FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Shanks
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shanks » 27 nov 2012, 12:10

Titula nije još izgubljena, ali je Željo ipak pokazao da je favorit za osvajanje.Jednostavno imaju pobjednički mentalitet, oni i kad igraju loše uglavnom pobjeđuju, a pogotovo kad igraju dobro.S druge strane, Sarajevo mnogo bodova prosipa na strani, a kako na proljeće idemo u goste skoro svim jačim ekipama, ni raspored nam ne odgovara.Još ako loše odradimo prelazni rok...crno nam se piše. :roll:

Ali s druge strane, upravo taj prelazni rok je šansa za Jovića da posloži ekipu malo bolje, jer ovaj poraz u Bijeljini treba shvatiti kao dokaz da mi nemamo dovoljno širok izbor igrača da bi iznijeli jednu cijelu sezonu na vrhunskom nivou.Drago mi je što izgleda da je to i Jović shvatio, jer najavljuje neke ozbiljne rezove u ekipi, i meni je lično drago zbog toga.

DO ZADNJEG DANA ŽIVOTA MOG...
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 27 nov 2012, 12:12

Shanks je napisao/la:Titula nije još izgubljena, ali je Željo ipak pokazao da je favorit za osvajanje.Jednostavno imaju pobjednički mentalitet, oni i kad igraju loše uglavnom pobjeđuju, a pogotovo kad igraju dobro.S druge strane, Sarajevo mnogo bodova prosipa na strani, a kako na proljeće idemo u goste skoro svim jačim ekipama, ni raspored nam ne odgovara.Još ako loše odradimo prelazni rok...crno nam se piše. :roll:

Ali s druge strane, upravo taj prelazni rok je šansa za Jovića da posloži ekipu malo bolje, jer ovaj poraz u Bijeljini treba shvatiti kao dokaz da mi nemamo dovoljno širok izbor igrača da bi iznijeli jednu cijelu sezonu na vrhunskom nivou.Drago mi je što izgleda da je to i Jović shvatio, jer najavljuje neke ozbiljne rezove u ekipi, i meni je lično drago zbog toga.

Sve je izvjesnije da Jovic nece slagati ekipu, bar ne ovu u Sarajevu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2012, 12:13

za_zivot_cijeli je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Samo je budala uvjerena da ce Zeljo uzeti titulu. I samo je budala uvjerena da 2 boda prednosti su dovoljni da Zeljo uzme titulu....
ja sam ta budala. jos sam veca budala sto duboko vjerujem da ce razlika na kraju sezone biti veca od 6 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu za koju vjerujem da nece biti Sarajevo. :mrgreen:
ko prati ovu nasu ligu,zna da ce SARAJEVO jako tesko stici do prvog mjesta.zbog teskog rasporeda,vjerovatno ce i otici neki igraci a i ako dodju bolji od njih dok se uigraju bice kraj prvenstva.tako da nisam bas neki optimista,daj Boze da se varam.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 nov 2012, 12:27

Sarajevo ima dobar raspored u prvih 7 kola. U goste idu Čeliku, Gradini, GOŠku i Veležu. Ukoliko sa tih gostovanja donesu 9-10 bodova i dalje će biti u igri za titulu. Narednih 8 utakmica je teže, ali ukoliko budu posjedovali kvalitet u tih zadnjih 8 tekmi, mogu do naslova.

Sarajevu, što neko reče, fali i pobjednički mentalitet.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 27 nov 2012, 12:31

Shanks je napisao/la:Titula nije još izgubljena, ali je Željo ipak pokazao da je favorit za osvajanje.Jednostavno imaju pobjednički mentalitet, oni i kad igraju loše uglavnom pobjeđuju, a pogotovo kad igraju dobro.S druge strane, Sarajevo mnogo bodova prosipa na strani, a kako na proljeće idemo u goste skoro svim jačim ekipama, ni raspored nam ne odgovara.Još ako loše odradimo prelazni rok...crno nam se piše. :roll:

Realno sve je još otvoreno, ali....

ako ne bude značajnijih promjena u timovima Željo je puno bliži tituli od Sarajeva. Naravno kao što PL BIH-1 reče može se desiti da Želji ode pola ekipe, a da se sarajevo pojača, pa onda prošeta ligom, ili da Željo fuli sa pojačanjima, ili......ali trenutni omjer snaga je na strani Želje. Prema informacijama koje imam velike su šanse da odu Sesar i Huseinović (što po meni i ne bi bio toliki hendikep - npr. puno veći je eventualni odlazak Sesara), a u rubrici odlasci se još spominju i Dupovac i Suljić. Pitanje je koliko će se para uzeti za ove igrače kada i ako odu. Njihova realna vrijednost nema previše uticaja na cijenu koju će postići. Puno više ima kakvi su im ugovori, te kako će Sarajevo biti finansijski (čitaj kako će proći novi upis upravljačkih glasova).

Što se tiče izjava u medijima iz bordo tabora, slažem se da trebaju biti dosta umjerenije, ali se slažem i sa konstatacijom da je Sarajevo trenutno ispred Želje što se tiče marketinga, pa i kompletne logistike u klubu. Željo prednjači što se tiče ekipe i svega vezanog direktno za ekipu, ali i to je samo zato što to Amar i Cviko drže pod svojom kontrolom.

Sve u svemu mnogo će zavisiti od ovog prelaznog roka.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 nov 2012, 12:46

Evo konacno normalne raje kod vas koja je spremna za diskusiju. Dobro ovo dvojica gore isticu, sve zavisi sada od ovog prelaznog roka. Ja ipak mislim da cemo i mi a ujedno i vi biti oslabljeni u nastavku sezone. Vama 90% idu Sesaj i Husejnovic, dok kod nas Svraka ide 90%, Adilovc 50%, Jamak 50%. Vidjet cemo, opet sa druge strane mi imao ajde nazovimo zamjenu za Svraku a to je Tomic, koji se bar po meni dobro snalazi. Gora nam je vec problem, jer Brkovic bas ne djeluje dobro kao starter, bar ono sto sam ja zapazio.

Kod vas bi ovi odlasci mogli pouzrokovati veliki problema, prvenstveno odlazak Husejnovica jer se vasa igra ujedno sazniva na njemu i njegovoj individualnoj sposobnoscu. Vidjet cemo... ;)

Što se tiče izjava u medijima iz bordo tabora, slažem se da trebaju biti dosta umjerenije, ali se slažem i sa konstatacijom da je Sarajevo trenutno ispred Želje što se tiče marketinga, pa i kompletne logistike u klubu. Željo prednjači što se tiče ekipe i svega vezanog direktno za ekipu, ali i to je samo zato što to Amar i Cviko drže pod svojom kontrolom.

Sa ovim navedenim se slazem upotpunosti. ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 nov 2012, 13:16

Ovdje se uvijek može fino rspravljati ako nema nekog da se ubaci da nekim bez veze komentarom ili provokacijom....
Što se tiče odlazaka, mislim da se odlazak gore pomenutog dvojca može djelimično nadomjestiti povratkom Džakmića...A valjda u PL-u ima nekih igrača koji bi mogli u budućnosti nositi dres Sarajeva. Pa neće ovi otići džaba, znači nešto para odvojiti da se iz nekog domaćg kluba kupi koji igrač.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2012, 13:40

ne znam sta bi vam rekao za ta pojacanja ,nikad se ne zna koji igrac je pojacanje a koji truba.iskustvo nam govori da smo znali bezveze dovesti igraca pa bude pun pogodak a isto tako i zvucna imena pa profulamo skroz.i vidim ovdje neki spominju promjenu jovica pa sta bi nam to donijelo nista ljudi nista.doveli bi novog pa bi i njeg sutnuli na kraju sezone.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 nov 2012, 14:02

bordobijeli je napisao/la:ne znam sta bi vam rekao za ta pojacanja ,nikad se ne zna koji igrac je pojacanje a koji truba.iskustvo nam govori da smo znali bezveze dovesti igraca pa bude pun pogodak a isto tako i zvucna imena pa profulamo skroz.i vidim ovdje neki spominju promjenu jovica pa sta bi nam to donijelo nista ljudi nista.doveli bi novog pa bi i njeg sutnuli na kraju sezone.
Ne znam jesam li prije spominjao, ja sam definitivno za ostanak Jovića..
U Selimovićevoj izjavi za službenu može se primjetiti da ni on nije skroz zadovoljan, ali ne mislim da će UO i direktor potegnuti za smjenom. To bi baš bilo neozbiljno!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 nov 2012, 14:03

U nasoj ligi su rijetki igraci koji se mogu nositi sa pritiskom koji donosi plavi ili bordo dres.. Svake godine ambicije su visoke a najveci pritisak pada na igrace i strucni stab.. Mnogi toga nisu svjesni ali puno je vise promasaja nego dobrih rjesenja kada su igraci iz PL u pitanju bez obzira sto oni pokazuju mnogo dok igraju za ove manje klubove.. Jovic je po meni takodjer podbacio na psiholoskom planu jer jednostavno nije navikao da vodi klub poput Sarajeva te se u vise navrata gubio posebno onda kada je pricao o premiranju protivnika Sarajeva od strane Zelje.. Cini mi se da je to, na nasu srecu, lose uticalo na igrace jer od tada niste dobili niti jedno gostovanje.. Slucajnost ili ne?? Jedina sigurnija varijanta za pojacanja su, recimo, U-21 reprezentativci ali ih je vecina ugovorom vezana za svoje maticne klubove i poprilicno su skupi, bar za nase dzepove.. Sto se struke tice vas je trenutno jedino sposoban voditi Husref Musemic bar kada su lokalni treneri u pitanju.. Steta je takodjer sto se omladinskim pogonima na posvecuje vise paznje jer su i vasi i nasi godinama u vrhu u svojim takmicenjima a finansijski povoljnije od njih ne moze..

Eto, ovo je moje dobronamjerno vidjenje situacije.. Jes da vam ne gumo filozofije organski ali skoro pa da mi vas je i zao u zadnje vrijeme jer mogu shvatiti frustracije kroz koje prolazite..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 27 nov 2012, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 nov 2012, 14:16

champions1921 je napisao/la:Sto se struke tice vas je trenutno jedino sposoban voditi Husref Musemic bar kada su lokalni treneri u pitanju..
E ako će dovesti Musemića, ali samo Musemića onda sam i ja za smjenu Jovića...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2012, 14:17

slazem se da je problem ove ekipe SARAJEVA psiholoski.mislim da po igrama a i igracima nismo nista zaostajali za zeljom,to se vidjelo i u derbyu da je to tu negdje.ali mi sebi dopustimo u Gradčcu gdje vodimo 2-1 i imamo igraca vise da nakraju spasavamo bod,takvu utakmicu zeljo bi dobio 4-1.to i Travnik su bili kljucni bodovi.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 27 nov 2012, 14:22

Vezano za igracki kadar Sarajeva i eventualne rezove u igrackom kadru koje Jovic mozda misli napraviti,i to je jedno ,bar po meni,osjetljivo pitanje.Postoje tu igraci koji su iznijeli cijelu polusezonu,i tu se radi o nekih 13-14 igraca maksimalno.Od tog broja,nekoliko ih je doslo na pocetku ove sezone i oni imaju vjerujem cvrste ugovore.
ako bi se Jovic rijesio nekih igraca u okviru ovih 13-14 koji su iznijeli sezonu,Sarajevo bi vjerovatno trebalo detaljnu analizu i finansijskih troskova vezano za otpust tih igraca,jer su ti igraci imali dobre minutaze.Sigurno da bi se ustedilo i na budzetu,ali bi bili troskovi isplata u nekom dogovornom procesu u raskidanjima ugovora.
Druga stvar je sto ja kontam nesto,da bi se ti rezovi mogli desiti prema onim igracima koji nisu imali veliku minutazu,tipa Karamatic,Krpic,Nuhanovic,Gujic itd.U tom pogledu,ti igraci bi dobili papire,ali realno Jovic u toj varijanti bi okrivio rezerviste za relativno neuspjesnu polusezonu.Oni nisu imali nikakav ili vrlo mali ucinak na ovu polusezonu,nisu dali doprinos,ali nisu ni odmogli.Cinjenica jeste da se takvi igraci odbacuju iz ekipe,jer opterecuju budzet.Ali to je uspjesno samo u slucaju da se dovedu bolji igraci koji bi mogli dati doprinos.Da li ima novca za dovodjenje boljih igraca ? Dvojica ili trojica iz prve postave ce gledati da odu negdje u inostranstvo,i prioritet bi svakako trebao biti naci dostojne zamjene ili dovesti cak i bolje igrace od njih,ako je klub vec ambiciozan za titulu.Ima li novca i za to? Novac koji bi klub trebao dobiti od tih transfera prodatih igraca,moze ili ce trebati da se raspodijeli na vise strana,od dugova,plata,pa stici i dovesti pojacanja.
Da li bi bas dobro bilo opet tjerati,pa dovesti nekolicinu igraca.Sarajevo je na pocetku ove sezone vec napravilo prilican rez i dalo ispisnice mnogima,sigurno vise od deset igraca.Dovelo je dosta novih igraca i ti igraci su ipak konkurentni za titulu,jer to rezultat govori.Nezadovoljstvo navijaca i gledanje na ovo drugo mjesto kao neuspjeh se ogleda u samoj nerealnosti istih navijaca.Ne moze se ili se rijetko odmah desi da tim sa dosta novih igraca u rosteru odmah bude dominantan u ligi.Polusezona je prosla,i po meni,koji gledam onako sa strane i bez ikakvih emocija prema vasem klubu,bila bi greska odbaciti opet igrace,da bi doveo opet nove igrace.Nema tu konstantnosti.Razumijem samo onu cinjenicu da ovom klubu treba hitna prodaja dva do tri najbolja igraca radi prezivljavanja,a u istom trenutku moraju se dovesti bar isto kvalitetna dva ili tri igraca da se ne bi smanjile ambicije.Tesko je to sve poklopiti.Ambicije nekada nisu u skladu sa pravim stanjem.Treba biti realan fakat.Svaki navijac zeli da njegov klub bude prvi i da osvaja i bude dominantan.Sada se puno zahtjeva od vase uprave,a oni to nisu u stanju rijesiti kako treba.Da ne spominjem navijace i Sarajeva i Zelje,koji su na debilan nacin sklonili klubu po preko 150 hiljada km,za koje se moglo organizovati jedno dobro pojacanje,koje bi na kraju moglo kostati i titule.
Evo necu vise da vas smaram,inace se trudim da ne pisem ovde uopste i izvinjavam se sto sam bio na smetnji.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 nov 2012, 14:36

ono sto nam treba je podrska upravi i ljudima koji daju maximum.Sarajevo ima puno problema od dugova loseg finansiskog stanja a pritisak navijaca ogroman ,hocemo titulu ,trofej sto je i normalno cekamo trofej od 2006 sto je puno puno je .

CARSON

Post Postao/la CARSON » 27 nov 2012, 15:26

ublehas je napisao/la:

Realno sve je još otvoreno, ali....

ako ne bude značajnijih promjena u timovima Željo je puno bliži tituli od Sarajeva. Naravno kao što PL BIH-1 reče može se desiti da Želji ode pola ekipe, a da se sarajevo pojača, pa onda prošeta ligom, ili da Željo fuli sa pojačanjima, ili......ali trenutni omjer snaga je na strani Želje. Prema informacijama koje imam velike su šanse da odu Sesar i Huseinović (što po meni i ne bi bio toliki hendikep - npr. puno veći je eventualni odlazak Sesara), a u rubrici odlasci se još spominju i Dupovac i Suljić. Pitanje je koliko će se para uzeti za ove igrače kada i ako odu. Njihova realna vrijednost nema previše uticaja na cijenu koju će postići. Puno više ima kakvi su im ugovori, te kako će Sarajevo biti finansijski (čitaj kako će proći novi upis upravljačkih glasova).

Sve u svemu mnogo će zavisiti od ovog prelaznog roka.

I moje je misljenje da jos nista nije gotovo jedan nas kiks moze dosta toga da promjeni znaci samo su dva boda u pitanju jedino sto me malo iznenaduje da Amar koji je uvijek bio realan i koji je uvijek na oprezu sada malo pretjeruje sa ovim optimisticnim izjavama za titulu jos samo da dodam da nije toliki hendikep ako vam ode husejinovic je bomba u ekipi

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 27 nov 2012, 15:33

jedan nas kiks moze dosta toga da promjeni
Razlika je u tome sto su se doveli u situaciju da nemaju pravo na kiks, dok Željo ima mogućnost i kiksa jer oni dolaze na Grbavicu, ima Olimpic u gostima, to je ta psiholoska razlika, svaka im je kvalifikacijska , presing, a tu se izgori ak' nisi pravi.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Pitar sa Kariba
Kontakt:

Post Postao/la Pitar sa Kariba » 27 nov 2012, 16:25

Ma ja ne znam gdje vi vidite tu neku ogromnu razliku u rasporedu na proljeće al` eto.
slika

Idemo Borcu, lištici,Veležu i vi i mi, vi doduše imate sa Čelikom kući ali zato imate vruće gostovanje u Travnik. 8-) . Ovo ostalo u pet deka. Jedino "prelazni rok" ko bolje završi on je i bliži.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 27 nov 2012, 16:33

Pitar sa Kariba je napisao/la:Ma ja ne znam gdje vi vidite tu neku ogromnu razliku u rasporedu na proljeće al` eto.
slika

Idemo Borcu, lištici,Veležu i vi i mi, vi doduše imate sa Čelikom kući ali zato imate vruće gostovanje u Travnik. 8-) . Ovo ostalo u pet deka. Jedino "prelazni rok" ko bolje završi on je i bliži.
mi ne gostujemo travniku :lol:
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 27 nov 2012, 16:34

Pitar sa Kariba je napisao/la:Ma ja ne znam gdje vi vidite tu neku ogromnu razliku u rasporedu na proljeće al` eto.
slika

Travnik nama dolazi, prvih 6 kola 4 gostujemo, a 5 utakmica su u Sarajevu. I vi imate od 23. kola **** utakmice, tesko izdrzat taj tempo.
NO PYRO NO PARTY

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 27 nov 2012, 16:45

Ovo sto vec neki govore da je skoro siguran odlazak Saida i Sesara i ako se to potvrdi mi smo onda potpisali kapitulaciju u borbi za titulu, jer onda se postavlja pitanje koga ces dovest kao zamjene tj. "pojacanja" ,druga stvar onda ces cekat da se ti igraci eventualno uigraju il dodju u neku formu i kad se to desi ti ces zavrsit sezonu i titula ce biti miljama daleko,ipak ja mislim da ako hocemo da razmisljamo o tittuli jednostavno moras na ovu ekipu dovest 2-3 kvalitetna al bas kvalitetna igraca da bi mogao ici na titulu al nazalost ovo je jedna zelja a mogucnosti su drugacije jer klub nema nekih para da moze ove zadrzat(Said,Sesar) a ni da dovede neka kvalitetna pojacanja u pravom smislu te rijeci :|
A za Jovic ima par stvari koji mu zamjeram al ni pod razno covjeka sad na polusezoni ne treba tjerat jer to bi bio vrlo los potez a na kraju krajeva kolko god smo ljuti zbog ove zadnje utakmice mi smo ipak od kad se igra zajednicka liga osvojili najvise bodova na polusezoni i to ne treba zaboravit, i mislim da covjek definitivno ima jos kredita da vodi klub bar po mom misljenju,a ono sto mu zamjeram i gdje jest napravio greske je kod dovodjenja nekih igraca i otpustanjem nekih koji mozda i nisu trebali ,prije svega mislim ostat samo na jednom napadacu Hadjicu koji se bori ko lav al realno covjek nema snage za svih 90 minuta a onog Krpic treba nogom nabit :roll: :lol: i drugo sto Karamaticu nije davao vise prilike iako lik nije neki igrac al ima strasnu brzinu koja se mogla iskoristit ,sve u svemu ceka nas za nas navijace jos jedna "vatrena" zima kad su u pitanju transferi i generalno atmosfera oko kluba :|
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bordo10, hase73, Vanja8 i 43 gosta.