Adnan Zahirović

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la Devil » 07 apr 2012, 14:07

AllGunsBlazing je napisao/la:Ako je to rekao jedan od glavnih ljudi Nalcika onda je fino. Samo nek se on bori, a prije ili kasnije ce ili preci u bolji klub ili ce se Nalcik pojacati, svejedno je liga dobra.
To je tehnicki direktor kluba. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 19 apr 2012, 13:42

Zahi četiri utakmice kazne zbog ovog starta. Nalchik će se opet žaliti i postoji mogućnost da se kazna smanji na dvije utakmice...
Čelik Zenica 1945

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 19 apr 2012, 15:20

Nimla_RZ je napisao/la:Zahi četiri utakmice kazne zbog ovog starta. Nalchik će se opet žaliti i postoji mogućnost da se kazna smanji na dvije utakmice...
E svasta u zemlji babuski!!!
Pa da je u Engleskoj ovakvo sudzenje ja mislim da bi Premijer liga bila na nivou nase Premijerke! :)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 maj 2012, 16:41

Nije bilo nista pametno na telki pa odlucih malo da uplaim stream Nalchik-Rostov.Zahirovic igrao svih 90 minuta ali ne na poziciji zadnjeg veznog nego na poziciji stopera u paru sa Crnogorcem Dzudovicem sto me moram priznati malo iznenadilo.Imao je par dobrih poteza ali vidi se da on nije za pozicije stopera,nema tu trkacku slobodu u igri kao sto ima na zadnjem i par puta se dobrano izgubio.
Utakmica inace zavrsena 2:2 uz dosta preokreta,vodio je Nalchik ali je Rostov uspeo da okrene na 2:1,a onda Nalchik sa igracem manje iz penala stize do remija koji im nista ne znaci jer su odavno ispali.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2012, 16:58

Devil je napisao/la:Nije bilo nista pametno na telki pa odlucih malo da uplaim stream Nalchik-Rostov.Zahirovic igrao svih 90 minuta ali ne na poziciji zadnjeg veznog nego na poziciji stopera u paru sa Crnogorcem Dzudovicem sto me moram priznati malo iznenadilo.Imao je par dobrih poteza ali vidi se da on nije za pozicije stopera,nema tu trkacku slobodu u igri kao sto ima na zadnjem i par puta se dobrano izgubio.
Utakmica inace zavrsena 2:2 uz dosta preokreta,vodio je Nalchik ali je Rostov uspeo da okrene na 2:1,a onda Nalchik sa igracem manje iz penala stize do remija koji im nista ne znaci jer su odavno ispali.
Sta mislis kakve su mu sanse da se proda u neki drugi klub na ljeto?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 maj 2012, 17:01

Cartman je napisao/la:
Devil je napisao/la:Nije bilo nista pametno na telki pa odlucih malo da uplaim stream Nalchik-Rostov.Zahirovic igrao svih 90 minuta ali ne na poziciji zadnjeg veznog nego na poziciji stopera u paru sa Crnogorcem Dzudovicem sto me moram priznati malo iznenadilo.Imao je par dobrih poteza ali vidi se da on nije za pozicije stopera,nema tu trkacku slobodu u igri kao sto ima na zadnjem i par puta se dobrano izgubio.
Sta mislis kakve su mu sanse da se proda u neki drugi klub na ljeto?
Sanse su po meni 100% samo je pitanje gde ce.Ipak nisam siguran da ce odma' da se otisne u lige petice iako potencijala za to ima,pre bih rekao da ce u gornji dom ruske lige. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2012, 17:11

Ma dobro je i to. Samo neka je standardan i neka igra u dobroj ligi.

nihco

Post Postao/la nihco » 02 maj 2012, 17:26

Cartman je napisao/la:Ma dobro je i to. Samo neka je standardan i neka igra u dobroj ligi.
po svoj prilici, od iduce sezone je u drugoj ruskoj ligi, tesko da ce napraviti transfer u neki premijerligaski tim i , u tom slucaju se postavlja pitanje kriterija. sto bi igrac iz druge ruske , imao prednost nad igracem koji igra drugoj njemackoj ili talijanskoj ligi?
Sent from my Commodore 64

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2012, 17:27

nihco je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ma dobro je i to. Samo neka je standardan i neka igra u dobroj ligi.
po svoj prilici, od iduce sezone je u drugoj ruskoj ligi, tesko da ce napraviti transfer u neki premijerligaski tim i , u tom slucaju se postavlja pitanje kriterija. sto bi igrac iz druge ruske , imao prednost nad igracem koji igra drugoj njemackoj ili talijanskoj ligi?
Eto Devil koji znam da prati rusku ligu, kaze da ce se prodat. Na osnovu cega ti kazes da nece? I koje to igrace mi imamo po drugim ligama Njemacke i Italije na njegovoj poziciji?

nihco

Post Postao/la nihco » 02 maj 2012, 17:39

Cartman je napisao/la:
nihco je napisao/la:
Eto Devil koji znam da prati rusku ligu, kaze da ce se prodat. Na osnovu cega ti kazes da nece? I koje to igrace mi imamo po drugim ligama Njemacke i Italije na njegovoj poziciji?
na osnovu toga sto je dobar dio sezone proveo u rezervi i ne slovi za igraca o kog se otimaju....na njegovoj trenutnoj poziciji, a to je stoper,recimo, imamo bicakcica ali to nije poenta....u drugim ligama petice su bicakcic, bajic, berberovic,vrancic, nadarevic, djuric, drugi vrancic .... cocalic, zukanovic , kojima je pozicija def. veznog prirodna, su u ligama i timovima koji su jaci od druge ruske lige.... postavio sam pitanje kriterija za pozivanje u reprezentaciju....ako je, do sada, za pozivanje zukanovica kriterij bio sto igra u jakoj ruskoj ligi, sta ce biti kada sutra, eventualno, bude igrao u drugoj ligi, a to ce se i desiti....
P.S. volio bih znati mna osnovu cega se smatra da ce se prodati?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 02 maj 2012, 18:15

Zahirovic je dobio priliku i odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica. Jedino je podbacio u Lisabonu, ali covjek je morao igrat beka i to protiv Ronalda i Nania. Za to je Susic kriv. Ako ostane u drugoj ligi, slazem se da mu mjesto nije sigurno u reprezentaciji. Ali za sada ima sigurno mjesto na spisku i vjerovatno i u prvih 11.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 maj 2012, 19:00

Ja @nihco cega sve ti nabaca u jedan post. :roll:
nihco je napisao/la:na osnovu toga sto je dobar dio sezone proveo u rezervi i ne slovi za igraca o kog se otimaju
Zahirovic je ove sezone za Spartak iz Nalchika odigrao 28 utakmica,tri puta usao sa klupe,ako je to dobar deo sezone onda stvarno ne znam. :roll:
nihco je napisao/la:na njegovoj trenutnoj poziciji, a to je stoper,recimo, imamo bicakcica ali to nije poenta
Njegova trenutna pozicija nije stoper,vec je i dalje to zadnji vezni,samo sto je danas iz meni nepoznatih razloga igrao na poziciji stopera.Verovatno zbog toga sto Nalchik osim Dzudovica nema krstenog stopera,Jovanovic,Kulikov,Mkoyan to je sve smesna klasa i zaista nije ni malo cudo sto je Nalchik primao golove kada su takvi likovi igrali u zadnjoj liniji.Po tvome automatizmu Mascherano ne bi trebao biti pozivan u reprezentaciju Argentine jer trenutno u Barci igra na stoperu a u Argentini imaju i Pareja i Otamendi i Burdisso... :roll:

Ajmo dalje iako nije vezano za temu prosto moram da se osvrnem na konstatacije:

Berberovic u ligi petice ? Od kada je to "Cvajta" postala liga petice,hajde da igra u klubu koji ce uci u Bundesku ali igra za Duisburg koji je blizi dnu a ne vrhu.

Safet Nadarevic u ligi petice ? :lol: Covece ligra igra u Eskisisehisporu a to je turska liga koja ni izbliza nije liga petice.

Branimir Bajic ? :lol: Procitati pod Berberovic....
nihco je napisao/la:P.S. volio bih znati mna osnovu cega se smatra da ce se prodati?
Na osnovu igara koje sam video od toga momka u dosadasnjem delu sezone.Gledao sam Nalchik mozda 4-5 puta ove sezone u utakmicama gde je Zahirovic igrao na svojoj poziciji zadnjeg veznog i bio je najbolji na terenu u redovima Spartaka,pa smem da se usudim i kazem da je uz veznjaka Kontsedalova najbolji igrac ove sezone u Spartaku.Gledao sam ga i za reprezentaciju i to sam vec par puta rekao da sam itekako prijatno iznenadjen njegovim igrama za reprezentaciju.Tako da prica kako se nije pokazao,da je ustvari rezerva je potpuno smesna. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 maj 2012, 19:21

Zanimljivo je da neki pokusavaju da ospore nekoga, a da ne znaju ni koju poziciju taj isti igra. Isto tako su ga pokusavali osporavati i zbog menadjera, ali ni to ne pali. Stvarno mi nije jasno, evo covjek kaze, kojem vala je isto igrao Cocalic ili Zahirovic, da je dobar i da dobro igra, medjutim nadje se opet neko ko vjerujem nije pogledao utakmice, i kaze suprotno.
Celik!3,2,2.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 02 maj 2012, 19:26

AllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljivo je da neki pokusavaju da ospore nekoga, a da ne znaju ni koju poziciju taj isti igra. Isto tako su ga pokusavali osporavati i zbog menadjera, ali ni to ne pali. Stvarno mi nije jasno, evo covjek kaze, kojem vala je isto igrao Cocalic ili Zahirovic, da je dobar i da dobro igra, medjutim nadje se opet neko ko vjerujem nije pogledao utakmice, i kaze suprotno.
Mnogo zamjenica u postu :D Zbuni me.. :) :)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 maj 2012, 19:27

L_blancos je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljivo je da neki pokusavaju da ospore nekoga, a da ne znaju ni koju poziciju taj isti igra. Isto tako su ga pokusavali osporavati i zbog menadjera, ali ni to ne pali. Stvarno mi nije jasno, evo covjek kaze, kojem vala je isto igrao Cocalic ili Zahirovic, da je dobar i da dobro igra, medjutim nadje se opet neko ko vjerujem nije pogledao utakmice, i kaze suprotno.
Mnogo zamjenica u postu :D Zbuni me.. :) :)
Neki(nihco,onaj ludjak dr.house) covjek(Devil) neko(vidi pod neki :D )
:D :D :D Znam imam malih problema sa ovim :D :D :D
Celik!3,2,2.

nihco

Post Postao/la nihco » 03 maj 2012, 01:36

Devil je napisao/la:Ja @nihco cega sve ti nabaca u jedan post. :roll:
nihco je napisao/la:na osnovu toga sto je dobar dio sezone proveo u rezervi i ne slovi za igraca o kog se otimaju
Zahirovic je ove sezone za Spartak iz Nalchika odigrao 28 utakmica,tri puta usao sa klupe,ako je to dobar deo sezone onda stvarno ne znam. :roll:
nihco je napisao/la:na njegovoj trenutnoj poziciji, a to je stoper,recimo, imamo bicakcica ali to nije poenta
Njegova trenutna pozicija nije stoper,vec je i dalje to zadnji vezni,samo sto je danas iz meni nepoznatih razloga igrao na poziciji stopera.Verovatno zbog toga sto Nalchik osim Dzudovica nema krstenog stopera,Jovanovic,Kulikov,Mkoyan to je sve smesna klasa i zaista nije ni malo cudo sto je Nalchik primao golove kada su takvi likovi igrali u zadnjoj liniji.Po tvome automatizmu Mascherano ne bi trebao biti pozivan u reprezentaciju Argentine jer trenutno u Barci igra na stoperu a u Argentini imaju i Pareja i Otamendi i Burdisso... :roll:

Ajmo dalje iako nije vezano za temu prosto moram da se osvrnem na konstatacije:

Berberovic u ligi petice ? Od kada je to "Cvajta" postala liga petice,hajde da igra u klubu koji ce uci u Bundesku ali igra za Duisburg koji je blizi dnu a ne vrhu.

Safet Nadarevic u ligi petice ? :lol: Covece ligra igra u Eskisisehisporu a to je turska liga koja ni izbliza nije liga petice.

Branimir Bajic ? :lol: Procitati pod Berberovic....
nihco je napisao/la:P.S. volio bih znati mna osnovu cega se smatra da ce se prodati?
Na osnovu igara koje sam video od toga momka u dosadasnjem delu sezone.Gledao sam Nalchik mozda 4-5 puta ove sezone u utakmicama gde je Zahirovic igrao na svojoj poziciji zadnjeg veznog i bio je najbolji na terenu u redovima Spartaka,pa smem da se usudim i kazem da je uz veznjaka Kontsedalova najbolji igrac ove sezone u Spartaku.Gledao sam ga i za reprezentaciju i to sam vec par puta rekao da sam itekako prijatno iznenadjen njegovim igrama za reprezentaciju.Tako da prica kako se nije pokazao,da je ustvari rezerva je potpuno smesna. ;)
od 42 kola odigrana u rusiji, ne igrati u 14 i u 3 biti rezerva jeste dobar dio, vise od 30% , ili mozda nije!? da li cemo takvog igraca nazvati standardnim, narocito pri cinjenici da je imao, pa izgubio mjesto u prvom timu najlosije ekipe ruske 1. lige.

ne mozes me fascinirati poznavanjem marginalnih fudbalskih karaktera, u koje i zahirovic, nazalost, spada, a da je igrao na stoperu, igrao je i to ne u jednoj utakmici.... poredjenje s mascheranom i barcelonom je krajnje neozbiljno, ovdje se radi, ponavljam, o igracu koji je izgubio mjesto u najlosijoj ekipi ruske lige!?

"u drugim ligama petice su bicakcic, bajic, berberovic,vrancic, nadarevic, djuric, drugi vrancic ." se odnosi na drugi kvalitativni rang liga popularno nazvanih "lige petice". sto se tice kvaliteta, njemacka i talijanska druga liga je, uglavnom, jaca od donjeg doma ruske prve lige.
pored safeta, postoji i enis nadarevic, standardno lijevo krilo varesea, serie b.

ja sam nalcik gledao skoro svaku utakmicu dok zahirovic, polovinom sezone, nijeizgubio mjesto u prvoj ekipi, tako da , otprilike, poznajem njegove kvalitete. u reprezentaciji nije pokazao nista vise od , recimo, besica protiv meksika ako utakmice protiv "velesile" , bjelorusije, ne smatramo necim posebnim.

sve u svemu, zahirovic je seli u drugu rusku ligu i sanse da, na osnovu igara, napravi transfer u visi rang, su minimalne. ako se to desi , ja cu biti sretan da priznam da nisam u pravu, nadam se i ti. bez smajlija i nepotrebne prepotencije i uz malo pazljivije citanje onoga sto sam napisao....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 maj 2012, 22:02

nihco je napisao/la:od 42 kola odigrana u rusiji, ne igrati u 14 i u 3 biti rezerva jeste dobar dio, vise od 30% , ili mozda nije!? da li cemo takvog igraca nazvati standardnim, narocito pri cinjenici da je imao, pa izgubio mjesto u prvom timu najlosije ekipe ruske 1. lige.
Naravno da cemo ga nazvati standardnim jer je to vise od 50% utakmica odigranih od pocetka pri tome je u tek malom broju zamenjen. ;) Ako je 50% pocetaka utakmice malo onda stvarno ne znam.Pri tome uzmimo da je ovo prelazna godina ruskog sampionata gde se prvenstvo igra od proslog marta,gde su klubovi pored ove 42 ligaske utakmice odigrali jos 20-ak prijateljskih gde je Zahirovic takodje igrao u vise od 50% onda dobijamo jedne strahobalne podatke utakmica koje ne bi mogli podneti ni mnogo jace ekipe od Nalchika.Pogledajmo npr.najjacu ekipu Rusije Zenit i koliko je pravilno rasporedjena minutaza.Naravno Zenit je 2-3 klase iznad Nalchika i ima veci fond igraca ali logicno je da u ovakvoj situaciji u kakvoj se nalazi ruska liga klubovi moraju konstantno da menjaju igrace. ;)

nihco je napisao/la:ne mozes me fascinirati poznavanjem marginalnih fudbalskih karaktera, u koje i zahirovic, nazalost, spada, a da je igrao na stoperu, igrao je i to ne u jednoj utakmici.... poredjenje s mascheranom i barcelonom je krajnje neozbiljno, ovdje se radi, ponavljam, o igracu koji je izgubio mjesto u najlosijoj ekipi ruske lige!?
Zar te ja pokusavam fascinirati ? Izvini ako si stekao takav utisak,ja samo pricam o onome sto vidim kroz pracenje ruske lige.Istina ne pratim je toliko koliko @Cartman pokusava reci ali zbog par igraca sa nasih prostora privlaci vise moje paznje nego neka druga liga.Kazem moguce da igra stopera ali to je mizerno u odnosu na ono sto igra na poziciji zadnjeg veznog.Rekao sam i da je jedan od razloga verovatno to sto Nalchik nema krstenog stopera a logicno je da zadnji vezni ponajbolje moze pokriti tu poziciji,no zar je to razlog zasto se Zahirovic ne bi pozvao u reprezentaciju da igra zadnjeg koga BIH u ovome trenutku nema na izvoz.Naravno da je poredjenje sa Mascheranom i Barcelonom neozbiljno ako pricamo o kvalitetu Nalchika i Barcelone odnosno o kvalitetu Mascherana i Zahirovica.Govorim ti to iz razloga sto mi je takva situacija gde klasicni zadnji igra stopera prva pada na pamet u modernom fudbalu.Pokusavam da ti prikazem sustinu da jedan zadnji vezni u klubu itekako moze igrati stopera kada zatreba,a u reprezentaciji pokriti poziciju zadnjeg.Mnogi treneri ce reci da je to plus jer dobijas veznu trkacku moc i odbrambrenu disciplinu,sto kada se sastavi u jedno dobija jednog mozda je i prejaka rec gospodara ali svakako jednog izrazito jakog zadnjeg veznog,sto je Zahirovic i pokazao u reprezentativnim utakmicama.
nihco je napisao/la:u drugim ligama petice su bicakcic, bajic, berberovic,vrancic, nadarevic, djuric, drugi vrancic ." se odnosi na drugi kvalitativni rang liga popularno nazvanih "lige petice". sto se tice kvaliteta, njemacka i talijanska druga liga je, uglavnom, jaca od donjeg doma ruske prve lige.
pored safeta, postoji i enis nadarevic, standardno lijevo krilo varesea, serie b.
Ovaj deo mi je dovoljan da shvatim da ti ustvari imas nesta licno protiv Zahirovica i da ti nije "legao".Hajde sada molim te objasni mi kakve veze imaju desni bek,dva stopera,to levo krilo sa pozicijom zadnjeg veznog ? Ja tu nikakve konekcije ne vidim.Hajde da si ovde dodao malog Besica koji je po meni mnogo bolji na poziciji zadnjeg nego na poziciji koja se vodi kao njegova stoper.Ali dodavati neka leva krila,neke ofanzivce kao razlog zasto Zahirovic ne bi trebao biti pozvan je :roll: .Mogao si napisati da BIH u ligi petice ima i Edina Dzeka,mozda je i to razlog zasto Zahirovic ne bi trebao biti pozvan. :roll:
nihco je napisao/la:ja sam nalcik gledao skoro svaku utakmicu dok zahirovic, polovinom sezone, nijeizgubio mjesto u prvoj ekipi, tako da , otprilike, poznajem njegove kvalitete. u reprezentaciji nije pokazao nista vise od , recimo, besica protiv meksika ako utakmice protiv "velesile" , bjelorusije, ne smatramo necim posebnim.
Tebi je sjajan nastup Zahirovica protiv Grcke nista ?
Tebi je odlican nastup protiv Belorusa nista ?
Tebi je oranje terena protiv Portugala nista ?
Samo cu se zapitati da li si gledao te reprezentativne utakmice u kojima je Zahirovic igrao.Tacnije da li si ih realno sagledao jer ja sam svaki taj mec odgledao i u snimku.Gledao sam i taj mec Bih-Meksiko kada je igrao Besic i jeste on dobro odigrao ali ni izbliza kao Zahirovic ova tri meca.Oni cak nisu ni isti tip zadnjeg,Besic mi je nekako vise kontalica ne terenu za razliku od Zahirovica koji je klasicni primer zadnjeg. ;)
nihco je napisao/la:sve u svemu, zahirovic je seli u drugu rusku ligu i sanse da, na osnovu igara, napravi transfer u visi rang, su minimalne. ako se to desi , ja cu biti sretan da priznam da nisam u pravu, nadam se i ti. bez smajlija i nepotrebne prepotencije i uz malo pazljivije citanje onoga sto sam napisao....
Po onome sto pokusavas da nametnes tesko da ces biti sretan,jer koliko mogu da primetim ti nisi nimalo realan po pitanju sagledavanja njegovih igara i kvaliteta i da su ti na poziciji zadnjeg bolji tamo neki Vrancici,Nadarevici i ostali nego on.A svakako da sve sto si napisao sam detaljno procitao i kasnije malo manje detaljnije obrazlozio zasto to nije tako.

Da rezimiram na kraju,BIH igraca kao Zahirovic svakako mora da ima u reprezantaciji jer su Muratovic i Rahimic svoje odigrali a upravo su jedina dva igraca koja njih mogu da nadomeste Zahirovic i Cocalic.Ja sam to i davno rekao da na poziciji zadnjeg veznog u reprezentaciji trenutno vidim samo njih dva.Cast Besicu al' on trenutno nema sta da trazi na toj poziciji jer cak i da ne igra neko od ova dva pored drugog treba da stoji Medunjanin kao centralni veznjak. ;)

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 04 maj 2012, 00:11

Zahirovic je standardan u ekipi, i prvi strijelac ekipe sa 4 gola, iako je citavu sezonu igrao zadnjeg veznog i stopera.Boljih igraca na njegovoj poziciji nemamo on je igrama u repki pokazao da je buducnost reprezentaicje.Na ljeto ide u veci i bolji klub sigurno
Limvo Likce

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 maj 2012, 00:55

Devil je napisao/la:Naravno da cemo ga nazvati standardnim jer je to vise od 50% utakmica odigranih od pocetka pri tome je u tek malom broju zamenjen. ;) Ako je 50% pocetaka utakmice malo onda stvarno ne znam.Pri tome uzmimo da je ovo prelazna godina ruskog sampionata gde se prvenstvo igra od proslog marta,gde su klubovi pored ove 42 ligaske utakmice odigrali jos 20-ak prijateljskih gde je Zahirovic takodje igrao u vise od 50% onda dobijamo jedne strahobalne podatke utakmica koje ne bi mogli podneti ni mnogo jace ekipe od Nalchika.Pogledajmo npr.najjacu ekipu Rusije Zenit i koliko je pravilno rasporedjena minutaza.Naravno Zenit je 2-3 klase iznad Nalchika i ima veci fond igraca ali logicno je da u ovakvoj situaciji u kakvoj se nalazi ruska liga klubovi moraju konstantno da menjaju igrace. ;)
Nemam nista protiv Zahe ali po cemu je on bolji od Ljevakovica mozda po jacin i kluba u kom nije ni standradan ili?
Mislim konkretno cime je on zasluzio poziv?
Imamo tu i Cocalica koji je standradan gdje god da igrao a nema ga na spisku , zasto?
Ne mozes me uzeti na pricu mlad ovo ono perspektiva itd sta cemo onda sa Viscom ili Stevanovicem?
Ako se zna da smo igrali cijele kvalifikacije bez desnog krila i zbog tog ispusili EP , KAKO MOZE ZAHA IMATI MJESTO U TIMU PRIJE VISCE I STEVANOVICA?????

Devil je napisao/la:Zar te ja pokusavam fascinirati ? Izvini ako si stekao takav utisak,ja samo pricam o onome sto vidim kroz pracenje ruske lige.Istina ne pratim je toliko koliko @Cartman pokusava reci ali zbog par igraca sa nasih prostora privlaci vise moje paznje nego neka druga liga.Kazem moguce da igra stopera ali to je mizerno u odnosu na ono sto igra na poziciji zadnjeg veznog.Rekao sam i da je jedan od razloga verovatno to sto Nalchik nema krstenog stopera a logicno je da zadnji vezni ponajbolje moze pokriti tu poziciji,no zar je to razlog zasto se Zahirovic ne bi pozvao u reprezentaciju da igra zadnjeg koga BIH u ovome trenutku nema na izvoz.Naravno da je poredjenje sa Mascheranom i Barcelonom neozbiljno ako pricamo o kvalitetu Nalchika i Barcelone odnosno o kvalitetu Mascherana i Zahirovica.Govorim ti to iz razloga sto mi je takva situacija gde klasicni zadnji igra stopera prva pada na pamet u modernom fudbalu.Pokusavam da ti prikazem sustinu da jedan zadnji vezni u klubu itekako moze igrati stopera kada zatreba,a u reprezentaciji pokriti poziciju zadnjeg.Mnogi treneri ce reci da je to plus jer dobijas veznu trkacku moc i odbrambrenu disciplinu,sto kada se sastavi u jedno dobija jednog mozda je i prejaka rec gospodara ali svakako jednog izrazito jakog zadnjeg veznog,sto je Zahirovic i pokazao u reprezentativnim utakmicama.
Jeseili vidio kad zadnji vezni igra stopera da je potrebno protivniku preci 3 puta pola trena da ti zabije gol ;)
Koliko je Celzi puta presa i dao golove?
Tako da ti i ta teorija spada u red smijesnih!
Devil je napisao/la:Ovaj deo mi je dovoljan da shvatim da ti ustvari imas nesta licno protiv Zahirovica i da ti nije "legao".Hajde sada molim te objasni mi kakve veze imaju desni bek,dva stopera,to levo krilo sa pozicijom zadnjeg veznog ? Ja tu nikakve konekcije ne vidim.Hajde da si ovde dodao malog Besica koji je po meni mnogo bolji na poziciji zadnjeg nego na poziciji koja se vodi kao njegova stoper.Ali dodavati neka leva krila,neke ofanzivce kao razlog zasto Zahirovic ne bi trebao biti pozvan je :roll: .Mogao si napisati da BIH u ligi petice ima i Edina Dzeka,mozda je i to razlog zasto Zahirovic ne bi trebao biti pozvan. :roll:
Pa kakva je logika da u nas pola reprezentacije igra na ne prirodnim pozicijama i poziva se Zahirovic umjesto igraca kojih uopste nemamo na odredzenim pozicijama u timu?
Kakava je logika na koju se pozivas da imamo na okupljanju repke Alispahica,Medunjanina,Misketa,Pjanica,Ibricica,Stilica svi isti igraci za istu poziciju pa da nam Ibricic igra desno krilo,Medunjanin DM-a Miske i Pjanic istu poziciju (jedan drugom smetaju) ,Zahirovic desnog beka,Lulic lijevog beka gdje je tu logika , dok Visca i O Vranjes nemaju poziva nikako????Idemo logiko.....
Devil je napisao/la:]Tebi je sjajan nastup Zahirovica protiv Grcke nista ?
Tebi je odlican nastup protiv Belorusa nista ?
Tebi je oranje terena protiv Portugala nista ?
Samo cu se zapitati da li si gledao te reprezentativne utakmice u kojima je Zahirovic igrao.Tacnije da li si ih realno sagledao jer ja sam svaki taj mec odgledao i u snimku.Gledao sam i taj mec Bih-Meksiko kada je igrao Besic i jeste on dobro odigrao ali ni izbliza kao Zahirovic ova tri meca.Oni cak nisu ni isti tip zadnjeg,Besic mi je nekako vise kontalica ne terenu za razliku od Zahirovica koji je klasicni primer zadnjeg. ;)
Protiv Portugala ...Ma daj ba pa po toj utakmici on nije ni za Nalcika usro se lik kao grlica...
Niko ne govori sto on u repki nego sto ispred ljudi koji su puno iskusniji i ljudi kojih uopste nemamo na pozicijama u repki...To je bit rasprave ne velicanje nekog na racun drugog...
Devil je napisao/la:Po onome sto pokusavas da nametnes tesko da ces biti sretan,jer koliko mogu da primetim ti nisi nimalo realan po pitanju sagledavanja njegovih igara i kvaliteta i da su ti na poziciji zadnjeg bolji tamo neki Vrancici,Nadarevici i ostali nego on.A svakako da sve sto si napisao sam detaljno procitao i kasnije malo manje detaljnije obrazlozio zasto to nije tako.
Sad si i vidovit... :roll:
Pa kako mozes reci da je bolji neko iz najlosijeg kluba ruske P lige od drugih a da te druge nismo ni isprobali...Vidovitost ili?

Devil je napisao/la:Da rezimiram na kraju,BIH igraca kao Zahirovic svakako mora da ima u reprezantaciji jer su Muratovic i Rahimic svoje odigrali a upravo su jedina dva igraca koja njih mogu da nadomeste Zahirovic i Cocalic.Ja sam to i davno rekao da na poziciji zadnjeg veznog u reprezentaciji trenutno vidim samo njih dva.Cast Besicu al' on trenutno nema sta da trazi na toj poziciji jer cak i da ne igra neko od ova dva pored drugog treba da stoji Medunjanin kao centralni veznjak. ;)
Ma sve to stoji da se on mora imati u repki ali zasto je izbor pao bas na njega pored 5 puta iskusnijih igraca koji dolaze iz 5 puta boljih klubova?
I jos nesto Medunjanina stavljati u tim pored Misketa je kao da od kornjace ocekujes pobjedu na 100 metra sprint u konkurenciji prebrzih takmicara...
Sve bi to i bilo lijepo da je realnost moguce prespavati...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 maj 2012, 01:31

Prvo da te upozorim da je pisanje sa dva nicka zabranjeno tako da se ne cudis ako stigne kovertirana cestitka sa kartom za dobro poznato mesto. ;)

Da se vratimo temi...
gringobih je napisao/la:Nemam nista protiv Zahe ali po cemu je on bolji od Ljevakovica mozda po jacin i kluba u kom nije ni standradan ili?
Mislim konkretno cime je on zasluzio poziv?
Imamo tu i Cocalica koji je standradan gdje god da igrao a nema ga na spisku , zasto?
Ne mozes me uzeti na pricu mlad ovo ono perspektiva itd sta cemo onda sa Viscom ili Stevanovicem?
Ako se zna da smo igrali cijele kvalifikacije bez desnog krila i zbog tog ispusili EP , KAKO MOZE ZAHA IMATI MJESTO U TIMU PRIJE VISCE I STEVANOVICA?????
Ljevakovica nisam gledao ove sezone nesta puno,gledao sam ga nekada u prvim kolima protiv Slavie,te nekad ovako pocetkom polusezone,mozda je to cak bilo i prvo kolo protiv Plzena.Vidis dobro me napomenu za Ljevakovica,sada se setih da je upravo u toj utakmici protiv Plzena igrao na poziciji stopera,pa me zanima kako to da sada odjednom ne vazi kriterij da ga ne treba pozivati jer ima boljih igraca na svojoj trenutnoj poziciji kako navede gore iznad. :roll: Joj,joj. :roll: :oops:
Ali kazem te dve utakmice gde sam gledao Ljevakovica svakako nisu dovoljne da dam svoj kompletni sud o tome igracu. ;)
gringobih je napisao/la:Jeseili vidio kad zadnji vezni igra stopera da je potrebno protivniku preci 3 puta pola trena da ti zabije gol
Koliko je Celzi puta presa i dao golove?
Tako da ti i ta teorija spada u red smijesnih!
Ja ispadam neozbiljan kada spominjem Barcelonu i Mascherana a onda se u replici pomene rec Chelsea i to je sasvim normalno. :roll:
gringobih je napisao/la:Pa kakva je logika da u nas pola reprezentacije igra na ne prirodnim pozicijama i poziva se Zahirovic umjesto igraca kojih uopste nemamo na odredzenim pozicijama u timu?
Kakava je logika na koju se pozivas da imamo na okupljanju repke Alispahica,Medunjanina,Misketa,Pjanica,Ibricica,Stilica svi isti igraci za istu poziciju pa da nam Ibricic igra desno krilo,Medunjanin DM-a Miske i Pjanic istu poziciju (jedan drugom smetaju) ,Zahirovic desnog beka,Lulic lijevog beka gdje je tu logika , dok Visca i O Vranjes nemaju poziva nikako????Idemo logiko.....
Opet ti zbrda zdola, ne postavljaj meni ta pitanja vec valjda mozes nekako naci e-mail Susica i onda ga pitaj,ili bar neke njegove blize saradnike.
U pricu o Zahirovicu i pozivanju u reprezentaciju i njegovom kvalitetu ne mesaj mi tamo neke napadace,krila,stopere.Ako vec hoces da dokazes da nema taj kvalitet usmeri se na zadnje vezne Medunjanina,Cocalica,Ljevakovica,Besica ili nekog petog desetog. ;)
gringobih je napisao/la: Protiv Portugala ...Ma daj ba pa po toj utakmici on nije ni za Nalcika usro se lik kao grlica...
Niko ne govori sto on u repki nego sto ispred ljudi koji su puno iskusniji i ljudi kojih uopste nemamo na pozicijama u repki...To je bit rasprave ne velicanje nekog na racun drugog...
Usr'o se ko grlica.Momak je za svoju "izvedbu" dobio pohvale od vecine strucnjaka koji su gledali utakmicu.Iako bas ne uzimam novinske ocene kao relevantan faktor,on je od raznih novinskih kuca dobio ocene 7.5 pa cak negde je bilo i 8.Ako je to lose i ako tako izgleda igrac "usran kao grlica" kako li onda izgleda kada je dobro.Licne afinitete je nekada bolje ostaviti po strani ako se planira realno pricati.
Sad si i vidovit...
Pa kako mozes reci da je bolji neko iz najlosijeg kluba ruske P lige od drugih a da te druge nismo ni isprobali...Vidovitost ili?
Da ti odgovorim kontrapitanjem ? :?
Jesi li ti vidovit ?
Sam si gore rekao da Vrancic igra standardno krilo u timu iz Serije B.Kako to da standardno krilo moze odgovoriti poziciji zadnjeg veznog,koliko to krila na ovome svetu u profesionalnom nogometu moze odigrati kvalitetno poziciju zadnjeg veznog ? Da te podsetimo pricamo o kvalitetima Adnana Zahirovica i poziciji zadnjeg veznog,a ne pricamo o tome ko bi trebao dobiti poziv na ostalim pozicijama.Zar bi zarad isprobavanja igraca na poziciji krila,napada,bekova reprezentacija trebala da ispasta na mnogi ce reci najvaznijoj poziciji u timu ? :roll:
gringobih je napisao/la:Ma sve to stoji da se on mora imati u repki ali zasto je izbor pao bas na njega pored 5 puta iskusnijih igraca koji dolaze iz 5 puta boljih klubova?
I jos nesto Medunjanina stavljati u tim pored Misketa je kao da od kornjace ocekujes pobjedu na 100 metra sprint u konkurenciji prebrzih takmicara...
Sve bi to i bilo lijepo da je realnost moguce prespavati...
I za kraj po treci put isto pitanje.
Koji su to igraci na poziciji zadnjeg veznog koji dolaze iz pet puta boljih klubova i pet puta iskusniji.Nemoj mi samo opet nabrajati razne Vrancice,Nadarevice i ostale gore pobrojane.Dakle imaju tu Ljevakovic(Teplice),Cocalic (Maccabi Haifa),Medunjanin(Maccabi Tel Aviv),Besic (HSV),je li to pet puta iskusnije sa najstarijim Admirom od 1984 godista cini mi se. :roll:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.