Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: 1899 Hoffenheim
jel obassi igra il je povrijedjen?
- bistrikboy
- Kontakt:
Hoffenheim je izgubio Vedu a doveo Sanogo-a,pogresan potez,Sanogo vec godinu i pol je van forme dosta je utakmica ove godine promatrao sa tribina...
rangnick najavio pojacanja za odbranu doveli Hildebrandta,opet greska,Hildebrandt zadnju godinu nije skoro nikako branio a kad bi dobio sansu kao u Kupu Kralja protiv Reala bio je katastrofa...
Desava se tacno ono sto je Uli Henes najavio,Rangnick nije sposoban osvojiti nesto,Schalke,Stuttgart a sad skoro sigurno Hoffenheim tri puta prvi na zimu al na kraju nista...
Hoffenheim je poslije bayera shvatio da ekipe u BL sada ima drugaciji pristup Hoffenheimu,jednostavno ovoj ekipi fali iskustva i kavliteta u odbrani za titulu,nadam se da ce biti u TOP 5 na kraju,ali i to ce biti jako tesko..
P.S.
Obasi usao na poluvrijeme...
rangnick najavio pojacanja za odbranu doveli Hildebrandta,opet greska,Hildebrandt zadnju godinu nije skoro nikako branio a kad bi dobio sansu kao u Kupu Kralja protiv Reala bio je katastrofa...
Desava se tacno ono sto je Uli Henes najavio,Rangnick nije sposoban osvojiti nesto,Schalke,Stuttgart a sad skoro sigurno Hoffenheim tri puta prvi na zimu al na kraju nista...
Hoffenheim je poslije bayera shvatio da ekipe u BL sada ima drugaciji pristup Hoffenheimu,jednostavno ovoj ekipi fali iskustva i kavliteta u odbrani za titulu,nadam se da ce biti u TOP 5 na kraju,ali i to ce biti jako tesko..
P.S.
Obasi usao na poluvrijeme...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
@ bistrikboy
Ja sam u postu od 18. decembra prosle godine sve ovo njima predvidjao, ali si samo ti, Geronimo i Ribery isto govorili.
Znao sam ako im se dogodi da jednog igraca nema nekoliko kola da nemaju tu sirinu da ga kvalitetno nadoknade. Isto tako sam govorio da im je transfer-politika krenula u pogresnom smjeru, dovode igrace koji pojma nemaju (trebao je Ragnick skontati sto se je Loew lahko odrekao Hildebranda). Sanogo jedino bio dobar napadac dok je igrao u Saudijskoj-Arabiji. Jos su oni zivjeli na toj euforiji koja ih je nosila kroz grad i medije prvi put u BL itd. Mozda si ih neki podcjenjivali, ali su sada procitana knjiga.
Evo statistke sto su Njemaci izracunali kad se uzmu utakmice Hoffenheima sa jos osam klubova iz gornjeg dijela tabele (znaci Bayern, Hertha, Hamburg, Leverkusen, Schalke, Bremen, Stuttgart, Wolfsburg).
Tabelle,der 9 Topteams der Liga:
1. 18 Punkte - Leverkusen - 10 Spiele
2. 17 Punkte - Bayern - 9 Spiele
3. 14 Punkte - Hamburg - 9 Spiele
4. 13 Punkte - Bremen - 9 Spiele
5. 13 Punkte - Berlin - 9 Spiele
6. 11 Punkte - Stuttgart - 9 Spiele
7. 10 Punkte - Schalke - 9 Spiele
8. 8 Punkte - Wolfsburg - 8 Spiele
9. 8 Punkte - Hoffenheim - 9 Spiele
Ova tabela govori koliko je Hoffenheim stvarno jak, jer ako gledamo samo utakmice izmedju najboljih timova nalaze se u sredini tabele, i realno ocekivati je da oni budu bolji od Cottbusa i Bielefleda i ostalih.
Ja sam u postu od 18. decembra prosle godine sve ovo njima predvidjao, ali si samo ti, Geronimo i Ribery isto govorili.
Znao sam ako im se dogodi da jednog igraca nema nekoliko kola da nemaju tu sirinu da ga kvalitetno nadoknade. Isto tako sam govorio da im je transfer-politika krenula u pogresnom smjeru, dovode igrace koji pojma nemaju (trebao je Ragnick skontati sto se je Loew lahko odrekao Hildebranda). Sanogo jedino bio dobar napadac dok je igrao u Saudijskoj-Arabiji. Jos su oni zivjeli na toj euforiji koja ih je nosila kroz grad i medije prvi put u BL itd. Mozda si ih neki podcjenjivali, ali su sada procitana knjiga.
Evo statistke sto su Njemaci izracunali kad se uzmu utakmice Hoffenheima sa jos osam klubova iz gornjeg dijela tabele (znaci Bayern, Hertha, Hamburg, Leverkusen, Schalke, Bremen, Stuttgart, Wolfsburg).
Ova tabela govori koliko je Hoffenheim stvarno jak, jer ako gledamo samo utakmice izmedju najboljih timova nalaze se u sredini tabele, i realno ocekivati je da oni budu bolji od Cottbusa i Bielefleda i ostalih.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Izvini, ali nisi u pravu u vezi Hoffenhajma, Ljudi drugi na tabeli nakon 20 kola i kazes procitana knjiga, ko je njiha pobijedio, mislim razvalio, osim Leverkuzena sinoc, a oni su tek usli i prvu bundesligu i trebali su primatu redovno 3-4 komada ali nisu jer posjeduju kvalitet i nenalaze se bezveze na vrhu tabele, govorili su i na pocetku past ce Hoffenhajm ali oni nepadose nego su i dalje u vrhu.amerosm je napisao/la:@ bistrikboy
Cuj Wolfsburg ispred Hoffenhajma, a mislim da su prvu danas u gostima pobijedili
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Sto se tice Hoffena, fali im Vedad nenormalno. Stvaraju i dalje dosta sansi ali nema ko da ih pretvori u go. A sa njegovom povredom i ostali igraci kao da su izgubili dosta samopouzdanja i vjere u sebe. Vecinom su to mladi i neiskusni igraci, sa krhkom psihom. Sada je na Ragnicku da ih pokusa vratiti u psihicku formu. Imaju potencijal mogu najmanje izboriti kup UEFA, mozda i ligu prvaka
Amire molim te opet procitaj ono sto sam napisao. U ovoj mojoj tabeli se gledaju samo utakmice (npr. Hoffenheim - Wolfsburg; Hamburg - Bayern itd.). Nisu uzete u obzir utakmice protiv Frankfurta, Bielefelda, Cottbusa, Gladbacha itd.
Od ekipa koje se nalaze u prvom dijelu tabele imaju samo 8 bodova, sto dovoljno govori da nemaju jos kvalitet da se nose sa najacim. Jedino sto su gore od navednih zasluzeno pobjedili bio je HSV (ne pravdam taj poraz, ali HSV-u su tada falila 4-ica igraca iz prve postave).
Ovo malo bolje jos da ti pojasnim.
Leverkusen - odigrali obje utakmice i Leverkusen im ocito lekciju
Bayern - nesretno izgubili, Bayern imao srece, koju je Hoffenheim imao protiv Wolfsburga
Bremen - Bremen se nakon 4-1 opustio, i prije su se vratili u utakmicu zbog gluposti Mertesackera nego svojom igrom
Stuttgart - zavrsena utakmica 0-0, u njoj imao Stuttgart vise od igre
Hertha - zasluzena pobjeda Berlinaca, gledao sam tu utakmicu zatvorili Salihovica i Ibisevica i odmah Hoffenheim nije bio opasan
Schalke - vise sretno nego zasluzeno dosli do boda, sudija iskljucio Jonsa a covijek nije nista uradio, pa onda iskljucio ja mislim Kobiashvilija
HSV - zasluzena pobjeda, ali kako sam gore rekao tada nisu igrala 4-ica igraca iz prve postave HSV-a (Atouba, Jansen, Guerrero, De Jong). Dovoljno govori o problemima HSV-a tada da je stoper Mathijsen igrao na na lijevoj strani u veznom redu.
Wolfsburg - imali srecu koji nisu imali u Minhenu, i kako svabo kaze sve se izjednaci na kraju sezone
Zakljucak: Hoffenheim je za mene ekipa koja se nalazi izmedju 5-10 pozicije po kvaliteti, euforija ih je nosila prvi dio sezone, neki ih potcjenjivali, ali sada su procitana knjiga, znas da trebas zatvoriti Ibisevica (dok je bio zdrav) i Salihovica i dobijes utakmicu. Jednostavno nemaju taj kvalitet kao sto imaju npr. Bayern, vidio si HSV zatvorio Riberya, oni idu na drugu stranu preko Schweinia, ili korz sredinu sa Ze-om itd.
Hoffenheim je ekipa ista kao prosle godine moj HSV, koji je puno zavisio od Van der Vaarta, igra se samo svodila na njega i ako si njega zatvorio dobijes utakmicu, sto je npr. ove godine druga prica, imas jednog Jarolima koji ide korz sredinu, jednog Trochowskog koji mjenja strane, jednog Guerrera koji nekad igra kao play-maker i jednu radilicu koji uvijek vrsi pritisak, i jednog igraca koji ima taj "killerinstinkt" kao sto kazu njeci u Petricu.
Naravno da Cottbus nema igrace koje mogu uraditi ovo gore navedeno, ali vidis trenutno da puno ovise o Vedadu i Seji, pa ne moze ni Sejo sve sam. Nemojte me sada pogresno shvatiti ovo sto cu napisati, ali ova povreda Ibisevica je strasna, ali trebalo nek shvate glupi njeci koliko im znaci. Kad su on i Salihovic razvalili Slovence na stanici Hoffenheima niko nista ne pise, ali je tu vijest da je Weis debitovao za njemacku i komentari novinara i ostalih ljudi. Yebo ih Weis gdje je on sada.
Od ekipa koje se nalaze u prvom dijelu tabele imaju samo 8 bodova, sto dovoljno govori da nemaju jos kvalitet da se nose sa najacim. Jedino sto su gore od navednih zasluzeno pobjedili bio je HSV (ne pravdam taj poraz, ali HSV-u su tada falila 4-ica igraca iz prve postave).
Ovo malo bolje jos da ti pojasnim.
Leverkusen - odigrali obje utakmice i Leverkusen im ocito lekciju
Bayern - nesretno izgubili, Bayern imao srece, koju je Hoffenheim imao protiv Wolfsburga
Bremen - Bremen se nakon 4-1 opustio, i prije su se vratili u utakmicu zbog gluposti Mertesackera nego svojom igrom
Stuttgart - zavrsena utakmica 0-0, u njoj imao Stuttgart vise od igre
Hertha - zasluzena pobjeda Berlinaca, gledao sam tu utakmicu zatvorili Salihovica i Ibisevica i odmah Hoffenheim nije bio opasan
Schalke - vise sretno nego zasluzeno dosli do boda, sudija iskljucio Jonsa a covijek nije nista uradio, pa onda iskljucio ja mislim Kobiashvilija
HSV - zasluzena pobjeda, ali kako sam gore rekao tada nisu igrala 4-ica igraca iz prve postave HSV-a (Atouba, Jansen, Guerrero, De Jong). Dovoljno govori o problemima HSV-a tada da je stoper Mathijsen igrao na na lijevoj strani u veznom redu.
Wolfsburg - imali srecu koji nisu imali u Minhenu, i kako svabo kaze sve se izjednaci na kraju sezone
Zakljucak: Hoffenheim je za mene ekipa koja se nalazi izmedju 5-10 pozicije po kvaliteti, euforija ih je nosila prvi dio sezone, neki ih potcjenjivali, ali sada su procitana knjiga, znas da trebas zatvoriti Ibisevica (dok je bio zdrav) i Salihovica i dobijes utakmicu. Jednostavno nemaju taj kvalitet kao sto imaju npr. Bayern, vidio si HSV zatvorio Riberya, oni idu na drugu stranu preko Schweinia, ili korz sredinu sa Ze-om itd.
Hoffenheim je ekipa ista kao prosle godine moj HSV, koji je puno zavisio od Van der Vaarta, igra se samo svodila na njega i ako si njega zatvorio dobijes utakmicu, sto je npr. ove godine druga prica, imas jednog Jarolima koji ide korz sredinu, jednog Trochowskog koji mjenja strane, jednog Guerrera koji nekad igra kao play-maker i jednu radilicu koji uvijek vrsi pritisak, i jednog igraca koji ima taj "killerinstinkt" kao sto kazu njeci u Petricu.
Naravno da Cottbus nema igrace koje mogu uraditi ovo gore navedeno, ali vidis trenutno da puno ovise o Vedadu i Seji, pa ne moze ni Sejo sve sam. Nemojte me sada pogresno shvatiti ovo sto cu napisati, ali ova povreda Ibisevica je strasna, ali trebalo nek shvate glupi njeci koliko im znaci. Kad su on i Salihovic razvalili Slovence na stanici Hoffenheima niko nista ne pise, ali je tu vijest da je Weis debitovao za njemacku i komentari novinara i ostalih ljudi. Yebo ih Weis gdje je on sada.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- bistrikboy
- Kontakt:
@amerosm
svaka cast to sam i mislio a ne da obezvrijedim njihove dosadasnje rezultate...
svaka cast to sam i mislio a ne da obezvrijedim njihove dosadasnje rezultate...

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Re: Bundesliga
Veceras veliki "revier" ili "ruhrpott" derbi Schalke-Borussia, najveci u Njemackoj.
Ova utakmica po pravilu obecava sve moguce sto se na jednoj utakmici vidjeti moze.
S04 pod vecim pritiskom, navijaci traze smjenu trenera i menadzera, Bordon out, vraca se Jones.
Bice interesantno...
Ova utakmica po pravilu obecava sve moguce sto se na jednoj utakmici vidjeti moze.
S04 pod vecim pritiskom, navijaci traze smjenu trenera i menadzera, Bordon out, vraca se Jones.
Bice interesantno...
Vom Jäger zum Gejagten
geronimo je napisao/la:Veceras veliki "revier" ili "ruhrpott" derbi Schalke-Borussia, najveci u Njemackoj.
Bice interesantno...
Schalke bez Bordona,BVB bez Kube,Dede-a,Hummels-a,Lee-a i Tinge.BVB pobjedila samo jednom u posljednjih 11 susreta protiv Schalke-a u gostima ali u zadnje vrijeme je dosta meceva zavrsilo i remijem.Procentualno-BVB manje bodova osvaja petkom i nedjeljom zajedno nego subotom a uprava je zbog toga i malo kriticna jer pogotovo se malo domacih tekmi bvb-a igra subotom...ali za nadati se da veceras bar nece izgubiti...
Navijam za BVB veceras,sjecam se jos kad sam u Svicarskoj zivio kad sam imao dres Molera uvijek su mi bili drag tim...
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
Hammers, sto bolan napusti Svicu?hammers je napisao/la:Navijam za BVB veceras,sjecam se jos kad sam u Svicarskoj zivio kad sam imao dres Molera uvijek su mi bili drag tim...

Vjeciti talenat Lars Ricken, koji je sam sjebo Juve u finalu '97 LP sa sjajnim golovima...
Vom Jäger zum Gejagten
Auu bas kad se sjetim strasna ekipa Ricken mi je jedan od drazih bio kad se sjetim njegovog loba u finalu ali ko sto rece **** ga ozlijede evo malo podsjecanja na golgeronimo je napisao/la:Hammers, sto bolan napusti Svicu?hammers je napisao/la:Navijam za BVB veceras,sjecam se jos kad sam u Svicarskoj zivio kad sam imao dres Molera uvijek su mi bili drag tim...Turbo-Moller...brz ko munja, ali metiljav bio brate. BVB '90-tih, strasna ekipa, povratnici (njemacki) iz Italije+Otmar...Sammer klasa od igraca (yebase ga povrede),u napadu cuveni svicarac Chapuizan...jedan od tri (cini mi se) stranca koji su uspjeli u bundesligi upisati preko 100 golova.
Vjeciti talenat Lars Ricken, koji je sam sjebo Juve u finalu '97 LP sa sjajnim golovima...
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 20 avg 2013, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
Joj Raja gdije me nadoste, pa to je moj klub od 95 godine, sa suzama u ocima sam gledo finale na dobrom starom OLIMPIA STADIUM u Minhenu, 3:1 smo oderali Juve, pa sretnijeg navijackog trenutka u zivotu nisam dozivio, Lars Ricken nakon samo 4 sec kako je uso momak sa svojih 17 godina postade jedna od nezapamcenih legendi u historiji Borusije.Drago mi je da nas ima navijaca, nocas Ako Bog Da ima makar 1 bod da odnesemo iz Gelzenkirhena.Pozdrav svim navijacima BVB, Adnane brate nisi sam evo ti podrske.
Neka, dobro je da ima vise "bundesligasa" na forumu. Oni "englezi", pogotovi Redsi su apsolutna vecina
Nego, zna li ko od vas, ima li u BiH kakva knjiga o historiji bundeslige, na nekom od ovih "balkanskih jezika" (bosanski, hrvatski, srpski)...Prije godinu-dvije sam nasao kao neku fudbalsku enciklopediju na sajmu knjiga u skenderiji, al' necu to (vise nalik slikovnici nego ozbiljnoj knjizi). I engleski moze doci u obzir, mada clanaka o bundesligi na engleskom na internetu ima mali milion. Pa eto, ako ko zna nesto, neka preporuci.

Nego, zna li ko od vas, ima li u BiH kakva knjiga o historiji bundeslige, na nekom od ovih "balkanskih jezika" (bosanski, hrvatski, srpski)...Prije godinu-dvije sam nasao kao neku fudbalsku enciklopediju na sajmu knjiga u skenderiji, al' necu to (vise nalik slikovnici nego ozbiljnoj knjizi). I engleski moze doci u obzir, mada clanaka o bundesligi na engleskom na internetu ima mali milion. Pa eto, ako ko zna nesto, neka preporuci.
Edib86 je napisao/la:Joj Raja gdije me nadoste, pa to je moj klub od 95 godine, sa suzama u ocima sam gledo finale na dobrom starom OLIMPIA STADIUM u Minhenu, 3:1 smo oderali Juve, pa sretnijeg navijackog trenutka u zivotu nisam dozivio, Lars Ricken nakon samo 4 sec kako je uso momak sa svojih 17 godina postade jedna od nezapamcenih legendi u historiji Borusije.Drago mi je da nas ima navijaca, nocas Ako Bog Da ima makar 1 bod da odnesemo iz Gelzenkirhena.Pozdrav svim navijacima BVB, Adnane brate nisi sam evo ti podrske.
Cudo se desi-jos jedan navijac BVB-a,Lose smo poceli ovaj proljetni dio-2 boda iz 3 utakmice jos ako veceras izgubimo ne pise nam se dobro ali za nadati se da uzimamo makar bod plavim papcima.Mislim da je najveci razlog nase nesto losije igre u nastvaku neigranje Kube koji je trebao zaigrati jos protiv Cottbusa ali nesto se zakomplikovalo
Ma neznam vala nesta nam lose ide zadnjih godina pravo, evo sad sa strumfovina gubimo sa 1:0 pogotkom Kuranija u 20 minuti.Neznam stvarno u cemu je problem, ali ja mislim da je najveci problem Menedment, pa brate zamijeniti Petrica i Zidana je smijesno cijeli nas svijet ismijava, Petric pravi dar mar u HSV-u, a ovaj cisti kopacke po klupi i bolnicama.
Zabi ga Zidan svaka mu dala 

hammers je napisao/la:Zabi ga Zidan svaka mu dala
Bravo za njega,ostajemo ispred Schalke-a na tabeli -a ovo je 11 remi ove sezone

@edib 86
Ja sam volio Petrica mnogo ali mislim da uprava nije napravila los potez.Dede se povrijedio i bio je potreban jedan bek u ekipi,para se nije imalo.Za Petrica smo dobili Zidana i 4 miliona za koje je je kupljen Lee koji je odigrao odlicno zasad a evo i Zidan postize svoj 5. gol od dolaska
P.S.10 000 navijaca Dortmunda je bilo na stadionu
ova utakmica izmedju šalkea i borusije je negdje u rangu redjine i ancone ili u najboljemu slucaju sanderelenda i birmingena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.