Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Fora sa ovom ekipom i ovim kadrom jeste ta, sto su ljudi u blagoj zabludi da je to neka opasna ekipa i da je kadar za titule, samo zato sto su je osvojili prosle, a prosle sezone sem Utd-a, niko konstantan nije bio od jacih timova, cak nisu imali ni igru, niti Chelsea, niti City, niti Arsenal koji se tek na kraju popravio. Dominacija ??? Jeste, dominirao je Fergie sa ovom ekipom, koja je imala malo iznadprosecnu igru i pobedjivala na cist mentalitet, male ekipe, a velike su redovno kiksale, dok je Utd najbolje pruzao upravo protiv ovih vecih, koji su imali opasan diskontinuitet u formi u toku sezone.
Ni na koji nacin ne zelim da potcenim tu titulu, samo zelim da priblizim koliko je liga prosle sezone bila slaba. Ove sezone svi ovi timovi su jaci, City, Chelsea, Arsenal(daleko jaci), Liverpool, Everton. Spursi jedini slabije igre prikazuju, ali se to rezultatski ne odrazava.
E onda ekipa izgubi trenera koji je izgradio imperiju zvanu Manchester United, dovede najveceg ziherasa u PL, koji ima iskustvo, ali nema znanje dovoljno, dobija vrlo potrosenu ekipu, gde je jedino Rooney klasa u odnosu na onog iz prosle sezone i dobija mladog Januzaja, koji ne moze u kontinuitetu da igra, da bi bio u prvoj, premlad je. Onda dodate na to povrede i slabu formu VP-a, ocajnog Evru koji se i prosle godine raspadao, ove je samo jos gori, povrede u zadnjoj liniji, nesrecu u nekim utakmicama, skorije ova sada i ona prosla sa Evertonom, i dobijete ovakav Utd.
Moyes kao trener ima dovoljno znanje i iskustvo da opstaje u vrhu PL, 6-7 mesto, eventualno nesto vise, sa ogranicenim budzetom, tacnije nikakvim. Znanje nema, uglavnom napada male ekipe, u gostima se brani i nikad ne napada i to je njegova filozofija celu deceniju bila koliko je vec trener Evertona. I to je sasvim ok filozofija, ako ste trener Evertona ili kluba slicnog ili slabijeg ranga, ali Man Utd je nesto drugo.
Fellaini je panic buy i to je poznato, veznjak Utd treba godinama, kreativac i on nije doveden, pa je dosao Fellaini koji je isto tako odlican igrac, ali on se utapa u ovo sivilo Djavola, pogotovo sto vecinom i skoro uvek igra na sredini sa istim tipom veznjaka, u 4-4-2, pa igra ne lici ni na sta.
Ni na koji nacin ne zelim da potcenim tu titulu, samo zelim da priblizim koliko je liga prosle sezone bila slaba. Ove sezone svi ovi timovi su jaci, City, Chelsea, Arsenal(daleko jaci), Liverpool, Everton. Spursi jedini slabije igre prikazuju, ali se to rezultatski ne odrazava.
E onda ekipa izgubi trenera koji je izgradio imperiju zvanu Manchester United, dovede najveceg ziherasa u PL, koji ima iskustvo, ali nema znanje dovoljno, dobija vrlo potrosenu ekipu, gde je jedino Rooney klasa u odnosu na onog iz prosle sezone i dobija mladog Januzaja, koji ne moze u kontinuitetu da igra, da bi bio u prvoj, premlad je. Onda dodate na to povrede i slabu formu VP-a, ocajnog Evru koji se i prosle godine raspadao, ove je samo jos gori, povrede u zadnjoj liniji, nesrecu u nekim utakmicama, skorije ova sada i ona prosla sa Evertonom, i dobijete ovakav Utd.
Moyes kao trener ima dovoljno znanje i iskustvo da opstaje u vrhu PL, 6-7 mesto, eventualno nesto vise, sa ogranicenim budzetom, tacnije nikakvim. Znanje nema, uglavnom napada male ekipe, u gostima se brani i nikad ne napada i to je njegova filozofija celu deceniju bila koliko je vec trener Evertona. I to je sasvim ok filozofija, ako ste trener Evertona ili kluba slicnog ili slabijeg ranga, ali Man Utd je nesto drugo.
Fellaini je panic buy i to je poznato, veznjak Utd treba godinama, kreativac i on nije doveden, pa je dosao Fellaini koji je isto tako odlican igrac, ali on se utapa u ovo sivilo Djavola, pogotovo sto vecinom i skoro uvek igra na sredini sa istim tipom veznjaka, u 4-4-2, pa igra ne lici ni na sta.
Ako cemo realno ni ove sezone konkurencija nije nista bolja, Arsenal je ispustio 5 bodova protiv slabijih ekipa, izgubio 3 boda na OT.u, dok su Chelsea i City tek za nijansu bolji od Uniteda, odnosno United je gori od svih, jednostavno trebalo se potrudit pa bit gori od ovog Uniteda.
Sa bodovima protiv slabijih mi bi danas bili najmanje drugi, sa minimalnim zaostatkom, veliki ce se i onako medjusobno potuc tako da niko u tim duelima nece ostvarit znacajnu prednost. E upravo to je ono sto najvise boli navijace Uniteda, mi nemamo ekipu kao Chelsea ili City, ali smo odmah iza njih i nijedan drugi nije jaci.
Sve u svemu jos uvijek smo u borbi za pozicije koje vode u LP i jednostavno moramo zadrzat prikljucak do januara, a tamo obavezno dovest najmanje 2 igraca, ako ne i tri buduci da je Evra iz utakmice u utakmicu sve gori defanzivno.
Sa bodovima protiv slabijih mi bi danas bili najmanje drugi, sa minimalnim zaostatkom, veliki ce se i onako medjusobno potuc tako da niko u tim duelima nece ostvarit znacajnu prednost. E upravo to je ono sto najvise boli navijace Uniteda, mi nemamo ekipu kao Chelsea ili City, ali smo odmah iza njih i nijedan drugi nije jaci.
Sve u svemu jos uvijek smo u borbi za pozicije koje vode u LP i jednostavno moramo zadrzat prikljucak do januara, a tamo obavezno dovest najmanje 2 igraca, ako ne i tri buduci da je Evra iz utakmice u utakmicu sve gori defanzivno.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Ali opet sve na to da se doda kako su samo lagano dizali pehar iz sezone u sezonu,bukvalno su planski,nauceno uzimali titulu prvaka EPL,mentalno,prelagano,nazovimo rutinski.
"You'll Never Walk Alone"
Pa jeste ipak, Arsenal je mnogo jaci nego ranije, nema veze sto je ispustio 5 bodova i izgubio na OT, cuj pet bodova, odmah bi potpisao prosle sezone da ce izgubiti vise, ali jednostavno igraju sjajan i konstantan fudbal fudbal. City je jaci, itekako jaci i po igrackom kadru, a i po igri pocinje da deluje kao stroj, kod kuce standard, u gostima jos nije to to, a Chelsea se jos nalazi pod Mouom, ali sam uveren da ce i oni doci na svoje, oni su prosle sezone pod Di Mateom startovali ocajno. Plus jaci Everton, Liverpool, Sveci isto skidaju skalp vecim timovima, ne mozes reci da je slabija ili ista konkurencija, pogotovo gore u vrhu.motty je napisao/la:Ako cemo realno ni ove sezone konkurencija nije nista bolja, Arsenal je ispustio 5 bodova protiv slabijih ekipa, izgubio 3 boda na OT.u, dok su Chelsea i City tek za nijansu bolji od Uniteda, odnosno United je gori od svih, jednostavno trebalo se potrudit pa bit gori od ovog Uniteda.
Ali zasto niste uzimali te bodove ??? Zato sto je tim izgubio taj mentalitet koji je Fergie instalirao, zato sto je dosao Moyes ziheras i zato sto je ekipa potrosena i pokosena povredama.
Pazi, mozda, ali mozda ovaj tim bi konkurisao za titulu sa Fergijem, ali ne bi bio prvi konkurent nikako.
Poenta je da se Moyes ne treba kriviti i sve treba sada svaliti na njega, dobio je narodski receno vruc krompir. I da je Fergie tu, on bi morao da menja ekipu na bolje, morao bi da uzme par pojacanja da bi bio konkurentan dovoljno.
Ova ekipa Utd-a mozda ima treci najjaci kadar u ligi, ali to je nista, kada taj kadar ne igra fudbal prvo dovoljno individualno kvalitetan (pad forme igraca) a onda timski dovoljno dobar, igra ne lici ni na sta.
4. mesto vam je realan plasman sada, da li cete stici do toga, zavisi od dosta faktora, eto ne moze mnogo ljudi da zamisli Utd ispod 4. mesta, ali kad je Moyes dosao, ja im nisam davao velike sanse za titulu, to sam odmah rekao, a i posle pojacanja Utd-a i ostalih timova. Realnost, kada sve skupis na gomilu i sagledas cinjenice.
Da ti se krv zaledi:

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ko god da vam je menadžer, ne bi valjao. Jedan je Ferguson, jedini on može s polovnom ekipom da osvoji ligu.
Tolike godine tu i odjednom dođe neko drugi, nije to jednostavna i mala promjena.
Nije da branim Moyesa ali pogledajte samo ekipu s kojom United raspolaže.
Rooney i Van Persie su vrhunski igrači, nema šta, ali ovo ostalo i nije baš. Mourinho i Pellegrini imaju svemirske ekipe naspram Moyesa, a ako uprava Uniteda hoće nešto veliko onda će se morati dobro istrošiti u januaru.
Nije baš uredu sve svaliti na Moyesa, ogroman je teren na njegovim leđima i samo se stvar još više može pogoršati ako se nastavi s ovakvim pritiscima.
Polako ljudi, strpljenja. Previše vas je Sir Alex razmazio.
Tolike godine tu i odjednom dođe neko drugi, nije to jednostavna i mala promjena.
Nije da branim Moyesa ali pogledajte samo ekipu s kojom United raspolaže.
Rooney i Van Persie su vrhunski igrači, nema šta, ali ovo ostalo i nije baš. Mourinho i Pellegrini imaju svemirske ekipe naspram Moyesa, a ako uprava Uniteda hoće nešto veliko onda će se morati dobro istrošiti u januaru.
Nije baš uredu sve svaliti na Moyesa, ogroman je teren na njegovim leđima i samo se stvar još više može pogoršati ako se nastavi s ovakvim pritiscima.
Polako ljudi, strpljenja. Previše vas je Sir Alex razmazio.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Cekam na tebe jer momak si što vazda pametno zbori!Valencia je napisao/la:Otkaz nije opcija.
Mojs ce sasvim sigurno ostati do kraja sezone trener sta god napravio. Vrlo vjerovatno ce ostati i drugu sezonu. Ako i trecu zabrlja, to ce sigurno biti kraj.
Ja mu nikada necu oprostiti dovodjenje Felainija. Tim transferom je pokazao da nema viziju igre. Felaini nije igrac za 4-4-2. On je prosjecan za svaku formaciju, al je za 4-4-2 kriminalan. Ja kao fudbalski laik i amater sam bio 101% siguran da Felaini ne moze poboljsati Juanjted. Stvarno ne kontam kako to nije vidio Mojs. Dovodjenje Felainija je najgori transfer od kada pratim MU. Nadam se da ce mu dovodjenje Felainija ostati najveci promasaj.
Junajted sada mora trositi. Ovoj ekipi fali mladosti. Vise nisam tako uvjeren da bi Snajder napravio nesto znacajno. Nije ni on sto je nekad bio. Ipak, njegov mentalitet i tehnika ne mogu nestati. Mentalitet je posebno vazan. Junajtedu trebaju pobjednici i motivisani mladi igraci kako bi animirali cijelu ekipu.

Otkaz nije opcija ove sezone i neće ga sigurno dobiti, ali zato će naredna sezona biti problem ako se ovo bude ponavljalo. Da do toga ne dođe on mora napraviti velike promjene u igraćkom kadru! Pošto je sezona već sada izgubljena, moje neko mišljenje je da treba dovesti 1-2 igraća u Januaru, da ih već ima naredne sezone spremne. Opet na ljeto dovesti 3 igraća, a onda ove prosjeke i starce prodati i pustiti..
Odbrana ima problema na stoperskoj poziciji gdje Vidic i Rio više ne mogu igrati, staro sporo i ja bih Vidica prodao a Ria pustio pošto ga niko i ne traži.
Problem je bekovska pozicija tu je Evra i Fabio i Butner da li treba jedan Baines?
Vezni red aka crna rupa aka zona sumraka u Unitedu ko Unitedu može pomoći?? Za Felainija sam govorio da neće donijeti ništa novo što se već sada vidi! Carrick stari.. znaći treba jedan dobar DM i jedan play po meni Pjanic nije za Engleske jer je mekan igrać i ne bih volio da se desi Džekina sudbina, Sahin isto nije mogao u Liverpoolo uspjeti.. znaći treba neko tipa Swainstajgera takav igrac..za DM nemam predstavu.. da nisu Pogbu pustili, sada o tome ne bih razmišljali...
Krila, glavno oruzije Uniteda kojeg nema ove sezone, moj prvi izbor Reus i Januzaj će naredne godine biti bolji, tj. trbeao bi biti bolji!
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al' si rekao da će biti u top 4, a ovo sada je daleko od toga (što tebi kao scouseru odgovaraParadajz je napisao/la: 4. mesto vam je realan plasman sada, da li cete stici do toga, zavisi od dosta faktora, eto ne moze mnogo ljudi da zamisli Utd ispod 4. mesta, ali kad je Moyes dosao, ja im nisam davao velike sanse za titulu, to sam odmah rekao, a i posle pojacanja Utd-a i ostalih timova. Realnost, kada sve skupis na gomilu i sagledas cinjenice.

I ja ne bih rekao da imamo treći najjači kadar, ni blizu toga, možda 5-6 i nekako

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Paradajz je napisao/la:Fora sa ovom ekipom i ovim kadrom jeste ta, sto su ljudi u blagoj zabludi da je to neka opasna ekipa i da je kadar za titule, samo zato sto su je osvojili prosle, a prosle sezone sem Utd-a, niko konstantan nije bio od jacih timova, cak nisu imali ni igru, niti Chelsea, niti City, niti Arsenal koji se tek na kraju popravio. Dominacija ??? Jeste, dominirao je Fergie sa ovom ekipom, koja je imala malo iznadprosecnu igru i pobedjivala na cist mentalitet, male ekipe, a velike su redovno kiksale, dok je Utd najbolje pruzao upravo protiv ovih vecih, koji su imali opasan diskontinuitet u formi u toku sezone.
Ako te nije strah MAN UTD što onda pišeš ovdje kao da će ti to pomoći da istjeraš strah od Sir Alexander Chapman "Alex" Ferguson--a i MAN UTD iz svojih gena i podsvjesti.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Strašno. Ne smiješ ni pisati na temama, a da ljudi ne kažu da se plašiš, da si kompleksaš ili da si hejter.
Strašno.

Pa, na stranu sve - sigurno da United ima 3. ili eventualno 4. najjači igrački kadar u ligi. City, Chelsea, United=Arsenal, poslije dolaze Tottenham i Liverpool.rio_Ferdy88 je napisao/la:
I ja ne bih rekao da imamo treći najjači kadar, ni blizu toga, možda 5-6 i nekako
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
E @neron koji si ti lik
..
Paradajz napravio odlicnu analizu, koga briga za jel navija za Redse...
Moje misljenje je da United nema ekipu za prvaka, ali ima za top4. Ne mozes preko noci prijeci sa Fergusona na Moyesa ili bilo kojeg drugog trenera pa ocekivati iste stvari. Dok je tu bio Sir Alex ovakva momcad je mogla uzeti titulu jer je on znao kako se to radi, izvlacio maksimum maksimuma iz njih. S Moyesom ce ipak trebati neka pojacanja, a meni se cini da United bas na tom polju nije konkurentan, a razlog ne znam...

Paradajz napravio odlicnu analizu, koga briga za jel navija za Redse...
Moje misljenje je da United nema ekipu za prvaka, ali ima za top4. Ne mozes preko noci prijeci sa Fergusona na Moyesa ili bilo kojeg drugog trenera pa ocekivati iste stvari. Dok je tu bio Sir Alex ovakva momcad je mogla uzeti titulu jer je on znao kako se to radi, izvlacio maksimum maksimuma iz njih. S Moyesom ce ipak trebati neka pojacanja, a meni se cini da United bas na tom polju nije konkurentan, a razlog ne znam...
RIP CITY!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Meni Arsenal ima jaci kadar od Uniteda, kao i Spursi, dok je Liverpool tu negdje trenutnoMonolog je napisao/la:Pa, na stranu sve - sigurno da United ima 3. ili eventualno 4. najjači igrački kadar u ligi. City, Chelsea, United=Arsenal, poslije dolaze Tottenham i Liverpool.rio_Ferdy88 je napisao/la:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Spursi imaju samo jaču sredinu. Sve ostalo je debelo na strani Uniteda. Što se tiče Arsenala, to je bara-bara. Liverpool je iza. Ne znam na osnovu čega ih ti stavljaš u isti koš sa Unitedom (po igračkom kadru). Imaju najboljeg (vjerovatno) igrača lige koji ih vuče. Odbrana slabija negoli Unitedova, vezni red jednako loš (recimo).
Zaboravljaš da United ima najpotentniji napad u ligi (sad, do Moyesa i veznog reda je što oni nikako ne funkcionišu). 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Odjednom je ovaj kadar Utd-a u rangu Tottenhama i Liverpoola a činjenica da je Ferguson sa ovim kadrom vedrio i oblačio ligom se zaboravlja.
Od Moyesa niko realan i nije očekivao borbu za titulu bar ne u njegovoj prvoj sezoni ,ali ovo što igra Utd je ispod svakog nivoa.Vjerujem da je malo ko očekivao da će Utd nakon 15 kola držati 9 mjesto.
Od Moyesa niko realan i nije očekivao borbu za titulu bar ne u njegovoj prvoj sezoni ,ali ovo što igra Utd je ispod svakog nivoa.Vjerujem da je malo ko očekivao da će Utd nakon 15 kola držati 9 mjesto.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 08 dec 2013, 11:51, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- schweinsteiger
- Kontakt:
Nevjerovatno kako je SAF s malte ne gorim igrackim kadrom,kracom klupom (jer je prosle sezone stalno neko bio povrijedjen) dosao do titule.
Ja isto mislim da Utd nece otjerati Moyesa ove sezone,pa makar 9. i ostali.
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Ja isto mislim da Utd nece otjerati Moyesa ove sezone,pa makar 9. i ostali.
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam, meni je i njihova odbrana tu negdje sa nasom (barem po ovome sta nasi pokazuju do sada), cak na nekim pozicijama i bolja, iako nije tesko biti bolji od EvreMonolog je napisao/la:Spursi imaju samo jaču sredinu. Sve ostalo je debelo na strani Uniteda.

Monolog je napisao/la:Što se tiče Arsenala, to je bara-bara.]
Pa veza opet daleko bolja kod Arsenala, odbrana takodjer je trenutno kod Arsenala kvalitetnija, i napad opet na nasoj strani

Imaju oni i Stua i Coua, a vezni red istina tu negdje, mada je Stevie bolji od sve i jednog naseg veznjaka, dok je odbrana tu negdjeMonolog je napisao/la:Liverpool je iza. Ne znam na osnovu čega ih ti stavljaš u isti koš sa Unitedom (po igračkom kadru). Imaju najboljeg (vjerovatno) igrača lige koji ih vuče. Odbrana slabija negoli Unitedova, vezni red jednako loš (recimo).![]()

Tako da nije bas da smo kvalitetniji kadrom od ovih ekipa, evidentno je da jedino Rooney i RVP mogu imati mjesto u ostalim pobrojanim ekipama, svi ostali ne bas tako lako

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Svake godine, u svakom pogledu, sve se vise provaljujes.Monolog je napisao/la:Spursi imaju samo jaču sredinu. Sve ostalo je debelo na strani Uniteda. Što se tiče Arsenala, to je bara-bara.

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Evo sad na Sunday Supplementu bas dobar opis, when Ferguson came in 1986 he had a group of underachieving players, when he left United he had a group of overachieving players, i ovi novinari u studiju se vecinom slazu da je momcad koju je Moyes nasljedio dosta losa i da United sad dijelom placa cijenu losih transfera, ne samo od proslog prijelaznog roka, vec i onih pod Fergiem 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.