Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Ethel
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Ethel » 08 dec 2013, 12:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:Evo sad na Sunday Supplementu bas dobar opis, when Ferguson came in 1986 he had a group of underachieving players, when he left United he had a group of overachieving players, i ovi novinari u studiju se vecinom slazu da je momcad koju je Moyes nasljedio dosta losa i da United sad dijelom placa cijenu losih transfera, ne samo od proslog prijelaznog roka, vec i onih pod Fergiem ;)
Ja sam bas jucer razmisljao o tome kako i Ferguson ima jedan dobar dio krivice za sadasnje rezultate iz razloga sto je znao da odlazi u penziju nakon toliko godina, a da ostavlja ovako limitiran i istrosen sastav. Jednostavno nije ucinio nista da popravi kvalitetu sastava dobrim transferima i ostavio je Moyesa sa jos tezim zadatkom. Ili je sam sebe podcijenio pa je mislio da i drugi treneri mogu odmah ostvarivati rezultate kao i on ili ni sam nije znao kad ce se povuci :)
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 08 dec 2013, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 08 dec 2013, 12:50

slika

Trust
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 dec 2013, 12:51

Nikad ugoditi ljudima. I ja sam poslije jucerašnje utakmice poludio, i prvi koji se najviše uzima u usta je Mojes. Ovaj tim ima strpljenja s novim menadzerima, historija sve govori. Ferguson je mogao biti lagano otjeran, ali su imali povjerenja i tada ljudi u njega. Treba malo i pogledati ekipu, istrošena je. Dosta je igraca u timu koji su svoje najbolje dali, vjerovatno trenutno u klubu niko ni ne pomišlja o otkazu Mojesa. Ipak ga je Ferguson ostavio tu. Ova godina ce sigurno biti za Mojesa u vidi neke pripreme za sljedece godine. Treba da vidi s cime raspolaže, i da odluci ko više nije za ovaj tim. Sigurno da on može puno postici s Untiedom u narednim godinama. Ako mi(navijaci Uniteda) ne stanemo iza njegovih ledja, ne vidim tko ce.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 08 dec 2013, 13:56

@Paradajz Slazem se da je Arsenal jaci, mladi igraci su stasali, doveden Ozil koji je imao jednak ucinak na ekipu kao RVP prosle godine na ekipu Uniteda, za ostale nisam siguran da su jaci, Everton je tu i tamo isti standardno dobro igraju u ovom periodu i standardno slijedi pad u decembru i januaru, Liverpool je dobar s obzirom da su igrali bez Suareza pola utakmica. Sautempton je jaci al opet nije na razini na kakvoj je velika cetvorka. Dakle predvidjalo se da ce se za titulu borit dva Manchestera i Chelsea, medjutim iskusni Wenger je sve iznenadio, i zaista igraju fantastican fudbal.

City je gori od Uniteda jer imaju ubjedljivo najbolji sastav, a izgubili su cak 16 bodova u gostima i to protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, dakle oni nisu odigrali nista posebno bez obzira na te povremene bljeskove. Chelsea se takodjer muci, i samo zahvaljujuci jacim individualcima su za nijansu bodovno jaci.

E sad, je li jaca konkurencija ili je velika cetvorka nikad slabija (izuzev Arsenala koji u zadnjih 5-6 godina nije bio jaci)?

Zasto nismo uzimali bodove, puno rotiranja na pocetku sezone, losa forma i povrede kljucnih igraca, jednostavno nesto ne stima. Donekle je izgubljen taj pobjednicki mentalitet, ali ne mogu se otet dojmu da smo u dosta utakmica mogli uzet vise bodova, posebno protiv Kardifa i Sautemptona. Moglo se vise i iz ova dva poraza jer smo prije primljenih golova pogadjali okvir gola vise puta.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 08 dec 2013, 14:03

U 5 sati je izvlacenje parova za FA kup. United je loptica broj 26.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 dec 2013, 14:24

rio_Ferdy88 je napisao/la: Al' si rekao da će biti u top 4, a ovo sada je daleko od toga (što tebi kao scouseru odgovara :mrgreen: ), dok sam ja očekivao bolji posao sa pojačanjima (i isto top 3-4), a to se nije desilo i to je isto jedan od razloga za ovakav start ;)

I ja ne bih rekao da imamo treći najjači kadar, ni blizu toga, možda 5-6 i nekako ;)
Pa rekao sam, i dalje imate velike sanse za to, zasto, upravo zbog jakog kadra, samo sam ja odmah iskljucio neku ozbiljniju borbu za titulu, nije mi delovalo da ovakav Utd sa Moyesom, moze do trofeja u ligi, a posle kad sam video pojacanja, sve je bilo jasno, ova trenutna pozicija je posledica zajebanog rasporeda i svega ostalog, nekako sam uveren da Utd mora posle Nove Godine da zaigra kako zna i ume i mnogo bolje da bi se prikljucio vrhu, plus januarska pojacanja.

Kada je u pitanju kadar, on je jak, samo lose koncipiran na terenu. Ne mozes staviti u kos nas i Utd, jer mi imamo jednostavno slabiji kadar kako god okrenes, i manju rotaciju. Drugo je to sto LFC igra timski odlican fudbal i sto ima Kanibala, Stivija i Coua, pa se ne vuku previse na individualni kvalitet.
Man Utd ima vise kvalitetnijih individualaca, ali pola ili vise od pola njih je u padu forme. Utd sigurno ima jaci kadar od LFC, napad nista slabiji, ako ne i jaci, vezni red je vas jaci iako mi imamo Stivija, a odbrana, e tu se moze naci neka sredina, jer nasi stoperi imaju odlicnu sezonu, svi sem Aggera.

Spursi nemaju jaci kadar jer im napad ne postoji, a ni ta ofanzivna veza im nije jaka, dok defanzivna veza najjaca u ligi. Odbrana isto vrh, jednaki ste.

Arsenal sam zaboravio i to je moja greska, ali oni se cak i ne oslanjaju toliko na individualni kvalitet, koliko im je timska igra sjajna. Odbrana, videces da Mertesacker nije neki najjaci stoper lige, kao ni Koscielny, ali to je fora sa stoperima da se razumeju na terenu, zato ja stopere nikad ne izdvajam, nego gledam ko je bolji par, a oni mi deluju kao najjaci par lige, kao nekad Rio i Vidic. Jbg, imaju jacu odbranu sa sve bekovima, imaju i vezni red jaci, pogotovo ofanzivna ta veza, jedino napad bolji ima Utd, neka budu da su ispred vas, ali nijanse dele vas kadar i Arsenal, samo sto oni igraju najjaci fudbal, a vi medju najgorim, od ovih top ekipa (Spursi ubedljivo najgori fudbal).
Chelsea i City najjaci kadrovi, sad ko je prvi, a ko drugi, ne bih znao. :)

@Motty O Cityu mozemo da diskutujemo, imali su oni prosle sezone na pocetku odlican start, ali nisu imali uverljivu igru, kao ni Chelsea. Plus, dodaj na to da oba kluba imaju bolji igracki kadar nego prosle sezone i dovoljno, i onda dodaj da su ovi manji timovi pojedini znatno ojacali i pojacali konkurenciju.
Velika cetvorka je oslabila, to je jasno, iako ima kompetetivnosti, kvalitet kada se uporedi sa Evropskim ekipama je slab, ali sigurno jaci nego prosle sezone, kada nijedna ekipa nije prosla 1/8 finala, a dve ispale vec u grupi, ove sezone to nije slucaj.
Jos je rano utvrditi, ali meni se cini da ce Chelsea i City biti tek bolji, uz Arsenal, to je zaista zesca konkurencija nego prosle sezone, kada se Arsenal borio grcevito za 4. mesto, Chelsea bio prosek, kao i City na kraju krajeva.
ja.neron je napisao/la: Ako te nije strah MAN UTD što onda pišeš ovdje kao da će ti to pomoći da istjeraš strah od Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson--a i MAN UTD iz svojih gena i podsvjesti.
Pisem ovde, jer je ovo forum, gde forumasi iskazuju svoja misljenja na datu temu i diskutuju o istim na sasvim normalan nacin, neko podrzi necije misljenje, neko se suprotstavlja necijem misljenju i tu nastaje diskusija. Upravo zato forum sluzi, onako jednostavno receno, posto ne bi shvatio kada bi ti to rekao na komplikovaniji nacin.
Ovo sto si ti sada napisao, je jednostavno izliv frustracije, i pokazivanje nemoci, uz dozu provokacije, sto je razumno kod ljudi mladjeg doba i sasvim ok s obzirom na trenutnu situaciju kluba, ali mene to ne tangira ni na koji nacin, dovoljno sam zreo covek da ne nastavljam nekakvo decije prepucavanje.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 08 dec 2013, 14:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Spursi imaju samo jaču sredinu. Sve ostalo je debelo na strani Uniteda.
Ne znam, meni je i njihova odbrana tu negdje sa nasom (barem po ovome sta nasi pokazuju do sada), cak na nekim pozicijama i bolja, iako nije tesko biti bolji od Evre :mrgreen: Veza za klasu ispred nase, i jedino napad kod nas bolji ;)
Ti od Evre amatera praviš u posljednje vrijeme. Možda bi mu trebali ponudit sporazumni raskid ugovora, možda bi United progled'o nakon toga? K'o da pričamo o Buttneru ili tako nekom sličnom prolazniku u Unitedu, Bože sačuvaj.

O Evri (pa i kompletnoj odbrani) se uopće ne bi pričalo da se riješe krucijalni problemi ove ekipe, a zna se koji su. Pa, ova Unitedova odbrana bi sa svakim iole ozbiljnijim veznim redom bila i više nego odlična, to garantujem. Čak i Vidić u posljednje vrijeme izgleda loše na momente zbog igre komplet tima. Pa, ne može ni on ostat na nivou u ovakvim okolnostima kakve su sada.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2013, 15:22

Patrice_Evra_3 je napisao/la: Ti od Evre amatera praviš u posljednje vrijeme.
Da sam samo ja, nego to rade i nasi protivnici na terenu :mrgreen:

Treba se priznati da je on nasa najslabija karika u ionako slaboj odbrani, sav doprinos u ofanzivnom dijelu ponisti svojim propustima u defanzivi :|

I Nemanja nije za pohvalu, o Riu da ne pricamu, jbg osjeti se tu zub godina, neizbjezno je to za njih, ali problem je sto ni Evans i Smalling ne ulijevaju sigurnost i tesko da ikad mogu biti na tom nivou svojih prethodnika :|
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 08 dec 2013, 16:01

I jadnom Moyesu se počelo izgleda vraćati od one nesreće koja treba da se kosmički balans izravna u odnosu na sreću što je njegov prethodnik imao.. Eto baš jučer negdje oko 60. minute, korner za United, neko je skočio i puca glavom odlično, ali lopta jednostavno neće u gol. Sjećam se da je neki karambol bio na liniji, a poslije mi drug kaže da je bio penal koji nije sviran. :|
Na stranu što United stvarno igra dosta loše, ali igrao je jako često posljednjih godina pod Fergusonom loše pa su ovakvi udarci uvijek nekako ulazili, odbijanci su padali Unitedovim igračima i slično. Za te stvari mogu reći da mi je žao Moyesa, jer i dalje mislim da je dobar trener, ali ne mogu reći da mi je žao Uniteda i njegovih navijača. Red je bio da i vi okusite šta se u normalnom, svijetu bez privilegija od treće sile, dešava. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 dec 2013, 17:27

Paradajz je napisao/la: Man Utd ima vise kvalitetnijih individualaca
Imao, prošlo vrijeme :mrgreen:
Paradajz je napisao/la:ali pola ili vise od pola njih je u padu forme. Utd sigurno ima jaci kadar od LFC, napad nista slabiji, ako ne i jaci, vezni red je vas jaci iako mi imamo Stivija, a odbrana, e tu se moze naci neka sredina, jer nasi stoperi imaju odlicnu sezonu, svi sem Aggera.
Ja sam već to ovdje govorio, da je 2/3 ekipe istrošeno, staro, u padu forme, kanalu, kako god hoćeš, napad je tu negdje, recimo izjednačen, ja bih uvijek stavio prevagu na vaš vezni red samo zbog Steviea, a odbrana je tu negdje, ova trenutna (možda za mrvicu na našoj strani), dakle to je tu negdje, kao što sam i rekao ;)

Jedno je što mi imamo imena na papiru, a drugo je to što oni više nisu na i teško da će ikada više dostići taj svoj prijašnji nivo ;)
Paradajz je napisao/la:Spursi nemaju jaci kadar jer im napad ne postoji, a ni ta ofanzivna veza im nije jaka, dok defanzivna veza najjaca u ligi. Odbrana isto vrh, jednaki ste.
U poređenju sa Spursima jedino naš napad opet ima prednost, dok su i veza i odbrana na njihovoj strani, nemoj mi bgti spominjati naše kreativce, to je strana riječ za ovaj naš tim :|

Sa Arsenalom si dobro rekao, opet odbrana i veza posebno na Arsenalovoj strani, tako da nismo baš tako blizu kvalitetom, ipak su Topnici ispred ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 dec 2013, 17:32

Swansea u FA Cupu na Old Traffordu.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 08 dec 2013, 19:20

Paradajz je napisao/la:
ja.neron je napisao/la: Ako te nije strah MAN UTD što onda pišeš ovdje kao da će ti to pomoći da istjeraš strah od Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson--a i MAN UTD iz svojih gena i podsvjesti.
Pisem ovde, jer je ovo forum, gde forumasi iskazuju svoja misljenja na datu temu i diskutuju o istim na sasvim normalan nacin, neko podrzi necije misljenje, neko se suprotstavlja necijem misljenju i tu nastaje diskusija. Upravo zato forum sluzi, onako jednostavno receno, posto ne bi shvatio kada bi ti to rekao na komplikovaniji nacin.
Ovo sto si ti sada napisao, je jednostavno izliv frustracije, i pokazivanje nemoci, uz dozu provokacije, sto je razumno kod ljudi mladjeg doba i sasvim ok s obzirom na trenutnu situaciju kluba, ali mene to ne tangira ni na koji nacin, dovoljno sam zreo covek da ne nastavljam nekakvo decije prepucavanje.

Ako ti kažem da pratim MAN UTD od 1995.godine je li onda moguće da sam mlad i da imam frustracije radi slabe igre tima za koji me veže samo TV ekran, a provokacija jeste djelomice ali je više istina kada se pogleda sa strane.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 dec 2013, 20:07

Ovi Afrikanci fakat nisu normalni. Cuj ubio se radi tekme. Ne znam kako je prezivio zadnji dan sezone 11/12. I ja sam jedva.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 dec 2013, 20:25

Cartman je napisao/la:Ovi Afrikanci fakat nisu normalni. Cuj ubio se radi tekme. Ne znam kako je prezivio zadnji dan sezone 11/12. I ja sam jedva.
mislim da se isto jedan navijac Arsenala ubio kad je United pobjedio Arsenal u ligi sampiona

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 dec 2013, 23:37

Obavezno pogledajte "Class of 92." Odlicno napravljeno.

I za vas sto necete da prihvatite da su samo titule uspjeh za United, poslusajte onu izjavu Fergusona na pocetku, kad je preuzimao klub koji je u to vrijeme bio na sredini tabele. 8-)

"Everything is geared towards doing very, very well. And that very, very well means winning the league." Znaci to je to. Ferguson je to izjavio u situaciji kad klub nije bio osvojio ligu 26 godina. I vi onda tvrdite da godinu nakon sto smo osvojili ligu sa 15 poena i u periodu kad smo u zadnjih 7 sezona osvojili ligu 5 puta, ne treba bit cilj osvojit ligu? Zato vam kazem, pojma onda nemate za kakav klub navijate.

Top 4 se moze jedva nekako prihvatit ove sezone, ali nikad nece bit dobar rezultat.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 08 dec 2013, 23:48

gdje se može pregledat' ...ima li kakav link :?: :?:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 dec 2013, 23:51

Gusar1995 je napisao/la:gdje se može pregledat' ...ima li kakav link :?: :?:
Download: http://thepiratebay.sx/torrent/9305271/ ... 2_2013_mp4" onclick="window.open(this.href);return false;

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 08 dec 2013, 23:55

Cartman je napisao/la:Obavezno pogledajte "Class of 92." Odlicno napravljeno.

I za vas sto necete da prihvatite da su samo titule uspjeh za United, poslusajte onu izjavu Fergusona na pocetku, kad je preuzimao klub koji je u to vrijeme bio na sredini tabele. 8-)

"Everything is geared towards doing very, very well. And that very, very well means winning the league." Znaci to je to. Ferguson je to izjavio u situaciji kad klub nije bio osvojio ligu 26 godina. I vi onda tvrdite da godinu nakon sto smo osvojili ligu sa 15 poena i u periodu kad smo u zadnjih 7 sezona osvojili ligu 5 puta, ne treba bit cilj osvojit ligu? Zato vam kazem, pojma onda nemate za kakav klub navijate.

Top 4 se moze jedva nekako prihvatit ove sezone, ali nikad nece bit dobar rezultat.

Nema potrebe da izvrćeš tuđe riječi budući da se ne sjećam da ti je neko napisao da ne treba biti cilj osvajanje lige. Naravno da United uvijek cilja na najveće moguće domete, no realno sagledavajući situaciju, naravno da se liga ne mora i ne može SVAKE sezone osvojiti i naravno da je klub trenutno u najspecifičnijoj situaciji u posljednje dvije decenije. Bezbroj puta već napisano, ali evo opet - otišao je najveći, to ne može proći bezbolno.

Uostalom, ajmo ovako, kakva bi posebnost Alexa Fergusona bila, kada bi naredni trener sjeo na njegovo mjesto i odmah i automatski nastavio sa vrhunskim uspjesima, bez ikakvih poteškoća i problema, sve sa godinu dana starijim timom i okosnicom koja je vidno u padu forme.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 08 dec 2013, 23:57

Cartman je napisao/la:
Gusar1995 je napisao/la:gdje se može pregledat' ...ima li kakav link :?: :?:
Download: http://thepiratebay.sx/torrent/9305271/ ... 2_2013_mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
eeh to caree :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2013, 00:01

MoR je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Obavezno pogledajte "Class of 92." Odlicno napravljeno.

Nema potrebe da izvrćeš tuđe riječi budući da se ne sjećam da ti je neko napisao da ne treba biti cilj osvajanje lige. Naravno da United uvijek cilja na najveće moguće domete, no realno sagledavajući situaciju, naravno da se liga ne mora i ne može SVAKE sezone osvojiti i naravno da je klub trenutno u najspecifičnijoj situaciji u posljednje dvije decenije. Bezbroj puta već napisano, ali evo opet - otišao je najveći, to ne može proći bezbolno.

Uostalom, ajmo ovako, kakva bi posebnost Alexa Fergusona bila, kada bi naredni trener sjeo na njegovo mjesto i odmah i automatski nastavio sa vrhunskim uspjesima, bez ikakvih poteškoća i problema, sve sa godinu dana starijim timom i okosnicom koja je vidno u padu forme.
Da je Safet Susic preuzeo ocekivao bi vise od ovog jada kojeg gledamo od 1. jula pa do danas i koji postaje sve gori i gori. Nema izgovora za ovu sezonu do sada. Zanimljivo da imamo 3 poena vise, i utakmicu vise, od Hodgsonovog Liverpoola u onoj njegovoj slavnoj sezoni. A kakvu je on tada ekipu imao i kako su ga kritikovali svi. Kritike na racun Moyesa tek sada pocinju (od vecine), i zasluzio ih je itekako.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.