Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Bas to + ono istresanje na pojedine zmajeve sto smo svi vidjeli na TV za vrijeme utakmice sa Nigerijom.LenBias je napisao/la:dzeko je igracina koju niko na svijetu ne moze osporiti kao i ono sto je dao za reprezentaciju ali licno tesko da cu mu moc preci preko onog smijanja nakon nigerije, ne znam
Aco ne bih se složio. Dobar trener je više od pola ekipe, a Džeko bi sa Vahom tri puta bolje igrao u reprezentaciji. Ukoliko od Safet, volio bih da nas preuzme Vaha.aleksandar_veliki je napisao/la:Vaha vrijedi ko tri Dijamanta, mislim da ovdje ne bi trebalo biti bilo kakve rasprave...samoposmatram je napisao/la:Koja BiH je jaca ona sa Dzekom ili ona sa Halilhodzicem?
Mali Besic napravi jedan presing na zadnju liniju Irana i odmah im gol zavalismo. Drag mi je Džeko i limvo ga ko gabo ali ja u tri tekme ne vidi nijedan pritisak od njega na golmana ili zadnju liniju. Sve ceka da ga Pjana ili Miske pogode loptom u celo. Ok i to ali falilo mu je puno vise aktivnostiDukeOfWellington je napisao/la:Kod Vahe il' trčiš il' te nema, igrači preoru teren i on opet izjavi 'nismo dovoljno fizički spremni'. Kod Sušića igrači stali u prvom poluvremenu, to još nije viđeno u modernom fudbalu.
Upravo suprotno. Vaha je trenirao i veće igrače od Džeke (Drogba). Vaha je dovoljno mudar i pametan da bi Džeku napravio još boljim igračem, ne zbog Džeke, nego radi samog sebe, jer usojeh ekipe bi bio i njegov uspjeh. Džeko ne bi sjedio na klupi, ali bi zato tri puta bolje igrao za repku.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Na stranu ponasanje ali kod Vahe bi on izlizo stolicu na klupi radi zalaganja. Golemo je protiv Argentine i Nigerije imat 13 minuta aktivnog trcanja. 167 hodao
Brato nije japanac nego bošnjoavlami97 je napisao/la:Upravo suprotno. Vaha je trenirao i veće igrače od Džeke (Drogba). Vaha je dovoljno mudar i pametan da bi Džeku napravio još boljim igračem, ne zbog Džeke, nego radi samog sebe, jer usojeh ekipe bi bio i njegov uspjeh. Džeko ne bi sjedio na klupi, ali bi zato tri puta bolje igrao za repku.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Na stranu ponasanje ali kod Vahe bi on izlizo stolicu na klupi radi zalaganja. Golemo je protiv Argentine i Nigerije imat 13 minuta aktivnog trcanja. 167 hodao
Znaš ono, radiš neki posao i šef ti popušta, a ti zabušavaš. Onda dođe neki čiko kod koga nema zabušavanja i ti se odereš od posla. Takav smo mi narod. Sve pošteno, pa ko koga prevari
ako pogledas njegovu igru u wolfsburgu i uporedis sa ovim svjetskim prvenstvom vidjeces da i nema neke pretjerano velike razliku u njegovom kretanju, presingu i petrcanoj kilometrazi. dakle, momak sve vrijeme igra svoju igru sa odredjenim usponima i padovima glede forme i postizanja golova ali da je on nekada bio igrac koji vrsi presing i ganja odbrambene igrace - nije, a po vasim postovima ispade da je upravo to radio kroz karijeru i sada kada je doslo SP on je to prestao jer eto kao ne igra mu se, amra je bitnija, kafane su bitnije, ovo ono je bitnije i slicno. jednostavno, ili je bio odlicno cuvan dok ostali igraci to nisu znali iskoristiti (argentina) ili nije imao srece sa ponistenim golom i stativom (nigerija).pisac je napisao/la:Najveca je suplja "nije on takav igrac, on nije nikad trcao".
Reci takvo sto za nekog i tvrditi da je vrhunski igrac jednostavno ne ide.
U danasnjem fudbalu svi trce i na tome se sve zasniva.
Samo da potpisem...Evil Genius II je napisao/la:ako pogledas njegovu igru u wolfsburgu i uporedis sa ovim svjetskim prvenstvom vidjeces da i nema neke pretjerano velike razliku u njegovom kretanju, presingu i petrcanoj kilometrazi. dakle, momak sve vrijeme igra svoju igru sa odredjenim usponima i padovima glede forme i postizanja golova ali da je on nekada bio igrac koji vrsi presing i ganja odbrambene igrace - nije, a po vasim postovima ispade da je upravo to radio kroz karijeru i sada kada je doslo SP on je to prestao jer eto kao ne igra mu se, amra je bitnija, kafane su bitnije, ovo ono je bitnije i slicno. jednostavno, ili je bio odlicno cuvan dok ostali igraci to nisu znali iskoristiti (argentina) ili nije imao srece sa ponistenim golom i stativom (nigerija).pisac je napisao/la:Najveca je suplja "nije on takav igrac, on nije nikad trcao".
Reci takvo sto za nekog i tvrditi da je vrhunski igrac jednostavno ne ide.
U danasnjem fudbalu svi trce i na tome se sve zasniva.
malo pretjerujete sa kritikama koje su plod nicega drugog nego osmijeha po zavrsetku utakmice.
Svaki covjek koji iz ratnog pakla Sarajeva dozivi da cijela tribina prvaka Engleske pjeva u njegovu cast je rodjen kao pobjednik. Edin Dzeko mi je toliko ponos bildao kad bi prosljavljao pobjede ogrnut u zastavu moje drzave da to ne mogu opisati. To mi nece uzeti niko, pa taman da se i svi navijaci odreknu njega ja necu. Za razliku od njega trenerske postavke i taktika,kao i elokventnost i inteligencija neseg srucnjaka mi nije nikad davala takve osjecaje. Od njega me uvijek bilo malo vise sramota. E tu je razlika izmedju Dzeka i kvazi sportasa.On je igrao uvjek i nosio nas u utakmicama i u Cirino vrijeme, a neki su cekali da se Dzeko i drustvo pojave pa da se prislone uz njih. Zar nas selektor ne rece prije nisam dosao jer Bosna nije imala kvalitetnu repku i to mi ne bi pomoglo u karijeri. Dzeko je dosao prije njega ne gledajuci na karijeru i to je razlog zasto onaj drugi sa njim nece nikad moci stati u istu pricu. Makar meni.samoposmatram je napisao/la:Ni si rodjen kao pobijednik, i ni si rodjen kao gubitnik. Ti si ono sto stvoris od sebe.
Lou Holtz
Mozes ti ovdje tipkati koliko hoces. Neki ljudi ga pljuju godinama jer je Dzeko rodjen u Sarajevu a neki drugi ga pljuju jer je karijeru poceo u Zeljeznicaru. Ima onih koji su ljubomorni onako, nevezano za te dvije cinjenice.dubrovnik je napisao/la:Koliko je primitivaca u nasoj drzavi zaskocilo na ledja ovog momka. Evo za razliku od nas Hrvati ne umanjuju vaznost Mandzukica a covjek u utakmici sa Mex. kao i da nije igrao. Edin Dzeko je najbolji BIH nogometas od rata i rodjeni pobjednik. Koliko je samo pehara taj momak podigao u karijeri i neki od nas kazu nije nesto. Pa je li tko od vas vidio razliku od Dzeka sa Pelegrinijem od onog vodjenog Manchinijem. Ova generacija nogometasa igra protiv selektora a bojim se i kapitena. Tesko cemo mi naprijed ikad i u cemu kad smo cijelu nasu povijest najbolje od nas tjerali a najgorima davali vlast i funkcije. Dzeko je jadan od najboljih napadaca u Engleskoj ali da bi ga vidjeli na najvecem nivou mora imati na klupi covjeka koji ce mu pokazati postovanje a ne njega i igrace optuziti u svakoj prilici. I zasto se ne bi smijao Dzeko na kraju utakmice sa Nigerijom kad smo svi zadovoljni prikazanim na SP. Da budem iskren i ja sam se smijao i psovao od pocetka do kraja. Nekad i Dzeku, puno vise Spahicu ali ipak najveca je komedija kreirana od naseg el comandantea sa njegovom suludim taktikom. Brani se bez obrane i ubrzaj igru uvodjenjem sporih igraca, nevidjena taktika u mom navijackom zivotu. Do otkrica strucnjaka iz Pariza.Usput Susic se ne moze odbraniti od ponuda koliko je impresionirao nogometni svijet. Ima ponudu NSBIH u dzepu i jos koga. A vi udrite po Dzeku on iz ovog jada ode ni manje ni vise u LP. Mozda ce i selektor nekad tamo.
Trenutno korisnika/ca: denimen99, Faraon iz Visokog, Goalgetter, Google [Bot], Proximic, stokastoka23 i 52 gosta.