naravnoMerhaba je napisao/la:Pa samo kad vam Sarajlice dolaze mozete napunuti Bilino...

vidi ovo, nk travnik

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
naravnoMerhaba je napisao/la:Pa samo kad vam Sarajlice dolaze mozete napunuti Bilino...
au pa ovaj je stara politicka kajla.BadrHari je napisao/la:Sariel je napisao/la:Ok i ko dobi u nicaze?
Koja stranka?
pismeno se obavezao na ovo:
http://zacelik.org/wp-content/uploads/2 ... %C4%87.pdf
U nekom idealnom svijetu. Realnost je da Borac i Velez uopce nisu u Premijer ligi, kraj bojkota Robijasa se ne nazire a u gornjem dijelu tablice imas Radnik,Krupu i Mladost DK.MortemHz je napisao/la:Borac, Velez, Celik bez bojkota..
Imas par stranica unazad, postavio sam ja posjetu od ove sezone. Ako imas sve posjete od prethodne usporedi samo iste utakmice i prosjeke.virtuoz je napisao/la:Liga12 zasad nije donijela veliki napredak u posjeti. Ako se sjetim ovih dana cu postaviti prosjek lige nakon 11 kola ove i prosle sezone, mislim da neke velike razlike nece biti.
Naravno da nije sve do formata natjecanja, prosle sezone su preduvjeti za dobru posjetu bili bolji. Medu klubovima koji su ispali su Borac i Velez koji su imali sasvim ok posjetu za BiH prilike. Prosle sezone Sloboda je bila hit prvenstva, sad se raspadaju a zajedno sa tim raspada se i posjeta. Sarajevo,Siroki i Zeljo biljeze razocaravajuce rezultate sto utjece na posjetu.
Mislim da se mozemo sloziti da Liga12 zasad ne donosi ocekivane rezultate a vrlo lako bi se moglo dogoditi da Liga za prvaka/ostanak ne bude ni slicna onome cemu se vecina ljudi nadala, neki od gledanijih klubova bi mogli zavrsiti u donjem djelu tablice. Dovoljno je pogledati trenutno stanje na tablici, ako stvari ostanu ovakve do 22. kola nema tu nekog potencijala za dobru posjetu.
Ipak, dajmo vremena Ligi12. Stvari se vrlo brzo mogu okrenuti a liga sa 12 klubova ima puno veci potencijal nego ona sa 16.
Urednik bio zbanan jbgaMortemHz je napisao/la:Posjete vec imate na temi namijenjenoj za to, svake sedmice se vrsi update.
Evolve je napisao/la:Urednik bio zbanan jbgaMortemHz je napisao/la:Posjete vec imate na temi namijenjenoj za to, svake sedmice se vrsi update.![]()
Che GuevaraConvicts1988 je napisao/la:naravnoMerhaba je napisao/la:Pa samo kad vam Sarajlice dolaze mozete napunuti Bilino...vi ni derbi više ni blizu, šošon
![]()
vidi ovo, nk travnik![]()
Ima više djela nego Branko ĆopićHeller je napisao/la:Mada lik se rodio u Vakufu, radio u Tuzli, Sarajevu, Travniku, sad Načelnik Zenice, dogodine premijer USK
ma ne dolaze u nas ljudi zbog kvalitete , nego primarno radi rivalstva i jos vise ciganluka . znaci uvijek ce bit vise ljudi na zrinjski - zeljo/siroki/velez nego na zrinjski - mladost pa taman ova druga utakmica odlucivala o tituli a ove prve ni o cem bitnom . i tako je kod svih klubova . povecanje posjete ocekivalo se zbog povecanja broja derbija ( tradicionalnih , ne ovosezonskih ) i dugorocno na kraju sezone cemo sigurno imat veci prosjek nego lani bez obzira recimo sto su iz lige ispali velez i borac .Signore je napisao/la:Imas par stranica unazad, postavio sam ja posjetu od ove sezone. Ako imas sve posjete od prethodne usporedi samo iste utakmice i prosjeke.virtuoz je napisao/la:Liga12 zasad nije donijela veliki napredak u posjeti. Ako se sjetim ovih dana cu postaviti prosjek lige nakon 11 kola ove i prosle sezone, mislim da neke velike razlike nece biti.
Naravno da nije sve do formata natjecanja, prosle sezone su preduvjeti za dobru posjetu bili bolji. Medu klubovima koji su ispali su Borac i Velez koji su imali sasvim ok posjetu za BiH prilike. Prosle sezone Sloboda je bila hit prvenstva, sad se raspadaju a zajedno sa tim raspada se i posjeta. Sarajevo,Siroki i Zeljo biljeze razocaravajuce rezultate sto utjece na posjetu.
Mislim da se mozemo sloziti da Liga12 zasad ne donosi ocekivane rezultate a vrlo lako bi se moglo dogoditi da Liga za prvaka/ostanak ne bude ni slicna onome cemu se vecina ljudi nadala, neki od gledanijih klubova bi mogli zavrsiti u donjem djelu tablice. Dovoljno je pogledati trenutno stanje na tablici, ako stvari ostanu ovakve do 22. kola nema tu nekog potencijala za dobru posjetu.
Ipak, dajmo vremena Ligi12. Stvari se vrlo brzo mogu okrenuti a liga sa 12 klubova ima puno veci potencijal nego ona sa 16.
Ja sam jos prosle sezone govorio da ce posjeta ostati ista, mada su mnogi smanjenje lige dozivjeli kao da ce PL postati najgledanija liga u regionu, a Radnik u Surdulici gledaniji od prvaka drzave. Ova liga treba kvalitetniji nogomet i to ce privuci gledatelje. Ova liga je 39. od 54 u Europi i to je katastrofalan podatak. Igra se los i neatraktivan nogomet. Liga mozda jeste zanimljivija, ali je problem sto se ovi slabiji klubovi nisu pojacali nego su jaci oslabili.
Ja volim nasu ligu i ovakvu i pratim ju. Nisam jedini takav, ali takvih zaludjenika je malo. Liga treba obicne ljubitelje nogometa koji vole pogledati dobru utakmicu. Dobra utakmica se moze pogledati i kod nas, ali nije cesta pojava pa se ljudima ne da ici 15 puta godisnje na stadion da bi im se posrecila jedna, dvije dobre utakmice. Kad nogomet bude bolji bit ce i publike, a kad bude publike bit ce i sponzora, a kad bude sponzora bit ce i para, a onda ce kvalitet samo rasti. Kod nas se pokusava obrnutim slijedom, prvo namaknuti sponzore i pare, pa onda igrati dobro i privuci gledatelje. Iz neceg malog treba stvoriti nesto veliko, a to ljudi u nasim klubovima nisu sposobni, iako imamo pozitivnih primjera i ligi gdje je uprava digla klubove na visu razinu (Zrinjski i Radnik), ali ipak nisu privukli gledatelje iz samo gledateljima znanih razloga. Zrinjski ima fin prosjek za nasu ligu, ali ne i za sampiona i vodecu momcad prvenstva. Radnik takodjer zasluzuje puno vise, ali je mozda upravo taj kvalitet nogometa to sto gledatelje odbija od stadiona.
Incognito87 je napisao/la:e jes' vas uzo levat na foru![]()
Ko je ovaj brate dragiIncognito87 je napisao/la:e jes' vas uzo levat na foru![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.