Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Head
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Head » 19 dec 2013, 23:26

QUARESMA 18<<< je napisao/la:izbrisi taj program sa pc.a, ili ako je addon blokiraj ga u mozilli
nit ima addon nit imam program na pc :roll:
1946

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 20 dec 2013, 00:17

Ako neko zna i može pomoći

NBA2K14

Skinuo sam igru,kao što sam i pretpostavljao šteka mi,jer mi je na kompjuteru otišlo sve živo :D ,ali nisam očekivao da će ovako štopati.Štopa toliko da nema šanse da mogu igrat jel neko zna šta bi moglo pomoći da smanjim lag u normalu da barem minimalno štopa da mogu igrati,ista situacija mi je bila sa Pes-om gdje sam uključio vsync,smanjio rezoluciju i detalje stavio na low ili medium,te nakon toga se moglo igrati,ovdje nigdje ne mogu naći da smanjim rezoluciju barem ili ako se može nekako drugačije smanjiti lag pomagaj neko.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 20 dec 2013, 00:42

Unofficialpage je napisao/la:Napravii sam ovaj program i nesto nije dobro ali ne znam sta

http://prntscr.com/2cbvka" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad normalno napravim zbir cifara, sam program, radi a ovako ne radi i stalno bi ispisuje else naredbu :D
@JHam ti je izgleda pomogao. Ako nisi rijesio, pojasni sta tacno treba program da radi. Ja jedino kontam da hoces da ubacis 10 brojeva i da ti dadne zbir svih cifara na kraju. Ovo ostalo mi nije jasno sta se ocekuje od programa.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 dec 2013, 00:58

marioo8888 je napisao/la:Ako neko zna i može pomoći

NBA2K14

Skinuo sam igru,kao što sam i pretpostavljao šteka mi,jer mi je na kompjuteru otišlo sve živo :D ,ali nisam očekivao da će ovako štopati.Štopa toliko da nema šanse da mogu igrat jel neko zna šta bi moglo pomoći da smanjim lag u normalu da barem minimalno štopa da mogu igrati,ista situacija mi je bila sa Pes-om gdje sam uključio vsync,smanjio rezoluciju i detalje stavio na low ili medium,te nakon toga se moglo igrati,ovdje nigdje ne mogu naći da smanjim rezoluciju barem ili ako se može nekako drugačije smanjiti lag pomagaj neko.
napisi svoju konfiguraciju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 20 dec 2013, 23:11

koji su bolji procesori dual core ili core 2 duo?
Glory Glory Man United!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 dec 2013, 23:12

Anderson8 je napisao/la:koji su bolji procesori dual core ili core 2 duo?
core 2 duo
1946

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 dec 2013, 23:13

Murga je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Napravii sam ovaj program i nesto nije dobro ali ne znam sta

Kad normalno napravim zbir cifara, sam program, radi a ovako ne radi i stalno bi ispisuje else naredbu :D
@JHam ti je izgleda pomogao. Ako nisi rijesio, pojasni sta tacno treba program da radi. Ja jedino kontam da hoces da ubacis 10 brojeva i da ti dadne zbir svih cifara na kraju. Ovo ostalo mi nije jasno sta se ocekuje od programa.
Izgleda da hoce zbir cifara samo petog broja, tako sam ga ja razumio i poslao sam mu sad evo, nisam vidio prije...valjda je to to :D

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 20 dec 2013, 23:14

Head je napisao/la:
Anderson8 je napisao/la:koji su bolji procesori dual core ili core 2 duo?
core 2 duo
znas li zasto?
Glory Glory Man United!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 dec 2013, 23:16

Pa zato sto je novija tehnologija, dual core je prva generacija dvojezgrenih procesora, core 2 duo ima vise cache memorije i brzu sabirnicu.
...Život za Široki...

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 20 dec 2013, 23:18

Zahvaljujem 8-)
Glory Glory Man United!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 dec 2013, 23:34

JHam je napisao/la:
Murga je napisao/la:

Izgleda da hoce zbir cifara samo petog broja, tako sam ga ja razumio i poslao sam mu sad evo, nisam vidio prije...valjda je to to :D
To hocu :D To sam ja izmislio, malo vjezb'o ali mi nije uspjelo :lol: Hvala, ne znam jesmo li radili vektore, valjda jesmo :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 dec 2013, 23:42

Unofficialpage je napisao/la:
JHam je napisao/la:
Murga je napisao/la:
To hocu :D To sam ja izmislio, malo vjezb'o ali mi nije uspjelo :lol: Hvala, ne znam jesmo li radili vektore, valjda jesmo :mrgreen:
Poslao sam ti na 2 nacina...ovaj s vektorom ti moze pomoci ako ti trebaju i ostali brojevi, jer bez tog ti ustvari uzimas samo onaj zadnji uneseni broj(ako ga prije ne dodijelis drugoj varijabli, ili stavis u niz...)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 20 dec 2013, 23:43

zna li neko gdje mogu nafatat kakav dobar laptop? :)
ugl da je ove core i3/i5 generacije, 2> GB RAM-a, treba mi čisto za adobe aplikacije, da rade nesmetano :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 21 dec 2013, 22:08

Jel zna netko kako da rijesim problem na skypeu? Ne mogu da pricam ni s kim na kameru. Prihvatim poziv i samo izbaci, i pise da mogu primati samo izravne poruke. U postavkama mi je namjesteno da mogu od sviju dobijati videopozive. Ako ima jos sta u postavkama da se namjesti nek kaze gdje se jos moze. I hvala unaprijed :)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 22:15

1. Ne priča se na kameru, nego se gleda koristeći kameru, za priču se koristi mikrofon ;) :mrgreen:
2. Ako ti se to dešava zadnjih par dana, uninstall skype i instaliraj stariju verziju (kucaj "old skype download" na google), jer je to zbog nekog retardiranog apdejta :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 21 dec 2013, 22:17

iVar je napisao/la:1. Ne priča se na kameru, nego se gleda koristeći kameru, za priču se koristi mikrofon ;) :mrgreen:
2. Ako ti se to dešava zadnjih par dana, uninstall skype i instaliraj stariju verziju (kucaj "old skype download" na google), jer je to zbog nekog retardiranog apdejta :)

Aj aj ni jedne bolan :mrgreen:

Sad cemo da vidimo radi li to i znas li svoj posao :mrgreen:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 22:53

mene zanima zna li iko jel možda moguće koristiti SIM karticu preko laptopa u svrhu pričanja? :)
onako ubaciš u neki usb dodatak sim karticu, pokreneš program i talkaš :D

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 dec 2013, 23:11

iVar je napisao/la:mene zanima zna li iko jel možda moguće koristiti SIM karticu preko laptopa u svrhu pričanja? :)
Mozes i na PH udjes, ubacis dodatak u usb i guz** :lol: :lol: :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 23:15

JHam je napisao/la:
iVar je napisao/la:mene zanima zna li iko jel možda moguće koristiti SIM karticu preko laptopa u svrhu pričanja? :)
:lol: :lol: tako vršim napajanje

a nigdje veze što nema, znam da možeš koristiti internet 'preko SIM kartice al nikako da pozivam, to je loMa glupo :)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 dec 2013, 23:38

iVar je napisao/la:
JHam je napisao/la:
:lol: :lol: tako vršim napajanje

a nigdje veze što nema, znam da možeš koristiti internet 'preko SIM kartice al nikako da pozivam, to je loMa glupo :)
I meni glupo sto ovo mora bez zastite, moze se covjek zaraziti :( :(

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 4 gosta.