Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
dobro ce mu doci pet dana pauze poslije sutrasnje uatkmice
Connelly ga je zagotivio na prvi pogled
Connelly ga je zagotivio na prvi pogled
čuj prvih 5-6 sezona, pa ako se bude nastavio razvijati ovim tempom, već sljedeće sezone može igrati 25-30 minuta po utakmici lagano, a šta će tek biti za 5-6 sezona.. istina na početku mu je trebalo vremena da se navikne na način igre i stoga je pravio dosta faulova - što i nije bilo iznenađujuće jer, kao što si već i ti napomenuo, lične su mu bile problem i u cedeviti.Pirke je napisao/la:Sve ovo i da dodam: Faulovi. Pravi previse faulova. Po tome je bio poznat i u Cedeviti. U prosjeku ima 7.5 faulova/36 minuta : http://www.basketball-reference.com/pla ... iju01.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Juka ce, barem ovih prvih pet sest sezona, biti tip igraca koji ce biti super efikasan u kratkim periodima igre (25-30 minuta).
ali strašno je kolikom brzinom se adaptirao, jer već zadnjih nekoliko utakmica igra 20+ minuta sa vrlo malo faulova..
-
muhamedkonjic
- Kontakt:
Momci ova " Senada Privatno Nurkic " koja pjeva i plese gola na Facebooku
zna li neko da li je ona neki rod Jusufu, pise da je iz Tuzle a jos uz to malo lici na Jusufa
Svi Nurkici cvakavi izgleda 
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 08 jan 2015, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.
S time sam mislio da ce za 5-6 godina biti na pocetku "primea" karijere. Gdje ce igrati najvise minuta. I do tada ce razumjeti kako da bude konstantno efikasan.viKK je napisao/la:čuj prvih 5-6 sezona, pa ako se bude nastavio razvijati ovim tempom, već sljedeće sezone može igrati 25-30 minuta po utakmici lagano, a šta će tek biti za 5-6 sezona.. istina na početku mu je trebalo vremena da se navikne na način igre i stoga je pravio dosta faulova - što i nije bilo iznenađujuće jer, kao što si već i ti napomenuo, lične su mu bile problem i u cedeviti.Pirke je napisao/la:Sve ovo i da dodam: Faulovi. Pravi previse faulova. Po tome je bio poznat i u Cedeviti. U prosjeku ima 7.5 faulova/36 minuta : http://www.basketball-reference.com/pla ... iju01.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Juka ce, barem ovih prvih pet sest sezona, biti tip igraca koji ce biti super efikasan u kratkim periodima igre (25-30 minuta).
ali strašno je kolikom brzinom se adaptirao, jer već zadnjih nekoliko utakmica igra 20+ minuta sa vrlo malo faulova..
Do tada, neka izgradi igru. 30 minuta je jako puno. Ne pricam ti o formi, vec o nacinu igre. Kad Nurkic udje u igru, da sve od sebe i brzo se iztrosi. Primjeti da vecinu faulova pravi pri kraju svog "shifta" kad je umoran. Niko normalan ne moze dugo igrati njegovim tempom. Samo sam to htjeo reci. A ne da ce se sporo razvijati...
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Sinoc kad sam poceo gledati 3/4 vidim Orlando poce da stize Nuggetse i onda trener izvede Nurkića i ode Denver na + 10 stim da je njegovim izlaskom ubrzana igra tako da slažem se sao nom konstatacijom da nije za nekih 30min 15-20 sasvim dovoljno za prvu sezonu jer čim se umori on počne gubit koncentraciju i onda pravi neke bespotrebne lične i nerezonske šuteve
iskreno, mislim da će jusuf već kroz 2 do 3 sezone poprilično sazreti kao igrač i igrat će pametnije, manje se trošiti dok je na parketu..Pirke je napisao/la:S time sam mislio da ce za 5-6 godina biti na pocetku "primea" karijere. Gdje ce igrati najvise minuta. I do tada ce razumjeti kako da bude konstantno efikasan.
Do tada, neka izgradi igru. 30 minuta je jako puno. Ne pricam ti o formi, vec o nacinu igre. Kad Nurkic udje u igru, da sve od sebe i brzo se iztrosi. Primjeti da vecinu faulova pravi pri kraju svog "shifta" kad je umoran. Niko normalan ne moze dugo igrati njegovim tempom. Samo sam to htjeo reci. A ne da ce se sporo razvijati...
Svi iz Denvera su na trejd bloku, osim Juke. Izgleda da Denver tank krece, što ce Juki pomoci oko razvoja kroz sljedecih par godina. Igrati ce, biti ce glavna napadacka opcija, nece biti velika ocekivanja, a ekipa bi za par godina trebala biti ozbiljni contender. Ovo je moje mišljenje o Denverovoj budućnosti, jer ovaj koncept gdje im samo igraju dobri role-igrači i gdje su uvijek na granici ulaska u plejof ili 1st round izlaska, očigledno, ne funkcioniše.
- firefirefirely
- Kontakt:
Izvor, pouzdanost? HvalaZiggs je napisao/la:Svi iz Denvera su na trejd bloku, osim Juke. Izgleda da Denver tank krece, što ce Juki pomoci oko razvoja kroz sljedecih par godina. Igrati ce, biti ce glavna napadacka opcija, nece biti velika ocekivanja, a ekipa bi za par godina trebala biti ozbiljni contender. Ovo je moje mišljenje o Denverovoj budućnosti, jer ovaj koncept gdje im samo igraju dobri role-igrači i gdje su uvijek na granici ulaska u plejof ili 1st round izlaska, očigledno, ne funkcioniše.
po meni lawson bi trebao ostati jer dobro suradjuje sa nurkicem, ima velik broj asistencija...sto se tice ostalih igraca nijedan igrac denvera iz startne postave nije za startera(osim lawsona) nego za dobrog igraca s klupe i to je njihov problem...njima treba jedna zvijezda, samo kako je dovesti kad su nakrcali salary cap sa puno role playeraZiggs je napisao/la:Svi iz Denvera su na trejd bloku, osim Juke. Izgleda da Denver tank krece, što ce Juki pomoci oko razvoja kroz sljedecih par godina. Igrati ce, biti ce glavna napadacka opcija, nece biti velika ocekivanja, a ekipa bi za par godina trebala biti ozbiljni contender. Ovo je moje mišljenje o Denverovoj budućnosti, jer ovaj koncept gdje im samo igraju dobri role-igrači i gdje su uvijek na granici ulaska u plejof ili 1st round izlaska, očigledno, ne funkcioniše.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ima tu dobrih igraca..ja recimo mislim da bi Juka i Farid za par godina mogli ciniti ubitacan tandem pod kosem..jos jedna strech cetvroka na klupu i bila bi to respektabilna unutrasnja linija
njima nedostaje taj franchise player po mogucnosti na trojci.... ta prva zvijezda tima da oko njega sloze Lavsona koji je dobar play i nesebican, Farida, Nurkica i jednog sutera
iako tek u 2016/17 potencijano ulaze sa cistim rosterom, na kraju naredne sezone bi trebalo da se ocisti puno toga
njima nedostaje taj franchise player po mogucnosti na trojci.... ta prva zvijezda tima da oko njega sloze Lavsona koji je dobar play i nesebican, Farida, Nurkica i jednog sutera
iako tek u 2016/17 potencijano ulaze sa cistim rosterom, na kraju naredne sezone bi trebalo da se ocisti puno toga
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Lawson vjerovatno i ostaje, ali ostatak su sve po mom mišljenju solidni igrači, tipa Chandler koji bi npr. Clipperse poboljšao kao ekipu i podigao ih na veći nivo. Denver treba krenuti u tankovanje, jer nijedan free agent nece tu potpisati, tako da im je jedini nacin da se domognu nekog superstara na draftu. Ako ovako nastave, samo role playeri, uvijek ce biti treadmill ekipa. Uglavnom, Juka bez ikakvih povreda ima izuzetno svijetlu budućnost. A i navijači Denvera su ga zagotivili pravo.mercurial je napisao/la:po meni lawson bi trebao ostati jer dobro suradjuje sa nurkicem, ima velik broj asistencija...sto se tice ostalih igraca nijedan igrac denvera iz startne postave nije za startera(osim lawsona) nego za dobrog igraca s klupe i to je njihov problem...njima treba jedna zvijezda, samo kako je dovesti kad su nakrcali salary cap sa puno role playeraZiggs je napisao/la:Svi iz Denvera su na trejd bloku, osim Juke. Izgleda da Denver tank krece, što ce Juki pomoci oko razvoja kroz sljedecih par godina. Igrati ce, biti ce glavna napadacka opcija, nece biti velika ocekivanja, a ekipa bi za par godina trebala biti ozbiljni contender. Ovo je moje mišljenje o Denverovoj budućnosti, jer ovaj koncept gdje im samo igraju dobri role-igrači i gdje su uvijek na granici ulaska u plejof ili 1st round izlaska, očigledno, ne funkcioniše.
wilson chandler je dobar igrac s klupe, isto tako i AAA...eh da je melo ostao 
Bila izjava ja mislim GM-a da se više ne bore za plejof, a Zach Lowe je na twitteru pisao da su kontaktirali timove da su im igrači na trejd blocku. A evo baš sad citam da je Toronto zainteresovan za Farrieda. A Clippersi ce sigurno poslati ponudu za Chandlera, jucer su waiwe onog pleja da bi imali mjesto u rosteru.firefirefirely je napisao/la:Izvor, pouzdanost? HvalaZiggs je napisao/la:Svi iz Denvera su na trejd bloku, osim Juke. Izgleda da Denver tank krece, što ce Juki pomoci oko razvoja kroz sljedecih par godina. Igrati ce, biti ce glavna napadacka opcija, nece biti velika ocekivanja, a ekipa bi za par godina trebala biti ozbiljni contender. Ovo je moje mišljenje o Denverovoj budućnosti, jer ovaj koncept gdje im samo igraju dobri role-igrači i gdje su uvijek na granici ulaska u plejof ili 1st round izlaska, očigledno, ne funkcioniše.
ma ne mogu oni tankirati ako ostave u ekipi lawsona, farieda i aflala...jednostavno nije to toliko losa ekipa da bi se s njom tankiralo...a da bi dobili dobar pick na draftu moraju ''muski'' tankirati i gubiti
- Slatinash_7
- Kontakt:
Istog igraca koji im jedini nije na trade blocku su pokupili 15.pickom,pa ti vidi sada da li ti uopste treba neki pik u prvih 5 da bi dobio dobrog igraca..Butler,Khawai,Nurkic,MCW i jos ko zna koliko igraca u zadnje vrijeme su se bolje pokazali nego ovi talenti tipa Benneta,Vonleha,Stauskasa ,Waitersa,Tristana itd itdmercurial je napisao/la:ma ne mogu oni tankirati ako ostave u ekipi lawsona, farieda i aflala...jednostavno nije to toliko losa ekipa da bi se s njom tankiralo...a da bi dobili dobar pick na draftu moraju ''muski'' tankirati i gubiti
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Lawson, Faried, Fournier su svi van lutrije pokupljeni...Prije Lawsona od iste ekipe(MIN) pokupljeni Flynn(van lige) i Rubio(prosjecan play)...U drugoj rundi smo pokupili Lauvergnea koji je pokazao na svjetskom da se na njega moze racunati kao 4/5 vec dogodine..
Ajax neka je on dobio ovu priliku i šansu ovo je nagrada od dragog Boga prije svega za sve što je napravio do sada, a onda i trenera Shaw-a koji mu vjeruje i daje priliku. Da li je on spreman i može li podnijeti taj pritisak vidjeti ćemo, očigledno da trener u ovom momentu misli da može jer bi sigurno našao neku alternativu u fazonu niže postave uz Farida da nadomjesti odlazak Mozgova. Tako je kako je pa ćemo vidjeti dalje kako će se Jusuf u novoj ulozi snaći. Za fizičku spremu ja se ne bi složio, Jusuf je koliko me pamćenje služi od polovine ljeta u Denveru, vrijedno radio i trenirao ima on snage i kondicije za 48. minuta ako treba, ali zato i postoji klupa i 12 igrača da se svako može odmoriti u toku utakmice.Ajax je napisao/la:Ne znam koliko je to idealno za Juku. Pitanje je koliko je on trenutno spreman za prvog centra. Idealno je da mu je "konkurencija" neko kao Mozgov koji je indivudalno tu negdje sa njim i kojega moze mic po mic izbaciti iz prvog tima. To je po meni idealno za njega jos uvijek ce igrati minimalno 15 pa sve do 20-tak minuta a i fizicki po meni nije spreman da odigra 30-40 minuta po utakmici. Tako da mu tih 20-tak minuta bas odgovara trenutno u prvoj sezoni dok se malo ne navikne na NBA. Samo da ne dovedu nekog puno boljeg centra od Mozgova. Ovako ako ne dovedu nikoga odnosno nekog centra slicnog Mozgovu onda bi to moglo ispast dobro. Mada ja ne sumnjam ni malo u Nurkica jer ima idealne saigrace i trenera a i on je samouvjeren. On ce samo rasti i napredovati osim ako ga povrede ne zaustave. Problem je Mirza i dali da ostane u sadasnjem klubu. Po meni prije NE nego DA.
naj tip Lawson, strasan igrac pravi onaj tip lopine igraca basketasa. Juka moze da nauci puno od njega a i ovaj da pita Jusufa asistencijama ukoliko on bude znao da se fokusira maksimalno.
Vidi se da je Jusuf nespreman fziicki :
Treba ipak proci cjeoljetnje bazne pripreme da mu ljudi otkriju sve fizicke mane i otklone. Sam je u jednom intervjuu izjavio da nikako ne voli teretanu ida je tamo minimalno. E onda mozete samo zamisliti koji je to potencijal i koliko prostora ima za popravljanje odraza , snage i okretnosti.
Drugo vidi se da je zelen i neiskusan da nikada nije igrao neke velike minute juce se zaletio previse od pocetka. Mislim cak da ima nekako bolji efekat da ulazi sa klupe . Dok igra 25 minuta po tekmi to mu je za sada ideal. Jednostavno vidi se da ne osjeti tu dinamiku tekme, nadigravanje sa centrima na duze minute i ostalo.
Al je fakat ovo uzbudljivo kako nama tako i svim ljudima oko Nuggets-a a vidi se i saigracima. Dobro se osjeti taj neki nedefinisani potencijal i energija oko njega. I corav vidi da je on maltene vec sada u stanju ugurati bilo kog centra pod sami kos. (Sta ce biti kada "udje" u teretanu ?) . Znaci samo je pitanje vremena i treninga kada ce poceti da materializira to uguravanje sa nekim relativno jednostavnim polaganjima i poluohrozima.
Onda pocinju udvajanja , onda se otvara sut . meni nije to neki logicna razvoj njihove igre koji se osjeti vec u zadnjim tekmama ... Znaci resetaju lakse sa trojke ..
Zanimljiva ekipa pravo sa pozitivnim likovima (koja samo razlika u odnosu na Nets-e
)...
S tim sto mi je ekstra drag Lawson ... jest da je najmanji al koja momcina
Solira samo kada mora , suta samo kada mora totalno tip ekipnog igraca. Merak gledat.
Vidi se da je Jusuf nespreman fziicki :
Treba ipak proci cjeoljetnje bazne pripreme da mu ljudi otkriju sve fizicke mane i otklone. Sam je u jednom intervjuu izjavio da nikako ne voli teretanu ida je tamo minimalno. E onda mozete samo zamisliti koji je to potencijal i koliko prostora ima za popravljanje odraza , snage i okretnosti.
Drugo vidi se da je zelen i neiskusan da nikada nije igrao neke velike minute juce se zaletio previse od pocetka. Mislim cak da ima nekako bolji efekat da ulazi sa klupe . Dok igra 25 minuta po tekmi to mu je za sada ideal. Jednostavno vidi se da ne osjeti tu dinamiku tekme, nadigravanje sa centrima na duze minute i ostalo.
Al je fakat ovo uzbudljivo kako nama tako i svim ljudima oko Nuggets-a a vidi se i saigracima. Dobro se osjeti taj neki nedefinisani potencijal i energija oko njega. I corav vidi da je on maltene vec sada u stanju ugurati bilo kog centra pod sami kos. (Sta ce biti kada "udje" u teretanu ?) . Znaci samo je pitanje vremena i treninga kada ce poceti da materializira to uguravanje sa nekim relativno jednostavnim polaganjima i poluohrozima.
Onda pocinju udvajanja , onda se otvara sut . meni nije to neki logicna razvoj njihove igre koji se osjeti vec u zadnjim tekmama ... Znaci resetaju lakse sa trojke ..
Zanimljiva ekipa pravo sa pozitivnim likovima (koja samo razlika u odnosu na Nets-e
S tim sto mi je ekstra drag Lawson ... jest da je najmanji al koja momcina
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Grehota trejdati Farieda jer Nurkic-Faried bi za 2-3 godine razbijali pravo i falio bi im taj jedan igrač da ganjaju veće domete u playoff-u...

thulkazal je napisao/la:Grehota trejdati Farieda jer Nurkic-Faried bi za 2-3 godine razbijali pravo i falio bi im taj jedan igrač da ganjaju veće domete u playoff-u...
![]()
E ova je baš dobra i pravo me nasmijala. Ovo je sigurno neki Bosančeros...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.