Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soccerfan
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la soccerfan » 28 jun 2014, 07:06

[youtube][/youtube]

:thumbup: :kafa: :kafa: :kafa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 jun 2014, 08:11

Vidi nema Marjana na dočeku? Ja, on je već u Džekinom analnom otvoru, besplatan prevoz.
Vjerovatno kad Džeko ispusti gasove čuje se "gdje ste miševiiii", Marjan galami.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2014, 09:14

dzeko je igracina koju niko na svijetu ne moze osporiti kao i ono sto je dao za reprezentaciju ali licno tesko da cu mu moc preci preko onog smijanja nakon nigerije, ne znam :eh:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 jun 2014, 09:23

LenBias je napisao/la:dzeko je igracina koju niko na svijetu ne moze osporiti kao i ono sto je dao za reprezentaciju ali licno tesko da cu mu moc preci preko onog smijanja nakon nigerije, ne znam :eh:
Bas to + ono istresanje na pojedine zmajeve sto smo svi vidjeli na TV za vrijeme utakmice sa Nigerijom. :oops: Nemoze to tako ... Za mene licno svi su oni isti u reprezentaciji. To kakav je u klubu i kako se pozicionira u svjetskom fudbalu me ne interesuje. U dresu sa BiH grbom to dokazi i sve je OK. Edin je to mnogo puta pokazao ali od Grcke naovamo sve manje i manje je to onaj Dzeko ciji dres smo svi nosali. :roll: Haloooooooo probudi se insanu i nauci da vrjednujes pobjedu i poraz. Pa ljudi nije izgubio MC od Aston Ville u ligi da mu moze biti svejedno s onako blesavim osmjehom dok se BiH pocijepala uzduz i poprijeko od tuge i bola. :oops: Ne vjerujem da ima iko ovdje ko te mrzi kao covjeka - haloooooooooo insanu probudi se - :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 jun 2014, 10:27

aleksandar_veliki je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Koja BiH je jaca ona sa Dzekom ili ona sa Halilhodzicem?
Vaha vrijedi ko tri Dijamanta, mislim da ovdje ne bi trebalo biti bilo kakve rasprave...
Aco ne bih se složio. Dobar trener je više od pola ekipe, a Džeko bi sa Vahom tri puta bolje igrao u reprezentaciji. Ukoliko od Safet, volio bih da nas preuzme Vaha.
Od evropskih klasičnih napadača, samo je Ibrahimović bolji od Džeke, a uz rame mu je Benzema. Svi ostali Evropljani su iza: Vilja, Tores, Mandžukić, Levandovski, Baloteli.....i
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 28 jun 2014, 10:34

Na stranu ponasanje ali kod Vahe bi on izlizo stolicu na klupi radi zalaganja. Golemo je protiv Argentine i Nigerije imat 13 minuta aktivnog trcanja. 167 hodao
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jun 2014, 10:45

Kod Vahe il' trčiš il' te nema, igrači preoru teren i on opet izjavi 'nismo dovoljno fizički spremni'. Kod Sušića igrači stali u prvom poluvremenu, to još nije viđeno u modernom fudbalu.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 28 jun 2014, 10:55

Najveca je suplja "nije on takav igrac, on nije nikad trcao".
Reci takvo sto za nekog i tvrditi da je vrhunski igrac jednostavno ne ide.
U danasnjem fudbalu svi trce i na tome se sve zasniva.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jun 2014, 10:57

Kakav trener takva ekipa. Treninga fizicke spreme nije nikako ni bilo. Za svaki dan priprema njihova kondicija je opadala. Svaki dan su odmarali neki nosioci igre. Strucni stab je bio smijesan. Dzeko moze setati kad ih devet trce, ali kad su to dvojica, onda se desi Nigerija, i onda nema te sile koja te moze opravdati.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 28 jun 2014, 11:00

DukeOfWellington je napisao/la:Kod Vahe il' trčiš il' te nema, igrači preoru teren i on opet izjavi 'nismo dovoljno fizički spremni'. Kod Sušića igrači stali u prvom poluvremenu, to još nije viđeno u modernom fudbalu.
Mali Besic napravi jedan presing na zadnju liniju Irana i odmah im gol zavalismo. Drag mi je Džeko i limvo ga ko gabo ali ja u tri tekme ne vidi nijedan pritisak od njega na golmana ili zadnju liniju. Sve ceka da ga Pjana ili Miske pogode loptom u celo. Ok i to ali falilo mu je puno vise aktivnosti
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 jun 2014, 11:10

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Na stranu ponasanje ali kod Vahe bi on izlizo stolicu na klupi radi zalaganja. Golemo je protiv Argentine i Nigerije imat 13 minuta aktivnog trcanja. 167 hodao
Upravo suprotno. Vaha je trenirao i veće igrače od Džeke (Drogba). Vaha je dovoljno mudar i pametan da bi Džeku napravio još boljim igračem, ne zbog Džeke, nego radi samog sebe, jer usojeh ekipe bi bio i njegov uspjeh. Džeko ne bi sjedio na klupi, ali bi zato tri puta bolje igrao za repku.

Znaš ono, radiš neki posao i šef ti popušta, a ti zabušavaš. Onda dođe neki čiko kod koga nema zabušavanja i ti se odereš od posla. Takav smo mi narod. Sve pošteno, pa ko koga prevari ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 28 jun 2014, 11:16

avlami97 je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Na stranu ponasanje ali kod Vahe bi on izlizo stolicu na klupi radi zalaganja. Golemo je protiv Argentine i Nigerije imat 13 minuta aktivnog trcanja. 167 hodao
Upravo suprotno. Vaha je trenirao i veće igrače od Džeke (Drogba). Vaha je dovoljno mudar i pametan da bi Džeku napravio još boljim igračem, ne zbog Džeke, nego radi samog sebe, jer usojeh ekipe bi bio i njegov uspjeh. Džeko ne bi sjedio na klupi, ali bi zato tri puta bolje igrao za repku.

Znaš ono, radiš neki posao i šef ti popušta, a ti zabušavaš. Onda dođe neki čiko kod koga nema zabušavanja i ti se odereš od posla. Takav smo mi narod. Sve pošteno, pa ko koga prevari ;)
Brato nije japanac nego bošnjo
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jun 2014, 11:37

Koliko je primitivaca u nasoj drzavi zaskocilo na ledja ovog momka. Evo za razliku od nas Hrvati ne umanjuju vaznost Mandzukica a covjek u utakmici sa Mex. kao i da nije igrao. Edin Dzeko je najbolji BIH nogometas od rata i rodjeni pobjednik. Koliko je samo pehara taj momak podigao u karijeri i neki od nas kazu nije nesto. Pa je li tko od vas vidio razliku od Dzeka sa Pelegrinijem od onog vodjenog Manchinijem. Ova generacija nogometasa igra protiv selektora a bojim se i kapitena. Tesko cemo mi naprijed ikad i u cemu kad smo cijelu nasu povijest najbolje od nas tjerali a najgorima davali vlast i funkcije. Dzeko je jadan od najboljih napadaca u Engleskoj ali da bi ga vidjeli na najvecem nivou mora imati na klupi covjeka koji ce mu pokazati postovanje a ne njega i igrace optuziti u svakoj prilici. I zasto se ne bi smijao Dzeko na kraju utakmice sa Nigerijom kad smo svi zadovoljni prikazanim na SP. Da budem iskren i ja sam se smijao i psovao od pocetka do kraja. Nekad i Dzeku, puno vise Spahicu ali ipak najveca je komedija kreirana od naseg el comandantea sa njegovom suludim taktikom. Brani se bez obrane i ubrzaj igru uvodjenjem sporih igraca, nevidjena taktika u mom navijackom zivotu. Do otkrica strucnjaka iz Pariza.Usput Susic se ne moze odbraniti od ponuda koliko je impresionirao nogometni svijet. Ima ponudu NSBIH u dzepu i jos koga. A vi udrite po Dzeku on iz ovog jada ode ni manje ni vise u LP. Mozda ce i selektor nekad tamo. :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 jun 2014, 11:45

Ma kakve ponude, ima od "qracmojspora" ponudu i kao sto kažeš nsbih

Sent from my Home using fingers

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jun 2014, 11:49

Ni si rodjen kao pobijednik, i ni si rodjen kao gubitnik. Ti si ono sto stvoris od sebe.

Lou Holtz

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2014, 11:49

pisac je napisao/la:Najveca je suplja "nije on takav igrac, on nije nikad trcao".
ako pogledas njegovu igru u wolfsburgu i uporedis sa ovim svjetskim prvenstvom vidjeces da i nema neke pretjerano velike razliku u njegovom kretanju, presingu i petrcanoj kilometrazi. dakle, momak sve vrijeme igra svoju igru sa odredjenim usponima i padovima glede forme i postizanja golova ali da je on nekada bio igrac koji vrsi presing i ganja odbrambene igrace - nije, a po vasim postovima ispade da je upravo to radio kroz karijeru i sada kada je doslo SP on je to prestao jer eto kao ne igra mu se, amra je bitnija, kafane su bitnije, ovo ono je bitnije i slicno. jednostavno, ili je bio odlicno cuvan dok ostali igraci to nisu znali iskoristiti (argentina) ili nije imao srece sa ponistenim golom i stativom (nigerija).

malo pretjerujete sa kritikama koje su plod nicega drugog nego osmijeha po zavrsetku utakmice.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 jun 2014, 12:04

Evil Genius II je napisao/la:
pisac je napisao/la:Najveca je suplja "nije on takav igrac, on nije nikad trcao".
ako pogledas njegovu igru u wolfsburgu i uporedis sa ovim svjetskim prvenstvom vidjeces da i nema neke pretjerano velike razliku u njegovom kretanju, presingu i petrcanoj kilometrazi. dakle, momak sve vrijeme igra svoju igru sa odredjenim usponima i padovima glede forme i postizanja golova ali da je on nekada bio igrac koji vrsi presing i ganja odbrambene igrace - nije, a po vasim postovima ispade da je upravo to radio kroz karijeru i sada kada je doslo SP on je to prestao jer eto kao ne igra mu se, amra je bitnija, kafane su bitnije, ovo ono je bitnije i slicno. jednostavno, ili je bio odlicno cuvan dok ostali igraci to nisu znali iskoristiti (argentina) ili nije imao srece sa ponistenim golom i stativom (nigerija).

malo pretjerujete sa kritikama koje su plod nicega drugog nego osmijeha po zavrsetku utakmice.
Samo da potpisem... :thumbup:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 jun 2014, 12:06

Evil Genius koliko neki pretjeruju sa kritikama, toliko neki medju njima i ti pretjeruju sa branjenjem. Istina je da je gol priznat da nebi kritike sjevale kao sto jesu u zadnji vrijeme, ali ti i Svi mi lazemo ako kazemo da izmedju ovog Dzeke i onog koji se borio sa Raduom pa poslije sa Grafitom da bude najbolji, da nema velike razlike.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jun 2014, 12:11

samoposmatram je napisao/la:Ni si rodjen kao pobijednik, i ni si rodjen kao gubitnik. Ti si ono sto stvoris od sebe.

Lou Holtz
Svaki covjek koji iz ratnog pakla Sarajeva dozivi da cijela tribina prvaka Engleske pjeva u njegovu cast je rodjen kao pobjednik. Edin Dzeko mi je toliko ponos bildao kad bi prosljavljao pobjede ogrnut u zastavu moje drzave da to ne mogu opisati. To mi nece uzeti niko, pa taman da se i svi navijaci odreknu njega ja necu. Za razliku od njega trenerske postavke i taktika,kao i elokventnost i inteligencija neseg srucnjaka mi nije nikad davala takve osjecaje. Od njega me uvijek bilo malo vise sramota. E tu je razlika izmedju Dzeka i kvazi sportasa.On je igrao uvjek i nosio nas u utakmicama i u Cirino vrijeme, a neki su cekali da se Dzeko i drustvo pojave pa da se prislone uz njih. Zar nas selektor ne rece prije nisam dosao jer Bosna nije imala kvalitetnu repku i to mi ne bi pomoglo u karijeri. Dzeko je dosao prije njega ne gledajuci na karijeru i to je razlog zasto onaj drugi sa njim nece nikad moci stati u istu pricu. Makar meni.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 28 jun 2014, 12:12

dubrovnik je napisao/la:Koliko je primitivaca u nasoj drzavi zaskocilo na ledja ovog momka. Evo za razliku od nas Hrvati ne umanjuju vaznost Mandzukica a covjek u utakmici sa Mex. kao i da nije igrao. Edin Dzeko je najbolji BIH nogometas od rata i rodjeni pobjednik. Koliko je samo pehara taj momak podigao u karijeri i neki od nas kazu nije nesto. Pa je li tko od vas vidio razliku od Dzeka sa Pelegrinijem od onog vodjenog Manchinijem. Ova generacija nogometasa igra protiv selektora a bojim se i kapitena. Tesko cemo mi naprijed ikad i u cemu kad smo cijelu nasu povijest najbolje od nas tjerali a najgorima davali vlast i funkcije. Dzeko je jadan od najboljih napadaca u Engleskoj ali da bi ga vidjeli na najvecem nivou mora imati na klupi covjeka koji ce mu pokazati postovanje a ne njega i igrace optuziti u svakoj prilici. I zasto se ne bi smijao Dzeko na kraju utakmice sa Nigerijom kad smo svi zadovoljni prikazanim na SP. Da budem iskren i ja sam se smijao i psovao od pocetka do kraja. Nekad i Dzeku, puno vise Spahicu ali ipak najveca je komedija kreirana od naseg el comandantea sa njegovom suludim taktikom. Brani se bez obrane i ubrzaj igru uvodjenjem sporih igraca, nevidjena taktika u mom navijackom zivotu. Do otkrica strucnjaka iz Pariza.Usput Susic se ne moze odbraniti od ponuda koliko je impresionirao nogometni svijet. Ima ponudu NSBIH u dzepu i jos koga. A vi udrite po Dzeku on iz ovog jada ode ni manje ni vise u LP. Mozda ce i selektor nekad tamo. :D
Mozes ti ovdje tipkati koliko hoces. Neki ljudi ga pljuju godinama jer je Dzeko rodjen u Sarajevu a neki drugi ga pljuju jer je karijeru poceo u Zeljeznicaru. Ima onih koji su ljubomorni onako, nevezano za te dvije cinjenice.
Pogledaj samo sta mu zamjeraju, ono malo smjeskanja poslije tekme. Asmiru Begovicu isti ti kompleksasi nisu ni pisnuli za istu stvar. Dzeki se trazi dlaka u jajetu da bi neko opravdao svoje komplekse.

Znaci, diskutovati sa kompleksasima ne vodi nicemu. Oni jos godinama prije prvenstva pljuju tog istog Edina. Ima ih koji su tu na forumu samo zbog toga. Cudan neki (da kazem) narod.

I ne, definitivno nema neke razlike izmedju ovog Dzeke i onog od prije. Ja ne znam jeste li gledali neke tekme nase reprezentacije i jeste li gledali zavrsnicu EPL? Dzeko igrao fantasticno. Znaci, sve je do trenera!
Zamisli koliko covjek mora biti uporan u svojoj gluposti da samo par mjeseci poslije onog osvajanja EPLa prica kako Edin nije ni blizu onog Edina iz Wolfsburga. :crazy:

EDIN JE NAŠ PONOS!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denimen99, Faraon iz Visokog, Goalgetter, Google [Bot], Proximic, stokastoka23 i 52 gosta.