Kada onako gledam igrace,forma je diskutabilna i nisu svi konstantni,sto nas i dovodi do nekih evidentnih problema u pojedinim utakmicama...mnogo ovisi o trenutnoj inspiraciji i sada vec i ne mozemo unaprijed prognozirati pobjedu na bilo kojoj utakmici...ali dobro je to sto smo vise konstantni u odnosu na ostale ekipe,jedino je Borac u boljoj poziciji za prvenstvo,ali mislim da se to jos moze promijeniti...sljedece kolo ce biti vrlo vazno za obje ekipe u vrhu,pa i za treceplasiranog...mi ove godine nismo pobijedili Sirokog nikako u tri odigrane utakmice,i mislim da je vrijeme da to na nasoj Grbavici,pred popunjenim stadionom i uradimo...
Visca je solidan mladi igrac,ali on mora puno jos da uci i da radi,nije konstantan i nikad se ne zna kako ce odreagovati na nekoj utakmici,moze biti najbolji,ali moze biti i jako los...kada se u ovom trenutku ne mozes osloniti na njegovu konstantnost,onda i ne moze govoriti o nekom pretjeranom kvalitetu...medjutim,jako je mlad,i sve sto treba je da jako radi na treninzima,da slusa Amara i da sprovodi to na utakmicama,da bude discipliniran i moze jos jako puno napredovati...da li ce on to raditi ili ce slusati menadzera,vidjecemo vrlo brzo...
Kada bi Beslija bio konstantniji i kada bi bio na nivou prvog poluvremena od jucer,to bi bilo vrlo zadovoljavajuce i mnogo povoljnije za nas...Culum se sasvim vratio,zadnjih par tekmi na prosloj polusezoni i sada u njegovom povratku,vidi se opet ona zelja i pokretljivost koju je imao na pocetku,prije onog pda forme...ovakav Culum je po meni vrlo vazan kotac u ekipi...
Ocekujem konacno Stanceskog,ocekujem njegovu vecu minutazu,i da donese dodatnu svjezinu u vezni red,mislim da bi i Zebi pored njega bilo mnogo lakse...
U napadu je sve isto i tu nemamo prevelikog izbora,ako i imamo ikakvog...Lazo radi svoj posao,ono sto mu je zadatak prema Amaru,on uradi kako treba i tu je vrijedan,ostaje onda da zabijaju oni drugi iz drugog plana...sada to i ne ide pretjerano dobro,jer vezni red ne funkcionise dobro u zavrsnici...
U odbrani prizeljkujem Bogicevica,mislim da sam tu dovoljno rekao...bas on,ali u punoj formi nam jako treba,nije mi bitno umjesto koga od dvojice stopera,Bogi je po meni bolji od obojice...
Treba nam bolja zavrsnica,laksa zavrsnica i malo bolja forma pojedinaca u veznom redu,mislim da je to kljuc i glavno rjesenje.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !