nedžad je napisao/la:underground je napisao/la:nedžad je napisao/la:dali je netko citao knigu razgovori na nilu pisac nagib makfus i ako mu nije mrsko dali moze nesto reci o toj knjizi ili ako ima neki link da postavi . hvala unaprijed
strasna knjigaradi se o grupi intelektualaca koji scvaku vecer provode na jednom splavu na rijeci Nil puseci hasis
Mahfuz je briljantno obradio modernisticki koncept alijenacije/otudenja grupe ljudi od ostatka drustva. Napuseni hasisom likovi ovog romana vode beskrajne intelektualne dijaloge koji vrlo cesto uopste nemaju nikakvu svrhu niti smisaoKraj je poprilicno nejasan jer prestavlja neku vrstu sinteze zbilje i fikcije koja nastaje kao plod halucinogenog ucinka ocigledno prekomjernog konzumiranja hasisa
![]()
Svakako procitaj ovu knjigu s visokom dozom koncentracije jer je stivo vrlo zahtjevno, ja sam je citao nekad u srednjoj i sad kad si me napomenuo kontam da je ponovo podignem
ma ovo knjigu imam za lektiru sutra cu je tek dici i procitati jer kako sam cuo nije neki veliki roman pa cu moci sve to zavrsiti do utorka
mozda nekih 100-tinjak stranica, moze se za dan rijesit