Asteriks je napisao/la:Svaki model ima svoje adute. Nemos pretovarti Jugu i negdje krenut a auto od 790 kg.
Aha, sad tako. Da, bio je pretovaren kad sjednu četiri odrasle osobe i stave dva bidona vode
Asteriks je napisao/la:Seco, nisi mi odgovorio, koji model tadasnjeg Merca je po brzini mogao parirati Golfu a da za taj Merc nisi morao izdvojiti bogatstvo ?
Bogatstvo? Kome bogatstvo?
Neko ga kupi. Mislim da je merc 123 prodat u preko 2 miliona primjeraka. Eto ko je mogao kupiti.
Pa jbt država, porediš golfića i njegovih 75 il 90 ks sa mercom koji je već krajem 70-ih imao motore sa preko 200 ks.
Asteriks je napisao/la:Logicno da je sa startnijom dvicom lakse upravljat u krivinama vec sa tromim Mercom.
Mojne mi svoje logike. Svi vw modeli(golf, polo, audi a3 i dr.) imaju te probleme. Audi ih je donekle riješio ugrađujući rep.
Asteriks je napisao/la:Ne shvatas
Opa, onda nas je dvojica

Ja itekako znam o čemu govorim, al ti miješaš babe i žabe.
Ope: auto iz jedne zemlje, inače namijenjeno sirotinji, ode u jugu i postane kultno jer je bilo bolje od svih auta koja su se kretala po jugoslovenskim cestama.
Asteriks je napisao/la:Jugo nije krs
Naravno da nije. U letu je osvojio njemačko i američko tržište, a ford, krajsler, merc i bmw su otpustili 2/3 radnika jer je jugo uzeo tržište

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."