Arsenal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

AshburtonG
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AshburtonG » 02 sep 2023, 21:03

Brokula je napisao/la:
02 sep 2023, 20:04
Orion87 je napisao/la:
02 sep 2023, 20:01
Brokula je napisao/la:
02 sep 2023, 19:56

Partey iznosi i prenosi loptu daleko kvalitetnije od bilo koga u EPL. Nismo mi slucajno bili drugi prosle sezone i zamalo osvojili
Šta misliš koliko Rice zaostaje u tom segmentu i koliko može na toj poziciji, mislim da za ove pare mora bar 85 posto tog nivoa bit, jer u reprezentaciji ono bar sto sam ja vidio bas od Declana kreće napad i to iznošenje lopte u tranziciji
Nije on na nivou Parteya, nit ima njegovu glatkocu u igri. Pa ko je pratio pripremne utakmice, pokusao je Arteta bez Parteya ( vjerovatno planirao da ga se rijesi) i igra nam je bila raspad zivi pa je skontao da bez njega ne funkcionise.
Ovo sto smo igrali u prve 3 utakmice je cisto sto forsira Havertza u prvih 11, a ne zna kako da ugura Parteya pa hajde neki inverted bek. Cisto glupiranje bilo zarad da se Nijemac ubaci u pocetnu.
Daleko od toga da je to krivica promjene Rice-Partey, vec cjelokupnog sistema. Da bilo ko invertira s desne strane osim Timbera, ne bi ni Partey napravio neku prevagu kao jedini pravi vezni igrac u toj ekipi. Havertz je sve osim veznog igraca, a pogotovo ne onakvog kakvog ga Arteta zeli. Ne bi me iznenadilo da sutra pocnu Jorginho i Rice jer ovdje ne smijemo dopustit vjetromentinu u odbrani. Jedino sto valja u igri Uniteda su lopte Cigana u prostor a u prve 3 tekme smo ga mi protivnicima davali u izobilju. Mislim da zavisi ko pocinje skroz naprijed. S Eddijem je Havertz 100% u prvih 11, dok start Jesusa mozda znaci ubacivanje Vieire, ESR ili kao sto rekoh Jorginha na DMF, a Rice da igra malo isturenije.

Partey zdrav i u formi je top 3 DMFa na svjetskom nivou, a ne samo u EPL. Problem je nekonstantnost, kako zdravstvenog stanja, tako i igrackih predstava. Sljedece ljeto ga se treba rijesit dok nije umro. Neko je gore spomenuo isto Zinchenka. On koliko god nam donosi ofanzivno, toliko nas kosta defanzivno. Momak je jedan od gorih bekova lige sto se tice odbrambenih karakteristika. On bi bio klupiran u svakoj tijesnoj utakmici, samo da se nije Timber povrijedio. Makar 50% golova primamo s te njegove strane ili nakon njegovih gluposti u sredini. Medjutim, to je sva prica oko ovog sistema uopceno. Ako ne iskoristis posjed, onda se samo nadaj da protivnik nece imat 2-3 dobre tranzicije po tekmi, jer ce u suprotnom slucaju imat i 2 zicera.

Rice ima sad priliku pokazat da li je spreman za najvisi nivo ili ne. Bukvalno nam sad sezona ovisi o njegovim igrama, a Arteta nek ga p-pusi sa izjavama laganog uklapanja i kontanja sistema. Dao si 170 miliona na 2 igraca kojima treba godina da se uklope? Je li mene neko zaje.bava ovdje? Bio si drugi i borio se do zadnjeg kola skoro, trebas dodat 2-3 igraca za iskorak dalje i ti izvalis 200+ miliona da cekas jos godinu, pa da onda napadnes City opet? Ja mu ne pusim tu pricu, a nadam se da nece ni uprava. Sve osim borbe za titulu i makar nekog trofeja osim CS je promasena sezona. S povredama ili ne. Mi smo zbog tih izgovora evo 20 godina na istom mjestu. Henry povreda sezona prije odlaska u Barcu, pa Eduardo, pa RVP, pa one sezone sa Leicesterom se pola ekipe povrijedilo. Kao da mi jedini imamo problema s povredama.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 02 sep 2023, 21:43

I ja se nadam za taj pasus. Generalno smo mogli i osvojiti ligu prosle sezone po igrackim kvalitetima, ali smo ostali kratki na kraju.
Skrsili ovo ljeto 200 miliona i Arteta poceo izmisljat toplu vodu iznova? Bukvalno bez ikakvog povoda i razloga je unazadio igru tima i limitirao pola igraca. Od uigrane masinerije dosli smo da igraci nisu sigurni sta trebaju raditi.
Mi smo u fazi gdje manje ekipe trebamo mesti sa terena bez puno problema, a ne ovo sto se trenutno desava. Ovo je nedopustivo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 sep 2023, 22:56

Nisam vjerovao da ću navijati da Vieiru vidim umjesto Havertza u prvih 11.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 02 sep 2023, 23:23

Brokula je napisao/la:
02 sep 2023, 21:43
I ja se nadam za taj pasus. Generalno smo mogli i osvojiti ligu prosle sezone po igrackim kvalitetima, ali smo ostali kratki na kraju.
Skrsili ovo ljeto 200 miliona i Arteta poceo izmisljat toplu vodu iznova? Bukvalno bez ikakvog povoda i razloga je unazadio igru tima i limitirao pola igraca. Od uigrane masinerije dosli smo da igraci nisu sigurni sta trebaju raditi.
Mi smo u fazi gdje manje ekipe trebamo mesti sa terena bez puno problema, a ne ovo sto se trenutno desava. Ovo je nedopustivo
Zaigrao se previse a za to smo krivi i mi navijaci. To su oni sto te napadaju kad kritiziras ocigledne pogreske, jer eto igrali smo sezonu iznad ocekivanja. Bas se vidi i na presicama dosta visi nivo ignorancije i emancipacije od realnosti. Nesto sto je krasilo i Pepa, dok nije skontao da nije pokupio svu pamet svijeta, pa doveo prave odbrambene igrace, pravog DMFa i pravog napadaca. Neki dan hladno izvali da smo promijenili 43 defanzivne formacije u tekmi protiv Fulhama. Mene bi sramota bilo reci da ti protiv Fulhama treba tolika takticka adaptacija, a pogotovo zbog toga sto to govori o prefluidnom sistemu kojeg vjerovatno samo on konta i to nakon 2 litra sangrije. Govori novinaru da njihov pogled na taktiku i njegov nisu isti, te da ovaj ne moze razumjet, a covjek ga pitao sto se jednostavno ne vrati taktici koja je funkcionirala. :rol:

Imam osjecaj da ga je Pep ubio toliko u pojam u ovim medjusobnim duelima da je poceo popravljat stvari koje su funkcionirale skoro savrseno, a da je zapostavio ono gdje je skripalo (odbrana i realizacija napadaca). Vise od svega bih volio da me u potpunosti razuvjeri te da budemo u igri do januara i na maksimalno 5 poena zaostatka, jer bi uz 2 pojacanja na zimu mogli ovaj put uci u ozbiljniji fight na kraju. Do tad bi se valjda trebali asimilirat novi igraci, novi sistem uigrat, stakleni Partey vratit i ponudit nam 5 mjeseci top nivoa u kontinuitetu i ugovorit Toney vec od 1.januara.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 13:59

Sta ocekujemo danas? Realisticno mislim da cemo uci sporo i plasljivo u utakmicu. Na kraju ce biti traljavi bod nazor izvucen.

Nadam se da ce me demantovat
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 sep 2023, 14:17

Brokula je napisao/la:
03 sep 2023, 13:59
Sta ocekujemo danas? Realisticno mislim da cemo uci sporo i plasljivo u utakmicu. Na kraju ce biti traljavi bod nazor izvucen.

Nadam se da ce me demantovat
Necu pricati sta ocekujem :urnebes:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 03 sep 2023, 14:22

X ko kuca :kafa:
Arsenal All The Way !

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 16:27

64. minut, vode 3:0 i Klopp pravi 3 izmjene. Naucna fantastika

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 sep 2023, 16:29

Ramo,withe,saliba,gabriel,zinch,rice,odegard,havertz,martineli,nketia,saka
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 sep 2023, 16:39

Svejedno to nije isto kao prosle sezone jer Kravetz ne može igrati sta u Xhaka.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 17:04

Sa jednim veznim protiv Uniteda, mozak

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 sep 2023, 17:07

Prpa je znaci uhvatila, pa se izvodi provjerena postava minus Xhaka. Bit ce vjetrometine na sredini terena i lijevo, jer ce Zinchenko pokusavat jos vise ici u sredinu, nego sto je to bio slucaj dok si imao pravog B2B veznjaka u vidu Granita.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 17:19

Preskocit prvih 5 min zbog zdravlja :mrgreen:

Brega1921
Kontakt:

Post Postao/la Brega1921 » 03 sep 2023, 17:27

COYG
COYG

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 17:39

Yebo majku jedenja govana sa ovim dodavanje stoper-golman da bi se retard na kraju samo okliznuo. Nula smisla u igri

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 sep 2023, 17:40

Zasad Zini sa loptom ne moze ništa jer Kravetz ne razumije da se treba otvoriti.

Forsiramo da Ramsdale nešto odigra sto dovodi do opasne staticnosti

Kapetan haringa opet gubi loptu prelagano

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 sep 2023, 17:43

Rosicky je napisao/la:
03 sep 2023, 17:40
Zasad Zini sa loptom ne moze ništa jer Kravetz ne razumije da se treba otvoriti.

Forsiramo da Ramsdale nešto odigra sto dovodi do opasne staticnosti

Kapetan haringa opet gubi loptu prelagano
Gubi loptu jer je 69 hiljada duša nijemo da vrisne leđa. Brate ovo je za šamara svakom navijacu. Koja sramota u pm

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 03 sep 2023, 17:43

:mrgreen:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 03 sep 2023, 17:43

A goni ga u 3pm

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 03 sep 2023, 17:44

Odsijeci je druže.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.