Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Dal' se i dalje govori o nasoj neozbiljnoj repki?
Kod nas trenutno ne bi bilo grijeh prosječnom autolakireru poziciju selektora
Kod nas trenutno ne bi bilo grijeh prosječnom autolakireru poziciju selektora
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Upravo da bi vodio takve ekipe ti trebaju najvece moguce reference, daj molim te nemoj mi pricati o Zidanu, frajer kad je sjeo na klupu dobio uigranu masinu punu igraca koji ce biti fudbalski Hall of fame, za koje i ne moras biti vrhunski takticar. Uostalom sta sad hoce taj Begic, koliko on godina jase u savezu a biljezi iskljucivo neuspjehe, zasto nije dao sansu tom Barbarezu engo sada kada ostaje bez funkcije sjetio se malo legendi, lafinas i ublehas.harixs je napisao/la: ↑23 jan 2021, 06:24Zar ti treba referenca da vodis ekipu gdje imas 2 profesionalna igraca i fudbalski savez gdje sjede svi osim sportskih radnika? O drzavi i uredzenju ne treba trositi rijeci.japa je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:30Bosnjacima ocito smeta sto je RS struja odabrala selektora pa su sada izvukli iz naftalina legendu Barbareza kojeg gotivim ali koji je pitanje da li ima referencu da vodi mladu reprezentaciju a kamoli a tim. Ne pada mi na pamet da branim ovog bugarina ali smijesno mi je to kako su bivsi vladari saveza B komponente se sada uhvatili ovih legendi koje su sve ove godine drzali na distanci i nisu im dali prismrditi reprezentaciji, sad ih se lafo sjetili. Ovaj bugarin ne moze biti nista losiji trener od Bazdrevica i Susica dva pajaca koji su generaciju igraca koju necemo jos dugo dugo imati odveli na samo jedno veliko takmicenje, a trebali smo ici na svako dok su ti igraci bili u najboljim godinama. Stoga ne razumijem ovoliku histeriju, i ne mogu da je objassnim drugacije osim po tome sto ej problem sto su ovi iz RSa preuzeli kormilo.
Zidan, Rooney, Lampard, Pirlo, Sevcenko...ima ih citava svita, su tu gdje jesu, jer su bili vodze na terenu i neko je prepoznao da bi mogli imati trenerski talenat, a ne zbog njihovih mizernih referenci...
Stos e tice Peteva nemam neko misljenej o njemu, ali siguran sam da nije nista losiji od tokmaka Bazdarevica i Susica koji nam syebali najjacu generaciju od postanka drzave. Od novog rukovodstva saveza ne ocekujem neke rezutlate sa reprezentacijom jer je ovo objektivno tim koji je cetvrti sesir po kvalitetu igrackom ali nadam se da ce napokon uraditi ono sto klaun Begic i njegovi ublehasi nisu a to je napraviti neku organizaciju u domacem prvenstvu kako bi se stvorili uslovi za produkciju dobrih fudbalera. Uostalom Srbi su za nas realno tate mate za sport i organizaciju istoga i ako nas ovi iz RSa dovedu na nivo Srbije po pitanju proizvodnje igraca i kvaltiete domaceg prvenstve ocjenjicu njihocv mandad izuzetno uspjesnim.
Ovdje pricamo o najvecim svjetskin klubovima i Raspaloj reprezentaciji gdje ulijecu igraci poput Irfana Hadzica iz druge Turske lige i slicnih.admin je napisao/la: ↑23 jan 2021, 11:40Upravo o tome govorim citavo vrijeme. Po zavrsetku karijere nijednom od nabrojanih nije bilo ispod casti da u trenerske vode uplove iz drugoligaskih i mladih timova, pomocnika u strucnom stabu. Znali su da ce se baviti trenerskim poslom i krenuli su se boriti za svoje mjesto pod suncem. A, nas Sergej bi odmah na klupu repke. Realno, ne ide to tako.harixs je napisao/la: ↑23 jan 2021, 06:24Zar ti treba referenca da vodis ekipu gdje imas 2 profesionalna igraca i fudbalski savez gdje sjede svi osim sportskih radnika? O drzavi i uredzenju ne treba trositi rijeci.japa je napisao/la: ↑22 jan 2021, 22:30Bosnjacima ocito smeta sto je RS struja odabrala selektora pa su sada izvukli iz naftalina legendu Barbareza kojeg gotivim ali koji je pitanje da li ima referencu da vodi mladu reprezentaciju a kamoli a tim. Ne pada mi na pamet da branim ovog bugarina ali smijesno mi je to kako su bivsi vladari saveza B komponente se sada uhvatili ovih legendi koje su sve ove godine drzali na distanci i nisu im dali prismrditi reprezentaciji, sad ih se lafo sjetili. Ovaj bugarin ne moze biti nista losiji trener od Bazdrevica i Susica dva pajaca koji su generaciju igraca koju necemo jos dugo dugo imati odveli na samo jedno veliko takmicenje, a trebali smo ici na svako dok su ti igraci bili u najboljim godinama. Stoga ne razumijem ovoliku histeriju, i ne mogu da je objassnim drugacije osim po tome sto ej problem sto su ovi iz RSa preuzeli kormilo.
Zidan, Rooney, Lampard, Pirlo, Sevcenko...ima ih citava svita, su tu gdje jesu, jer su bili vodze na terenu i neko je prepoznao da bi mogli imati trenerski talenat, a ne zbog njihovih mizernih referenci...
Haj eto Admini i moderstori su pametni a 95% navijaca je glupo..
Nego kad ce Vico Korleone u garažu, jel dogovoreno?
Vidim jos nisu otisli sa foruma repke forumasi koji su govorili da nece vise pratiti repku ako Petev bude izabran.
Begić već koliko godina ignoriše, i jednostavno ne da Barbarezu prići NSBiH i sad kao on je njegov izbor. Politika i poigrali se sa njegovim imenom, a druga strana tj Petev nije ni bitna, bitno da je da Begić zapravo ovo sve taktički odradio da se zataška sve u vezi Osima, i mjesta (ne)počasnog predsjednika. Standardno Begićevo maslo, jer da je on htio Barbareza za selektora mogao ga je staviti odmah poslije Papeta, ali ne - on i Vaha su na tzv "black list" NSBiH pod Begićem, i sad kao pred kraj vladavine Begić je za Barbareza jer je on jedini logičan izbor. MRŠ.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Sve je to malo cudno, sve go lopov, nemozes ni jednom od niih vjerovati osim Sergeju, Ivici Osimu i sl koji su se kolko toliko situirali u zivotu.OnakoBa je napisao/la: ↑23 jan 2021, 20:34Begić već koliko godina ignoriše, i jednostavno ne da Barbarezu prići NSBiH i sad kao on je njegov izbor. Politika i poigrali se sa njegovim imenom, a druga strana tj Petev nije ni bitna, bitno da je da Begić zapravo ovo sve taktički odradio da se zataška sve u vezi Osima, i mjesta (ne)počasnog predsjednika. Standardno Begićevo maslo, jer da je on htio Barbareza za selektora mogao ga je staviti odmah poslije Papeta, ali ne - on i Vaha su na tzv "black list" NSBiH pod Begićem, i sad kao pred kraj vladavine Begić je za Barbareza jer je on jedini logičan izbor. MRŠ.
Nevjerovatno je da Sergeju nisu pruzili priliku kao pomocinku Bajevicu gdje bi bio uveden na manja vrata...siguran sam da bi na to pristao.
Ali jok, daj Cvike, Turkovice i ostale pmaterine
Prije nekoliko godina sam imao priliku biti u Sofiji. Grad izuzetnih kontrasta,jasnih linija i nijansi rekao bih. Na samom ulazu u Sofiju kao da recimo ulazite preko Dogloda prema centru Sarajeva ima veliko romsko naselje, barake, Romkinje koje se nude za sitnu lovu, uz cestu dascare za prodaju paradajza, a samo nekoliko stotina metara dalje pocinju visoke zgrade i grad, lova, mafijoze, kic, i sve ostalo sto ide uz jedan ipak zanimljiv grad. Te kontraste i razlike u jednu cjelinu povezuju likovi koji se kao kameleoni utope i prilagode okolini i situaciji. Organizacija, manipulacija, ta neka "nevinost" koja te privuce, pregovori, a onda bez imalo srama prevari i ode svojim putem bez imalo griznje savjesti se ogleda u nekad dobro poznatim sarajevskim šibicarima. Kad sam prvi put slusao i vidio Peteva kako prica, odmah sam se sjetio nasih šibicara. Kad sam ga veceras vidio kod Senada, jasno mi je bilo nazalost kako sam dobro procjenio tog lika.
Te jasne upute koje je dobio od Vice i ekipe kako da skrene paznju javnosti sa njih i usmjeri na krivi trag, kad sam to vidio, doslovno mi se smucilo. Kaze lik, pazi sad, mene je preporucio BOŠNJAK, moj prijatelj!! Kakva ljigava igra da se ublazi udar javnosti, jer ljige znaju da se jedino Bosnjaci i bune protiv njegovog izbora. Laktase i Listicu nasa reprezentacija ionako nikad nije ni zanimala, osim kad je trebalo nekad nekog parmaka progurati zbog nekih para za dalju prodaju. Isto tako nekog parmaka da bude u strucnom stabu kao sto je sad Musa koji kad svira nasa himna slaze grimase i ismijava se tome. Dalje nastavlja bugarski šibicar, kako on ne dozvoljava da mu se neko mijesa u posao pa makar to bio njegov rodjeni brat, a samo sekundu kasnije potvrdjuje da mu nisu dozvolili ni strucni stab da izabere, ni strucni stab, strucni stab bratko....prigradski bugarski šibicar je zasjeo na klupu, to je jedina prava istina, bratko!!
Te jasne upute koje je dobio od Vice i ekipe kako da skrene paznju javnosti sa njih i usmjeri na krivi trag, kad sam to vidio, doslovno mi se smucilo. Kaze lik, pazi sad, mene je preporucio BOŠNJAK, moj prijatelj!! Kakva ljigava igra da se ublazi udar javnosti, jer ljige znaju da se jedino Bosnjaci i bune protiv njegovog izbora. Laktase i Listicu nasa reprezentacija ionako nikad nije ni zanimala, osim kad je trebalo nekad nekog parmaka progurati zbog nekih para za dalju prodaju. Isto tako nekog parmaka da bude u strucnom stabu kao sto je sad Musa koji kad svira nasa himna slaze grimase i ismijava se tome. Dalje nastavlja bugarski šibicar, kako on ne dozvoljava da mu se neko mijesa u posao pa makar to bio njegov rodjeni brat, a samo sekundu kasnije potvrdjuje da mu nisu dozvolili ni strucni stab da izabere, ni strucni stab, strucni stab bratko....prigradski bugarski šibicar je zasjeo na klupu, to je jedina prava istina, bratko!!
Vise dobra fudbalu u BiH zele ovi iz RSa nego ovi bosnjacki sda grobari poput Begica koji su nas i doveli u rang Albanije, Estonije i Malte a ispod velesila poput obje Irske i Islanda. I sta sada kada gube grobari fotelju sta je najlakse isturiti naivnog Barbareza koji je decenijama u ilegali i okrenuti sve na patriotsku pricu, sada ce i retardirani BHF ustati pa pozivati na bojkote i sl. Klasicno rusenje reprezentacije i rovarenje iznutra od strane bosnjacke komponenete koja je i dovela reprezentaciju do propasti a ligu i domaci fudbla na poluprofesinonalni nivo.
Ovi iz Laktasa i Listice su male mace za bosnjacke patriote koji su harali a reprezentacijom od rata na ovamo, vidjeli smo kako uspjesno. Rekli Ibrahimovicu imamo mi takvhi koliko hoces, Salihamidzica lokalni krimosi i jalijasi samarali, na kraju otjerali, reprezetancija seoski putujuci vasar, koja se priprema u hotelu blizu grada i popularnih kafana a ne u trening kampu, igraci dolaze umjesto da igraju da se dobro najedu i napiju, vide familiju i slikaju se. Pa da si najveceg negatora drzave da si Dodika stavio na celo saveza ne bi nas ovoliko srozao ko ove zelene patriote. Tako da ovaj Vico sta god uradi ne moze nadyebati zelembace u sjebavanu reprezentacije ne znam kolikod a se potrudi.retromoos je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:31Prije nekoliko godina sam imao priliku biti u Sofiji. Grad izuzetnih kontrasta,jasnih linija i nijansi rekao bih. Na samom ulazu u Sofiju kao da recimo ulazite preko Dogloda prema centru Sarajeva ima veliko romsko naselje, barake, Romkinje koje se nude za sitnu lovu, uz cestu dascare za prodaju paradajza, a samo nekoliko stotina metara dalje pocinju visoke zgrade i grad, lova, mafijoze, kic, i sve ostalo sto ide uz jedan ipak zanimljiv grad. Te kontraste i razlike u jednu cjelinu povezuju likovi koji se kao kameleoni utope i prilagode okolini i situaciji. Organizacija, manipulacija, ta neka "nevinost" koja te privuce, pregovori, a onda bez imalo srama prevari i ode svojim putem bez imalo griznje savjesti se ogleda u nekad dobro poznatim sarajevskim šibicarima. Kad sam prvi put slusao i vidio Peteva kako prica, odmah sam se sjetio nasih šibicara. Kad sam ga veceras vidio kod Senada, jasno mi je bilo nazalost kako sam dobro procjenio tog lika.
japa je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:43Ovi iz Laktasa i Listice su male mace za bosnjacke patriote koji su harali a reprezentacijom od rata na ovamo, vidjeli smo kako uspjesno. Rekli Ibrahimovicu imamo mi takvhi koliko hoces, Salihamidzica lokalni krimosi i jalijasi samarali, na kraju otjerali, reprezetancija seoski putujuci vasar, koja se priprema u hotelu blizu grada i popularnih kafana a ne u trening kampu, igraci dolaze umjesto da igraju da se dobro najedu i napiju, vide familiju i slikaju se. Pa da si najveceg negatora drzave da si Dodika stavio na celo saveza ne bi nas ovoliko srozao ko ove zelene patriote. Tako da ovaj Vico sta god uradi ne moze nadyebati zelembace u sjebavanu reprezentacije ne znam kolikod a se potrudi.retromoos je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:31Prije nekoliko godina sam imao priliku biti u Sofiji. Grad izuzetnih kontrasta,jasnih linija i nijansi rekao bih. Na samom ulazu u Sofiju kao da recimo ulazite preko Dogloda prema centru Sarajeva ima veliko romsko naselje, barake, Romkinje koje se nude za sitnu lovu, uz cestu dascare za prodaju paradajza, a samo nekoliko stotina metara dalje pocinju visoke zgrade i grad, lova, mafijoze, kic, i sve ostalo sto ide uz jedan ipak zanimljiv grad. Te kontraste i razlike u jednu cjelinu povezuju likovi koji se kao kameleoni utope i prilagode okolini i situaciji. Organizacija, manipulacija, ta neka "nevinost" koja te privuce, pregovori, a onda bez imalo srama prevari i ode svojim putem bez imalo griznje savjesti se ogleda u nekad dobro poznatim sarajevskim šibicarima. Kad sam prvi put slusao i vidio Peteva kako prica, odmah sam se sjetio nasih šibicara. Kad sam ga veceras vidio kod Senada, jasno mi je bilo nazalost kako sam dobro procjenio tog lika.
Da se mene pita ja bih kompletan savez poslao na robiju ove minute, ukljucujuci nase takozvane patriote. Begica bih zakljucao do kraja njegovog mizernog zivota. Ali opet ima jedna bitna razlika, nasi krimosi sve sto su radili to je bilo zbog vlastite koristi i interesa, dok Vico i kompanija ne samo da su krimosi, oni mrze nasu drzavu, mrze i osporavaju bilo kakav napredak i vesele se svim vrstama zla koje nanose nasoj drzavi, sportu i ukupnoj situaciji. Oni nisu samo krimosi, oni su i kocnicari bilo kakvog napretka. Zli ljudi, da budem potpuno jasan. Veliki problemi dolaze sa ovim ljudima na celu saveza.
Oni su prvo odredili ko će biti selektor a onda osnovali komisiju, obavljali razgovore, primali aplikacije i zasjedali na sjednicama 

Eh ovako, nakon gledanja intervjua na FACE-u, mogu reći da mi je Petev ostavio pozitivne utiske, kao što sam i očekivao. Odgovori su na nivou, profesionalni, razumije šta je igrati za reprezentaciju i koja je to čast, i poštuje izričito Dušana Bajevića tj ono što većina vas ne radi. Rekao je da nema favorita i autsajdera, jer je sve izjednačeno, čime govori da vjeruje u nas i u naš kvalitet. Jedva čekam te utakmice da vidimo na čemu smo. Lijepo je ispričao, sad je red na djela. A vi mamlazi, što ste se uhvatili Barbareza, ljudi moji imao je Barba kada da bude pozvan, ovo je sve Begićeva igra da se okrenete i protiv Vice i protiv svakog narednog selektora kojeg pozovu. Barbarez je tu od vijeka vjekova, pa kod Begića završio na black listi da se ne smije nikada pozvati u savez. A vi se tu zapalili "SAAAMOO BARBAREZ". Nabijem vam ja tu šuplju priču, ljudi vas potpalili tako lagano i okrenuli ste se protiv čovjeka protiv kojeg ne treba. Potpuna podrška igračima i novoizabranom selektoru Ivaylu Petevu. A podrška za savez je, unatoč izbora selektora, ne radi oni ništa za fudbal u BiH, tako da moja podrška je #SAVEZNAPOLJE
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Evo Tuta kaže da imamo kvalitetne igrače i da ćemo igrat na posjed.
Naravno nema pojma ko će mu bit saradnici iako je došo sa planom, kako kaže.
klasični ublehaš koji, za razliku od Prosinečkog, i ne misli da nešto napravi.

Naravno nema pojma ko će mu bit saradnici iako je došo sa planom, kako kaže.
klasični ublehaš koji, za razliku od Prosinečkog, i ne misli da nešto napravi.
samo da bude jasno, bosnjak ga je predlozio!
senad jeste pakashki nastupio ali tuta je bas tuta, bilo mi ga zao...sta kaze ja nikada ne odustajem a pobjegao iz levskog:-)
lik se uhljebio u sarajevu, ne mrda svo vrijeme a niko mu nije ni cestitao...
ja bih predlozio da ga@admin obidje i pozeli mu dobrodoslicu u ime ovog foruma.
Jes neki bikonja ga je predložio, nije Vico. Valjda će to upalit kod glupih Bošnjakababino je napisao/la: ↑24 jan 2021, 13:32samo da bude jasno, bosnjak ga je predlozio!
senad jeste pakashki nastupio ali tuta je bas tuta, bilo mi ga zao...sta kaze ja nikada ne odustajem a pobjegao iz levskog:-)

@admin je viđen sa flašom soka na razmućivanje Frupi i 20 deka kafe, ide u hotel da poželi dobrodošlicu Tuti.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nemam se sta okretati pritiv Vice, on ako bude radio u interesu BIH njegovi ce ga smijeniti jer po uputama se treba raditi u svim segmentima protiv drzave BiH inace nisi Srbin.
Sto se tice nas dovoljno je da je Petev rekao i samo volim krompirusu i mi bi rekli vidi jest dobar cojk.
Sto se tice nas dovoljno je da je Petev rekao i samo volim krompirusu i mi bi rekli vidi jest dobar cojk.
Zasto bi ljudi iz RSa postavili Vicu na celo saveza da radi protiv reprezentacije kada su bosnjaci u savezu u ovih 25 godina postojanja saveza uradili fantastican posao u sjebavanju reprezentacije? Zasto bi se mijenjala ekipa koja taj posao sve vrijeme odlicno obavljala? Ako mu je to cilj sto bi neko mijenjao Elvedina Begica? BiH cetvrti sesir, liga dno dna, infrastruktura u rangu afrike, mladi igraci bez nekog velikog potencijala, ne kontam sta to ovi iz RS mogu da urade i syebu sto ovi vec nisu?tuzlak1987 je napisao/la: ↑24 jan 2021, 14:26Nemam se sta okretati pritiv Vice, on ako bude radio u interesu BIH njegovi ce ga smijeniti jer po uputama se treba raditi u svim segmentima protiv drzave BiH inace nisi Srbin.
Garaža tuta, sve spremno. Fali samo jos par guma i gumena glavababino je napisao/la: ↑24 jan 2021, 13:32samo da bude jasno, bosnjak ga je predlozio!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Zato su ti "naši" donijeli bruku dobrih stvari, ma fantazija živa. Ne palamudi živ bio, opet sve "anam oni" krivi, a "naši" suho zlato.retromoos je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:31Prije nekoliko godina sam imao priliku biti u Sofiji. Grad izuzetnih kontrasta,jasnih linija i nijansi rekao bih. Na samom ulazu u Sofiju kao da recimo ulazite preko Dogloda prema centru Sarajeva ima veliko romsko naselje, barake, Romkinje koje se nude za sitnu lovu, uz cestu dascare za prodaju paradajza, a samo nekoliko stotina metara dalje pocinju visoke zgrade i grad, lova, mafijoze, kic, i sve ostalo sto ide uz jedan ipak zanimljiv grad. Te kontraste i razlike u jednu cjelinu povezuju likovi koji se kao kameleoni utope i prilagode okolini i situaciji. Organizacija, manipulacija, ta neka "nevinost" koja te privuce, pregovori, a onda bez imalo srama prevari i ode svojim putem bez imalo griznje savjesti se ogleda u nekad dobro poznatim sarajevskim šibicarima. Kad sam prvi put slusao i vidio Peteva kako prica, odmah sam se sjetio nasih šibicara. Kad sam ga veceras vidio kod Senada, jasno mi je bilo nazalost kako sam dobro procjenio tog lika.
Neka je s srećom Petevu. Kakav mu je pritisak stvoren, trebaće mu je i to dosta. Najjači su ovi kerovi što nemaju svoje mišljenje, već laju kako i ostali. Pomirite se da je lik novi selektor. Također, nakačili se i Zeljkoviću na leđa, samo zato što je Srbin. Ohanite malo..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Sergej je nas' Bosnjak za razliku od Dodikovog bratica
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, edvaE2, zastitaIdentiteta i 65 gostiju.