“Što se tu desilo, pa to je ista ona ekipa koja je prošle godine vođena mojim Safetom (Sušić, op. a.) redala velike uspjehe te bila strah i trepet svima. Nešto ima tu što mi jako smeta, a to je da tolika koncentracija talenta ne doživi uspjeh, koji je za ovu generaciju još dostižan.
Sve ostale moje drage prijatelje poštujem, ali mislim da oni nisu spremni da probude našeg uspavanog Zmaja te da bismo ostali prikovani gdje jesmo. Ovdje više nije stvar taktike niti taktičkih razmišljanja, ovdje je bitno vratiti pobjednički duh”, smatra Ćiro, kojeg imena koja su se pojavila u opticaju za novog selektora baš i ne vesele. Zapravo, utjeruju mu strah, pa se on odlučio uhvatiti tog posla. “
Ja sam jedini čovjek koji garantira da će naša draga reprezentacija biti dio spektakla u Francuskoj, te za razliku od drugih ja već znam koje su mogućnosti ove reprezentacije i znam da ćemo sve reprezentacije u našoj grupi pregaziti te otići kao prvi ili drugi u Francusku”, dodao je Ćiro.
Znam da Ciro nije realna mogucnost ( mada mi nije jasno zasto nije jedan od kandidata ) ali eto dok nije izabran selektor jos mozda postoji neka luda nada. Jer to sto ima Ciro nema niko od nabrojanih kondidata. Ni referense koje se ovdje vole itekako spominjati a da o motivacijskim sposobnostima i ne govorim. A i voli ovu reprezentaciju to je evidetno.