A sjecas li se (nekad 2006. godine ili tad nekad) one free zone ili kako se zvala, ne mogu se ni sjetiti vise, pa udjes tamo i dijelis filmove i muziku s oatalima koji imaju BHT paket, a ne skida ti promet. Koje silne dvd-ove sam znao nasnimati da imas za kasnije gledati.Neutral je napisao/la: ↑02 jan 2021, 15:04Kanali i sramotne brzine na Telekomu su najveći problema. Povoljni su što se tiče cijene.
Upload katastrofalan. Pa snimaš neki klip u 4k rezoluciji od par minuta, hoćeš ga upload i treba ti deset dana![]()
I što najviše iritira, uzmeš paket od 50mbps i oni su dužni po ugovoru da do 70% (mislim da je toliko) isporuče od željenog paketa. Šta zna neki penzioner ili prosječni korisnik šta je upload i to sa 70%. Neki dan sam pisao o tome, htio sam naručiti taj od 50, kaže mi kolega iz telekoma, uzmi onaj sa 25, ionako nećeš imati 50![]()
U TM imam 200mpbs, iako je u realnosti 150, ali u usporedbi sa 25Formatiram pc ili laptop, treba mi deset dana da sve download. Pa preko wi-fia samo na laptopu mjesečno imam prometa od par stotina GB-a (200-300gb). Kad se sjetim famoznih 4-5gb na telekomu. I danas bi toliko bio i ne bi bio unlimited ili po fair osnovni da se nije pojavio telemach. Mala smo država, fali konkurentnosti tu i ovi mogu raditi šta hoće.
Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Beduin
- Kontakt:
Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
BH Telecom samo kad bi digao malo brzinu interneta, definitivno ne bi imao nikakvu konkurenciju. Ovako im pariraju samo zbog neta.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
-
- Kontakt:
Ljudi ja sam na telemahu, nisam pametan na sta se odluciti, dali ici na BHT ili , jer arena nema, jos ako SK ukinu , koja mi je svrha placanja, a nemam ono najbitnije od sporta?
Plus pola kanala zakljucano , mora se placati.....

Plus pola kanala zakljucano , mora se placati.....

04.10.2009 !
- Chapman1886
- Kontakt:
Sport klub ti neće nikad ukinuti jer je isti vlasnik al kako je krenulo sk će prenositi samo engleze i boćanje
Samo Sloboda | COYG
Ko ima mogucnost da koristi BH Telecom putem optike, ne treba ni sekunde da razmislja kojeg provajdera da uzme...BH Telecom na optici je daleko najbolji provajder..koristio sam i Telemach i Mtel..ali sam na kraju ostao samo na BH Telecomu
Danas sam zvao i ostavio podatke da bi me nazvali. Niko nije zvao u toku dana. Maloprije sam opet zvao i naglasio današnja dešavanja, na šta operaterka odgovara da su kolege imale puno naloga danas zbog ove situacije, ali da će im ona opet proslijediti podatke, te da ako večeras ne nazovu onda će u ponedjeljak. Dobro reko, ako se do tada ova situacija ne riješi onda eto mene isti dan sa opremom na šta odgovara da sumnja da se neće naći obostrana korist. Nema šanse da ću prihvatiti neke zamjenske kanale.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Za sport klub ne sikiraj nikada nece biti ukinut na Telemahu isti je vlasnik Telemaha i SK tj. United Grupa,isto sto je Telekom Srbije vlasnik Arena sport i M:telascudetto89 je napisao/la: ↑02 jan 2021, 20:22Ljudi ja sam na telemahu, nisam pametan na sta se odluciti, dali ici na BHT ili , jer arena nema, jos ako SK ukinu , koja mi je svrha placanja, a nemam ono najbitnije od sporta?![]()
Plus pola kanala zakljucano , mora se placati.....![]()
Od naredne sezone prenose Njemacku ligu to im je zamjena za SpanceChapman1886 je napisao/la: ↑02 jan 2021, 20:37Sport klub ti neće nikad ukinuti jer je isti vlasnik al kako je krenulo sk će prenositi samo engleze i boćanje
Ma nemaju sta ponudit. Ja sam realno u win win situaciji, dobar sam paket dobio a imam situaciju gdje na drugoj adresi istice ugovor a ne treba im arena, tako da mogu prebacit svoj paket i onda sam slobodan da biram. Evo svima jos jedna solucija ako budi zezali sa prekidom ugovora.Derdiyok je napisao/la: ↑02 jan 2021, 21:22Danas sam zvao i ostavio podatke da bi me nazvali. Niko nije zvao u toku dana. Maloprije sam opet zvao i naglasio današnja dešavanja, na šta operaterka odgovara da su kolege imale puno naloga danas zbog ove situacije, ali da će im ona opet proslijediti podatke, te da ako večeras ne nazovu onda će u ponedjeljak. Dobro reko, ako se do tada ova situacija ne riješi onda eto mene isti dan sa opremom na šta odgovara da sumnja da se neće naći obostrana korist. Nema šanse da ću prihvatiti neke zamjenske kanale.
Max Allegri
@Beduin
Sjećam se samo legendarnog dial-up i zvuka. I sjećam se onih kartica, mesečini na trafici se uzimalo 10KM za dial-up, bio kod i ukucas kući, nekako spojeno preko modema, čega već na matičnoj i telefonskog kabla, haha. Stara vremena. Ili 2-3mbps pa digli na 5 u Telekomu, skidaš 490, nekad se zbuni pa 590kbps, suza ti krenu od sreće. Danas skida po nekoliko MB na TM, a vamo i dalje 2-5MB u 2021.g. Kao neko ko je tu u PC svijetu od Amige i Commodore 64, cijeni i tih 2mb download, ali taj prokleti upload je prijeko potreban. Neshvatljivo da se te brzine ne dižu.
Telekom je radio sljedeće:
Limit na korištenje interneta, prelazak limitia se masno naplaćivao. U vremenu početaka gejminga, uzeli su žestoko pare.
Korisnička podrška katastrofalna, stotinu u kancelariji, na terenu četiri čovjeka.
Limitirani radnici na šalteru, koji su nešto naučili prije 10 godina i toga se drže. Od mene tražili neki papir iz firme na koje mi reče šef da se taj papir ne koristi 10 godina. Ali ona je to naučila prije 10 godina tako i nije se dalje educirala, i dalje živi u 2010.g.
Ako grmi i nisi kući, poselami se sa modemom (dva mi crkli), rekoše mi svojevremeno ne mogu stalno dolaziti da se isključi telefonski kabal. Šta ja znam kad će da grmi, neću svoje obaveze napustiti da odem kući i isključim taj kabal. U kući je potpuno nova instalacija, zaštita i nemoguće je da nešto crkne, ali preko telefonskog, onog tankog kabla je modem crkao. I to nije moja stvar.
Ima tu još dosta stvari zbog kojih sam otišao od njih, ali eto, new try.
Sjećam se samo legendarnog dial-up i zvuka. I sjećam se onih kartica, mesečini na trafici se uzimalo 10KM za dial-up, bio kod i ukucas kući, nekako spojeno preko modema, čega već na matičnoj i telefonskog kabla, haha. Stara vremena. Ili 2-3mbps pa digli na 5 u Telekomu, skidaš 490, nekad se zbuni pa 590kbps, suza ti krenu od sreće. Danas skida po nekoliko MB na TM, a vamo i dalje 2-5MB u 2021.g. Kao neko ko je tu u PC svijetu od Amige i Commodore 64, cijeni i tih 2mb download, ali taj prokleti upload je prijeko potreban. Neshvatljivo da se te brzine ne dižu.
Limit na korištenje interneta, prelazak limitia se masno naplaćivao. U vremenu početaka gejminga, uzeli su žestoko pare.
Korisnička podrška katastrofalna, stotinu u kancelariji, na terenu četiri čovjeka.
Limitirani radnici na šalteru, koji su nešto naučili prije 10 godina i toga se drže. Od mene tražili neki papir iz firme na koje mi reče šef da se taj papir ne koristi 10 godina. Ali ona je to naučila prije 10 godina tako i nije se dalje educirala, i dalje živi u 2010.g.
Ako grmi i nisi kući, poselami se sa modemom (dva mi crkli), rekoše mi svojevremeno ne mogu stalno dolaziti da se isključi telefonski kabal. Šta ja znam kad će da grmi, neću svoje obaveze napustiti da odem kući i isključim taj kabal. U kući je potpuno nova instalacija, zaštita i nemoguće je da nešto crkne, ali preko telefonskog, onog tankog kabla je modem crkao. I to nije moja stvar.
Pazi cigana, uopšte me niko nije zvao ni na jedan od navedenih
Telemach wrote: ↑02/01/2021 22:30
Zdravo Derdiyok,
Kolege iz Tima za brigu o korisnicima su pokušali da Vas dobiju na fixni telefon kako bismo iskomunicirali povodom Vašeg nezadovoljstva ali se niste javljali, broj mobitela koji ste dostavili je pogrešan.
Na osnovu dostavljenih podataka i prethodnih naloga evidentirali smo ponovno nalog za naknadni kontakt.
Molimo VAs za malo strpljenja.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Taman sam ti pročitao post na klixu. Moguće da su pogriješili broj. Ja sam prije par godina imao tamo account i taj Telemach profil je odličan. Sve se rješavalo u 24 sata.
Ali kakvi su ono hejterski komentari na klixu prema Telemachu. Kao da su ih istjerali iz kuće, a ne ukinuli Arene, haha.
Ako ne smanje račun, dobar fail od TM.
Ali kakvi su ono hejterski komentari na klixu prema Telemachu. Kao da su ih istjerali iz kuće, a ne ukinuli Arene, haha.
Ako ne smanje račun, dobar fail od TM.
Polako, zamisli koliko je duga lista i koliko ih ljudi zivkaju.

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Boli me briga. Da su se oni ponijeli normalno i korektno prema korisnicima, i ja bih bio takav.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
Neutral je napisao/la: ↑02 jan 2021, 22:24@Beduin

Max Allegri
Pazi meni i sad traze u 2020 godini da kopam kanal 400-500 metara da mogu dobiti net i tvMig_Mig je napisao/la: ↑02 jan 2021, 23:04Neutral je napisao/la: ↑02 jan 2021, 22:24@Beduin
Ima tu još dosta stvari zbog kojih sam otišao od njih, ali eto, new try.![]()
doktore
Ja sam jos kopao dva puta, jednom da mi prikljuce, jednom zbog popravka. Kevu im j.be!!!! Uzeli su starom za 25godina preko 30 000 KM. Taman da mi zamraci Telemach ja ne idem na telecom.

- legenda reala
- Kontakt:
Mig Mig
Sta si to ti dovodio citavom komsiluku telekom
Al onaj DialUp sto kaze Neutral kako je to srkalo pare ljudi su se za glavu fatali kad dodu racuni, a sve duplo naplati ti racun za internet i sve ti to isto nsplate i uz racun od telefona
Sta si to ti dovodio citavom komsiluku telekom

Al onaj DialUp sto kaze Neutral kako je to srkalo pare ljudi su se za glavu fatali kad dodu racuni, a sve duplo naplati ti racun za internet i sve ti to isto nsplate i uz racun od telefona
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Kad je ogranicen bio na 5gb, pa ga povecase na 10gb, jarane praznik nam bio haha
Ja jednom prekucao, dosao starom racun veci za 100KM, kad mi ga taj nije izbacio iz kuce nece nikad haha
Ja jednom prekucao, dosao starom racun veci za 100KM, kad mi ga taj nije izbacio iz kuce nece nikad haha
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Pa od kutije do kuce 40m i onda popravak isto. Dial up mi dusu uzeolegenda reala je napisao/la: ↑02 jan 2021, 23:23Mig Mig
Sta si to ti dovodio citavom komsiluku telekom![]()
Max Allegri
- legenda reala
- Kontakt:
kod nas vamo su dovodili svakoj kuci ponaosob sami oni, iza rata kad su vodili na novo podzemno sve su sami uradiliMig_Mig je napisao/la: ↑02 jan 2021, 23:30Pa od kutije do kuce 40m i onda popravak isto. Dial up mi dusu uzeolegenda reala je napisao/la: ↑02 jan 2021, 23:23Mig Mig
Sta si to ti dovodio citavom komsiluku telekom![]()
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.