Za neke moze. Pitaj @amarosm-a i njegove vrsnjake, pa da vidis tih odgovora.emir18 je napisao/la:Seb ne moze u istu recenicu Sa Sennom.

Moderator/ica: rio_Ferdy88
Za neke moze. Pitaj @amarosm-a i njegove vrsnjake, pa da vidis tih odgovora.emir18 je napisao/la:Seb ne moze u istu recenicu Sa Sennom.
MaGiCa je napisao/la:Neweyu niko nije do kolena, jer je on ovladao ovom F-cista aerodinamika-1. Da se pravila promene tako da se vise paznje stavi na snagu motora, tada bi i Newey bio nemocan da napravi dominantan auto.Claus je napisao/la:Da budem iskren, Neweyu niko nije ni do koljena. Kod koga je on u ekipi, taj osvaja šampionat.
Inace, cestitke navijacima Sebastiana Neweya, cetvorostrukog prvaka sveta, koji je (kako danas vec neki tvrde) veci vozac od Senne i u ravni sa Prostom.![]()
Hocemo 8 titula i krunu najboljeg ikada. Moze to Seb, jer Red Bull daje krila.
Nisam Vettelov navijač, da ne bi bilo zabune, ali ako iko može u istu rečenicu sa najvećim - onda je to upravo Vettel. Ima najdominantniji bolid, ali niko, ama baš niko, mu ne smije osporiti znanje i činjenicu da je on sigurno najbolji vozač današnjice. Kapa do poda i Alonsu i Kimmiju, pa i Mercedesovom dvojcu - Vettel je opet priča za sebe. Tako mlad, a tako dominantan. Što je najgore, nagledat ćemo se mi njega još dugo na samom vrhu - osim ukoliko sam ne okači rukavice o klin i kaže dosta prosto iz razloga što želi navijačima pružiti neizvjesnost. Ovako, s njim, to ne dobivamo.“I think Sebastian has done a great job so far, he is simply outstanding. Looking at him today, I can say yes, he is probably the best one we have had. I would put him right alongside greats like Alain Prost and Ayrton Senna. I also think that he is going to become World Champion for the fourth successive year here tomorrow,” Lauda, the 1975, 1977 and 1984 champion, told IANS at the Buddh International Circuit (BIC) paddock Saturday.
Bas naprotiv. Vettel je najbolji ikad. THE G.O.A.T. I to nije cak ni diskutabilno.Monolog je napisao/la:Ma nema Vettel pojma.![]()
Prosječan vozač u odlično konstruisanom bolidu. Inače, njegov bolid sam vozi, Vettelovo je samo da uđe u isti i dva sata bude pred budnim okom kamera.![]()
Sigurno.“I think Sebastian has done a great job so far, he is simply outstanding. Looking at him today, I can say yes, he is probably the best one we have had. I would put him right alongside greats like Alain Prost and Ayrton Senna. I also think that he is going to become World Champion for the fourth successive year here tomorrow,” Lauda, the 1975, 1977 and 1984 champion, told IANS at the Buddh International Circuit (BIC) paddock Saturday.
Prezupcio si nesto. "Niko, ama bas niko, mu ne smije osporiti..." citalo se iz SFRJ udzbenika izgleda, a @MonologNisam Vettelov navijač, da ne bi bilo zabune, ali ako iko može u istu rečenicu sa najvećim - onda je to upravo Vettel. Ima najdominantniji bolid, ali niko, ama baš niko, mu ne smije osporiti znanje i činjenicu da je on sigurno najbolji vozač današnjice.
Dominacija u ovom poslu zavisi i do auta, zar neKapa do poda i Alonsu i Kimmiju, pa i Mercedesovom dvojcu - Vettel je opet priča za sebe. Tako mlad, a tako dominantan. Što je najgore, nagledat ćemo se mi njega još dugo na samom vrhu - osim ukoliko sam ne okači rukavice o klin i kaže dosta prosto iz razloga što želi navijačima pružiti neizvjesnost. Ovako, s njim, to ne dobivamo.
Ma sta znaju "eksperti sa foruma" ko je Niki Laudaamerosm je napisao/la:Ma sta zna Niki Lauda u odnosu na vrhunske eksperte i navijace Alonsa na ovom forumu...
Sasvim sigurno. Svi navijaci Alonsa, a ovde ih nesto ne vidim, su ljubomorni na Vettela i njegove rezultate.Sa navijacima Alonsa i Ferrarija ne vrijedi diskutovati jer njihova mrznja prema Vettelu je zabrinjavajuca za jednu osobu.
Apsolutno. Niko mu nije ni do koljena.MaGiCa je napisao/la:Bas naprotiv. Vettel je najbolji ikad. THE G.O.A.T. I to nije cak ni diskutabilno. Naravno, F1 se gleda od 2006.
Oprosti što ću malo odlutati od teme, ali moram. Primijetio sam da na ovom forumu ljudi osporavaju pobjednike. Baziraću se na Messija i Vettela. Dakle, Messi mora preći u Premiership, igrati protiv Hutha i Shawcrossa i onda bi mu forumaši priznali da je najbolji.MaGiCa je napisao/la:Vettel je osvajao WDC sa inferiornijim bolidom, kao Senna 1991e. Samo, nek mi neko pokaze taj Vettelov bolid, a da nije bio brzi barem 0.3 sekunde po krugu u odnosu na konkurenciju
Čita se i dan danas.MaGiCa je napisao/la:citalo se iz SFRJ udzbenika izgleda, a @Monolog
Normalno. To ne sporim, niti ću. Ali, ako ti i ja sjednemo u ovaj RB - bit ćemo kanta za nabijanje.MaGiCa je napisao/la:Dominacija u ovom poslu zavisi i do auta, zar ne
Dosta znas, ako si tako kasno poceo da pratis F1. Sokiran sam.Monolog je napisao/la: Usput, malo si se prevario. F1 gledam od 2010.Nisam prije pratio ovaj sport, stoga ćeš mi oprostiti na mogućim gafovima. Može?
Kakve veze ima 1 pobeda (u specificnim uslovima) sa apsolutnom dominacijomOprosti što ću malo odlutati od teme, ali moram. Primijetio sam da na ovom forumu ljudi osporavaju pobjednike. Baziraću se na Messija i Vettela. Dakle, Messi mora preći u Premiership, igrati protiv Hutha i Shawcrossa i onda bi mu forumaši priznali da je najbolji.Ovako to nije. Povlačim paralelu sa Vettelom. Da l' on sad treba preći u McLaren kako bi dokazao nekome nešto? Uostalom, taj isti Vettel je ugrabio pobjedu dok je vozio za Toro Rosso. Ponavljam, nisam tad pratio F1, al' nešto mi govori da oni nisu imali ni "k" od konkurentnog bolida.
Poenta je sto je sport takav, da se objektivna kvaliteta nekoga vozaca ne moze promatrati samo kroz prizmu pobeda. pole positiona, najbrzih krugova, osvojenih titula i bodova...To je poenta.Ne poredim titulu sa pobjedom na jednoj stazi, ali ta pobjeda je pokazala mnoge stvari - pokazala je da ovaj momak mora sjesti u konkurentniju mašinu, jer bi bila šteta da propada skupljajući bodove ili boreći se za pobjedničko postolje u nekom slabijem timu.
Taj isti MW nije klasa Vettela, bas kao sto nije klasa ni Raikkonena, Alonsa, Hamiltona, niti velikana iz proslih decenija. Ali, imao je tu srecu da se nadje u RBu, i to bi bilo to.Usput, svi govore o vozačkom umijeću Alonsa i porede ga sa Massom. Ok, zašto onda ne govorimo tako kada poredimo Vettela sa MW-om? To Australijanac vozi Golfa? Na stranu prvi i drugi vozač ekipe - taj isti MW bi MORAO onda na svakoj utrci biti drugi, jer je sve do bolida i vozač, kao što sam naveo u prethodnom postu, treba samo ući u bolid i biti u istom dva sata.
Slobodno citaj, ali ne usvajaj te dogme o kultu licnosti. Stetno je po mladi organizam.Čita se i dan danas.![]()
Ako ti i ja sednemo u RB, bicemo kanta za nabijanje - jer smo zalutali u auto trkanje. Ali, ako profesionalac sedne u isti auto, recimo Raikkonen ili Alonso - izdominirali bi konkurenciju, na isti ili slican nacin kao sto je to uradio i Vettel. Primeri "Super Williamsa" iz 1992 i 1993, "Super Ferrarija" iz 2002 i 2004, su istovetni sa primerima "Super Red Bulla" iz 2011. i 2013. - 1 dominantni tim; 1 dominantan vozac unutar tog tima, drugi samo vodonosa; konstruktorski nedorasla konkurencija....reseno prvenstvo 4-5-6-7 trka do kraja sezone.Normalno. To ne sporim, niti ću. Ali, ako ti i ja sjednemo u ovaj RB - bit ćemo kanta za nabijanje.![]()
Pravo auto u krivim rukama = loše auto.
Pravo auto u pravim rukama = najbolje moguće auto.
To se podrazumijeva. U ovakvoj F1 mu niko ne može opepeliti, upravo jer je ovladao aerodinamikom. Isto kao što je Ferrari bio svemoćan dok je tajna uspjeha ležala u motoru, kasnije i mjenjaču. Doći će i druga vremena, kada će se, usljed mukotrpnih promjena pravila, okončati dominacija RB-a i prvenstvo postati barem malo zanimljivije... do nove dominacije.MaGiCa je napisao/la:Neweyu niko nije do kolena, jer je on ovladao ovom F-cista aerodinamika-1. Da se pravila promene tako da se vise paznje stavi na snagu motora, tada bi i Newey bio nemocan da napravi dominantan auto.Claus je napisao/la:Da budem iskren, Neweyu niko nije ni do koljena. Kod koga je on u ekipi, taj osvaja šampionat.
Inace, cestitke navijacima Sebastiana Neweya, cetvorostrukog prvaka sveta, koji je (kako danas vec neki tvrde) veci vozac od Senne i u ravni sa Prostom.![]()
Hocemo 8 titula i krunu najboljeg ikada. Moze to Seb, jer Red Bull daje krila.
Google majka.MaGiCa je napisao/la:Dosta znas, ako si tako kasno poceo da pratis F1. Sokiran sam.
MaGiCa je napisao/la:A za gafove ti i onako ne smijem nista rec - jer ide ban momentalno
I opetMaGiCa je napisao/la:Ipak si ti ovde neki mod. I to ne bas "neki".
Imao bi, pa makar one bile izražene u promilima.MaGiCa je napisao/la:Sta mislis, da ja sednem u ovaj auto bledje boje, a Vettel u ovaj prepoznatljivi "trula visnja-trula shasija" i da se trkamo na nekoj manje zahtevnoj stazi (posto nikad nisam vozio trkacki auto): da li bi Vettel (iako 4orostruki WDC) imao ikakvih sansi u toj trci protiv mene (klasicni vlasnik Ford Fieste i vozacke licence "B" kategorije)
To su i te kako bitni faktori. Možemo mi govoriti kako neko ima perfektan start i tu napreduje minimalno 3-4 pozicije, kako je neko precizniji vozač, kako je neko u stanju voziti u svim mogućim i nemogućim vremenskim uslovima. Sve to možemo i moramo uzeti u obzir. Ali, opet glavni faktori jesu titule, pobjede, bodovi, posebno ako uzmemo na koji način se dolazi do istih -> gaženjem.MaGiCa je napisao/la:Poenta je sto je sport takav, da se objektivna kvaliteta nekoga vozaca ne moze promatrati samo kroz prizmu pobeda. pole positiona, najbrzih krugova, osvojenih titula i bodova...To je poenta.
Kakve dogme?MaGiCa je napisao/la:Slobodno citaj, ali ne usvajaj te dogme o kultu licnosti. Stetno je po mladi organizam.
Onda se postavlja logično pitanje - zašto ne sjede u tom bolidu? Dakle, zašto ne sjede u Vettelovom bolidu, ne Markovom? Zato što od ovog teško može bolje, bio ti Alonso ili Kimi.MaGiCa je napisao/la:Ali, ako profesionalac sedne u isti auto, recimo Raikkonen ili Alonso - izdominirali bi konkurenciju, na isti ili slican nacin kao sto je to uradio i Vettel.
A eto ti gledas od 1985.MaGiCa je napisao/la: Naravno, F1 se gleda od 2006.![]()
Jasta. Yahoo caca...Monolog je napisao/la: Google majka.![]()
Pogledaj pod "pretnje banovima" i egzekuciju istih, kao i pod "trapovanje politickih neistomisljenika".I opet![]()
Mozemo da se vrtimo sarkazmima u krug, koliko god zelis, ali je poenta takva da je prednost dominantnog bolida tolika, da niti jedan vozac ne moze da je anulira. E sad, zasto bas Vettel ima dominantan bolid - jbga, splet okolnosti i Neweyovog rada.Imao bi, pa makar one bile izražene u promilima.
Nego, nisam znao da je tolika razlika između RB-a s jedne, te Ferrarija, McLarena, Mercedesa i Lotusa s druge strane. No, opet se vraćam da ne znam kako je bilo prije 2010. godine, pa...![]()
Super. Opet to ne moze da negira cinjenicu da je kvalitet izvedbe plod jacine masine, a ne izuzetnosti Vettela.To su i te kako bitni faktori. Možemo mi govoriti kako neko ima perfektan start i tu napreduje minimalno 3-4 pozicije, kako je neko precizniji vozač, kako je neko u stanju voziti u svim mogućim i nemogućim vremenskim uslovima. Sve to možemo i moramo uzeti u obzir. Ali, opet glavni faktori jesu titule, pobjede, bodovi, posebno ako uzmemo na koji način se dolazi do istih -> gaženjem.
Dobro. IKakve dogme?![]()
Mojne toga, živ bio. Nisam navijač Juventusa, pobogu.![]()
Mogu i ja "gađati" tim frazama. To ne znači da sam u pravu.
Usput, ja sam odmah naglasio da nisam Vettelov navijač (vjeruj mi da nisam. Meni je i dan danas Verstappen najdraži vozač u F1. Čitao sam malo o njemu; vozio je davno prije negoli sam počeo pratiti ovaj sport), dok neki jasno i glasno navijaju za njega, Alonsa ili, pak, za Ferrari.
Kakve veze ima da li moze bolje ili neOnda se postavlja logično pitanje - zašto ne sjede u tom bolidu? Dakle, zašto ne sjede u Vettelovom bolidu, ne Markovom? Zato što od ovog teško može bolje, bio ti Alonso ili Kimi.
Koga bolan mrzimo?schweinsteiger je napisao/la:A eto ti gledas od 1985.MaGiCa je napisao/la: Naravno, F1 se gleda od 2006.![]()
Pratim svaki GP F1,ali zbog ovakvih pametnjakovica mi se i ne ulazi u raspravu.
Jos kad napisu da bi Charles Pic mogao osvojiti 4 puta zaredom prvenstvo,samo da ima onakav bolid,PU!
Da li Vettel vozi za scuderiu,bila bi drugacija prica,ne sumnjam.
4 puta za redom svjetski sampion i opet nasli sveznajuci pametnjakovici da govore kako se on jos mora pokazati.
Mozete nekoga mrziti,ali zasto osporavati ocigledan kvalitet i dominaciju?
26 godina i 4 puta svjetski prvak...ako toliko pratite F1,onda je valjda jasno barem vama da je to fenomen.Imati zivce i izdominirati 4 godine za redom,kao stari maher...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.