Velez:Sarajevo Utakmica pod "povecalom" bh javnosti jer 99% kladionicara ocekuje "kiks" Veleza koji bi samo potvrdio sumnje u namjestenu utakmicu...bez namjestaljke mogao bi biti nerjesen rezultat ali ipak diva je "ociglednija" ...gosk-slavija-slavija-velez-sarajevo-gosk-velez-sarajevo..."babo" osim bi se trabao malo pozabaviti sa svojim komitetom oko ovoga!
Gosk:Kozara Nakon sto je Gosk zavrsio ove dvije utakice kroz namjestanje moze se vratiti normalnom i regularnom nogometu gdje bi mogao i trebao pobjediti slabasnu Kozaru.
Sloboda:Leotar Leotar odlicno odigrao protiv Borca---ako pokazu pola znanja susic i anicic u duetu bi mogli srusiti vrlo slabu Slobodu...ali posto nema TV kamera i live komiteta za nadzor misljenja sam da Sloboda ovo minimalno uzima!
Borac:Siroki Dvije ekipe koje su u tri utakmice prpljetnog prvenstva i kupa totalno podbacile i pokazale antinogomet se susrecu...Borac sa novim trenerom kao i Siroki pa ne znam sto ocekivati,prije pobjedu domacina jer u Sirokom jednostavno nema igraca prema naprijed koji moze nesto uciniti protiv imalo ozbiljnije odbrane...u prvih 11...8 brazilaca i argentinaca koji trce kao prosjecni 50 godisnjak hercegovackih korjena na turniru 100 kilasa...spremni do bola stoga kad koncentracija padne Borac postize par golova...jer i od Veleza su trebali primiti par komada u zadnjih 20 min.
Zvijezda:RudarZvijezda djeluje preporodjeno nakon sto je otisao Sir(hahaha

Zeljeznicar:Travnik Zeljeznicar nastavlja niz pobjeda ,a bogme i imaju odlicnog trenera Osima koji zna postaviti i snimiti igru na terenu...Travnik realno ne moze iznenaditi a i Zeljeznicar nije u besparici da mora igrati sumnive utakmice kao komsije im sa Koseva.
Olimpic:Zrinjski Iako bi volio da Zrinja pobjedi biti ce to nemoguca misija,lani nam je Olimpic odrzao bukvicu u prvih 20 min uvalio 3 gola,jedino nas moze utjesiti to sto mi nismo toliko losi na gostovanjima dok je Olimpic kuci los,ali oni nam nikada nisu odgovarali i imamo negativan skor sa njima stoga pobjeda domacina koja udaljava "Musu pusu" strucnjaka od europe i ako Bog da priblizava mu zasluzen otkaz ,neka se vrati u Branitelj i tamo jos malo "kali" nije to kapacitet za dvostrukog sampiona drzave!