Daleko od toga da je to krivica promjene Rice-Partey, vec cjelokupnog sistema. Da bilo ko invertira s desne strane osim Timbera, ne bi ni Partey napravio neku prevagu kao jedini pravi vezni igrac u toj ekipi. Havertz je sve osim veznog igraca, a pogotovo ne onakvog kakvog ga Arteta zeli. Ne bi me iznenadilo da sutra pocnu Jorginho i Rice jer ovdje ne smijemo dopustit vjetromentinu u odbrani. Jedino sto valja u igri Uniteda su lopte Cigana u prostor a u prve 3 tekme smo ga mi protivnicima davali u izobilju. Mislim da zavisi ko pocinje skroz naprijed. S Eddijem je Havertz 100% u prvih 11, dok start Jesusa mozda znaci ubacivanje Vieire, ESR ili kao sto rekoh Jorginha na DMF, a Rice da igra malo isturenije.Brokula je napisao/la: ↑02 sep 2023, 20:04Nije on na nivou Parteya, nit ima njegovu glatkocu u igri. Pa ko je pratio pripremne utakmice, pokusao je Arteta bez Parteya ( vjerovatno planirao da ga se rijesi) i igra nam je bila raspad zivi pa je skontao da bez njega ne funkcionise.
Ovo sto smo igrali u prve 3 utakmice je cisto sto forsira Havertza u prvih 11, a ne zna kako da ugura Parteya pa hajde neki inverted bek. Cisto glupiranje bilo zarad da se Nijemac ubaci u pocetnu.
Partey zdrav i u formi je top 3 DMFa na svjetskom nivou, a ne samo u EPL. Problem je nekonstantnost, kako zdravstvenog stanja, tako i igrackih predstava. Sljedece ljeto ga se treba rijesit dok nije umro. Neko je gore spomenuo isto Zinchenka. On koliko god nam donosi ofanzivno, toliko nas kosta defanzivno. Momak je jedan od gorih bekova lige sto se tice odbrambenih karakteristika. On bi bio klupiran u svakoj tijesnoj utakmici, samo da se nije Timber povrijedio. Makar 50% golova primamo s te njegove strane ili nakon njegovih gluposti u sredini. Medjutim, to je sva prica oko ovog sistema uopceno. Ako ne iskoristis posjed, onda se samo nadaj da protivnik nece imat 2-3 dobre tranzicije po tekmi, jer ce u suprotnom slucaju imat i 2 zicera.
Rice ima sad priliku pokazat da li je spreman za najvisi nivo ili ne. Bukvalno nam sad sezona ovisi o njegovim igrama, a Arteta nek ga p-pusi sa izjavama laganog uklapanja i kontanja sistema. Dao si 170 miliona na 2 igraca kojima treba godina da se uklope? Je li mene neko zaje.bava ovdje? Bio si drugi i borio se do zadnjeg kola skoro, trebas dodat 2-3 igraca za iskorak dalje i ti izvalis 200+ miliona da cekas jos godinu, pa da onda napadnes City opet? Ja mu ne pusim tu pricu, a nadam se da nece ni uprava. Sve osim borbe za titulu i makar nekog trofeja osim CS je promasena sezona. S povredama ili ne. Mi smo zbog tih izgovora evo 20 godina na istom mjestu. Henry povreda sezona prije odlaska u Barcu, pa Eduardo, pa RVP, pa one sezone sa Leicesterom se pola ekipe povrijedilo. Kao da mi jedini imamo problema s povredama.