HKK Široki

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

vladedivac
Kontakt:

Re: HKK Široki

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 09:32

Ja sam siguran da Štembo nije bio zadovoljan svojim učinkom u prošloj sezoni. Igrao je nekako na mahove, od sjaja do očaja, odbranu korektno, ali problem je što je Štembo bio projektovan da bude glavni poenter izvana, a čovjek od 34 godine koji se puno troši u odbrani jednostavno ne može imati i dobar poenterski učinak u napadu. Na sve to, Dozet nije dobijao previše vremena na trojci, jer je Bajić puno igrao sa Joksom i Štembom na 2 i 3, pri čemu se Štembo još više trošio.

S druge strane, Šutalo je, kako da kažem, prilično ćudljiv igrač. Barem se meni tako čini. Prvi dio sezone je bio vrlo efikasan, odbranu može da igra na nivou, ali bilo je utakmica kad se činilo da se sakrije, da ga nema, da ga potpuno zatvore, pa čak i isprovociraju do te mjere da ostane bez učinka.

Bez obzira na sve, kad je bila aktuelna priča da Štembo ne ostaje, priželjkivao sam Šutala u Igokei, jer nema puno dobrih poentera koji će odigrati i dobru odbranu, tipa Marko Tomas ili Damjan Stojanovski. Međutim, rasplelo se drugačije, tako da ćemo vidjeti gdje će Šutalo uopšte završiti, i kako će Štembo odraditi ovu sezonu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 10:50

znaci to je to:

1. jones, katić
2. harper, bilinovac
3. bošnjak, petrović
4. barać, buva
5. kastropil, rikić

ćorić na 3 i ivšić na 5 (iako mislim da će negdje na posudbu)
ali ovo gore su "glavni igrači"

ostanak će biti uspjeh
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 avg 2013, 12:13

do polusezone skupit para za igraca na 3-4, nekog iskusnog ako nista da prosiri rotaciju...tipa Barise Krasica sto da ne, i bolju dvojku ako Harper zakaze i eto ostanka...vjerujem da su i ovako mogli ugurati igraca tipa Krasica u roster da pogura ove klince..moze se pricat sta se hoce al koristan je ono timski igrac, a u poznim godinama iz raspalog Zadra ne vjerujem da ima velika primanja enormno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 12:25

ultrasstyle_tz je napisao/la:do polusezone skupit para za igraca na 3-4, nekog iskusnog ako nista da prosiri rotaciju...tipa Barise Krasica sto da ne, i bolju dvojku ako Harper zakaze i eto ostanka...vjerujem da su i ovako mogli ugurati igraca tipa Krasica u roster da pogura ove klince..moze se pricat sta se hoce al koristan je ono timski igrac, a u poznim godinama iz raspalog Zadra ne vjerujem da ima velika primanja enormno.
Kad smo već kod Zadra, da li bi se neko drugi mogao dovesti u Široki? Naravno, prvenstveno mislim na mlađeg Ramljaka. Da pokuša bratovim stopama.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 13:05

vladedivac je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:do polusezone skupit para za igraca na 3-4, nekog iskusnog ako nista da prosiri rotaciju...tipa Barise Krasica sto da ne, i bolju dvojku ako Harper zakaze i eto ostanka...vjerujem da su i ovako mogli ugurati igraca tipa Krasica u roster da pogura ove klince..moze se pricat sta se hoce al koristan je ono timski igrac, a u poznim godinama iz raspalog Zadra ne vjerujem da ima velika primanja enormno.
Kad smo već kod Zadra, da li bi se neko drugi mogao dovesti u Široki? Naravno, prvenstveno mislim na mlađeg Ramljaka. Da pokuša bratovim stopama.
nitko ti ga neće dat džaba..a Široki od Ramljaka na kraju je dobio = NIŠTA! :D

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 14:30

Kevin je napisao/la:
vladedivac je napisao/la: Kad smo već kod Zadra, da li bi se neko drugi mogao dovesti u Široki? Naravno, prvenstveno mislim na mlađeg Ramljaka. Da pokuša bratovim stopama.
Kako misliš "džaba"? Je li Marko Ramljak pod ugovorom sa Zadrom? Ako jeste, okej, ali ako nije, morao bi biti džaba.
A što se tiče Ivana, slažem se s tobom da na kraju Široki nije dobio ništa, ali ipak je on ostavio trag u Širokom. Svakako da je više od Širokog dobio nego što mu je vratio, ali nije on jedini takav slučaj.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 avg 2013, 14:31

Ostaje Siroki sigurno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 avg 2013, 17:49

Kevin je napisao/la:
vladedivac je napisao/la: Kad smo već kod Zadra, da li bi se neko drugi mogao dovesti u Široki? Naravno, prvenstveno mislim na mlađeg Ramljaka. Da pokuša bratovim stopama.
Kako misliš "džaba"? Je li Marko Ramljak pod ugovorom sa Zadrom? Ako jeste, okej, ali ako nije, morao bi biti džaba.
A što se tiče Ivana, slažem se s tobom da na kraju Široki nije dobio ništa, ali ipak je on ostavio trag u Širokom. Svakako da je više od Širokog dobio nego što mu je vratio, ali nije on jedini takav slučaj.
o marku se prica nesto u vezi sa cibonom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 22:16

malo mi je glupo za ovaj turnir nas, spast ce ko memorijal gojka suska (nekad hajduk, dinamo, rijeka -> danas gosk, branitelj itd)

ako bosna moze organizirat igokeu, cibonu i neku stranu ekipu..zar mi ne mozemo bolje od čapljine, jolly-a ...svaka njima čast ali fali nam neko ime tu..

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 avg 2013, 22:53

Kevin je napisao/la:
Nije baš tako ,za Ivana je Široki dobio oprost jedne plaće na kraju ove sezone :) :) :) kad je završen ugovor sa cedevitom .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 21 avg 2013, 02:06

Kevin je napisao/la:malo mi je glupo za ovaj turnir nas, spast ce ko memorijal gojka suska (nekad hajduk, dinamo, rijeka -> danas gosk, branitelj itd)

ako bosna moze organizirat igokeu, cibonu i neku stranu ekipu..zar mi ne mozemo bolje od čapljine, jolly-a ...svaka njima čast ali fali nam neko ime tu..
Pa bio je dobar turnir ,ali ove godine je Euro tako da svakako bi i jače ekipe dolazile u bezveze sastavu(jer su glavni igrači na istome)
A dolazi Buducnost šta hoćeš i to je dobra momčad ,bit ce jedna laka jedna teža utakmica
I konacno neće Aleksa Popovic doc (na Euru ce bit valjda ) ,pa lik kad dođe na Pecaru koda mu mozak brže radi
Da Buducnost dođe bez njega imam osjecaja da bi pala svaki put s 10+ razlike :D

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2013, 08:28

felix123 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:malo mi je glupo za ovaj turnir nas, spast ce ko memorijal gojka suska (nekad hajduk, dinamo, rijeka -> danas gosk, branitelj itd)

Pa bio je dobar turnir ,ali ove godine je Euro tako da svakako bi i jače ekipe dolazile u bezveze sastavu(jer su glavni igrači na istome)
A dolazi Buducnost šta hoćeš i to je dobra momčad ,bit ce jedna laka jedna teža utakmica
I konacno neće Aleksa Popovic doc (na Euru ce bit valjda ) ,pa lik kad dođe na Pecaru koda mu mozak brže radi
Da Buducnost dođe bez njega imam osjecaja da bi pala svaki put s 10+ razlike :D
Odakle ti da će doć Budućnost?
Ako je istina onda ok, to je dobra momčad..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2013, 08:53

izgleda da se Harper opet nije pojavio na treningu :lol: :lol:

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 21 avg 2013, 09:02

Kevin je napisao/la:izgleda da se Harper opet nije pojavio na treningu :lol: :lol:
Čitajući o ovim njegovim biserima, mislim da je bolje sa takvim tupanom što prije raskrstiti. Daleko mu lijepa kuća.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 21 avg 2013, 11:36

Budućnost ti je potvrdila svoj dolazak.
A Harpera treba što prije zatjerat ,hvala Bogu ima bek šutera uvijek na tržištu i mogu se naći dobri koji su malo previsoku cijenu za sebe stavili ,tako da će je sad sigurno spustiti
A i uvijek nas Šutalo čeka :lol:

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 22 avg 2013, 05:06

Kevin je napisao/la:izgleda da se Harper opet nije pojavio na treningu :lol: :lol:

EE drug da te obavjestim! :)
Dns sam dobio informaciju od jednog covjeka iz uprave igokee,msm dobri smo pa smo malo porazgovarali...
Plata Nikole Gacese i Urosa Nikolica je jednaka plati Franka Kastropila :)
I jos da dodam da ti je Marko Sutalo imao prosle godine sezonsku platu od 175000 KM,a ove je trazio 210000 KM.
Zbog toga sa njim nije nastavljena saradnja,a odbijen je njegov agent vezano za igokeu :)
Msm da to nisu nikako male cifre,i da siroki nije puno jeftiniji od igokee kao sto to mnogi misle.

Eto toliko ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 avg 2013, 08:25

wolfi je napisao/la:

Dns sam dobio informaciju od jednog covjeka iz uprave igokee,msm dobri smo pa smo malo porazgovarali...
I jos da dodam da ti je Marko Sutalo imao prosle godine sezonsku platu od 175000 KM,a ove je trazio 210000 KM.
Zbog toga sa njim nije nastavljena saradnja,a odbijen je njegov agent vezano za igokeu :)
Msm da to nisu nikako male cifre,i da siroki nije puno jeftiniji od igokee kao sto to mnogi misle.

Eto toliko ;)
Dobro..ajde seciraj dalje..Gaćeša i Uriš kao Kaštropil...di su vam ostali crni, Štembo, Jorović !?
Pa pogledaj naš roster:
1. jones, katić
2. bilinovac
3. bošnjak, petrović
4. barać, buva
5. kastropil, rikić
eto nek je Kaštropil malo skuplji..šta je s ostalima? Neznam kakve info imaš ali meni je to malo smiješno reć da je Igokea malo skuplja od Širokog..Široki će složiti ekipu do 250 000€, možda nešto više..a sumnjam da je Igokeina 300 ili 350 jer to je tih "malo" više jel tako?

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 22 avg 2013, 13:57

Kevin je napisao/la:
wolfi je napisao/la:

Eto toliko ;)
Dobro..ajde seciraj dalje..Gaćeša i Uriš kao Kaštropil...di su vam ostali crni, Štembo, Jorović !?
Pa pogledaj naš roster:
1. jones, katić
2. bilinovac
3. bošnjak, petrović
4. barać, buva
5. kastropil, rikić
eto nek je Kaštropil malo skuplji..šta je s ostalima? Neznam kakve info imaš ali meni je to malo smiješno reć da je Igokea malo skuplja od Širokog..Široki će složiti ekipu do 250 000€, možda nešto više..a sumnjam da je Igokeina 300 ili 350 jer to je tih "malo" više jel tako?

e da si bilo koga drugog rekao osim stemergera i jorovica..pa ajde :)
stemberger ima 34 godine i pristao je da igra uz smanjenje plate,jer tesko bi nasao klub istog ranga a sa istim parama...dok jorovic ima 32 godine i njemu je plata povecana za 1000 evra,ali nista specijalno zato sto nije nasao drugi klub.
Kazem ti ja,koliko god vi mislili da se igokea rasipa sa parama,to nije istina jer su cak prikljucili i 2 juniora 1. timu,a ostala su jos 4 igraca mladja od prosle godine.
I jos kad dodamo da ce se u siroki prikljuciti jos 2 strana kosarkasa + jones..vjeruj ti meni momak da ce to biti mala razlika :)
I to sto mislite da ce siroki sloziti ekipu od 250000 evra..i to mi je smjesno :D nece oni sigurno reci da ce sloziti skuplju od toga..razumijes :) jos je siroki morao platiti i pozivnicu,a igokea ne..pozivnica+roster=veoma stabilan klub

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 22 avg 2013, 14:26

@wolfi ,ti moraš prikazati svaku marku koju si potrosio jednoj instituciji u ovoj državi ,mi je zovemo Porezna inspekcija
Tako da prošle godine Jorovic,Edwards i Cliff vrijedili kao citav Široki
A 3-4 godine unazad ste vrijedili i 3 puta skuplje
Jones igra doslovno za kikiriki i nije uopće kao ostali Ameri koji se pokupe cim zagusti (tipa Freeman),posle Collinsa(koji se odrekao premija u visinu 5000 eura ako se ne varam) je najtolerantniji stranac u Širokome
Kaštropil ima malo veću plaću ,ali to je i klub naznacio da će veći dio novca ići na playa i centra ,pošto na playu je ostao Jones znači na Kaštropilu se nije štedilo
Znaci u vas 5-6 najskuplji ima plaću kao naš najskuplji ???' Ej dečko de se malo skontaj ,a nemoj rekla kazala
Proračun naš :280 000 eura (ugl ne prelazi 300 000 ) pa ti gledaj

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 22 avg 2013, 16:28

jesi ti finansiski u sirokom?
Uvjek najbolje znaju ovi sa foruma :)
Vidim ja da se nema sta raspravljati kad vi znate najbolje :)
Ja vam kazem kako stvari stoje i da igokea ima duplo jeftiniju ekipu nego prosle godine,ali opet ti neracunas jos 2 kosarkasa sto ce stici u siroki :)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: klasik, TETRAPAK i 4 gosta.