Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Valencia
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Valencia » 29 jan 2012, 15:55

slika

slika

Svaki komentar je suvisan!!
Zadnja izmjena: Valencia, dana/u 29 jan 2012, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 jan 2012, 15:55

Rafa nakon ovako teškog poraza nikad više neće biti isti.

Sjetimo se onog finala Wimbledona kad je Rafa dobio Rogera 3:2, od tada je Roger u laganom padu forme, vjerujem da Rafu čeka nešto slično.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 29 jan 2012, 15:55

amerosm je napisao/la:Svaka cast Djokovicu na zasluzenoj titulu, mada treba biti realan i reci da nebi bilo nezasluzeno i da je Nadal na kraju slavio.

Za ove sto govore da se Djokovic valja po terenu trebaju imati na umu da nije mala stvar u dva dana igrati 11 sati vrhunskog tenisa protiv drugog i cetvrtog tenisera na svijetu.

Mozda sam subjektivan, no da je Federer bio u finalu dobio bi Djokovica.
jedini ga federer i može dobiti to je dokazo i prošle godine kad je jedini bio ozbiljan konkurent Noletu
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 jan 2012, 15:57

Bravo za Noleta i cestitke komsijama, drago mi je sto je dobio i ovo

mec kao i vecinu kada igraju nole i rafa nisam gledao, stvarno nemam zivaca gledati duge pauze izmedju poena :D
nema potpisa

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jan 2012, 15:57

Bianconeri1988 je napisao/la:Rafa nakon ovako teškog poraza nikad više neće biti isti.

Sjetimo se onog finala Wimbledona kad je Rafa dobio Rogera 3:2, od tada je Roger u laganom padu forme, vjerujem da Rafu čeka nešto slično.
Rafa je izgubio 6 meceva od njega, 4 na mastersima i to sa po 2 nula a 2 na finalima GS i to sa rezultatima 3:1 pa se opet vratio i zamalo ovdje pobjedio jos uvjek boljeg Novaka.

Nije on taj tip kao Federer da nabije tolki kompleks.Ukoliko se desi nesto slicno na GS i jos par turnira na zemlji..mozda.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 jan 2012, 15:57

Odličan meč, ali na kraju zaslužena pobjeda Đokovića, još nakon onog meča u petak ovo je još veći uspjeh, svaka čast majstore. Ali i da je Nadal pobjedio ne bi bilo nezasluženo, kako neko već napisa vanzemaljci :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 29 jan 2012, 15:59

Cestitke Novaku,zasluzio je..
Nadal je sjajan bio takodjer..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 jan 2012, 16:04

samosarajvo je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Rafa nakon ovako teškog poraza nikad više neće biti isti.

Rafa je izgubio 6 meceva od njega, 4 na mastersima i to sa po 2 nula a 2 na finalima GS i to sa rezultatima 3:1 pa se opet vratio i zamalo ovdje pobjedio jos uvjek boljeg Novaka.

Nije on taj tip kao Federer da nabije tolki kompleks.Ukoliko se desi nesto slicno na GS i jos par turnira na zemlji..mozda.
Nije se Rafa vratio, da se vratio pobjedio bi danas, imao je on priliku u 5. setu, isto kao što Federer ima šansu protiv Rafe pa je ne iskoristi, istu je danas imao Rafa pa je nije iskoristio.

Kad se na tih 6 poraza prošle sezone doda i ovaj 7. koji je najbolniji dosad, onda ona moja tvrdnja još više dolazi do izražaja.

Federer nikad nije imao 7 poraza u nizu protiv Nadala kao što Nadal ima protiv Đokovića.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 29 jan 2012, 16:06

Kakav meč . :o

Ono je doista nevjerovatno.I da je Nadal pobijedio ,ne bi bilo nezasluženo.
Ali Đoković je više zaslužio pobjedu ,u trenucima kada je trebalo on je potegao i odigrao fantastično.Svaka mu čast.
You'll never walk alone.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jan 2012, 16:20

Zadnji put da gledam mec izmedju ovih Spartanaca, "pojede" mi nedjelju! :twisted: :lol:

Dobro rece Nole - steta pa je neko morao pobjediti. :!: Kapa do poda obojici. Noletova psiha je jos jednom prevganula. Koja mentalna snaga jbte. :shock: Momak je od celika, djeluje zaista nezaustavljivo. Rafa ce se vratiti i nakon ovog poraza, ipak radi se o najvecem fajteru kojeg tenis ikada imao.

Smiljo je lood ko struja. :lol: Kaze legenda na kraju - nadam se da ste barem uzivali u slici, ako vec niste u tonu. :lol: :lol: :lol: Izgleda da u prostorijma ES Serbia teku potoci rakijestine, niko ne "pokriva" ovu BuLi tekmu (naki Britanci se gule). :lol: Manijaci na kvadrat!! :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jan 2012, 16:22

Pobjedu nije niko zaslužio ;) :P

Najbolje da je moglo da završi neriješeno ,kolko su ljudi dali snage za ovaj meč i na kraju da izgube.
Prepoloviti tofej i dati im po pola :mrgreen:

I da je Nadal dobio ,bilo bi zasluženo ,a opet bi bilo nepravedno prema Đokoviću što je izgubio,tako i obratno .
Jbg to je SPORT ;)

A Nadal nije dobio ovakvog umornog Đokovića neće ga nikad više dobiti ,ali isto koda se boji Noleta ,kad treba završiti poen on zabije lopticu u mrežu u 4 setu je imao 58 neforsiranih ,sa koliko je završio .
I za poraz je sam kriv,znalo se kad je prokocko ono u petom setu,da će izgubiti na kraju,probudio je Noleta iz mrtvih ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 29 jan 2012, 16:33

Koji strašan meč! Kapa do poda obojici!

Sve čestitke čeličnom Noletu, zaista je strašno jak i ponekad daje utisak da bi mogao udarati lopticu do sutra. :lol:
Naravno, da je Nadal pobijedio, isto bi bilo zasluženo. Ovo je bio jedan od onih mečeva kad ti je drago zbog jednog, a opet žao kad pogledaš drugog. Zaista..... :o

Koliko su obojica uložili u meč i koliko je bio fizički težak, najbolje govori njihovo ponašanje na kraju. Rafa se naslonio na mrežu, Đoković malo-malo pa čučne, pogledi prazni kod obojice... Stolice su im bile neophodne. Ja sam se umorila gledajući ih sve te setove, a tek oni.. :mrgreen:

Neko je napisao da je Nadal sam sebe pobijedio, ma daaaj. :roll: Bilo je grešaka sa obje strane, ali je bilo i majstorija sa obje strane. Reći da je jedan pobijedio, jer mu je drugi uručio pobjedu ko na pladnju, je u namanju ruku smiješno.
Đoković je trenutni car tenisa, i ja ne znam ko bi ga sad mogao pobijediti. Nadam se da će se uskoro susresti sa Federerom, da vidimo koliko ima snage u Kralju, a da li još ima onog nekadašnjeg strahopoštovanja kod Noleta prema Kralju.

No, možda Mats zna ko može odbiti pera Noletu.. :lol:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Aman
Kontakt:

Post Postao/la Aman » 29 jan 2012, 16:48

Prvo pravilo Srbi nikada ali nikada ne gube neizvjesne mečeve. Da je Nadal imao 10 meč lopti zaredom nebi pobjedio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2012, 17:02

kakav dan za mene! a jos nije gotov. nego jesu oborili rekord finala po ao po trajanju
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jan 2012, 17:24

cestitke Noletu, a naravno i Rafi za sjajan mec.. i cestitke svim fanovima trenutnog broja 1 svjetskog tenisa :D drago mi je zbog Noleta jer je on jedan od najvecih i najpozitivnijih brendova ovog naseg napacenog regiona(a ne samo svoje zemlje kao sto to neki zele prikazati) i svaka njegova titula je samo jos veci plus, promocija i poticaj za nas region i sve nas koji smo se ovdje rodili i zivimo tu :D ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 29 jan 2012, 20:09

Mislim da bi i muškarci trebali igrati na 2 dobijena seta. Ovo danas, u petom setu, više nije imalo nikakvog smisla. Ljudi su igrali 6 sati!
Zadnja izmjena: HOPLIT, dana/u 29 jan 2012, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
YNWA!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 29 jan 2012, 21:07

Čestitke Noletu mnogi sportaši nek se ugledaju na njega! ;)Kralj!

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 29 jan 2012, 22:06

ma uzima ove sezone sve Grand Slamove Đoković ;)

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 29 jan 2012, 22:11

Aman je napisao/la:Prvo pravilo Srbi nikada ali nikada ne gube neizvjesne mečeve. Da je Nadal imao 10 meč lopti zaredom nebi pobjedio.
Kako lijepo objasnjeno.Sva mudrost teniske igre,sva mudrost rivalstva Noleta i Rafe sazeta u jednu recenicu.
Bravo majstore.
Hajd sad razguli gledaj pokemone ;)
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jan 2012, 22:26

Samo za @kelnera:

[youtube][/youtube]

@Hare

Ne znam da li su se zarakijali u redakciji ESa, ali ovaj lik je ili na belom ili je pobegao iz ludare. :lol:

Djokovic je apsolutni mega-giga-car. Vratiti se nakon 5 sati igre sa 2:4 u petom protiv Nadala - to jos nije vidjeno.
Definitivno je mentalno najjaci igrac na svetu i sad se moze reci da 2011 nije bila fluke godina, niti da Nadal ima resenje za Novaka.

Imao je sve: dan vise odmora, povratak u mec sa "konopaca" u cetvrtom setu, podrsku publike, break razlike u petom setu... i opet je izgubio. Ostaje mu RG, kao poslednji bastion. Ako tu padne, ne verujem da ce ikada vise pobediti zdravog Djokovica u nekom vaznom mecu. Ovo je era Novaka Djokovica i samo je pitanje do koliko ce brojati...
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 29 jan 2012, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.