Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ja bih ti preporucio Intel, imao sam AMD i nisam zadovoljan bio, dok sa Intelom sve fercera k'o ludo 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
U mene je AMD. Procesori su slični mobitelima, iphone je radi jabuke skuplji par stoja od nekog mobitela sa skoro identičnim specifikacijama.
- moustapha
- Kontakt:
Jako lose poredjenje!Neutral je napisao/la:U mene je AMD. Procesori su slični mobitelima, iphone je radi jabuke skuplji par stoja od nekog mobitela sa skoro identičnim specifikacijama.
#divovi
Nije loše poređenje. Nijanse odlučuju. Isto kao što neko kaže da ne valja mobitel jer kasni tačno 0.3 sekunde u odnosu na drugog.
Mislim da ne traži gejmerski laptop, procesor. Bitno je da može hd i da nije spor. Ddr3 je a must, tako da će mu biti svejedno šta uzme čim će dati skoro hiljadu KM za njega (za te pare mora imati dobre specifikacije).
Mislim da ne traži gejmerski laptop, procesor. Bitno je da može hd i da nije spor. Ddr3 je a must, tako da će mu biti svejedno šta uzme čim će dati skoro hiljadu KM za njega (za te pare mora imati dobre specifikacije).
Intel u slučaju da imaš potrebu za multimedijom i igranjemGreivis je napisao/la:Intel ili AMD procesor?

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- moustapha
- Kontakt:
Nijanse odlucuju po tebi, ali vjeruj da nije tako. Razlika u cijeni procesora Intela i AMD-a i postoji zbog razlike u kvaliteti izrade. Na kraju procesori nemaju taj vanjski dizajn i nisu nesto sto nosamo u dzepu i izvadimo kad pijemo kafu. Kruske i jabuke poredis i to jako povrsno.Neutral je napisao/la:Nije loše poređenje. Nijanse odlučuju. Isto kao što neko kaže da ne valja mobitel jer kasni tačno 0.3 sekunde u odnosu na drugog.
Ovo nema veze sa tim kakav nekom laptop treba niti ovo znaci da AMD ne treba nikako kupovati.

#divovi
evo da i ja nesto kazem u vezi ove rasprave AMD vs Intel, nije bas fokusirano na laptope al nema veze
ovdje neki napljuvaste AMD kao da je najobicnije "kinesko smece" koje se sklapa u nekoj supi a ne renomirani svjetski brend
ako je neko na "budzetu" i svaka marka ustedjena mu dobro dodje svakako da je AMD puno bolja opcija od Intela a razlike u performansama za nas "casual" gamere i korisnike racunara cisto za browsing i te zajebancije je 'ajmo reci nebitna, jer svi mi ganjamo "bang for the buck", narocito na ovim prostorima
svakako da ako nekome nije zao para i zeli da iskoristi sirovu moc Intela od mene ide topla preporuka jer sam vlasnik istog godinama unazad, trenutno je u kutiji

best buy za gaming
npr rival ovog i5 4670 (385 KM ili pak K-verzija 415KM) iz amd-ovog tabora je fx8350(335 KM) ili jos bolja opcija fx8320 (290 KM) koji se veoma lako kloka i daje skoro iste performanse kao 8350, a osjetno se ustedi i ta razlika u cijeni moze nam donjeti mnogo bolju graficku koja je svakako bitnija od proc. za gaming
ugl. proc uvijek Intel, grafa AMD(za isto ili manje kesa daje puno vise od Nvidia) to mi je praksa godinama unazad
ovdje neki napljuvaste AMD kao da je najobicnije "kinesko smece" koje se sklapa u nekoj supi a ne renomirani svjetski brend
ako je neko na "budzetu" i svaka marka ustedjena mu dobro dodje svakako da je AMD puno bolja opcija od Intela a razlike u performansama za nas "casual" gamere i korisnike racunara cisto za browsing i te zajebancije je 'ajmo reci nebitna, jer svi mi ganjamo "bang for the buck", narocito na ovim prostorima
svakako da ako nekome nije zao para i zeli da iskoristi sirovu moc Intela od mene ide topla preporuka jer sam vlasnik istog godinama unazad, trenutno je u kutiji

best buy za gaming

npr rival ovog i5 4670 (385 KM ili pak K-verzija 415KM) iz amd-ovog tabora je fx8350(335 KM) ili jos bolja opcija fx8320 (290 KM) koji se veoma lako kloka i daje skoro iste performanse kao 8350, a osjetno se ustedi i ta razlika u cijeni moze nam donjeti mnogo bolju graficku koja je svakako bitnija od proc. za gaming

ugl. proc uvijek Intel, grafa AMD(za isto ili manje kesa daje puno vise od Nvidia) to mi je praksa godinama unazad

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Sve zavisi za što ti tačno treba pc ili laptop.
naravno, to je uvijek polazna tacka koju ljudi na zalost ne znaju sebi odreditiNeutral je napisao/la:Sve zavisi za što ti tačno treba pc ili laptop.
na kraju ili uzmu nesto ciji potencijal nikad nece iskoristiti ili pak kupe nesto sto ne zadovoljava njihove potrebe

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
jabuka je daleko bolje optimizovana od ostalih, recimo androida, recimo samo perfomanse izmedju Galaxy S 4 i iPhone 5s, jedan octa(quad)core a drugi dual coreNeutral je napisao/la:U mene je AMD. Procesori su slični mobitelima, iphone je radi jabuke skuplji par stoja od nekog mobitela sa skoro identičnim specifikacijama.
Ovako,istekla mi je ova trial verzija Worda,Pointa itd itd ..kako da je opet aktiviram da mogu koristiti navedene? 

Pobjeda je bolja od orgazma!
Ljudi pomagajte... kad pokrenem bilo koji video sa youtube-a, otvori se bez problema, pocne se "puniti" odnosno ucitavati video, i onda poslije 2-3 sekunde prestane sa ucitavanjem i zastopa. Nekad se ne moze niti poceti ucitavati video vec se samo vrti onaj krug kao za "loading". Skenirao sam laptop, ne nalazi nikakve viruse. Prije par dana se desila ista stvar, restartao sam laptop i radio je bez problema. Zna li neko koji mu je vrag? P.S. primjetio sam da ponekad nece da ucita i kompletnu web adresu, znaci djelomicno otvori stranicu i zaustavi se.
Zadnja izmjena: emir987, dana/u 17 dec 2013, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.
Hmmm zadnjih 5-6 dana u igrama mi se PC restarta sam od sebe... npr. u Doti 2 sam smanjio grafiku na 50% i izdrži jedan game i onda restart, dok na Ultra grafici restart ide odmah... Chess Titans (obični šah na win7) također se restarta u sred partije
u event vieweru sam malo prošupkao i stoji Critical Error, Event 41, Kernel Power... sad, mišljenja sam ili je napojna (Silverstone 500W 80+) oslabila u zadnjih godinu dana pa nemože pratit konfu (AMD Phenom II X4 965 3.40GHz 125W, 8GB RAM, AMD Radeon HD6870 1GB DDR5, 1TB HDD) ili dolazi do pregrijavanja chipseta na matičnoj (MB MSI 870S-C45 (FX)) ili je nešto treće ?
...
btw. probao sam sa OCCT programom da testiram komponente, ali koju god da testiram dolazi do restarta... ako ima itko kakav plan kako otkriti šta je nek javi da ne nosim na servis, daleko mi

u event vieweru sam malo prošupkao i stoji Critical Error, Event 41, Kernel Power... sad, mišljenja sam ili je napojna (Silverstone 500W 80+) oslabila u zadnjih godinu dana pa nemože pratit konfu (AMD Phenom II X4 965 3.40GHz 125W, 8GB RAM, AMD Radeon HD6870 1GB DDR5, 1TB HDD) ili dolazi do pregrijavanja chipseta na matičnoj (MB MSI 870S-C45 (FX)) ili je nešto treće ?

btw. probao sam sa OCCT programom da testiram komponente, ali koju god da testiram dolazi do restarta... ako ima itko kakav plan kako otkriti šta je nek javi da ne nosim na servis, daleko mi

#SuningOUT
- moustapha
- Kontakt:
Jesi siguran da je S4 dual core?QUARESMA 18<<< je napisao/la:jabuka je daleko bolje optimizovana od ostalih, recimo androida, recimo samo perfomanse izmedju Galaxy S 4 i iPhone 5s, jedan octa(quad)core a drugi dual coreNeutral je napisao/la:U mene je AMD. Procesori su slični mobitelima, iphone je radi jabuke skuplji par stoja od nekog mobitela sa skoro identičnim specifikacijama.
http://www.gsmarena.com/samsung_i9505_g ... 4-5371.php
#divovi
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa rekoh da je S4 octa/quad core a drugi tj iPh 5s dual core
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Napravii sam ovaj program i nesto nije dobro ali ne znam sta
http://prntscr.com/2cbvka" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad normalno napravim zbir cifara, sam program, radi a ovako ne radi i stalno bi ispisuje else naredbu
Kad normalno napravim zbir cifara, sam program, radi a ovako ne radi i stalno bi ispisuje else naredbu

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!

Kako da napravim kad otvaram novi tab da mi otvori prazan URL a ne ovaj searhcconduit
1946
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
izbrisi taj program sa pc.a, ili ako je addon blokiraj ga u mozilli
tools - options i tu izaberes sta ce ti otvarati 

Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
Sta ne radi? Tj. sta treba da radi??Unofficialpage je napisao/la:Napravii sam ovaj program i nesto nije dobro ali ne znam sta
Javi mi se na pp.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.