FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sloboda72 » 28 mar 2015, 11:41

Bruka: Utakmica mladih reprezentacija BiH i SAD završena u mraku!
Mar 28, 2015
slika
Organizator nogometne utakmice mladih reprezentacija BiH i SAD bio je NS BiH, a tehnički organizator bila je Sloboda, uz pomoć Gradske uprave.
Danima smo zasipani obećanjima kako se ništa neće prepustiti slučaju, te da će Tuzla još jednom dokazati kako je spremna organizovati sportske manifestacije najvišeg ranga.
A onda se dogodi neoprostiv gaf. Sreća je samo da utakmica nije bila takmičarskog, nego prijateljskog karaktera.
Naime, zadnjih petnaestak minuta susreta proteklo je gotovo u potpunom mraku. Naoblačilo se, primaklo se veče, pa se smrklo i na Tušnju već nije bilo moguće ni fotoreporterima da rade svoj posao. A reflektora ni s glave!?
http://tuzlalive.ba/wp-content/uploads/ ... c_mrak.jpg
I dok se tehničko osoblje iz NS BiH i BHT1 čudilo zašto se ne upale reflektori, niko od domaćina nije reagovao. Prema nezvaničnim informacijama reflektori su neispravni i dobar dio ih nije u funkciji.
U svečanoj loži slavodobitno se šepurio Faraon grada, pa su pojedini novinari komentirali kako je sramota da Grad nije izdvojio sredstva i za opravku reflektora.
Zbog ovog propusta organizacija susreta BiH – SAD nikako ne može dobiti visoku ocjenu. Očito se, ipak, nije mislilo o “svakoj eventualnosti”. Em bruka zbog visokog poraza, em bruka zbog “pomraćenja” u Tuzli! (tl)
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 mar 2015, 11:45

Za sve ovo gore navedeno,mislim da mozemo proci sa pola miliona
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 mar 2015, 11:56

OVI REFLEKTORI SLUŽE SAMO KAO NOSAČI MNOGOBROJNIH ANTENA ZA KABLOVSKE I INTERNET OPERATORE. NEKA , NEK J U STADION TUŠANJ ZARADI "KOJI DINAR". MALO JE ONIH 300 000 KM GODIŠNJE . PET GUZONJA I TRI RADNIKA, BOŽE SAKLONI I SAČUVAJ.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 mar 2015, 12:03

sloboda72 je napisao/la:OVI REFLEKTORI SLUŽE SAMO KAO NOSAČI MNOGOBROJNIH ANTENA ZA KABLOVSKE I INTERNET OPERATORE. NEKA , NEK J U STADION TUŠANJ ZARADI "KOJI DINAR". MALO JE ONIH 300 000 KM GODIŠNJE . PET GUZONJA I TRI RADNIKA, BOŽE SAKLONI I SAČUVAJ.
Ne kontam sta se iscudzavas.....nepismeni uhljup secer ti je direktor stadiona...covjek bez necije pomoci ne moze prosto prosirenu recenicu sastavit. ..pametnom dosta ...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 mar 2015, 12:25

staragarda je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:OVI REFLEKTORI SLUŽE SAMO KAO NOSAČI MNOGOBROJNIH ANTENA ZA KABLOVSKE I INTERNET OPERATORE. NEKA , NEK J U STADION TUŠANJ ZARADI "KOJI DINAR". MALO JE ONIH 300 000 KM GODIŠNJE . PET GUZONJA I TRI RADNIKA, BOŽE SAKLONI I SAČUVAJ.
Ne kontam sta se iscudzavas.....nepismeni uhljup secer ti je direktor stadiona...covjek bez necije pomoci ne moze prosto prosirenu recenicu sastavit. ..pametnom dosta ...
Stadion Tušanj je Javna Ustanova a ne Šećerova i Muharemagićeva ili faraonova "prćija".
Ja volim FK Tuzla City

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 28 mar 2015, 14:04

Stadion u Zenici nije rekonstruisan iskljucivo gradskim novcem, naprotiv najmanjim djelom vecinu novca je izdvojio savez i UEFA koliko se sjecam. Za banjalucki nisam upoznat ali koliko znam samo jedna tribina je natkrivena szo ocito nece biti dovoljno.
Sto se tice nasi nasih problema za te reflektore kako sam ranije pisao samo dva rade ostala dva su pokvarena. Na ta dva sto funkcionisu na jednome radi 7 dok na drugon 11 sijalica. Nisam siguran ali mislim da sam cuo da se te vrste sijalica koje mi koristimo vise i ne proizvode. Rijesenje je skupocjeno remontiranje ili nabavka novih reflektora sto bi otprilike doslo na isto.
Bez potpore gradova i drzave ova liga nece moci opstati to sad svima treba da bude jasno. Kase su prazne u obje institucije jedino rijesenje je pronalazak investitora koji bi sve ove zahtjeve rijesili za par mjeseci kada imas zivu lovu sve ide jako brzo. Mi vec imamo takvoga u vidu naseg predsjednika koji se ponudio jos u ranoj fazi mandata.
Koliko me je strah tih uslova toliko mi je i drago jer ovako vise ne moze.
Na sjeveru nuzdu vrse pored prolaznika, tik uz tocionike za pice, na zapadu u wc-u mozes tuberkulozu dobiti. Izbori su pred nama sve u svemu zanimljivo vrijeme je pred nama.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
samo Sloboda

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 mar 2015, 14:10

ma ti sanitarni cvorovi su prioritet...sjever NIJE NI BLIZU zavrsena tribina..nema prilaza, nema biletarnica, nema mokrog cvora uopce (za to sve treba ogromna lova da se zavrsi onako kako je planirano u projektu)

na zapadu takodjer prioritet su ulazi i sanitarni cvorovi...pa onda semafor, pa tek onda reflektori...sanacija postojecih nije toliko skupa i moze se uraditi, ali je problem konstrukcija i to sto mogu past svakog momenta :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 mar 2015, 14:34

Vecina stavki nije problem neki strasni...najveca i najskuplja tacka su reflektori i njihova sanacija...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 mar 2015, 16:37

Stubovi reflektora su napravljeni od konstrukcionog čeličnog lima min. 40mm debljine.To je "Metal -Elektrik"pravio u ono vrijeme i mogu trajati 100 godina. Ovaj tip stubova su prije nas sagradili u Beogradu i Zenici i još su u dobrom stanju. Korozija je površna i može se pjeskarenjem lako ukloniti a zatim zaštitit farbanjem . 240 sijalica sa kućištima , plus el. instalacija, plus ruke ,500 000 km dovoljno. Približno 2 000 km po sijaličnom mjestu. Ovu cifru mi je iznio i bivši Direktor Zijad. Izbori su naša šansa, tu se slažem sa -merakom 1919-.Ovo" pomračenje "jučer je velika sramota za koju je saznalo mnogo ljudi.
Ja volim FK Tuzla City

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 mar 2015, 17:13

Para nema trenutno da se ulozi u stadion..

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 mar 2015, 17:24

tuzlak1987 je napisao/la:Para nema trenutno da se ulozi u stadion..
onda,nista jbg..druga liga..za nju ce bit para....nek se ima para za sto nekih k u r a c a od novih kola do knjizevnih noci...onaj totem u parku sto je postavljen i kosto je pola miliona te se radio u evropskom zagrebu bolje da se ulozilo u rasvijetu i sanaciju Tusnja pa da smo repku ugostili par puta na Tusnju u nekoj kvalifikacijskoj....vratilo bi se visestruko...PARA IMA....SAMO KAD SI NESPOSOBAN,NESTRUCAN I ZIVIS NA TUDZOJ SISI ONDA NEMA NI ZA KIFLI....mani te se te ublehaske nema se para a za JU se godisnje izdvoji 300 000...za staaaaaaaaaaaaaaaa

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 mar 2015, 17:42

dobili smo celika danas u zenici sa 1 0..stijelac Mehidic u 88.minuti....dobro.odlicno ;)

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 28 mar 2015, 19:42

FOTO: Nogometaši Slobode minimalnim rezultatom savladali Čelik na Bilinom polju

Nogometaši Čelika i Slobode danas su na Bilinom polju odigrali prijateljsku utakmicu iz koje je kao pobjednik izašla ekipa iz Tuzle.

Već na početku utakmice nogometaši Čelika stvaraju dvije šanse, ali Popović i Kojić nisu uspjeli savladati golmana Slobode. Nakon 20 minuta igre, Ahmetović dolazi do najbolje prilike u privih 45 minuta, ali lopta završava pored gola Čelika.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova.

U drugom poluvremenu Tuzlaci dolaze do prilike iz slobodnog udarca, ali nakon udarca Zebe lopta pogađa živi zid te završava u korneru.

U 49. minuti najbolja prilika za Slobodu, nakon greške nogometaša Čelika Ahmetović izlazi sam pred gol Adilovića, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Sloboda je novu priliku za gol imala u 67. minuti kada nakon kornera prijete golu Adilovića koji sjajnom intervencijom spašava svoj gol.

Ostatak utakmice odvijao se bez ogromnih prilika sve do 82. minute kada Sloboda dolazi do pogotka preko Mehidića koji je na najbolji mogući način iskoristio gužvu pred golom Čelika i postavio konačni rezultat na Bilinom polju.

FOTO: Amar Delić/sportzdk.ba
http://www.sportzdk.ba/foto-nogometasi- ... nom-polju/" onclick="window.open(this.href);return false;

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 28 mar 2015, 20:32

Znaci nadigrali smo ih i ovaj put :cool:. Hvala Husrefu sto im je uklonio tu psihicku barijeru zvanu "gostujuci teren".

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 28 mar 2015, 22:08

Samom najavom naseg nam dragog predsjednika da cemo se borit za Europu,sto znaci da zna i za stavku STADION.Nije ba Azmir vatle,zna djecko sta radi,opustite se i ne zamarajte se :kafa: .Uzivajmo u svakom uspjehu i rezultatu naseg starca(kago ga staragarda zove).

Cestitke na danasnjoj pobjedi,punimo Tusanj,uclanimo se u Ug i kako tako da budemo jedan dio nove i uspjesne Slobode :salut:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 mar 2015, 09:59

tuzlak1987 je napisao/la:Para nema trenutno da se ulozi u stadion..

DA SE KIRIJA KOJU PLAĆA KAFE BAR "SLOBODA" USMJERI ZA REFLEKTORE, OTPLATILI BI REKONSTRUKCIJU ZA PET GODINA. KADA BI TU BAŠTU DRŽALA FK SLOBODA, ONDA ZA DVIJE GODINE. NE ZNAM ŠTO ĆE SPORTSKOM DRUŠTVU TOLIKE PARE, NA ŠTA IH TROŠE ? I JOŠ , KAKO TO DA IME FK "SLOBODA"(SLOBODA) NIJE ZAŠTIĆENO , KO SVE PRODAJE IME FK "SLOBODA "?
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 mar 2015, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 mar 2015, 10:09

HOĆE LI FK SLOBODA POPUT OKK SLOBODE KONAČNO DOBITI SVOJU KUĆU U OVOM GRADU? SVAKA POLIT. STRANKA, PA MAKAR SA 50 ČLANOVA JE IMA. OKK SLOBODA KORISTI BESPLATNO GORNJI SPRAT" KAPIJE"(KOJI JE VLASNIŠTVO GRADA) A ZA DONJI BERE KIRIJU(JER JE TO UPISANO KAO VLASNIŠTVO KK SLOBODA).
Ja volim FK Tuzla City

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 mar 2015, 20:18

ima l' šta za bus, hoće l' bit' spreman za Široki Brijeg?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 mar 2015, 20:39

sloboda 72
imas pravo u nekim stvarima,ali moras razdvojiti fk slobodu,i tusanj,jer tusanj mi samo koristimo,i sloboda kao klub se najmanje pita oko rekonstrukcije,i izgradnje bilo cega..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 29 mar 2015, 23:08

sloboda72 je napisao/la:HOĆE LI FK SLOBODA POPUT OKK SLOBODE KONAČNO DOBITI SVOJU KUĆU U OVOM GRADU? SVAKA POLIT. STRANKA, PA MAKAR SA 50 ČLANOVA JE IMA. OKK SLOBODA KORISTI BESPLATNO GORNJI SPRAT" KAPIJE"(KOJI JE VLASNIŠTVO GRADA) A ZA DONJI BERE KIRIJU(JER JE TO UPISANO KAO VLASNIŠTVO KK SLOBODA).
Nego nešto si ranije elaborirao ovdje u vezi neispunjavanja "dogovora" između načelnika i Husića u vezi uplate duga za poreze i to.Nije problem u Gradu, nego je za sad problem u budžetu Federacije koji je još na privremenom finansiranju (nije ovo prvi put da se nešto ne može realizovati na nižem nivou vlasti zbog budžeta Federacije).

Ostaje još da se vidi, da li će nas načelnik izraditi (ako je zaista "dogovoreno" da će grad preuzeti na sebe sanaciju duga). . .

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Tzhc075 i 3 gosta.