Premijer liga 2019/2020

pastore
Kontakt:

Re: Premijer liga 2019/2020

Post Postao/la pastore » 27 nov 2019, 22:48

Tornadooo je napisao/la:
27 nov 2019, 21:53
gigglessmoke je napisao/la:
27 nov 2019, 19:51
Patricio je napisao/la:
27 nov 2019, 10:41
Po mom mišljenju je Konjuh glavni konkurent za ispadanje a poslije Konjuha vidim Iskru. Konjuh je previše izgubio bodova na domaćem terenu i samo ako se dobro pojačaju imaju šanse za opstanak. Poslije Konjuha vidim Iskru kao mogućeg kandidata za ispadanje iako imaju Šahmana kao dobrog aduta koji radi sa sudijama ali nemaju kvalitet da izbore opstanak. Odlučujuća će biti utakmica protiv Vakufa a mislim da je Vakuf kvalitetniji protivnik i da će doći 2000 gledalaca iz Vakufa a lično bi volio da Iskra ostane jer vračaju polako rukomet u Bugojno i imaju dobru posjetu za naše uslove. Sve u svemu bit će ovo neizvjesna sezona a svaka čast Gračanici koja je pored odlaska Hamidovića i Ahmetaševića zadržala kvalitet a sve zahvaljujući treneru Doborcu.
Teško da će iko od vakufljana doći u ksc bugojno. :mrgreen:
Striktno tražit pri kupnji karte da se dostavi i licna karta a njima dostaviti 200 ulaznica koliko ih sljeduje, ili da im vratimo istom mjerom da im ne dozvolimo uci u dvoranu.Cigani uvijek bili i ostali ne zna raja dosta o njima van bugojna g. Vakufa i d. Vakufa,
Tesko cemo mi opstanak izboriti sa onakvom igrom bez golmana i odabrane, i danas drugi sastav lokomotive nam dao 39 golova uzas.
Druže , realno bez Vakufljana je nećete nikad napunit .Ako
Misliš da će doći 3000-3500 hiljade bugojanaca koliko može stati u KSC onda si i ti jedan od onih koji su tek počeli pratiti iskru .I sad na utakmicama imaš 300 Vakufljana kad iskra igra , ne možeš nešto na silu dzaba sve .U Ksc je lakše organizovat utakmicu ,tako da ne vidim problem oko ulaznica , sto se tiče te utakmice o njoj pricat kad dodje na red , do tada imaju još dva kola i KUP

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 28 nov 2019, 06:45

Taman da ih hoce doci 1.000 ne treba im dati ni jednom da udje u dvoranu tu utakmicu.

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 28 nov 2019, 08:10

Ja razumijem svakog navijaca Iskre koji ne zeli da dodje nijedan navijac Sloge.Pa razlog je jasan kad u svojoj dvorani budes nadglasan sa navijanjem onda je to ruzan osjecaj.Slazem se da je ruzno od Vakufa da nisu dozvolili da dodju Iskrini navijaci prije 2 sezone al ljudi su imali provjerene informacije da su navijaci Iskre pripremili prekid utakmice i da to onda Sahman preko saveza registruje 10:0 u korist Iskre jer na terenu ih nisu mogli nikako pobijediti.Bez obzira bila zabrana ili ne ispod 1500 gledalaca iz Vakufa nece biti jer poredit Vakuf i Bugojno u ovom trenutku je smijesno.Ljudi su daleko ispred Iskre kako igracki tako organizacijski,marketinski a da ne govorim navijacki.Molite Boga da vas sudije poguraju inace ce te biti u opasnim problemima.

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 nov 2019, 09:27

Patricio je napisao/la:
28 nov 2019, 08:10
Ja razumijem svakog navijaca Iskre koji ne zeli da dodje nijedan navijac Sloge.Pa razlog je jasan kad u svojoj dvorani budes nadglasan sa navijanjem onda je to ruzan osjecaj.Slazem se da je ruzno od Vakufa da nisu dozvolili da dodju Iskrini navijaci prije 2 sezone al ljudi su imali provjerene informacije da su navijaci Iskre pripremili prekid utakmice i da to onda Sahman preko saveza registruje 10:0 u korist Iskre jer na terenu ih nisu mogli nikako pobijediti.Bez obzira bila zabrana ili ne ispod 1500 gledalaca iz Vakufa nece biti jer poredit Vakuf i Bugojno u ovom trenutku je smijesno.Ljudi su daleko ispred Iskre kako igracki tako organizacijski,marketinski a da ne govorim navijacki.Molite Boga da vas sudije poguraju inace ce te biti u opasnim problemima.
Nisi upravu,Sloga nije dozvolila organizovan dolazak ,jer su iz tabora Iskre tražili pola tribine za svoje navijače,a Sloga to nije dozvolila jer su imali obavezu prema sponzorima da daju njima karte,takođe imali su 40% ukupnog kapaciteta godišnje ulaznice,uz to do tada Iskra kod kuće nije imala posjetu veću od 200 ljudi na utakmici a za tu utakmicu traže 300-400 karata.U slobodnoj prodaji karte su bile,i svaki Bugojanac je mogao doći i kupiti dok je bilo karata,i opet je 150-200 bugojanaca došlo do karte,isto i ova grupa koja je tražila da im se obezbjedi mogli su doći stati u red i kupiti kao i svi koji su čekali u redovima.Ali tu je MUP odigrao ključnu ulogu jer su imali dojavu o mogućem prekidu i sami su insistirali da problematičnu grupu ne puste u dvoranu,što zbog mogućeg prekida što zbog specifične tribine i ulaza na istu,gdje je baš nemoguće sprovesti gostujuće navijače pored domaćih.Najveću ljagu na ovaj susret je bacio sam Šahman jer je danima vrtio portal bugojno danas i hajcao atmosferu,a noć prije prvog maja su išarane šetalice po gradu i grafiti Sloge što je prelilo čašu.

U bugojnu će biti 1000 vakufljana kakve god da budu zabrane tu se ne može ništa učiniti,jedini je problem gdje će se grupisati i na kojoj tribini,ovo je utakmica za policajce MUPA KS ili ZDK ,za ove iz SBK nje jer oni ne znaju ovo organizovati da bude bez problema.

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 28 nov 2019, 12:29

Iskra nece zabraniti gostujucim navijacima jer ce ostati bez sigurnih par hiljada KM u kasi a s druge strane navijaci Iskre ne mogu nikada napuniti KSC i derbi nece biti derbi bez punih tribina.Sve u svemu vrijedi otici na ovu utakmicu jer ce biti pravi spektakl.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 28 nov 2019, 12:39

Kako nemogu , čini mi se da je protiv Gračanice dvorana u Bugojnu bila puna ...

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 28 nov 2019, 13:04

Ma ni blizu,kapacitet KSC -a je izmedju 4000 do 5000.gledalaca.Protiv Gracanice maksimalno 1500 gledalaca.Tesko je napuniti onu dvoranu.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 28 nov 2019, 13:49

Svakome prodati ulaznicu uz pokaz LK. Onima iz GVU naplatiti duplo :D

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 nov 2019, 14:06

gigglessmoke je napisao/la:
28 nov 2019, 13:49
Svakome prodati ulaznicu uz pokaz LK. Onima iz GVU naplatiti duplo :D
:D :D Ne mogu za goste biti skuplje ulaznice nego za domaćine , jedino na crnom tržištu :njanjanja:

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 28 nov 2019, 14:52

Niko u drzavi ne moze napuniti dvoranu od 3-3 hiljade mjesta

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 28 nov 2019, 15:22

ham19 je napisao/la:
28 nov 2019, 14:52
Hajmo opklada , Derby Iskra -Sloga u KSC ako bude sve normalno da će biti preko 3 milje glat u dvorani
Sigurno 3 i po milje ide
U ručak ja i ti :D

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 28 nov 2019, 15:29

ham19 je napisao/la:
28 nov 2019, 14:52
Ide posjeta preko 4000 sigurno, lani je bilo blizu 3000 jos druga liga, mozda cak padne pun kapacitet dvorane 4500-5000 gledalaca, Iskri je to 15.000 KM svi su dobrodosli kad je vec toliki kapacitet.

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 28 nov 2019, 15:47

Mislim da ce posjeta biti minimalno 4000 gledalaca a da moze biti manja samo ako se zabrani gostima dolazak ili da cijena karte bude preko 10 KM.

ZenICx
Kontakt:

Post Postao/la ZenICx » 29 nov 2019, 12:33

Utakmica iskra sloga sigurno je najveci derbi u bih bez uvrede za ostale derbi utakmice.Sezona 17/18 kada su ove dvije ekipe se ganjale za ulazak u premijer ligu u bugojnu je bilo 3000 ljudi od tog 2000 iz bugojna i 1000 iz gv-iskra dobila jedan razlike 23/22 ja mislim...u drugoj ligi takva zainteresovanost za neku utakmicu..
U gornjem vakufu kada su igrali za premijer ligu dvorana u gv prima 1500/1600 ljudi a bilo je vise od dozvoljenog bar 400 ljudi...da je bila dvorana od 8000 mjesta za tu utakmicu bila bi mala koliko je raje zeljelo doci na utakmicu..ja sam na svoje poznanstvo u gv uspio dobiti kartu za utakmicu ali je svega 50-80 ljudi iz bugojna uspjelo uci...malo je ruzan potez napravljen od inace veoma dobre uprave sloge i njihove organizacije..kazem los i ruzan potez jer ipak trebali su dat bar neki dio karti za bugojno i navijace cisto radi korektnosti..
Sto se tice ove sezone prica se po oba grada da je nevjerovatno zainteresovanje za tu utakmicu.iz iskre ocekuju 4000-4500 ljudi u dvorani tj puni kapacitet..sad se suska oko karti za ljude iz gornjeg vakufa ali sam cuo da ce sjest uprave ova dva kluba i dogovorit koliko ide za vakuf karti sad a koliko za bugojno u vakufu drugi dio sezone..ovo je informacija iz gornjeg vakufa koju imam.
Ja jedva cekam tu utakmicu spektakl praznik..ukoliko neko od raje sa foruma iz drugih gradova bude dolazio na utakmicu i imao problema oko karti nek se javi ovdje pa cemo trazit zajedno...

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 29 nov 2019, 12:45

ZenICx je napisao/la:
29 nov 2019, 12:33
Utakmica iskra sloga sigurno je najveci derbi u bih bez uvrede za ostale derbi utakmice.Sezona 17/18 kada su ove dvije ekipe se ganjale za ulazak u premijer ligu u bugojnu je bilo 3000 ljudi od tog 2000 iz bugojna i 1000 iz gv-iskra dobila jedan razlike 23/22 ja mislim...u drugoj ligi takva zainteresovanost za neku utakmicu..
U gornjem vakufu kada su igrali za premijer ligu dvorana u gv prima 1500/1600 ljudi a bilo je vise od dozvoljenog bar 400 ljudi...da je bila dvorana od 8000 mjesta za tu utakmicu bila bi mala koliko je raje zeljelo doci na utakmicu..ja sam na svoje poznanstvo u gv uspio dobiti kartu za utakmicu ali je svega 50-80 ljudi iz bugojna uspjelo uci...malo je ruzan potez napravljen od inace veoma dobre uprave sloge i njihove organizacije..kazem los i ruzan potez jer ipak trebali su dat bar neki dio karti za bugojno i navijace cisto radi korektnosti..
Sto se tice ove sezone prica se po oba grada da je nevjerovatno zainteresovanje za tu utakmicu.iz iskre ocekuju 4000-4500 ljudi u dvorani tj puni kapacitet..sad se suska oko karti za ljude iz gornjeg vakufa ali sam cuo da ce sjest uprave ova dva kluba i dogovorit koliko ide za vakuf karti sad a koliko za bugojno u vakufu drugi dio sezone..ovo je informacija iz gornjeg vakufa koju imam.
Ja jedva cekam tu utakmicu spektakl praznik..ukoliko neko od raje sa foruma iz drugih gradova bude dolazio na utakmicu i imao problema oko karti nek se javi ovdje pa cemo trazit zajedno...
Sumnjam da će sa Šahmanom htjeti sjesti ovi iz Sloge,a l eto nešto se treba riješiti i pokušati,vidjet ćemo za desetak dana

ENVER23
Kontakt:

Post Postao/la ENVER23 » 29 nov 2019, 13:12

ZenICx je napisao/la:
29 nov 2019, 12:33
Ahhahhahaa cuj Iskra-Sloga GV najveci derbi
Krivaja-Maglaj
Sloga-Borac
Konjuh-Gracanica
Izvidac-Zrinjski (sada to nije zbog trenutnog stanja zrinjskog)
Bosna Sarajevo-Izvidac,Bosna Sarajevo-Bosna V (takoder zbog trenutnog stanja bosne trenutno nije)
Derbi izmedu iskre i sloge gv je u rangu derbija celik-celik junior samo s dosta vecom posjecenosti

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 29 nov 2019, 15:49

12. kolo

Konjuh – Gračanica - 1x2 - zaista mislim da je ovdje sve moguće jer i dalje tvrdim da Konjuh može odigrati kvalitetnu utakmicu. Navijački a ovoga puta i realno, kao rijetko kada moglo bi se reći da je Gračanica bliže od Konjuha nekom dobrom rezultatu (pobjedi) u Živinicama. Radovat ću se našoj pobjedi ali će mi biti žao i Konjuha koji ne zaslužuje mjesto gdje se trenutno nalazi. Nego vi komšije nama tricu a mi ćemo šamarati konkurenciju :D
Borac – Sloga GVU - 1 - iako ovi domaćini standardno kukaju i traže pare ipak msm da neće sebi dozvoliti još jedan luksuz gubljenja bodova na domaćem terenu + Sloga nema Šahdanovića :lolno:
Bosna – Slavija - 1 - bez komentara.
Vogošća – Goražde - 1 - isto msm da je Vogošća dosta bliže pobjedi od Goražda.
Iskra – Drina - 1 - teško će Drina do prvih bodova u Bugojnu.
Sloga D. – Maglaj - X - pa nek ide u 3PM :D
Lokomotiva – Izviđač - 1 - ko bi rekao da će ovo biti jedan od derbija vrha tabele. Domaćini pobjeđuju.
Sloboda – Leotar - 1 - msm da je Sloboda bliže pobjedi. Deru u Mejdanu i to je to.

Još jednom slično kao nedavno očekujem domaćinsko kolo a najviše šansi za gostujuće bodove ipak dajem Gračanici.

Sretno svima a posebno mojim :D :bih:

Redzo678
Kontakt:

Post Postao/la Redzo678 » 29 nov 2019, 22:59

Jooj gas sve gasi rukomet u BiH jel ko procitao saopstenje Maglaja u vezi Omahica.Sahmane i Rađa napusite nam se kurca svima nama koji zivimo za rukomet,svoje komplekse lijecite na drugim klubovima.Rađi krivo sto Sloga vise nikad nece biti klub kakav je bio a ovom drugom metuzalemu sto Iskra uopste nije klub.Ko nama vodi savez,ligu.Djeco upisite se na neki drugi sport u BiH ima ih mnogo lijepih rukomet u BiH je crna rupa bez dna bez obzira na to sto je to sport u kojem smo daleko najbolji.Sramota je da u ligi imas dvostrukog prvaka europe,nekada standardan klub u ligi prvaka do skoro i polufinaliste i finaliste kupa kupova a Sahman i Rađa ti vode savez.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 29 nov 2019, 23:02

Redzo678 je napisao/la:
29 nov 2019, 22:59
Jooj gas sve gasi rukomet u BiH jel ko procitao saopstenje Maglaja u vezi Omahica.Sahmane i Rađa napusite nam se kurca svima nama koji zivimo za rukomet,svoje komplekse lijecite na drugim klubovima.Rađi krivo sto Sloga vise nikad nece biti klub kakav je bio a ovom drugom metuzalemu sto Iskra uopste nije klub.Ko nama vodi savez,ligu.Djeco upisite se na neki drugi sport u BiH ima ih mnogo lijepih rukomet u BiH je crna rupa bez dna bez obzira na to sto je to sport u kojem smo daleko najbolji.Sramota je da u ligi imas dvostrukog prvaka europe,nekada standardan klub u ligi prvaka do skoro i polufinaliste i finaliste kupa kupova a Sahman i Rađa ti vode savez.
* Edo Mehinagić

Redzo678
Kontakt:

Post Postao/la Redzo678 » 29 nov 2019, 23:09

no rules je napisao/la:
29 nov 2019, 23:02
Redzo678 je napisao/la:
29 nov 2019, 22:59
* Edo Mehinagić
Upravu si prijatelju do mene

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.