Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Ahonen
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Ahonen » 06 feb 2014, 01:04

Hoce li slati ovi nasi zalbu za ronalda i ima li kakve sanse da se smanji kazna ?

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 feb 2014, 01:05

suhi je napisao/la:@Dzoni

U cemu je problem ? :mrgreen:

Ja svaki put obrazlozim ono sto sam rekao. Apsolutno svaki put,bilo sta sto sam rekao.

Svako od vas ima pravo citirati to i napisati svoj stav zasto misli drugacije,zasto se slaze ili ne .

Tu nema problema,ima samo u onom da vas 90% nema argumenata na moje stavove i tu dodju price o antimadridizmu i kako ja serem.

Jesam li ja rkeao da nisam zadoovljan pobjedom veceras ? Nisam koliko se sjecam.

Ono cim ja nisam zadovoljan je igra,i apsolutno svaki put sam obrazlozio ,bilo koga od igraca kad sam prozvao,naveo sam razloge.
Ma nema problema sto se mene tice.
Ja ti kazem da ekipa koja ostvaruje ovakve rezultate ne moze biti losa onoliko koliko je ti predstavljas.
A koja to ekipa nema u sastavu jednog ili dvojicu pojedinaca koji odigraju ispod prosjeka?
Ama bas nijedna,svaka ekipa ima neke nedostatke,neke igrace koji podbace taj mec (i oni se rotiraju iz utakmice u utakmicu,uvijek je neko drugi) ali ako ostatak ekipe uspije da pokrije te njihove mane (iz tog meca) o cemu onda pricamo?
Rijetke su utakmice kad se moze reci svi su perfektno odigrali.Takve tekme se desavaju jednom ili dva puta godisnje.
Nego de Boga ti ne seri nego mi dje nadji snimak vecerasnje tekme nisam bio kod kuce pa nisam gledao. :mrgreen:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 06 feb 2014, 01:07

Ahonen je napisao/la:Hoce li slati ovi nasi zalbu za ronalda i ima li kakve sanse da se smanji kazna ?
Ti tvoji ce slat zalbu, i ima sanse da se kazna smanji.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 06 feb 2014, 01:11

Dzoni je napisao/la: Ma nema problema sto se mene tice.
Ja ti kazem da ekipa koja ostvaruje ovakve rezultate ne moze biti losa onoliko koliko je ti predstavljas.
A koja to ekipa nema u sastavu jednog ili dvojicu pojedinaca koji odigraju ispod prosjeka?
Ama bas nijedna,svaka ekipa ima neke nedostatke,neke igrace koji podbace taj mec (i oni se rotiraju iz utakmice u utakmicu,uvijek je neko drugi) ali ako ostatak ekipe uspije da pokrije te njihove mane (iz tog meca) o cemu onda pricamo?
Rijetke su utakmice kad se moze reci svi su perfektno odigrali.Takve tekme se desavaju jednom ili dva puta godisnje.
Nego de Boga ti ne seri nego mi dje nadji snimak vecerasnje tekme nisam bio kod kuce pa nisam gledao. :mrgreen:
Imas sutra na Areni 1 u 16:00 reprizu :mrgreen:

Ma sve to stoji sto ti kazes ,samo nema ljepote u igri,akcija,kakve smo imali 3 sezone,ja se satra gledajuci ovo ,a ne mogu da ne gledam,a nije lako kad si svaku utakmicu zadnje 4 godine pogledo. Ne boj se i ja bi potpisao 1:0 do kraja i sve trofeje ove sezone,al mi ne ulijeva samopouzdanje ovo ,sta cu. I onda odmah hoce da te razapnu kad krenes neku diskusiju,ovi par madridista. Dao Bog da ne docekam ovo " jesam vam reko" :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 06 feb 2014, 01:15

@Dzoni

Evo maksuz za tebe : http://livefootballvideo.com/fullmatch/ ... o-madrid-3" onclick="window.open(this.href);return false;

Sad me moras podrzati drugi put :mrgreen: :mrgreen:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 feb 2014, 01:26

suhi je napisao/la:@Dzoni

Evo maksuz za tebe : http://livefootballvideo.com/fullmatch/ ... o-madrid-3" onclick="window.open(this.href);return false;

Sad me moras podrzati drugi put :mrgreen: :mrgreen:

Nevjerovatno je koliko Ozil nedostaje ovoj ekipi. :mrgreen:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 feb 2014, 01:53

slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 feb 2014, 05:57

Koliko ste digli prasinu oko sudija prije tekme - ne vidim da se sad neko zali na to. :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 feb 2014, 09:18

Statistički je Atletiko rasturen, nisu se sastavili s loptom i lik opet fura neku priču lošoj igri. Dan te yebo

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 feb 2014, 09:23

Mene samo brine da bejl ne bude kakine sudbine. A kako je krenuo i bit ce, ta koliko je samo puta bio povrijeđen a tek smo na nesto jače od pola sezone :/

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 06 feb 2014, 09:39

emir18 je napisao/la:Hese moze igrati laznu 9-tku i to bi bila idealna pozicija za njega,kao Messi sto igra,ima sve predispozicije za to.

1. Jese nema predispozicije da igra False 9

2. Messi ne igra False 9

To sto novinari i komentatori cesto govore o tome da messi igra False 9 ,to je glupost ,nemoj da te to zavara.

U Realu Benzema igra False 9 ,a u Barci jedini koji je igrao False 9 je Fabregas.

The False 9, in some ways, similar to a more advanced attacking midfielder/playmaker role, is an unconventional lone striker or centre-forward, who drops deep into midfield. The purpose of this is that it creates a problem for opposing center backs who can either follow him, leaving space behind them for onrushing midfielders, forwards or wingers to exploit, or leaving him to have time and space to dribble or pick out a pass.

The trequartista, usually wearing the jersey number 10, will sit in a free role between midfield and the forwards, either in the centre of the pitch or on the wings. They will often make incisive passes to the wingers or forwards, seeing them through on goal or to deliver killer crosses, as well as scoring goals themselves. They are also usually highly technical players with good vision, shooting, passing, crossing and dribbling ability, known for scoring goals as well as providing assists and initiating attacking plays. Diego Maradona was an elite trequartista.

Trequartista | Duty: Attack

Technical: Finishing, First Touch, Passing, Technique
Mental: Anticipation, Composure, Creativity, Flair, Off The Ball
Physical: Agility

False Nine | Duty: Support

Technical: First Touch, Long Shots, Passing
Mental: Creativity, Off The Ball, Teamwork, Work Rate
Physical: Strength

False 9 ti koristi u situacijama kad imas ofanzivna krila koja zabijaju puno i koja se uvlace u sredinu,sto rade ,ronaldo,jese,bale .

Al ove sezone real nema kombinatoriku kakvu je imao prosle 3 na teritoriju od 16 - 30m ,nema potrebe da navedem ko fali u tom djelu terena :mrgreen:

Jer u nasoj 4 3 3 formaciji,Alonso igra Deep Lying Playmakera,trkacki je ogranicen,i potreban je neko da mu pomogne defanzivno,u ovom slucaju zrtvujes luku,koji mora ostati vise nazad ,jer nemas klasicnog trkaca i razbijaca da cuva ledja alonsu i da njega rastereti, i ostaje ti Di maria koji je krilni igrac,i ima mentalno ogranicenje kretnje na CM-u,pretezno djeluje po lijevoj strani i to pravolinijske kretnej,sto je najgore forsira centarsuteve samo,i tu dobijas da real ima prevesi praznog prostora izmedju sredine i napada,pogotovo kad dodas da krila odu skroz visoko i da se ne vracaju i obicno budu odsjeceni jer nemaju podrsku centralnih igraca.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 06 feb 2014, 09:59

@emir18

Eto ti doktorat na tvoju tvrdnju, de sad sta reci :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 06 feb 2014, 11:04

I onda posljedica takve igre je ovo :

slika

A prica se samo kako messi nije u formi ,sta bi bilo da jes :D

Iako je ronaldo profulao i dosta zicera u nekim tekmama,ali on je navikao da svaku utakmicu se ide na njega,i da ima 5-6 prilika dobrih uvijek,a odavno ih nema,njegove reakcije na terenu dovoljno govore.A zadnje sto hoces u ekipi je nezadovoljni Ronaldo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 feb 2014, 11:53

Ma nije Ronaldu strano da se bukvalno izivljava na lopti. Ja sam odavno govorio da mu treba oduzeti one slobodnjake sa 30+ metara jer ne moze ni zivi da prebaci. Imamo odlicne skakace i Alonsa da ih gadja u glavu, svaki put propadne po jedna prilika.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 06 feb 2014, 13:29

Samo da nastave sa ovakvom igrom i u prvenstvu, a Ronaldo nije imao svoj dan sve mu je islo naopako.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 feb 2014, 13:37

Ne samo da mu ne treba oduzet slobodnjake, naprotiv, treba mu dat dionice kluba i mjesto u upravi.

Desile su mu se dvije,tri lose utakmcie, pa sta? Sredit ce se ubrzo, mislim da ce mu ova stanka od tri utakmice odlicno doci da se malo presabere.

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 06 feb 2014, 13:58

Ronaldo je u 2014. katastrofa. I to blago rečeno. Ne sjećam se kad je u ovako kratkom periodu odigrao toliko loših utakmica, promašio toliko stopostotnih šansi, a i već godinama nije imao ovoliko očajnih simuliranja.

Djeluje previše nemoćno na terenu, a zbog toga i nervozno, pa stalno simulira, ljuti se na suigrače što mu ne dodaju loptu, a on svaki put kad je na vrhu ili u blizini 16-erca ili će forsirati svoj ionako prosječni dribling ili neki šut ne bi li zabio go...

Al' ne može svako biti na visokoj razini čitavu karijeru, pa je bolje da je u lošoj formi sad, nego na kraju sezone kad igramo najbitnije utakmice.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 06 feb 2014, 14:03

Mozambik je napisao/la:Ne samo da mu ne treba oduzet slobodnjake, naprotiv, treba mu dat dionice kluba i mjesto u upravi.

Desile su mu se dvije,tri lose utakmcie, pa sta? Sredit ce se ubrzo, mislim da ce mu ova stanka od tri utakmice odlicno doci da se malo presabere.
ma ne vjerujem bas da ce mu nesto dobro doci, upravo mu trebaju ove lakse utakmice na Bernabeu tipa Elche da utrpa koji i dobije na samopouzdanju, ovako ce se vratiti taman pred gostovanja Schalkeu i Atleticu a ovakav zivcan i bez samopouzdanja nece pokazati sta zna...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 feb 2014, 14:04

Mozambik je napisao/la:Ne samo da mu ne treba oduzet slobodnjake, naprotiv, treba mu dat dionice kluba i mjesto u upravi.

8% gadja slobodnjake. Nadam se da ce Bale preuzeti barem one sa desne strane.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 feb 2014, 15:23

slika

8-)

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.