u platama svakako.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 jan 2020, 16:40Koja stavka je netacna?? Ja nisam nigdje rekao da trejd Kuzme nije moguc.Napisao sam da ga nije lako realizirati zbog njegovog ugovora.IlCapitano je napisao/la: ↑08 jan 2020, 16:33Izgledao je komplikovan zato što su Pelicansi uključili još 10 timova u taj trade, a Lakersi čekali na Kawhija. Mehanički ništa komplikovano nije bilo.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑08 jan 2020, 16:31Trajd AD je i bio komplikovan,kako se kasnije i ispostavilo.
Ali opet ti znas sve,kao po obicaju.
Nijedan trejd nije lako realizirati,pogotovo kad se zele zamijeniti 2 igraca koji nemaju iste plate.To svaki GM izjavljuje.Svaki!
Nisam rekao da je lahko naći dobrog igrača za ovaj paket Lakersa konkretno nego sam odgovarao na tvoje 'Lakersima je teško mečirati plate za ugovor 10m' što nije tačno.
Za nekog ko ljude proziva da im se mora crtati jako voliš sam skretati s teme. Napisao si jednu netačnu stavku, ja ti na nju konkretno odgovorio, ti okrenuo priču na nešto drugo.
Kuzma’s contract, along with DeMarcus Cousins’ injury and Kentavious Caldwell-Pope’s no-trade clause makes it difficult for the Lakers to do some business. “When you talk to the Lakers, according to some teams I’ve talked to, Kyle Kuzma is available,” he said on ESPN. “It doesn’t mean that they are saying, ‘will you take Kyle Kuzma off our hands’. “But if you want Kyle Kuzma, he is available right now.The challenge is he makes $2million
Dakle, STRUCNI ljudi kazu da trejd ovog tipa nije lak,ali kod tebe je sve kao podmazano.Ubacis uz njega jos ovu dvojicu trojicu i eto ga.Ne pitajuci se uopste zeli li taj drugi tim te druge ljude,zele li ih otpustati,zele li LAL dati 3 igraca za jednog i sl.
Igrači i ugovori tipa Daniels nikog živog nisu i neće zaustaviti da se trade napravi. Mogu se napamet sjetiti gomilu takvih trejdova. Svake sezone na stotine igrača na takvim ugovorima se otpuste, vrate, trejdaju, manipulišu kako hoće.