Adviser je napisao/la:romeo je napisao/la:Kamberovica smo Mi napravili, Bilino smo Mi renovirali. **** smo dobili i od drzave i od Saveza
Renovirali ste vi moj ... isto kao i ova sredstva što ste dobili tako ste i ona prijašnja dobijali, zahvalite se vi savezu i UEFA-i. Tu priču da je Zenica renovirala možete pričati maloj djeci. Zenica je samo učestvovala, ali većinu sredstava je obezbjedio savez i UEFA!
Pošto vidim da nemaš nikakvih argumenata, čim pominješ gluposti koje nemaju nikakve veze sa diskusijom, ovim završavam razgovor sa tobom.
Nemaš ti pojma, prijatelju. Jedino za što je UEFA dala novce do ovoga jeste za Trening centar. Sve drugo je Grad Zenica sama dala pare ili su uzimani krediti koje grad vraća. Bilino polje je obnovljeno od sredstava grada. NSBiH, Federacija i država nisu dali ni feninga. Čak je španski nogometni savez morao dati novce za pravljenje kabine za novinare. Toliko su gore navedene instance dale za taj stadion.
Kamberovića polje je bilo trošna livada dok se Zenica nije izborila da bude domaćin Europskog atletskog prvenstva B-divizije 2007. godine. Tada je grad uložio pare, napravio novu atletsku stazu, digao tribinu i obnovio teren. Niko sa strane nije dao ni marke. Arena je izgrađena u sklopu kompleksa Shopping centra Džananović. I tu je grad osigurao sredstva, zajedno sa firmom po kojoj centar nosi ime. Država je dala nulu.
Ovo je prvi put da UEFA daje nešto Zenici za obnovu. A zašto daju Zenici a ne nekom drugom gradu? Jednostavno, ljudi su se uvjerili da se u Zenici pare utroše namjenski, za sportsku infrastrukturu, a ne da nestaju po stranačkim i privatnim računima. I naravno, vidjeli su da je Zenica trudi da obnovi svoje i ne čeka sadaku od drugog.
A ti, umjesto što pizdiš jer Zenica svoje stadione obnavlja, bolje pizdi na zvaničnike u svome gradu jer ništa ne rade. Svi bi da nešto s neba padne. Da vam drugi udjeli, pomogne. Za vas uradi nešto. Ne može to tako, prijatelju. Pomoć možeš dobiti samo ako si voljan pomoći sam sebi. Kad drugi vidi da se ti trudiš, da hoćeš nešto da ostvariš, pogurat će te. Ako ti funkcioniraš po sistemu "lezi hljebe da te jedem" i pružaš ruku za markicu, niko te pogledati neće.
Ti si taj koji nema argumenata. Totalno si neupućen i izjede te što se negdje drugo nešto radi. Da možda Grad Zenica nije trebala doći u tvoj grad da vam gradi stadione, osigurava sredstva i bori se za vas? Juga je prošlost. Taj film nećeš više gledati.
Široki je mali gradić, ali ljudi su se snašli i napravili sebi stadion odličan. Tuzla radi malo po malo. Ako ta tri grada mogu, sigurno može i drugdje. A kad strani investitor vidi da se tu nešto radi iskreno, uložit će i on koju marku.