Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

maximusdecimus
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu 2013.

Post Postao/la maximusdecimus » 24 jan 2013, 13:58

mislim da je Moros protiv Srbije dobio direktan crveni karton,a igrao je protiv Njemačke, tako da će valjda i Vuković igrat protiv Danske

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 24 jan 2013, 14:04

Drago mi je zbog pobjede francuzami mi nije zao mrzim ih odkako su nas dobili na fuku u fudbalu. Hrvatska ipak ima tezak posao u polufinalu. Danci su svjeziji siri roster imaju i nekoliko igraca koji igraju ekstra na ovom turniru. Hrvatska je jaka ali umor, vise odigranih teskih tekmi u odnosu na dance a i kraca klupa su veliki problem. Koliko jos mogu odigrati na vakom nivou ipak nemaju veliku rotaciju u ekipi i dali moze ponovo duvnjak povuci i zabiti 6-7 golova, vidjecemo al nadam se puno boljem rukometu u odnosu na onaj od sinoc sa puno greski i glupih napada ovo je po meni finale prije finala jer su obje ekipe bolji od spanaca i slovenaca

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 jan 2013, 14:54

Vukovic ce igrat protiv Danske i pomalo zvuci cudno, ali niej sada tako lose sto su ga iskljucili :D :D

Sto se tice umora, mislim da ce Duvnjak imat s tim najvise problema.On i Kopljar su odigrali cijelu utakmicu,dobro Marko nesto manje.

Ali Duvnjak ima srce kako je tesko naci.Taj momak ce ucinit sve za eikpu.I jucer je rekao da ima jos goriva u njemu.

Sto se tice Kopljara, jucer je zabio 2 gola, u obrani bio fantastican.Mozda je malo zajebao nekad u napadu, ali nema veze.Karabatic je jucer zabio 1 gol,Barrachet isto 1.Preko Kopljara gotovo da nisu opalili.

Zato Marko je jako jako vazan kotac ove momcadi.Momci ajmo po finale!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2013, 15:59

Pozitivno sam iznenađen ovom pobjedom Hrvata... Nadmasili su sami sebe, a to je uvijek nekako najteže u svemu, sportu pogotovo... Francuzi nisu imali šAnse... Mislim da je vrijeme da kažu doviđenja Omejeru, Dinaru, Fernadezu i Narcisu... Nije mi jasna mala minutaža Abaloa ali eto to je stvar Oneste...
Nego Hrvati valja li vam sad konačno onaj Goluža?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 jan 2013, 16:26

DANTES je napisao/la:Pozitivno sam iznenađen ovom pobjedom Hrvata... Nadmasili su sami sebe, a to je uvijek nekako najteže u svemu, sportu pogotovo... Francuzi nisu imali šAnse... Mislim da je vrijeme da kažu doviđenja Omejeru, Dinaru, Fernadezu i Narcisu... Nije mi jasna mala minutaža Abaloa ali eto to je stvar Oneste...
Nego Hrvati valja li vam sad konačno onaj Goluža?
Nije u pitanju da nam on ne valja.Naravno da su misljenja podjeljena.Neki su tvrdoglavi te ne mogu prihvatit nacin na koji je dosao na klupu reprezentacije (s nikakvim trenerskim referencama).I jos ga ne prihvacaju.

Pogrijesio je u vezi Balica.Znam da ima ovdje par forumasa koji misle da je bas to hrvatskoj trebalo, ali nije.Bas nije.Balic je najbolji rukometas svijeta svih vremena i ne mozete ga na taj nacin odbaciti.Fazon "nije se javljao na mobitel".To je bio itekakav sok za svakog ko prati reprezentaciju.Balic bi na ovom prvenstvu igrao prosjecno 15 minuta i sto je najvaznije odmorili bi Duvnjaka.Ovako je to bilo nemoguce.Balic bi sa svojim iskustvom pomogao reprezentaciji kao sto je to bilo i protiv Francuza u Londonu.

A Goluza kao trener je stasao i tu nema zamjerke.Vjerujem da ide do kraja.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 24 jan 2013, 16:27

DANTES je napisao/la:Nego Hrvati valja li vam sad konačno onaj Goluža?
Kritike prema Goluži u većinu slučajeva uopće nisu bile zbog igre tako da ti je nepotreban komentar u ovom "tonu".
Što se tiče igre zamjeralo mu se da se ekipa uvijek usere u "najvažnijoj" utakmici turnira (EP u Srbiji,OI u Londonu).

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 24 jan 2013, 16:35

Strašna utakmica Hrvatske sinoć protiv Francuza, doslovno su ih razbili i to njihovim oružjem jakom i čvrstom odbranom.Svaka čast komšijama na velikom uspjehom.
Zaista ih je 'gušt' gledati pogotovo kada utakmice prenosi Drago Ćosić :mrgreen:
Najzaslužniji za pobjedu su bili:Duvnjak, Alilović, Horvat, naravno ne treba zaboraviti sve igrače koji su dali svoj doprinos u odbrani.Naravno ne treba zaboraviti ni Golužu koji je ipak najzaslužniji za igru reprezentacije.
Hrvatska ide dalje, sutra čeka Danska, sretno momci, jedva čekam tu utakmicu :)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2013, 16:37

SiamoNoi je napisao/la:
Kritike prema Goluži u većinu slučajeva uopće nisu bile zbog igre tako da ti je nepotreban komentar u ovom "tonu".
Što se tiče igre zamjeralo mu se da se ekipa uvijek usere u "najvažnijoj" utakmici turnira (EP u Srbiji,OI u Londonu).
Pa i Cervar je izgubio sve od 2004? Zar ne? Da se razumijemo, ja Golužu kao.čovjeka prezirem! Hebes fasistu koji je najsrećniji kad mrzi, kad još u glavi vodi ratove na Balkanu i kad mu je to duhovna hrana... Lino.je to bolje znao zapakovati i bio je svima simpa i drag... Ali Goluža kao trener je po meni odličan.. Taktički je razbio sve trenere na SP... I potez da ne zove Balića je genijalan... Koliko god čitav svijet ja, ti i svi drugi voljeli Ivana, on je bivši igrač, i ovoj ekipi bi samo smetao....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 24 jan 2013, 16:40

SiamoNoi je napisao/la:
Na hrvatskim portalima koliko sam imao prilike vidjeti zamjeralo mu je se dosta toga.
Išli su toliko daleko i pisali da je marioneta Gobca.
Ali, treba ostaviti to po strani i slažem se da mu je polufinalna utakmica u Beogradu, kao i u Londonu protiv Francuske dosta odmogla da se brže adaptira i postane jedan od omiljenih trenera hrvatske reprezentacije.
Međutim, uradio je sada veliki posao i što god izvuči do kraja turnira biti će veliki plus.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 24 jan 2013, 16:42

Balic je najbolji igrac svih vremena i to je cinjenica.Ali trenutno nije ni 50 posto onoga Balica koji je zasluzio takvo priznanje.Nije na 2-3 posljednja sampionata.Nije vise ni u Atletiku to sto je bio.Mozda on i sada zasluzuje da igra ,ali mozda 10 ak minuta kako je neko gore dobro konstatovao.Ja Goluzu veoma cjenim zbog muda koja je imao u ovom slucaju.Licno mislim da bi puno teze Hrvatskoj s Balicem jer su ostali reprezantativci navikli da on rjesava stvari maestralno na svoj nacin ,a cinjenica je da to ne moze u toj mjeri kako je nekada radio.Ostali jednostavno u igri ne misle svojom glavom nego njegovom.Sada to vise nije slucaj i igra je samim tim puno raznovrsnija ,a protivnik jednostavno ne zna kada Hrvatska igra odakle mu prijeti najveca opasnost.E to je i najveca prednost ove reprezentacije koja ce i protiv Danaca sigurno igrati bez problema u napadu jer trenutno nema niko na svijetu ko ovakvu igru Hrvata moze braniti.Za napad Danaca postoji jednostavno rjesenje.Mrtvi jaki flaster od prvog do zadnjeg min. na Hansena iskljuciti ga potpuno iz igre i u tom odnosu snaga mislim da je pobjeda susjeda neminovna.Ja vjerujem da ce je ostvariti i otici do kraja jer im Spanci ne mogu nista ni pod razno.Price o pustanju u grupi su samo price jer ih Spanija jednostavno ne moze kvalitetom dobiti.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2013, 16:47

vidovitadjemila je napisao/la:Balic je najbolji igrac svih vremena i to je cinjenica.
Kako možeš samo jednog igrača izdvojiti i reći da je najbolji svih vremena. Ako detaljno pratiš rukomet dugo vremena vidjećeš da je to malo subjektivno mišljenje.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 24 jan 2013, 18:06

ma ok, to "najbolji svih vremena" uvijek potječe iz subjektivnog opredjeljenja. no, koliko ja pratim rukomet, boljeg nisam gledao, a po tome je za mene najbolji.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jan 2013, 18:10

Koliko god meni Balic bio drag kao igrac, nema on argumenata da bude najbolji igrac svih vremena, jer osim titule u Spanskom prvenstvu nista nije osvojio kada je klupski rukomet u pitanju - ne ubrajam titule u Zagrebu, jer ruku na srce isti nisu imali konkurencije u tom periodu.

Npr. Karabatic je miljama ispred njega i kada je klupski i kada je reprezentativni rukomet u pitanju. Balic je najvecu gresku u karijeri napravio kada je ja mislim 2009.godine odbio THW Kiel.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 18:32

Kakav Balic najbolji svih vremena, pa covjek ne igra odbranu.

Karabatic je mnogo korisniji od Balica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jan 2013, 18:39

Rukomet do smrti je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:Balic je najbolji igrac svih vremena i to je cinjenica.
Kako možeš samo jednog igrača izdvojiti i reći da je najbolji svih vremena. Ako detaljno pratiš rukomet dugo vremena vidjećeš da je to malo subjektivno mišljenje.
Ljudi se vjerovatno vode subjektivnim misljenjem, ali subjektivnim misljenjem vecine ljudi koji su glasali za njega na IHF-ovom izboru najboljeg rukometasa u povijesti...

Uostalom, tko god je vidio Balica u naponu snage, pogotovo tko je imao srece da ga prati uzivo, sasvim ce mu jasno biti zasto mu se tepa na taj nacin, kao i zasto je toliko puta bio proglasavan najkorisnijim igracem najvecih svjetskih smotri.

Usporediti ga ovako kao sto je amerosm npr. napravio s Karabaticem je presmijesno, ili virtual.
Balica mozes sa Dushebaievom i slicnima jedino u istu recenicu . Kakav crni Karabatic...
To vam je na razini da dodje neki pubertetlija i kaze Kobe Bryant je najbolji kosarkas svih vremena, ili u top 3.

Goluzi svaka cast za rezultat dosad, al Balic nije zasluzio da ga se tek tako skartirao uz nekakva glupa objasnjenja. Sve da nije zaigrao 5 minuta po susretu, zasluzio je biti medju pozvanima.
...Život za Široki...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 18:42

Objasni zasto je presmijesno, bas me zanima.

Ja ti garantujem da bi 90% trenera u ekipi vise zeljelo imati Karabatica.
Voli te tvoje Sarajevo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 24 jan 2013, 18:43

Ti ako u to vjerujes, ha nemam ti ja sta napisati da promijenis misljenje. Vidi se da i ne pratis rukomet nesto posebno.
...Život za Široki...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 24 jan 2013, 18:45

Virtu4l je napisao/la:Objasni zasto je presmijesno, bas me zanima.

Ja ti garantujem da bi 90% trenera u ekipi vise zeljelo imati Karabatica.

Karabatic je najveci igrac u povijesti rukometa! :lol: :lol: :lol: :lol:
Takav virtuoz i fer play igrac ,dao je posve novu dimenziju rukometu i njegovoj ljepoti ,samo ga jeb... to sto cesto igra under golova na sebe a cini mi se da to cesto i prolazi,covjek bez ikakve mrlje u karijeri i veliki humanista sto se tice reklamiranja gaća za muskarce!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 24 jan 2013, 18:46

kava igra,kakva obrana,bravo kauboji
ponosni smo,napokon su pali i francuzi,a mnogi su mislili da cemo dozivit ubjedljiv poraz
sada slijedi danska,bit ce gusto,ali i da izgubimo,momci su heroji ,niko im nece prigovoriti ;) ;)

HEROJI !
slika
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2013, 18:47

Pratim ga sasvim dovoljno.

Bas bih volio da mi objasnis zasto je presmijesno uporedjivati Balica sa Karabaticem.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.