BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 10:01

Izvlačnje grupa za EL je danas u 13:00 h....Borussia se nalazi u trećem jakosnom šeširu...Po meni EL odavno nije bila kvalitetnija, ima mnogo jakih ekipa, i biće jako teško izboriti plasman u narednu fazu....Najlakša moguća grupa po meni bi bila : AZ, Brugge, BVB i Lausanne :P ...

Ev' ovdje ima raspored svih ekipa po jakosnim šeširima:

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/ne ... 19424.html
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 avg 2010, 12:40

Malo mi je glupo sto je klopp sinoc izveo prvi sastav i bezzeezze neke igrace umarao a nije bilo potrebe al hajd ...

A sad ce izvlacenje nadajmo se nekoj pristojnoj grupi gdje mozemo izborit prolaz u drugu grupu abd...
Ja se nadam da cemo dobit Hajduk jer to bi za sve nase navijece sa ovog foruma bilo dobro, mogli bih otic u split i odgledat utakmicu uzivo ... drzim fige za hajduk :D
BvB Echte Liebe !!!

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 27 avg 2010, 12:50

JOS 10 MINUTA!!

Zelim Juve i BVB istoj grupe(Repriza 1997)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 13:52

Bo'me, poteška je ovo grupa: Sevilla, PSG, BVB i Karpaty :x

Sevilla je jaka, ali je u maloj krizi, PSG odavno nije bio jači a i ovaj Karpaty je jako neugodan, a čak su i Galatu uspjeli izbaciti, tako da je ovo možda i najteža grupa od svih....Sreća pa ne odosmo u onu sa Juventusom i Cityem :P

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 avg 2010, 14:34

Jao kada i vas Karpaty izuju u Ukrajini. :lol:
Dosta teska grupa Sevilla i PSG zeljni uspeha ove godine,bojim se da bi mogli vi na kraju treci biti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 14:40

Devil je napisao/la:Jao kada i vas Karpaty izuju u Ukrajini. :lol:
Dosta teska grupa Sevilla i PSG zeljni uspeha ove godine,bojim se da bi mogli vi na kraju treci biti.
Ovdje nijedna ekipa ne predstavlja neki pretjeran problem....Sevilla je sve slabija i slabija iz sezone u sezonu, ali su i dalje dosta jači od nas...PSG nije nista bolji od nas, mislim da su čak i slabiji, a što se tiče ovih Černobil Boysa mogu oni turske hadume yebavat, i čisto sumnjam da će nam stvorit neki pretjeran problem ;)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 avg 2010, 14:44

Hare_BvB je napisao/la: što se tiče ovih Černobil Boysa mogu oni turske hadume yebavat, i čisto sumnjam da će nam stvorit neki pretjeran problem ;)
:lol: :lol:
To volim da čujem, umjereni optimizam. :?
Naizgled ste izvukli veoma tešku grupu, možda i najtežu od svih njemačkih predstavnika ali šanse postoje, itekako.
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 avg 2010, 14:48

Uh, vrlo atraktivna grupa a uz to i vrlo teska. Borussia nece imati nimalo lagan zadatak, ali evo prilike da se jos jednom pokaze da je Njemacki fudbal u velikom usponu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 14:54

Sevilla je glavni favorit, a mi i PSG bi trebali biti u borbi za drugu poziciju, a najbitnije će biti ukrajince dobiti oba puta, jer uvjeren sam da će PSG kiksati kod njih u gostima...Klopp je pre par sezona opasno namučio Sevillu sa Mainzom, jer prvi meč u Španiji je završen 0-0, da bi onda u Frankfurtu ispušili dosta nesretno 2-0, a te sezone Sevilla je uzela titulu u ovom natjecanju....Jedva čekam okršaje sa PSG-om, pogotovo onaj navijački dio, jer i njihovi navijači važe za jedne od najboljih :twisted:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 15:52

Evo i rasporeda odigravanja mečeva BVB-a u EL:
16.09. 21:05 Uhr Karpaty Lwiw - BVB
30.09. 19:00 Uhr BVB - FC Sevilla
21.10. 19:00 Uhr BVB - Paris St. Germain
04.11. 21:05 Uhr Paris St. Germain - BVB
02.12. 19:00 Uhr BVB - Karpaty Lwiw
15.12. 21:05 Uhr FC Sevilla - BVB
Ja sam poprilično nezadovoljan ovim :( , jer i prvu i zadnju tekmu igramo u gostima, samo se nadam da ćemo prije zadnjeg meča u Sevilli osigurat prolaz, jer čisto sumnjam da se možemo čupati na tom meču...Najbitnije je ovu prvu tekmu dobiti u gostima, a nadat se da će Sevilla odmah dobiti PSG na svom terenu i to bi nam poprilično otvorilo put za prolazak u narednu fazu :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 avg 2010, 15:55

Po meni, Sevilla i Borussia prolaze dalje. PSG može proći samo uz pomoć sudija ili kojekakvih zavrzlama. Jednostavno, to je ekipa koja, kada se od nje puno očekuje, uprska. Teže će vam biti sa Ukraincima negoli sa Francuzima. No, Klopp će to, nadam se, na vrijeme uigrati tako da nećete imati nikakvih problema sa njima. Sevilla je, u kakvoj god da se formi nalazi, favorit broj jedan, kako ove grupe tako i za neke veće domete u Evropa Ligi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 avg 2010, 15:58

Monolog je napisao/la:Po meni, Sevilla i Borussia prolaze dalje. PSG može proći samo uz pomoć sudija ili kojekakvih zavrzlama. Jednostavno, to je ekipa koja, kada se od nje puno očekuje, uprska. Teže će vam biti sa Ukraincima negoli sa Francuzima. No, Klopp će to, nadam se, na vrijeme uigrati tako da nećete imati nikakvih problema sa njima. Sevilla je, u kakvoj god da se formi nalazi, favorit broj jedan, kako ove grupe tako i za neke veće domete u Evropa Ligi.
Ma kakav PSG, bolji je Auxerre od njih :P

bhrocky

Post Postao/la bhrocky » 29 avg 2010, 01:38

Danas samo hrabro i snazno...nisu "Svabe" bauk :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 avg 2010, 01:58

bhrocky je napisao/la:Danas samo hrabro i snazno...nisu "Svabe" bauk :D
Opet primjecujem strah? Hajde barem je ovo i razumljivo, s obzirom da je protivnik mnogo bolji nego li je bio Qarabag u EL.

Procitah negdje da Degen i Audel, ovogodisnja pojacanja nece biti u rosteru Svaba za danasnji mec.
Dortmund ako krene ofanzivno, moze do svih bodova, jer Stuttgart ove sezone pokazuje dosta slabosti, a narocito su losi na svom terenu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 avg 2010, 10:17

U posljednjem meču drugog kola Bundeslige, BVB će na Mercedes-Benz Areni odmjeriti sange sa ekipom Stuttgarta u 17:30 h...U zadnjih 10 međusobnih ogleda protiv ''Švaba'', BVB ima 4 pobjede, 3 remija i 3 poraza, a zadnji meč u Stuttgartu je zvaršen pobjedom domaćih 4-1 (do 77. bilo 1-1)...Jurgen Klopp, koji je rodom iz Stutgarta, nikad nije dobio gostujuću utakmicu u svom rodnom gradu, i mislim da je došlo vrijeme da se i ta tradicija konačno sruši :P Nakon poraza u prvom kolu, obe ekipe će danas tražiti svoje prve bodove, a bitno je istaći da ni jedni ni drugi nisu ni dali gol u prvom kolu....VFB izgleda dosta loše na početku sezone, i trebalo bi da iskoristimo ovu malu krizu u njihovim redovima i donesemo barem bod u Dortmund...

slika

Što se tiče sastava za današnju utakmicu, oni bi trebali izgledati ovako:

VfB Stuttgart: Ulreich - Träsch, Boulahrouz, Tasci (Niedermeier), Molinaro - Kuzmanovic, Gentner - Gebhart, Didavi - Cacau, Marica

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Hummels, Schmelzer - Kehl, Sahin - Piszczek (Gotze), Kagawa, Großkreutz - Barrios

Glavni sudija meča biće Peter Gagelmann.

Heja BVB slika slika slika

bhrocky

Post Postao/la bhrocky » 29 avg 2010, 13:46

Omerbavarac je napisao/la:
bhrocky je napisao/la:Danas samo hrabro i snazno...nisu "Svabe" bauk :D
Opet primjecujem strah? Hajde barem je ovo i razumljivo, s obzirom da je protivnik mnogo bolji nego li je bio Qarabag u EL.
prije bi rekao oprez nego strah :) ne treba se nikoga bojati ali treba biti oprezan...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 avg 2010, 17:13

Objavljeni su početni sastavi za meč koji je pred nama:

VFB Stuttgart: Ulreich - Boulahrouz , Tasci , Niedermeier , Molinaro - Kuzmanovic , Gentner - Träsch , Gebhart - Cacau , Marica

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Owomoyela , Subotic , Hummels , Schmelzer - Kehl , Sahin - K. Großkreutz , Kagawa , M. Götze - Barrios

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 avg 2010, 17:41

Schmelzer. :roll: :roll: 8-)

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 29 avg 2010, 17:47

dobar ovaj Kagava ili kako vec,kolko je placen i kolko ima godina?
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 avg 2010, 18:09

GOTZEEEEEEEEEE :mrgreen: :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.